szynki mała cebulka pół szklanki bułki tartej 2 jajka sól i pieprz olej do smażenia Przepis 1 Gotujemy brokuła na półtwardo, po tym jak ostygnie siekamy go w drobną kostkę. 2 Ser, szynkę i cebulkę, także kroimy w kostkę. 3 Mieszamy składniki i dodajemy do nich jajka i bułkę tartą. 4 Solimy i pieprzymy do smaku. Wszystko
Kuchnia BazyliiSkładniki: 2,5 szkl. mąki pszennej 200 ml mleka 3 łyżki cukru 7 g drożdży suchych jajko 50 g masła szczypta soli 400 g truskawek dodatkowo: kilka łyżek bułki tartej roztrzepane jajko na kruszonkę: 10 łyżek mąki(...)wszystkie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując spore odstępy. Przykryć i ponownie odstawić na około 30 min. W każdej bułeczce zrobić wgłębienie (np. dnem szklanki), które wysypać bułka tartą, a następnie ułożyć w nim truskawki. Wierzch drożdżówek posmarować roztrzepanym jajkiem. Z podanych składników zagnieść kruszonkę i posypać nią bułeczki. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około
wyzwania kuchennejajka 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz Dodatkowo: 4 duże jajka na twardo 1 mały słoiczek marynowanych podgrzybków Sposób przygotowania: Ciasto- mąkę przesiać, posiekać z pozostałymi składnikami i zagnieść. 2/3 schować do lodówki, a 1/3 do zamrażarki. Pasztet- mięso wraz z cebulą i czosnkiem przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Dodajemy jajka, bułkę tartą oraz przyprawy. Jajka
Kuchnia w czekoladzieprzygotowywana jest na miejscu przez kuchnię lokalu. Jednak bardziej karkołomne słodkie wiktuały przybywają z Pracowni Cukierniczej Must Bake z Sopotu . Menu festiwalowe oferowało kawę americano lub flat white oraz tartę z mascarpone i owocami . Ja zdecydowałam się na flat white z misternie wylanym przez baristę liściem mlecznym. Sztuka " free pour " jak widać ma się tu dobrze :) Filiżankę czarnego płynu otrzymałam(...)słusznej wielkości . Pachniał i smakował wielce aromatycznie . Kofeinowego kopa dostałam od razu :) Na deser serwowano tartę przygotowywaną na miejscu w lokalu. Słodkie (ale bynajmniej nie mdłe) wypełnienie z mascarpone idealnie kontrastowało z kwaskowatą borówką . Porcja niestety minimalistyczna - to co dobre, zawsze zbyt szybko znika z talerza :) Choć w przypadku menu festiwalowego zasadę okrajania serwowanych porcji potrafię zrozumieć - kawiarnia w końcu
Grunt to przepis!mielonego mięsa 2 cebule 2 marchewki 1 jajko 4 łyżki tartej bułki 1 szkl.bulionu 4 łyżki koncentratu pomidorowego sól , pieprz listek ,ziele vegeta Zagotować bulion ,dodać do niego pokrojoną 1 cebulkę, obrane i starte na tarce marchewki oraz przyprawy gotować.Do mięsa dodać jajko i bułkę tartą, drobno pokrojoną cebulkę.Wszystko razem wymieszać , doprawić do smaku.Uformowa
Moje domowe kucharzeniewieprzowej) 1 cebula 3 jajka 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 50 g sera feta Sól Pieprz 150 g pasty warzywnej o smaku grillowanego kurczaka Rolnik Do miski przekładamy zmielone mięso wieprzowe. Dodajemy posiekaną bardzo drobno cebulę, natkę pietruszki oraz kawałki sera feta. Wsypujemy bułkę tartą oraz wbijamy jajka. Doprawiamy solą i pieprzem
VioletoweKucharzeniełyżek bułki tartej - po 2 łyżeczki ostrej musztardy i pikantnego ketchupu - garść posiekanego szczypiorku - łyżeczkę słodkiej papryki - szczyptę soli i pieprzu ziołowego - olej do smażenia - ulubione warzywa i sosy 1. Filety z dorsza kroimy w niewielką kosteczkę i przekładamy do miski. 2. Do ryby dodajemy jajka, ketchup, musztardę oraz porcjami mąkę i bułkę tartą. Całość dokładnie mieszamy
Bez Cebulisera żółtego 1 łyżeczka majonezu sól pieprz kolorowy przyprawa do ryb (opcjonalnie) Wykonanie: W rondelku rozbełtać jajko, dodać mąkę i dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodać majonez, tarty ser, przyprawy. Rybę pokroić na drobne kawałki, umyte różyczki brokuła podzielić na małe cząstki, kukurydzę odsączyć. Wszystko to umieścić w masie w rondelku, wymieszać bardzo delikatnie. Jeśli masa
Raj dla Podniebieniakasza jaglana pół szklanki, woda 1,5 szklanki, koperek posiekany 3 łyżki, mąka pszenna 1,5 łyżki, czosnek 2 ząbki, sól i pieprz do smaku, bułka tarta do obtoczenia kotletów, olej kokosowy do smażenia, Sposób przygotowania: Kaszę jaglaną zalewamy gorącą wodą i gotujemy aż kasza pochłonie wodę. Brokuła dzielimy na różyczki, zalewamy gorącą(...)wodą i gotujemy do miękkości. Następnie brokuła odcedzamy i dusimy tłuczkiem do ziemniaków. Dodajemy ugotowaną kaszę, wyciśnięty przez praskę czosnek, mąkę i przyprawy. Formujemy kotlety, następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone kotlety odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym
kulinarne odsłony paticukinie - 3/4 szklanki bułki tartej (użyliśmy bezglutenowej) - ser długo dojrzewający (użyliśmy Grana Padano - lidl) - 2 ząbki czosnku - oliwa z oliwek - suszone zioła: tymianek, zioła prowansalskie Sposób przygotowania: Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i mieszamy z około 4 łyżkami oliwy z oliwek i suszonymi ziołami. Filety nacieramy czosnkiem, posypujemy odrobiną tymianku. Bułkę tartą mieszamy z starkowanym
Pan i Pani Smith w kuchnitartej 2 jajka Olej rzepakowy Sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Kotlety z karkówki dokładnie rozbijam na cienko. Wkładam do dużej miski. Wlewam mleko. Cebulę kroję w plastry i przekładam do mleka. Dodaję sól i pieprz. Foliuję folią spożywczą. Wkładam do lodówki na ok 5-6 godz albo na całą noc. Na jednym talerzu wsypuję bułkę tartą a na drugim rozbijam jajka. Karkówkę wyjmuję z marynaty. Solę i pieprze do smaku z obu stron. Następnie obtaczam w jajku i bułce (jeden raz). Na patelni rozgrzewam olej
Gotowanie Patkitrochę wcześniej można odgrzać w naczyniu żaroodpornym w piekarniku. Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka 4 plastry sera żółtego 4 plastry szynki 2 jajka 3 łyżki mąki bułka tarta olej sól, pieprz Sposób wykonania: Piersi z kurczaka oczyścić, przekroić na pojedyncze piersi a potem jeszcze raz przekroić w poprzek ale nie do końca(...)Lekko rozbić w woreczku foliowym. Do każdej piersi wkładać do środka po plasterku sera i szynki. Jajka roztrzepać, dodać pieprz i sól. Maczać kolejno w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Bardzo mi będzie miło jeżeli polubisz, skomentujesz lub udostępnisz mój post. Zapraszam też na mój profil fb https://www.facebook.com/Cukiernia-Pychotki-1699839443633423/
Cukiernia Pychotkiszkl * duża marchew – 1 szt * duża cebula – 1 szt * por – 1 szt * duże jajko – 1 szt * maka pszenna – 2 łyżki * bułka tarta – do panierowania * olej do smażenia * sól, pieprz SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Wypłukaną dwukrotnie kaszę jaglaną gotujemy do miękkości, studzimy. Na patelni rozgrzewamy odrobię oleju, dodajemy drobno posiekaną cebulę(...)pora i startą marchew – przesmażamy. Całość mieszamy z ugotowaną kaszą jaglaną, dodajemy jajko , mąkę, przyprawy i wszystko razem dokładnie mieszamy – masa powinna być wystudzona. Panierujemy w bułce tartej i smażymy na złoto na głębokim oleju. Odsączamy na papierowym ręczniku i zajadamy! Smacznego
Ostra na Słodkocukinie (albo 1 duża) 1 duża cebula 2 duże ząbki czosnku 1/4 łyżeczki sproszkowanego chili 5 łyżek bazyliowego pesto (najlepiej samodzielnie przygotowane ale może być również gotowe) 3 łyżki tartego sera mozarella pomidorki koktajlowe listki bazylii do ozdoby opcjonalnie - oregano do posypania Wykonanie: Cebulę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Przygotowujemy spaghetti z cukinii za pomocą obieraczki(...)podsmażamy na małym ogniu. Mieszamy a jeśli cukinia wypuści za dużo wody to można nieco zwiększyć temperaturę, żeby odparować. Całość smażymy ok 5 minut. Pod koniec smażenia posypujemy tartą mozarellą, przykrywamy do roztopienia sera. Gotowe spaghetti wykładamy na talerz, ozdabiamy pomidorkami i listkami świeżej bazylii. Podoba Ci się przepis? Podziel się komentarzem lub udostępnij
Marta próbuje