tarta - 42848 przepisów (strona:960/2857)

,,Kotleciki z indyka i cukinii’’ 430

ePrezenty Składniki: 1/2 kg mielonego mięsa z indyka 1 mała cukinia 1 cebula 1 jajko 2 ząbki czosnku 4 łyżek kaszy jaglanej sól, pieprz czarny, zioła prowansalskie bułka tarta oliwa do smażenia Przygotowanie: Cebulę obieramy i drobniutko siekamy. Cukinię bez obierania ścieramy na grubych(...)oczkach tarki. Łączymy mięso mielone, startą cukinię, jajko i cebulę. Wyciskamy ząbki czosnku i dodajemy kaszę. Wszystko razem mieszamy. Dłońmi formujemy kulki, lekko je spłaszczamy i obtaczamy w bułce tartej. Doprawiamy solą, pieprzem oraz ziołami. Bardzo dokładnie wyrabiamy masę.W wilgotnych dłoniach wyrabiamy kotleciki. Na patelni rozgrzewamy olej, układamy kotlety i smażymy na niewielkim ogniu, na rumiano z dwóch

Podróż w kulinaria
Bezglutenowa tarta czekoladowa Biedronka 174

Inspirację na tartę ‘Biedronkę’ znalazłam na Pinterest, szukając słodkich pomysłów na trzecie urodziny Błażeja. Powiedziałam sobie wtedy, że jeśli nie w tym, to w przyszłym roku na pewno ją zrobię! Jedynym problemem, aby zrobić owocową biedronkę było dostanie wszystkich potrzebnych owoców w jednym czasie. Dlatego, gdy ostatniego dnia(...)sierpnia zauważyłam na targu jeżyny, potem maliny i na końcu borówki byłam w totalnym szoku! Zanim Więcej... Artykuł Bezglutenowa tarta czekoladowa Biedronka pochodzi z serwisu Słodki Pomysł

Słodki Pomysł
Krem z dyni z grzankami czosnkowymi Mamut. 156

grzankami. Ostatnio mam przyjemność testowania wyśmienitych produktów firmy Mamut które od dawna goszczą na moim stole. Mamut to nie tylko chrupiące sucharki, puszyste biszkopty i oryginalna Bułka Tarta Wrocławska. To ponad 70 lat doświadczenia i historia niezwykłych ludzi, dla których tworzenie wypieków jest pasją. Kochają  to, co robią. Lubią patrzeć, jak Skorpory nabierają złocistego koloru, a zapach(...)próbujesz Ich  wypieków. Dobrych do ostatniego okruszka. Firma MAMUT to wieloletnia tradycja i najlepsza jakość produktów. Za pewne znacie wyśmienite delikatne biszkopciki którymi zajadały się nasze bomble :) bułki tarte, suchary czy bezy i wiele innych produktów. Tych którzy nie znają firmy Mamut zapraszam na stronę internetową http://www.mamutsa.pl/ . SKŁADNIKI : około 1 kg obranej i umytej dyni

Sama słodycz i szczypta chili
Kotlety z SOCZEWICY z sosem MARCHEWKOWYM 136

pyszny i przyciągający obiad // KOTLETY – składniki: 150 g soczewicy czerwonej 300 ml wody 40 g płatków jaglanych 1 cebula sól, pieprz, curry, majeranek, sos sojowy bułka tarta tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Soczewicę zalej gorącą wodą i gotuj do czasu wsiąknięcia wody. Następnie przykryj i odstaw do wystudzenia. Cebulę drobno(...)posiekaj i zeszklij na patelni z dodatkiem soli. Do wystudzonej soczewicy dodaj płatki jaglane i cebulę. Całość wymieszaj i odpowiednio dopraw. Następnie uformuj małe kotlety. Obtocz je w bułce tartej i smaż na rozgrzanym tłuszczu. SOS – składniki: 1 marchewka (średniej wielkości) 1 mały pomidor ok. 200 ml wody 3 łyżki mleczka kokosowego (80%) 1 łyżka sezamu sól, curry

Via Gusto
Pierś z kurczaka z nadzieniem szpinakowym 182

przepysznego :) Składniki dla 4 osób: 1 podwójna pierś z kurczaka ok. 60 dag pół opakowania szpinaku mrożonego brykietu 2 ząbki czosnku sól, pieprz łyżka masła jajko i bułka tarta do panierowania olej do smażenia Szpinak należy rozmrozić na sicie. Pierś myjemy i formujemy 4 kawałki. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy rozmrożony szpinak i podsmażamy ok. 10 minut. Dodajemy(...)nożem z grubszej strony, robimy kieszonki (nacinamy wzdłuż ). Do takiej kieszonki napychamy łyżką ostudzony farsz szpinakowy. Na talerzu roztrzepujemy jajko  moczymy w nim roladki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanej patelni na złoty kolor

Różne smaki w kuchni
Placek drożdżowy ze śliwkami i jabłkami czyli poWeekendowe Łakocie odc.156 148

maki pszennej 8 g suszonych drożdży 50 g cukru 125 ml ciepłego mleka szczypta soli 50 g masła jajko pół łyżeczki skórki otartej z cytryny 2 łyżki bułki tartej po ok 600 g śliwek i antonówek 50 g cukru łyżeczka cynamonu Mąkę umieszczamy w misce, wsypujemy drożdże, cukier i wlewamy odrobinę mleka.. Mieszamy. Dodajemy resztę mleka, sól, miękkie(...)strony skórki płytko nacinamy w kilu miejscach. Wyrośnięte ciasto kilka razy zagniatamy a następnie rozwałkowujemy na wielkość blachy. Wkładamy ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto posypujemy bułka tartą. Dachówkowato układamy owoce nacięciami do góry. Mieszamy cukier z cynamonem i połową mieszanki posypujemy owoce. Ciasto pieczemy ok. 35 minut w 200 st.C. Po upieczeniu posypujemy resztą cukru

Dzieje kuchennej Wiewióry
Tarte buraczki do słoika 142

TARTE BURACZKI DO SŁOIKA sprawdzą się zawsze wtedy, gdy chcemy... Artykuł Tarte buraczki do słoika pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
JAK SMAŻYĆ MROŻONE RYBY? DORSZ 149

rybie  została wchłonięta przez ręcznik .  Po Trzecie - doprawianie i panierowanie  Osuszone filety układamy pojedynczo na talerz tak by filety leżały swobodnie.  Doprawiamy z obu stron solą i pieprzem.  Przygotowujemy panierkę , u mnie zawsze : jajko na jednym talerzu dokładnie rozbite a na drugim mieszanka bułki tartej i mąki w proporcji 1:1 .  Filety maczamy(...)ziemniakami lub tak jak Anglicy z frytkami :) Fish and Chips :)  Poniżej podaję składniki na 4 filety z Dorsza: - 4 filety mrożonego dorsza  - 2 jaja - 1/3 szklanki bułki tartej -1/3 szklqnki mąki pszennej  -sól i pieprz do smaku  -olej rzepawkowy do smażenia ryb  Polecam i Smacznego

Gotowanie Patki
Spaghetti ze szpinakiem i kukurydzą 184

ząbki czosnku garść mrożonej kukurydzy (opcjonalnie z puszki po odsączeniu) sól, pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek większa łyżka śmietany 18% do podania: makaron spaghetti, tarty ser, natka Przygotowanie: Rozgrzewam oliwę. Obraną cebulę i czosnek kroję drobniutko w kosteczkę. Na oliwę wrzucam brykiety szpinaku(...)lekko się rozmrozi dodaję garść kukurydzy. Po minucie dodaję cebulę i czosnek, przyprawiam. Na koniec dodaję śmietanę, mieszam, ewentualnie jeszcze doprawiam do smaku wg uznania. Podaję z makaronem, tartym serem i świeżą natką. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Kotlety mielone z brokułem 146

zimno. składniki: 500 g mięsa mielonego, u mnie łopatka 1 brokuł ( ok 400 g różyczek ) 1 jajko 1 bułka kajzerka namoczona w mleku sól,pieprz bułka tarta do panierowania olej do smażenia Brokuła podzielić na różyczki i ugotować we wrzątku z dodatkiem cukru i soli. Brokuł musi być miękki, prawie się rozpadać. Ugotowanego brokuła dobrze osączyć i wystudzić(...)widelcem. Dodać mięso mielone, odciśniętą bułkę i jajko. Masę dokładnie wyrobić, do smaku doprawić solą i pieprzem. Z masy uformować kotlety, u mnie wyszło 10 sztuk. Panierować w bułce tartej. Smażyć na ciemnozłoty kolor z obu stron

Monia miesza i gotuje
Klopsiki z pieczarkami 1400

następnym razem wino zamienię na wodę lub po prostu zwiększę ilość bulionu;) Klopsiki: 700-800 g mielonego mięsa wieprzowego 3 cebule 1 jajko 1 pęczek natki pietruszki bułka tarta sól, pieprz Dodatkowo: 400 g małych, białych pieczarek 100 ml białego wina 1 szkl. bulionu 1 szkl. śmietany 30% masło   Jedną cebulę kroimy w drobną kostkę, pozostałe dwie(...)szklimy na niewielkiej ilości oleju. Następnie mieszamy w misce w mięsem mielonym. Gdy cebula nieco ostygnie, do miski dodajemy jajko, połowę posiekanej drobno natki pietruszki, 1-2 łyżki bułki tartej oraz sól i pieprz. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą, po czym formujemy niewielkie klopsiki. Na dużej patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oleju, obsmażamy klopsiki ze wszystkich stron

Smaki Na Talerzu
Smażone panierowane kanie 168

duże kanie 2 jajka bułka tarta masło sól pieprz     Przygotowanie Kanie opłukałem w wodzie. Panierowałem w roztrzepanym jajku z solą i pieprzem oraz bułce tartej. Smażyłem na rozgrzanym oleju do zrumienienia, zaczynając od strony z blaszkami

R'n'G Kitchen
Pień schabowy z grzybami 156

jajka - 2 szt. natka pietruszki - 1 pęczek  mąka - 2 łyżki  vegeta  sól i pieprz  tłuszcz do smażenia  Panierka:  jajko - 1 szt. bułka tarta  mąka do panierki.  Przygotowanie:  Umyte pieczarki i natkę pietruszki pokroić.  Cebulę obrać, pokroić, przesmażyć na tłuszczu na złoty kolor, dodać pieczarki i przyprawy, dusić(...)Schab dobrze rozbić, oprószyć solą i pieprzem.  Na schab nałożyć omlet, ciasno zwinąć w rulon, spiąć wykałaczkami.  Obtoczyć najpierw w mące, zanurzać w rozmąconym jajku, obtaczać w tartej bułce.  Smażyć na rozgrzanym tłuszczu przez kilka minut, na wolnym ogniu, aby nie był w środku surowy.  Smacznego !  (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName

Kuchnia Danusi
Palmiery z serem i makiem 182

Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego tarty żółty ser mak słodka papryka, lubczyk, świeżo zmielony pieprz 1 małe jajko Przygotowanie: Ciasto francuskie rozkładam na blacie, posypuję równomiernie żółtym tartym serem, przyprawami i makiem. Ciasto zwijam ku sobie z obu stron wzdłuż dłuższej strony. Na koniec powstają dwa charakterystyczne ruloniki obok siebie. Kroję w niezbyt grube plastry. Układam

Zasmakuj Kuchni
Kotlety schabowe wg Magdy Gessler moczone w mleku i cebuli 5787

Magdy Gessler moczone w mleku i cebuli – Składniki: 360g schabu (u mnie na 5 plastrów schabu) 400ml mleka 1 duża cebula 2 jajka do panierowania bułka tarta i mąka pszenna do panierowania sól, pieprz do smaku smalec do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kotlety schabowe wg Magdy Gessler moczone w mleku i cebuli – Wykonanie: Według oryginału Magda(...)czasie wyciągnąć schabowe z zalewy i dokładnie je osuszyć, doprawić do smaku solą i pieprzem. Następnie każdy kotlet otoczyć w mące, rozkłóconym jajku, a na koniec w bułce tartej. Na patelni rozgrzać smalec, smażyć kotlety z obu stron na rumiano. Smacznego! The post Kotlety schabowe wg Magdy Gessler moczone w mleku i cebuli appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje