tarta - 42848 przepisów (strona:963/2857)

Fasolka szparagowa z Hortex na parze 220

Składniki: - fasolka szparagowa zielona z Hortex (450g) - 100g masła - 2 łyżki bułki tartej - przyprawy: sól Sposób przygotowania: 1. Fasolkę szparagową zieloną gotujemy na parze. Solimy, kiedy rozmarznie i lekko zmięknie. 2. Masło roztapiamy na patelni i podsmażamy na nim bułkę tartą. 3. Łączymy ugotowaną na parze fasolkę z podsmażoną bułką.  Podałam z pieczonymi ćwiartkami kurczaka

Od łyżki do widelca
ZAPIEKANKA Z KURCZAKIEM I KASZĄ KUSKUS 176

opakowaniu. Brokuły gotuję ok 5 min. Odcedzam. Można podzielić na mniejsze części. Przygotowuję sos. Do miski wlewam mleko, dodaję pastę curry tikka masala ( można dodać innej) przyprawy i tarty ser. Mieszam. Wszystkie składniki przekładam do dużej miski, dodaję papryczki jalapeno. Następnie zalewam sosem. Mieszam. Przekładam do brytfanny lub naczynia do zapiekania. Piekę w 200 stopniach

Gotowanie Patki
Klopsiki 158

klopsiki (około 24 sztuki): mięso wołowo - wieprzowe 500 g cebula ząbek czosnku (opcjonalnie) 3 łyżki bułki tartej 3 łyżki natki pietruszki jajko sól pieprz mąka Cebulę pokroić w małą kostkę i podsmażyć na patelni. W misce połączyć ze sobą: mięso, bułkę tartą, posiekaną natkę pietruszki, jajko, sól i pieprz oraz podsmażoną cebulę. Dobrze zagnieść tak, aby wszystkie

Karola gotuje
ŁOSOŚ POD ZIOŁOWĄ KRUSZONKĄ 212

bułki tartej ● 30 g masła lub margaryny ● olej słonecznikowy ● sól i pieprz   Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C. Umyj i osusz zioła, oberwij z nich listki, grubo posiekaj. Parmezan zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Czosnek obierz, usuń twardy rdzeń, i drobno posiekaj lub przepuść przez praskę. Zmiksuj razem parmezan, czosnek, bułkę tartą i masło posiekane

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Panierka do kurczaka 173

czosnku 1 łyżka imbiru 3 łyżki białego pieprzu 1 łyżka mielonej gorczycy 2 łyżki cukru palmowego 1 łyżka kurkumy 3 łyżki musztardy 2 jajka mąka do obtoczenia bułka tarta olej do głębokiego smażenia     Przygotowanie   Normal 0 21 false false(...)false MicrosoftInternetExplorer4 Wszystkie składniki przekładamy do miski, dokładnie mieszamy. Kawałki kurczaka typu: skrzydełka, udka lub pałki obgotowujemy w osolonym wrzątku. Kurczaka obtaczamy w mące, następnie w cieście i bułce tartej. Smażymy na rumiano, na głębokim tłuszczu. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style

R'n'G Kitchen
Klopsiki w sosie pomidorowym z Pliska Honey 145

Składniki 400 g mielonego mięsa jajko 2 łyżki bułki tartej cebula ok 10 suszonych pomidorów 3 ząbki czosnku sól, pieprz, lubczyk, wędzona papryka puszka pomidorów łyżka śmietany 50 ml Pliska Honey 500 ml bulionu warzywnego Przygotowanie Mięso wymieszać z jajkiem, podsmażoną cebulą, suszonymi pomidorami, bułką tartą, solą, pieprzem, czosnkiem, lubczykiem i uformować klopsiki.  Gotować

Gaździnka warzy
Paluchy ziemniaczane ze szpinakiem, suszonymi pomidorami, orzeszkami ziemnymi i sosem czosnkowo-orzechowym 341

łyżka masła sól pieprz Farsz: 100 g młodego szpinaku kilka suszonych pomidorów (w oleju) 2 łyżki orzeszków ziemnych 1 ząbek czosnku sól pieprz Panierka: 3 jajka bułka tarta Sos czosnkowo-orzechowy: 200 g jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu „Winiary” 1 płaska łyżka czosnku granulowanego 2 łyżki orzeszków ziemnych sól pieprz Przygotowanie: Ziemniaki obrać i ugotować(...)pieprzem. Z ciasta formować podłużne placuszki robiąc na środku, wzdłuż wgłębienie. Nałożyć trochę farszu i zlepić boki tworząc paluchy. Każdy paluch maczać w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej. Panierkę delikatnie docisnąć i czynność powtórzyć. Gotowe paluchy smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Sos czosnkowo-orzechowy: Orzeszki ziemne uprażyć na suchej patelni i zmielić. Dodać jogurt naturalny, majonez

Oryginalny smak
Kotleciki z fasoli i kapusty 316

obiad. Na ok 8-9 kotlecików: 200 g suchej fasoli Piękny Jaś Cenos 200 g kapusty kiszonej jajko ok 2 łyżki mąki pszennej sól świeżo zmielony pieprz bułka tarta do obtoczenia kotletów olej do smażenia Fasolę przepłukać i moczyć w wodzie całą noc. W tej samej wodzie ugotować do miękkości(...)ostudzić, zmiksować na gładki mus. Kapustę dobrze odcisnąć z soku i drobno posiekać. Fasolę, kapustę, jajko i mąkę wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Formować okrągłe kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na rumiano z obu stron

Smakołyki Asi
Kotlety mielone z jajkiem 175

mleka 2 jajka 3 ząbki czosnku 1 duża cebula 2-3 łyżki gęstego majonezu 1 płaska łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego biały pieprz i sól (do smaku) bułka tarta olej, masło Jajka gotujemy na twardo. Zalewamy zimną wodą, a gdy przestygną, obieramy, po czym kroimy w kostkę. Bułkę wkładamy do miski, zalewamy mlekiem. Cebulę kroimy w drobną kostkę(...)namoczoną i dobrze odciśniętą z mleka kajzerkę, przestudzoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, majonez, pokrojone w kostkę jajka oraz przyprawy. Wyrabiamy. Formujemy średniej wielkości kotleciki. Obtaczamy każdy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoto. Usmażone kotlety możemy jeszcze podgrzać w piekarniku przez około 10 minut w temperaturze 170°C, dzięki temu każdy domownik dostanie ciepłą porcję

Smaki Na Talerzu
Kotlety mielone z pieczarkami i papryką 260

się dobrym pomysłem na pyszny obiad. Składniki: 600 g mięsa mielonego 250 g pieczarek 1 papryka cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka musztardy 1 czerstwa kajzerka jajko bulka tarta do obtoczenia olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Pieczarki, cebulę pokroić w kostkę, paprykę w paseczki. Na patelni podsmażyć pieczarki, następnie dodać cebulę gdy cebula się podsmaży, dodajemy paprykę(...)pieprzem, dokładnie wyrobić rękami masę. Z wyrobionej masy, zwilżonymi rękami odrywamy kawałek mięsa robimy kulkę i spłaszczamy. Na każdy nakładamy farsz i sklejamy formując kotlety. Każdy obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, na średnim ogniu aż ładnie się zrumienią, uważając by się nie przypaliły. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Ziołowe paluszki z kurczaka 198

fileta z piersi kurczaka Przyprawa do mięsa 1 łyżeczka oregano 0,5 łyżeczki ziół prowansalskich 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki 2 jajka Mąka do obtoczenia Bułka tarta do panierowania Sól Pieprz Filet z piersi kurczaka myjemy i kroimy na długie paseczki. Mogą być cieńsze lub grubsze. Doprawiamy dokładnie przyprawą do mięsa i wymieszanymi przyprawami: oregano, ziołami prowansalskimi(...)suszoną natką pietruszki. Mięso odstawiamy na 30 minut do lodówki. Każdy kawałek mięsa obtaczamy w mace. Następnie panierujemy kurczaka w rozmąconym jajku (doprawionym) solą i pieprzem) oraz bułce tartej. Mięso smażymy na rozgrzanej patelni na oleju. Podajemy z sosem czosnkowym

VioletoweKucharzenie
Domowy hamburger 172

czosnkowy do sałatek sól, pierz 1 jajko bułka tarta oliwa z oliwek (2łyżki) Przygotowanie: 1. Mięso przyprawiamy do smaku i dodajemy musztardy, jajko i pół szklandku bulki tartej. 2. Dokładnie mieszamy, formujemy kotlety i smażymy na patelni. 3. Na bułki nakładamy kolejno: roszponkę, serek camembert, kotlet, pomidor, ogórki i przykrywamy drugą częścią bułki z sosem czosnkowym (jogurt

FITBUuK
Kopytka z fasolką szparagową 163

sprawdzony przepis: Składniki: 1 kg ugotowanych ziemniaków 2 szklanki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki krupczatki 2 jajka 2 łyżeczki soli Dodatkowo: łyżka masła łyżka bułki tartej oregano sól, pieprz papryka słodka 1/2 ząbek czosnku jogurt naturalny 100ml garść fasolki szparagowej (może być mrożona) Prygotowanie: 1.Ugotowane, ostudzone ziemniaki przepuszczam przez praske. 2.Łącze z 3 rodzajami(...)około 1 min w osolonej wodzie, aż do wypłynięcia. 8. Przelewam zimną wodą. 9. Między czasie na patelni rozgrzewam masło i wrzucam fasolkę szparagową, 10. Dodaje przyprawy i bułkę tartą, aż się zarumieni. 11. Kopytka łącze z zawartością patelni i podaje z sosem czosnkowym przygotowanym na bazie jogurtu naturalnego. Smaczego :) WARTOŚCI ODŻYWCZE ziemniaków: Obecność potasu, który obniża ciśnienie

FITBUuK
Schab faszerowany fasolką szparagową 261

200g fasolki szparagowej  łyżka bułki tartej łyżka masła bazylia, zioła prowansalskie 100g sera żółtego sól, pieprz szklanka wody Przygotowanie: 1. Schab kroimy na plastry o grubości 3cm i dokładnie rozbijamy. 2. Przyprawiamy całość i odstawiamy na godz do lodówki. 3. Między czasie na patelnie wrzucamy łyżke masła, fasolkę i posypujemy bułką tartą. 4. Podsmażamy do momentu

FITBUuK
Zdrowa lasagne z cukinii i kurczaka 157

warzywo. Idealnie komponuje się z czosnkiem. Są to chyba nierozłączni towarzysze. Zawsze mam cukinię w lodówce i wymyślam co rusz to nowe potrawy. Były już placki, sałatki, nadzienia, tarty, ciasta oraz cukinia faszerowana. Tym razem jest to lasagne, troszkę zdrowsza od tej tradycyjnej więc życzę smacznego:-) Składniki(...)małe cukinie 500g piersi z kurczaka 8 plastrów makaronu lasagne 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 100g orzechów włoskich śmietana (36%) 200ml 6 plasterków sera żółtego, lub 100g sera tartego imbir, gałka muszkatołowa, kumin Sposób przygotowania: W garnku podgrzać 2 łyżki oleju i podsmażyć drobno posiekaną cebulę a następnie czosnek. Cukinię zetrzeć na grubych oczkach i dorzucić do patelni

wysmienity

Proponowane wyszukiwania