kasza jaglana pół szklanki, woda 1,5 szklanki, koperek posiekany 3 łyżki, mąka pszenna 1,5 łyżki, czosnek 2 ząbki, sól i pieprz do smaku, bułka tarta do obtoczenia kotletów, olej kokosowy do smażenia, Sposób przygotowania: Kaszę jaglaną zalewamy gorącą wodą i gotujemy aż kasza pochłonie wodę. Brokuła dzielimy na różyczki, zalewamy gorącą(...)wodą i gotujemy do miękkości. Następnie brokuła odcedzamy i dusimy tłuczkiem do ziemniaków. Dodajemy ugotowaną kaszę, wyciśnięty przez praskę czosnek, mąkę i przyprawy. Formujemy kotlety, następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone kotlety odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym
kulinarne odsłony paticukinie - 3/4 szklanki bułki tartej (użyliśmy bezglutenowej) - ser długo dojrzewający (użyliśmy Grana Padano - lidl) - 2 ząbki czosnku - oliwa z oliwek - suszone zioła: tymianek, zioła prowansalskie Sposób przygotowania: Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i mieszamy z około 4 łyżkami oliwy z oliwek i suszonymi ziołami. Filety nacieramy czosnkiem, posypujemy odrobiną tymianku. Bułkę tartą mieszamy z starkowanym
Pan i Pani Smith w kuchnitartej 2 jajka Olej rzepakowy Sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Kotlety z karkówki dokładnie rozbijam na cienko. Wkładam do dużej miski. Wlewam mleko. Cebulę kroję w plastry i przekładam do mleka. Dodaję sól i pieprz. Foliuję folią spożywczą. Wkładam do lodówki na ok 5-6 godz albo na całą noc. Na jednym talerzu wsypuję bułkę tartą a na drugim rozbijam jajka. Karkówkę wyjmuję z marynaty. Solę i pieprze do smaku z obu stron. Następnie obtaczam w jajku i bułce (jeden raz). Na patelni rozgrzewam olej
Gotowanie Patkitrochę wcześniej można odgrzać w naczyniu żaroodpornym w piekarniku. Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka 4 plastry sera żółtego 4 plastry szynki 2 jajka 3 łyżki mąki bułka tarta olej sól, pieprz Sposób wykonania: Piersi z kurczaka oczyścić, przekroić na pojedyncze piersi a potem jeszcze raz przekroić w poprzek ale nie do końca(...)Lekko rozbić w woreczku foliowym. Do każdej piersi wkładać do środka po plasterku sera i szynki. Jajka roztrzepać, dodać pieprz i sól. Maczać kolejno w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Bardzo mi będzie miło jeżeli polubisz, skomentujesz lub udostępnisz mój post. Zapraszam też na mój profil fb https://www.facebook.com/Cukiernia-Pychotki-1699839443633423/
Cukiernia Pychotkiszkl * duża marchew – 1 szt * duża cebula – 1 szt * por – 1 szt * duże jajko – 1 szt * maka pszenna – 2 łyżki * bułka tarta – do panierowania * olej do smażenia * sól, pieprz SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Wypłukaną dwukrotnie kaszę jaglaną gotujemy do miękkości, studzimy. Na patelni rozgrzewamy odrobię oleju, dodajemy drobno posiekaną cebulę(...)pora i startą marchew – przesmażamy. Całość mieszamy z ugotowaną kaszą jaglaną, dodajemy jajko , mąkę, przyprawy i wszystko razem dokładnie mieszamy – masa powinna być wystudzona. Panierujemy w bułce tartej i smażymy na złoto na głębokim oleju. Odsączamy na papierowym ręczniku i zajadamy! Smacznego
Ostra na Słodkocukinie (albo 1 duża) 1 duża cebula 2 duże ząbki czosnku 1/4 łyżeczki sproszkowanego chili 5 łyżek bazyliowego pesto (najlepiej samodzielnie przygotowane ale może być również gotowe) 3 łyżki tartego sera mozarella pomidorki koktajlowe listki bazylii do ozdoby opcjonalnie - oregano do posypania Wykonanie: Cebulę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Przygotowujemy spaghetti z cukinii za pomocą obieraczki(...)podsmażamy na małym ogniu. Mieszamy a jeśli cukinia wypuści za dużo wody to można nieco zwiększyć temperaturę, żeby odparować. Całość smażymy ok 5 minut. Pod koniec smażenia posypujemy tartą mozarellą, przykrywamy do roztopienia sera. Gotowe spaghetti wykładamy na talerz, ozdabiamy pomidorkami i listkami świeżej bazylii. Podoba Ci się przepis? Podziel się komentarzem lub udostępnij
Marta próbujeziemniakami lub chlebem. 300 g mięsa mielonego wołowego 1 łyżka masła 2 ząbki czosnku 150 g mrożonego szpinaku 50 g sera feta 1 cebula 2 jajka 3 łyżki bułki tartej 500 - 750 ml bulionu warzywnego 100 g serka topionego śmietankowego 2 łyżki koperku Sól Pieprz W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy szpinak. Dusimy kilka minut, aż odparuje woda. Dokładamy przeciśnięty(...)miski przekładamy mięso mielone oraz drobno posiekaną białą cebulę. Dodajemy podduszony na maśle szpinak, pokrojoną w małe kawałki fetę oraz świeży koper. Wbijamy jajka i dosypujemy bułkę tartą. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość wyrabiamy na gładką masę. Formujemy małe pulpety. W garnku lub na dużej patelni zagotowujemy bulion warzywny. Może to być też rosół drobiowy. Wkładamy delikatnie przygotowane
VioletoweKucharzenieprzekąska na imprezie. Składniki na roladki schabowe: 6 plastrów schabu bez kości grubości około 3 cm . szklanka mleka 3 cebule 2 ogórki kiszone musztarda sól, pieprz jajko bułka tarta Przygotowanie Schab rozbijamy na cienkie plastry. Przekładamy go do miseczki, zalewamy mlekiem i dodajemy pokrojoną w plastry cebulę. Odstawiamy do lodówki na 12 godzin. Dwie cebulę kroimy w kostkę(...)schab, odsączamy z mleka, posypujemy solą i pieprzem. Na plastrach rozsmarowujemy po łyżeczce musztardy i cebuli, układamy ogórka kiszonego. Całość zawijamy w roladę, obtaczamy w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron na złoto. Artykuł Cebulowe roladki schabowe pochodzi z serwisu Przepisy Kulinarne
e-PrzepisyKulinarneprzyprawa do mięsa mielonego majeranek sól, czarnuszka (do smaku) Dodatkowo: ser koryciński (polecam z wytwórni Państwa Agnieszki i Marcina Bielec ; dostępny jest również z czarnuszką) Ponadto: bułka tarta do obtaczania olej do smażenia Cebulę i czosnek drobno posiekać, a bułkę dokładnie odcisnąć z nadmiaru mleka(...)Wszystkie składniki dokładnie wyrobić i doprawić do smaku. Uformować kotlety - każdego nadziewając kawałkiem sera. (Porcję mięsa rozpłaszczyć dłonią, położyć ser i odpowiednio uformować.) Każdego kotleta obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju - z obu stron na rumiano
Di gotujejajko Bułka tarta Olej do smażenia Konfitura żurawinowa Fanex Sposób przygotowania: Każdy kawałek schabu rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron. Usmażone kotlety układamy na blasze,na każdy kotlet nakładamy po plasterku ananasa i sera żółtego. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika
Bajeczna KuchniaJABŁKA: 5 jabłek 2 łyżki cukru 2 łyżki bułki tartej BUDYŃ: 2 budynie waniliowe z cukrem 3 szklanki mleka(...)PRZYGOTOWANIE : Z podanych składników zagniatamy ciasto, formujemy kulę i odkładamy do lodówki na 1 godzinę. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej. Dodajemy cynamon, cukier i bułkę tartą. Wszystko dokładnie mieszamy. Budynie gotujemy w 3 szklankach mleka, powinny być troszkę gęstsze. Blaszkę o wymiarach 25/25 wykładamy folią aluminiową, na dno rozkładamy większą część ciasta. Wykładamy jabłka
Kulinarne Fantazje Marioliżółtego, 2 czubate łyżki śmietany, 30 g masła, bazylia, oregano, sól, papryka słodka. Przygotowanie: Ser topiony, śmietanę, masło i czosnek miksuję na jednolitą masę za pomocą blendera. Dodaję tarty ser żółty, doprawiam do smaku i dokładnie mieszam. Odkładam na 30 minut do lodówki
JejKuchniażółtego, 2 czubate łyżki śmietany, 30 g masła, bazylia, oregano, sól, papryka słodka. Przygotowanie: Ser topiony, śmietanę, masło i czosnek miksuję na jednolitą masę za pomocą blendera. Dodaję tarty ser żółty, doprawiam do smaku i dokładnie mieszam. Odkładam na 30 minut do lodówki
JejKuchniazielenią. składniki: 500 g mielonego mięsa drobiowego jajko czerstwa kajzerka 2 łyżki bułki tartej cebula pęczek natki pietruszki sól, pieprz do smaku ponadto: mąka pszenna 2 szkl bulionu Kajzerkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Dodać do mięsa razem z jajkiem, posiekaną cebulą i pietruszką, bułką tartą oraz przyprawami. Wyrobić gładką masę. Zwilżonymi dłońmi formować niewielkie pulpety, obtaczać
6niebo