Soczyste klopsiki z makaronem w smakowitym sosie z dodatkiem pieczarek i pora. Bardzo smaczny i treściwy obiad. Polecam! Składniki: 350 g mielonego mięsa wieprzowego 1 jajko 2 łyżki bułki tartej przyprawy: pieprz, sól, papryka mielona słodka oraz ostra, majeranek, czosnek granulowany 1 cebula 1 niewielki por 150 g pieczarek pół szklanki mąki do obtoczenia mięsa 200 g makaronu(...)gęstego jogurtu naturalnego 150 g wody olej do smażenia 2 łyżki posiekanej natki pietruszki *** Do mielonego mięsa dodajemy białko od jajka (żółtko zostawiamy do zaciągnięcia sosu), bułkę tartą oraz przyprawy- do smaku. Całość dokładnie mieszamy *** *** Z masy mięsnej formujemy małe klopsiki, które następnie obtaczamy w mące *** *** Klopsiki podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, ze wszystkich stron *** *** Mięso zdejmujemy
Blog z ApetytemMINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 26 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 10-12 Składniki na rybę: 1 kg mrożonych filetów z mintaja, przyprawa do ryb, sok z cytryny, mąka, bułka tarta i jajko do obtoczenia, olej do smażenia. Składniki na pierzynkę warzywną: 60 dag marchewki, 20 dag pietruszki, średniej wielkości seler, duża cebula, średniej wielkości por, 100 g koncentratu pomidorowego, łyżka(...)angielskiego, liść laurowy. Przygotowanie: Rybę rozmrażam, dokładnie osuszam ręcznikiem papierowym. Skrapiam sokiem z cytryny i dosyć obficie posypuję przyprawą do ryb. Następnie obtaczam w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażę na rozgrzanym oleju na złoty kolor, osączam z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Marchewkę, pietruszkę i selera obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach, przekładam do garnka
JejKuchniajajka (1 do mięsa i 1 do roztrzepania) 2 łyżki bułki tartej 2 łyżeczki majeranku 0,5 łyżeczki cząbru odrobina soli pieprz do dekoracji sezam mak Czerstwą bułkę zalać wrzącą wodą. Odstawić na kilka minut. Do mielonego mięsa wbić jajko, wsypać bułkę tartą i przyprawy (odrobinę soli, pieprz, cząber i majeranek). Na sam koniec wlać sos sojowy
Ugotowaćsmacznego dnia :-) Składniki pulpeciki: 500 g mięsa mielonego u mnie z indyka 2 łyżki ketchupu 2 łyżki musztardy miodowej około 10 sztuk suszonych pomidorów z oleju 5 łyżek bułki tartej 1 jako sól pieprz 1,5 łyżeczki słodkiej papryki Sos: 750 ml passaty pomidorowej u mnie z kawałkami pomidorów 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki cukru trzcinowego 1 łyżeczka suszonego(...)oregano około 1/2 szklanki mleka sól pieprz 2 łyżki oliwy 1. Do większej miski przekładamy mięso, dodajemy ketchup, musztardę, jajko, słodką paprykę, pokrojone w drobną kosteczkę suszone pomidory, bułkę tartą, sól i pieprz. Mieszamy, formujemy pulpeciki i podsmażamy je na oleju. 2. Do garnka dajemy oliwę, przepuszczony przez praskę czosnek i oregano. Podsmażamy chwilkę, ciągle mieszając. Następnie dodajemy
kruche babeczkiduża cebula 1 marchewka 10 pieczarek 3 szklanki passaty pomidorowej 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 średnie pomidory 2 ząbki czosnku 1 łyżka cukru masło klarowane do smażenia tarty żółty ser do posypania faszerowanych bakłażanów sól, pieprz, oregano, lubczyk, papryka słodka i ostra – wedle uznania vegeta natur – do przyprawienia mięsa Jak przyrządzić? Na rozgrzanym maśle podsmaż pokrojone(...)będzie gotowe dodaj pomidorowo – pieczarkowy sos. Wszystko razem dobrze wymieszaj, chwilę podduś. Bakłażany posyp lekko żółtym serem (zostaw jeszcze na wierzch). Następnie faszeruj mięsno-pomidorowym sosem bakłażany, posyp tartym serem. Piecz bez termoobiegu na środkowej półce w temp. 180C przez około 20-30 minut. Życzę Wam smacznego
Zasmakuj Kuchnichodzi Smacznego Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego kilka kaparów z zalewy, mogą być całe lub przekrojone na pół 3-4 suszone pomidory z zalewy w oleju tarty żółty ser kilkanaście pomidorków koktajlowych suszone przyprawy: bazylia, oregano(...)sól, pieprz, ostra papryka oliwa Przygotowanie: Pomidorki kroję w cienkie plasterki, pomidory suszone kroję w kosteczkę. Ciasto francuskie układam na blacie, kroję na nieduże kwadraty. Na każdym układam porcje tartego sera, po dwa kapary, kilka kosteczek suszonych pomidorów i po dwa / jednym plastrze pomidorka. Wszystkie ciastka doprawiam, polewam kilkoma kroplami oliwy z oliwek. Piekę ułożone na papierze do pieczenia
Zasmakuj KuchniSkładniki: dorsz świeży 1,5 kg, bułka paryska 5 kromek, jajka 1 sztuka, kucharek 2 łyżeczki, pieprz mielony - do smaku, natka pietruszki 1/2 pęczka, bułka tarta - ile potrzeba, olej rzepakowy - ile potrzeba, surówka - w opisie ze świeżych dorszy usunąć wnętrzności, grzbiet ości, dobrze opłukać mięso i zmielić w maszynce do mięsa, na koniec zmielić kromki(...)bułki paryskiej do masy zmielonej wbić jajko, dodać kucharka, pokrojoną cebulę, pieprz mielony, natkę pietruszki i wszystko dobrze wyrobić, jeśli masa jest zbyt luźna to dosypać z wyczuciem bułki tartej i wyrobić formować kotlety mielone, smażyć na bardzo gorącym oleju rzepakowym na rumiano, podać z surówką z kiszonej kapusty SURÓWKA: kapustę kiszoną 50 dag drobniej pokroić, wymieszać
W Mojej Kuchni Lubiępuszki 2 papryki (np. czerwona i zielona) 3 marchewki 1 pietruszka mała cebula 2 ząbki czosnku garść natki pietruszki 1 jajko 3/4 szklanki otrębów gryczanych 1/2 szklanki bułki tartej sól, świeżo mielony pieprz przyprawy: kminek, chilli cayenne, curry, tymianek odrobina masła olej SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Marchewkę z pietruszką gotujemy w osolonej wodzie z odrobiną cukru. Pokrojoną paprykę podsmażamy(...)czosnkiem, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Następnie stopniowo blendujemy ciecierzycę, marchewkę z pietruszką, oraz podsmażoną wcześniej paprykę. Doprawiamy do smaku. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, jajko, otręby, bułkę tartą. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Tak przygotowaną masę wkładamy do keksówki, na wierzchu rozkładamy drobne kawałki masła i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez około 1 godz
wege i kropkaDODATKOWO : 1 paczka paluszków olej do smażenia 3 jajka bułka tarta do panierowania PRZYGOTOWANIE : Mięso przekładamy do miski(...)pierogi i przecinamy nożem na pół, powstaną dwa małe udka. Należy przecięcie lekko rozchylić aby powstało kształtne udeczko przepiórcze. Pierożki panierujemy w rozmąconych jajkach i bułce tartej. W wysokiej patelni rozgrzewamy olej i smażymy krótko udka z dwóch stron aż się zarumienią, nie należy ich mocno spiekać. Przekładamy je na blaszkę i jeszcze pieczemy w piekarniku
Kulinarne Fantazje Marioliwędzonej szynki i żółtego sera sól, pieprz, suszony majeranek, słodka papryka , granulowany czosnek, zioła do pizzy olej do smażenia Do panierowania: 2 jajka rozmieszane z łyżką oleju bułka tarta Płaty mięsa cienko rozbić, najlepiej pod folią spożywczą, przyprawić solą, pieprzem, majerankiem, granulowanym czosnkiem, słodką papryką i ziołami z obu stron. Odstawić do lodówki(...)minut. Na brzegu każdego płata mięsa układać szynkę, złożony na pół plaster sera. Zwijać szczelnie w rulon, zawijając brzegi do środka. Spinać brzegi wykałaczkami. ?Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na małym ogniu z każdej strony na rumiano. Sos żurawinowy: 250 g świeżej żurawiny 2/3 szklanki wody 3 goździki pół szklanki cukru (lub więcej) W garnku z grubym
Czerwień i błękitśliwkowa. Ciasto jest rewelacyjne w smaku, więc gorąco polecam Wam ten przepis. SKŁADNIKI Biszkopt: 5 jajek szczypta soli 120 g cukru trzcinowego 200 g zmielonych orzechów włoskich 1 łyżka tartej bułki 60 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka wody Masa śliwkowa: 400 g śliwek bez pestek (u mnie mrożone) 120 g cukru trzcinowego Bita(...)papierem do pieczenia. Białka ubić ze szczyptą soli powoli dodając cukier trzcinowy. Zmniejszyć obroty miksera i dodawać po jednym żółtku. W osobnej misce wymieszać ze sobą zmielone orzechy włoskie, tartą bułkę, mąkę i proszek do pieczenia. Do ubitych jajek wsypać 1/4 mieszanki orzechowej, delikatnie wymieszać szpatułką, wlać wodę, wymieszać i stopniowo wsypywać pozostałą mieszankę orzechową, mieszając każdorazowo szpatułką
Passions hobbies lifeplastrów schabu 2 opakowania po 190 g pasztetu pieczonego z żurawiną "DUDA" 1 duża cebula 20 dag żółtego sera 3 łyżki majonezu 2 łyżki masła mąka, jajka i tarta(...)bułka do panierowania mięsa sól pieprz tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Schab lekko rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Solimy i pieprzymy z każdej strony. Panierujemy kolejno w mące, jajkach i tartej bułce. Smażymy z każdej strony na złoty kolor. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Szklimy na maśle. Ser ścieramy na tarce na grubych oczkach. Ser łączymy z cebulą
Pobite gary BarbaryGdyby masa na pasztet była zbyt luźna (to zdarza się rzadko) to dodaj 3 łyżki bułki tartej. Białka ubij na sztywno i dodaj do masy, całość wymieszaj, przełóż do formy do pieczenia pasztetu, dobrze wysmarowanej olejem i obsypanej bułką tartą. Pieczemy godzinę na złoty kolor w temp 180 - 190 stopni C. Ja zazwyczaj pasztet
SMYKWKUCHNIselera kotlety…przepyszne <3 Warzywne, aromatyczne, łatwe w przygotowaniu <3 Składniki 1 seler korzeniowy średniej wielkości 1 litr bulionu warzywnego mąka 1 jajko bułka tarta olej do smażenia sól, pieprz Przygotowanie Normal(...)false false false MicrosoftInternetExplorer4 Seler obieramy, kroimy na 1,5 cm plastry i gotujemy w warzywnym rosole. Następnie odcedzamy, studzimy. Plastry selera obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z ulubionymi dodatkami. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size
R'n'G KitchenOwoce żurawiny bezsprzecznie kojarzą się z kuchnią kanadyjską. Mimo to,... Artykuł TARTA Z ŻURAWINĄ pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINE