makaronu kokardki #Lubella 200 g świeżego szpinaku gałązka pomidorków koktajlowych 400-500 g łososia 100-120g gorgonzoli 1,5 szkl. śmietanki 30% sól, pieprz gałka muszkatołowa tarty parmezan do posypania Pozbawionego skóry łososia doprawiamy z obu stron pieprzem i solą. Smażymy na patelni na średnio rozgrzanym oleju (jeśli Wasza ryba jest duża, przekrójcie ją na pół). Odkładamy(...)małej mocy palnika, tylko do momentu aż szpinak otoczy się sosem i lekko „zwiędnie”. Nie gotujemy. Do przygotowanego sosu wrzucamy odcedzony makaron, mieszamy. Danie podajemy posypane tartym parmezanem. #świetujzlubellą
Smaki Na Talerzuokoło 500 g mrożonych małży Venus 100 ml białego wina 200 ml śmietanki kremówki 30% 2 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki 2 łyżki oliwy z oliwek sól Dodatkowo: tarty ser pecorino (lub inny podobny twardy ser) Małże rozmrażamy na durszlaku, może to potrwać nawet około godziny. Po tym czasie powinny się one pootwierać, te które pozostaną zamknięte(...)całość solimy. Znowu podgrzewamy na średnim ogniu przez 2-3 minuty, co jakiś czas potrząsając patelnią/garnkiem. Ściągamy je z ognia, dodajemy ugotowany makaron i dokładnie mieszamy. Podajemy obsypane tartym serem. Smacznego Artykuł Spaghetti z małżami Venus pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujeinne zioła) 4 łyżki bułki tartej sól pieprz łyżka masła Przygotowanie: Mięso z rosołu(bez kości i chrząstek )razem z warzywami z rosołu,dodajemy czosnek i rozdrabniamy w blenderze . Wątróbkę kroimy w kawałki i smażymy z cebulką na maśle,studzimy i rozdrabniamy blenderem dodajemy do masy mięsno-warzywnej,dodajemy również bułkę tartą i jajka,zioła
Swojskie jedzonkomakaronu kokardki #Lubella 200 g świeżego szpinaku gałązka pomidorków koktajlowych 400-500 g łososia 100-120g gorgonzoli 1,5 szkl. śmietanki 30% sól, pieprz gałka muszkatołowa tarty parmezan do posypania Pozbawionego skóry łososia doprawiamy z obu stron pieprzem i solą. Smażymy na patelni na średnio rozgrzanym oleju (jeśli Wasza ryba jest duża, przekrójcie ją na pół). Odkładamy(...)małej mocy palnika, tylko do momentu aż szpinak otoczy się sosem i lekko „zwiędnie”. Nie gotujemy. Do przygotowanego sosu wrzucamy odcedzony makaron, mieszamy. Danie podajemy posypane tartym parmezanem. #świetujzlubellą
Smaki Na Talerzuugotowanego brokuła 1 jajko ok. 2-3 łyżek mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej cebula, sól, pieprz mielony czarny i ziołowy tłuszcz do smażenia bułka tarta Przygotowanie : Ugotowane, przestudzone ziemniaki i brokuł przecisnąć przez praskę(...)maszynkę do mielenia Składniki połączyć, dodać mąki, przesmażoną, pokrojoną drobno cebulę, wbić jajko, posolić, dodać pieprz i dokładnie wymieszać Z masy uformować małe, płaskie kotleciki, obtaczać w bułce tartej, smażyć na gorącym tłuszczu ( z obu stron na rumiano
Proste Potrawydente” – powinna zostać zielona i jeszcze lekko chrupka. Na patelni rozpuszczamy masło, przeciskamy do niego ząbki czosnku i smażymy mieszając, aż czosnek straci mocny surowy zapach. Wsypujemy tartą bułkę i całość rumienimy. Wsypujemy posiekany koper, sól, pieprz, wszystko razem dokładnie mieszamy i ściągamy z ognia. Masłem dodatkami zalewamy fasolkę i dokładnie mieszamy. Rozkładamy fasolkę w naczyniu do zapiekania(...)osób. Możecie wykorzystać je też jako dodatek – wtedy to 4-5 porcji . SKŁADNIKI 800-900g fasolki szparagowej – świeżej lub mrożonej 100g masła 3 ząbki czosnku 3 łyżki bułki tartej 3 łyżki posiekanego koperku 1 niepełna łyżeczka soli ½ łyżeczki mielonego pieprzu jajka – po 1 lub 2 na osobę opcjonalnie: 60-80g miękkiego żółtego sera
Karo in the Kitchenkawałki obtoczyć w łyżce mąki, zapobiegnie to opadaniu gruszki na dno. 2) Masło z cukrem utrzeć na puszystą masę. 3) Cały czas ucierając dodawać po jednym jajku, a następnie tarty imbir oraz ziarenka kardamonu roztarte w moździerzu. 4) Na koniec dodać przesianą mąkę pszenną, budyń waniliowy oraz proszek do pieczenia i krótko wymieszać mikserem. 5) Gotowe ciasto przełożyć
Fitsweet.mekwaśnych i twardych jabłek 1 cukier waniliowy cynamon mielony według uznania Lukier: 1 białko około 1 szklanka cukru pudru Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy 2 łyżki bułki tartej 2 szklanki świeżych malin Wykonanie: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto, formujemy kulę i wkładamy do lodówki na około 30 minut do schłodzenia. 2. Jabłka: Owoce myjemy i osuszamy(...)równe części, jedną część wałkujemy na lekko posypanej mąką stolnicy i wykładamy do blaszki o wymiarach około 24 cm x 35 cm wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy bułką tartą, nakładamy równomiernie jabłka i oprószamy cukrem waniliowym i cynamonem. Następnie wałkujemy drugą część ciasta i wykładamy na jabłka, nakłuwamy widelcem. 4. Pieczenie: Ciasto pieczemy około 45-50 minut
Izabelawkuchniodciśnięta 2 duże filety rybne, dorsz lub mintaj ok. 500 g 1 jajko sól i pieprz do smaku posiekana natka pietruszki, ok. 1/2 pęczka 1 cebula bułka tarta do panierowania olej rzepakowy do smażenia Ja przygotować najlepsze kotlety rybne? Cebulę drobno siekamy, podsmaąamy na oleju. Studzimy podsmażoną cebulę. Filety z ryby płuczemy, osuszamy na ręczniku papierowym. Można rybę(...)drobno posiekać, Piotrek rozdrobnił rybę w elektrycznej szatkownicy. Masę z ryby mieszamy z podsmażoną cebulką, jajkiem i pozostałymi składnikami. Z masy rybnej formujemy owalne kotlety, każdy obtaczamy w bułce tartej. Smażymy rybne kotlety na rozgrzanym oleju z każdej strony aż będą rumiane. Do kotletów Piotrek podał sałatkę z pomidorów, ogórków i sałaty lodowej. Ale Wy możecie do kotletów podać
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięRolady: 500 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej 0,5 szklanki soczewicy 5 pieczarek 1 cebula 3 łyżki świeżej natki pietruszki 2 ząbki czosnku 2 jajka 2 łyżki bułki tartej 100 g boczku wędzonego w plastrach Sól Pieprz Czosnek granulowany Sos grzybowy: 1 cebula 10 małych pieczarek 20 g suszonych borowików 20 dag podgrzybków 2 kostki rosołowe drobiowe(...)miękkości w osolonej wodzie. Pieczarki oraz cebulę kroimy w drobną kostkę. Do mięsa mielonego dodajemy ugotowaną i przestudzona soczewicę, cebulę, pieczarki, posiekana natkę pietruszki, przeciśnięty przez praskę czosnek, bułkę tartą oraz jajka. Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Całość wyrabiamy na gładką masę. Formujemy podłużne rolady. Każdą obwijamy plastrami wędzonego boczku. Mięso smażymy na rozgrzanej patelni z każdej
VioletoweKucharzeniełyżeczka bazylii suszonej 1 łyżeczka oregano suszonego FARSZ: 300g mięsa mielonego z kurczaka 1 cebula - mała 2 ząbki czosnku 4 pieczarki - duże 2 łyżki kaszy manny 1 łyżka bułki tartej 1 jajko 1 łyżeczka przyprawy do karkówki - można zastąpić przyprawą do mięsa mielonego/mięsa duszonego itp. 1/3 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu czarnego 2 łyżki przygotowanego j.w. sosu(...)wrzucić na patelnię. Smażyć do odparowania - pieczarki o ponad połowę zmniejszą swoja objętość . Dorzucić do reszty podsmażonych składników. Do miski z mięsem, cebula i pieczarkami dosypać kaszę manną, bułkę tarta i przyprawy. Wbić całe jajko. Wyrobić przez kilka minut ręką na jednorodną masę. Farsz gotowy! Sos Pomidory malinowe sparzyć i obrać ze skóry, a następnie pokroić w średnią
Grunt to przepis!laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Sól Pieprz Olej do smażenia Naleśniki: 0,5L mleka 2 jajka 250g mąki pszennej Szczypta soli 2 łyżki oleju Dodatkowo: 2 jaka Bułka tarta Krokiety z kapustą kiszoną i grzybami Przygotowanie: W garnku zalewamy wodą kapustę kiszoną, dodajemy dwa liście laurowe, ziarna ziela angielskiego i gotujemy przez około 30min (do momentu aż kapusta(...)naleśnik nakładamy farsz, składamy boki do środka i zawijamy w rulon tworząc krokieta. Tak przygotowane krokiety z kapustą kiszoną i grzybami namaczamy w rozmąconym jajku, następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na patelni na złoty kolor. Krokiety z kapustą kiszoną i grzybami doskonale smakują z barszczem czerwonym. Smacznego. Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Naleśniki z jabłkami
Księga-Smakusmaczne i zachęcające do zjedzenia. Składniki: ziemniaki ugotowane i ostudzone 1 kg jajko 1 szt pieprz do smaku sól do smaku mąka pszenna 1.1/2 szklanki bułka tarta Mamut olej do smażenia czosnek 4 ząbki starty Wykonanie: Ziemniaczki obieramy, kroimy w ćwiartki i gotujemy(...)osolonej wodzie.Zostawiamy do ostudzenia.Ostudzone ziemniaki mielimy,dodajemy starty podsmażony czosnek w razie co sól jeszcze i pieprz do smaku.Dodajemy jajo i wyrabiamy.Formujemy wałeczki 10 centymetrowe i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron by były rumiane.Podajemy na gorąco lub zimno. Mają szeroki asortyment produktów zapraszam serdecznie i życzę smacznego
Różowa kuchniaMakaron zjadany dnia powszedniego...a ziemniak? Od święta. Głównie na zimno, na plaży po południu. Do mojego dania użyłam tych oto produktów ze zdjęcia. Składniki ziemniaki świeża bazylia tarty parmezan kilka pieczarek opcjonalnie świeży szpinak oliwa z oliwek sugo alla siciliana – sos pomidorowy z bakłażanem i serem polpa di pomodoro z bazylią kilka suszonych pomidorów pół łyżeczki zmielonych(...)dowolnie przyprawić, na Sycylii posypuje się je suszonym sproszkowanym rozmarynem. Wyłóż pomidory ze szpinakiem, posyp parmezanem. I do piekarnika na około 35-40 minut. Przed podaniem warto posypać całość tartym serem i podać w towarzystwie ulubionej zieleniny. Jako, że bardzo dbam o moją wątrobę, dosmaczyłam całość tłoczonym na zimno OLEJEM Z OSTROPESTU PLAMISTEGO , gdyż piję dużo kawy
Z Kuchni Do Kuchniszybko, bez smażenia naleśników. Składniki 1 chleb tostowy 500 g kapusty kiszonej 2 liście laurowe 200 g świeżych grzybów leśnych 1 cebula 1 łyżka masła 3 jajka bułka tarta olej do smażenia sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kapustę obgotowujemy do miękkości z dodatkiem listka laurowego, odcedzamy i studzimy. Grzyby oczyszczamy(...)sola i pieprzem. Z chleba tostowego odkrawamy skórki, kromki rozwałkowujemy. Na każdą kromkę wykładamy farsz, zawijamy krokiety, obtaczamy w rozbełtanym jajku z dodatkiem soli i pieprzu, następnie w bułce tartej. Smażymy na rumiano, na rozgrzanym oleju. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style
R'n'G Kitchen