tarta - 42848 przepisów (strona:578/2857)

Faszerowana cukinia z kurczakiem i serem 158

u0142\u00f3wki.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/faszerowana-cukinia-z-kurczakiem-i-serem\/#wpzoom-rcb-direction-step-5f0ca470830e4","image":""},{"@type":"HowToStep","name":"Sma\u017conego kurczaka z papryk\u0105 i cebulk\u0105 wymieszaj z kasz\u0105 bulgur, tartym serem i mi\u0105\u017cszem wydr\u0105\u017conym z cukinii. Dopraw delikatnie do smaku sol\u0105 i czarnym pieprzem. Farszem nadziej po\u0142\u00f3wki cukinii. U\u0142\u00f3\u017c(...)blasze do pieczenia i piecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.","text":"Sma\u017conego kurczaka z papryk\u0105 i cebulk\u0105 wymieszaj z kasz\u0105 bulgur, tartym serem i mi\u0105\u017cszem wydr\u0105\u017conym z cukinii. Dopraw delikatnie do smaku sol\u0105 i czarnym pieprzem. Farszem nadziej po\u0142\u00f3wki cukinii. U\u0142\u00f3\u017c

ProstePesto.pl
Makaron soba z pieczonymi warzywami 127

makaronu sobą lub makaronu gryczanego lub pełnoziarnistego Panierka 3 łyżki masła ½ łyżeczki suszonego oregano½ łyżeczki suszonej bazylii ½ łyżeczki suszonego tymianku ½ łyżeczki suszonego majeranku 1 łyżeczka suszonego czosnku 3 łyżki tartego parmezanu 3 łyżki bułki tartej Pesto 3 łyżki siekanej pietruszki 3 łyżki siekanego szczypiorku ½ łyżeczki soku z cytryny 2 łyżki tartego parmezanu 3 łyżki oleju Sól Pieprz

Niedzielny kucharz
Tarta z malinami 298

Tarta z malinami to ciasto, które zachwyca nie tylko wyglądem, ale i wspaniałym smakiem. Idealnie kruchy i delikatny spód, pyszny krem i świeżutkie owoce... - świetna tarta na lato - można też użyć innych owoców - dokładny przepis ze zdjęciami krok po kroku

AniaGotuje.pl
Brokuły z serkiem wiejskim 124

Sałatka z brokułami i serkiem wiejskim, z dodatkiem ziaren słonecznika oraz szczypiorku, podana z sosem czosnkowym na bazie kefiru i jogurtu naturalnego. Pyszna sałatka w

Kuchnia MagdaLeny
Lodowa tarta śmietankowo-ciasteczkowa z borówkami 109

Pyszna, prosta i idealna na lato! Smakuje lepiej niż lody! Co nam trzeba? Forma do tarty 400g ciasteczek maślanych- herbatników 500ml śmietany kremówki 200 jogurtu naturalnego greckiego 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny+100ml wody(...)borówek amerykańskich Robimy! Żelatynę rozpuszczamy w ciepłej wodzie, dokładnie rozrabiamy i studzimy . Kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Mieszamy z jogurtem greckim i dodajmy żelatynę. Na dno tarty dajemy połowę pokruszonych herbatników. Z drugiej połowy większość wkruszamy (zostawcie z 3 herbatniki) do naszej masy smietankowej i mieszamy. Do masy dodajemy także połowę borówek Wylewamy na spód ciasteczkowy

Latosiowydom
Kurczak w sosie musztardowym z boczniakami 140

Filety z kurczaka z boczniakami i cebulą w sosie musztardowym. Soczyste i kruche mięso w ciemnym i aromatycznym sosie pełnym boczniaków. Sos musztardowy można wykonać w

Kuchnia MagdaLeny
Jagodzianki 140

Słodkie bułeczki drożdżowe pełne świeżych jagód, posypane po wierzchu kruszonką. Pyszne, mięciutkie i pulchne drożdżówki ze słodkiego ciasta drożdżowego z kwaśnym nadzieniem jagodowym oraz chrupiącą kruszonką

Kuchnia MagdaLeny
Serniki na zimno - Ptasie mleczko tuskawka/mango/cytryna - Instagram cz. X 116

zanim żelatyna zacznie zagęszczać masy). Sernik wstawić do lodówki na noc. 6. Następnego dnia rozpuścić czekoladę i polać sernik struszkami czekolady oraz pulpy z mango. Sernik „Ptasie Mleczko- Tarta cytrynowa”  Składniki (śr: 18cm): Kruche ciasto -150g mąki ryżowej -150g mąki kukurydzianej -75g słodu ryżowego (ew. miodu) -30g ksylitolu -45g oleju rzepakowego(...)zawartością garnuszka. 4. Mokre składniki wymieszać z suchymi i ugnieść tworząc zwarte ciasto. (Jeśli ciasto jest za suche i nie chce się łączyć z innymi kawałkami ciasta podczas wylepiania tarty, dodać odrobinę gorącej wody i znów je wyrobić. Jeśli jest zbyt klejące, można dodać trochę mąki, wyrobić je i wstawić do lodówki aż stanie się nieco bardziej zwarte

Candy Pandas
PIEROGI Z PŁUCKAMI 117

pierogi będzie elastyczne, jeżeli przygotujesz je z dodatkiem gorącej wody.      Gotowe pierogi z płuckami serwuje się prosto z wody polane masłem ze zrumienioną bułką tartą albo obsmażone z cebulką. Oto wypróbowany przepis na klasyczne pierogi z płuckami.  Zobacz składniki, przyprawy i przygotowanie pierogów z płuckami krok po kroku. Przepis na pierogi z płuckami. Składniki(...)płuckami łyżką cedzakową na cedzak, przelać gorącą wodą i osączyć. Wyłożyć na półmisek.      Ugotowane pierogi z płuckami podawać oblane stopionym masłem zmieszanym ze zrumienioną bułką tartą. Pierogi można także okrasić skwarkami ze stopionej słoniny. Pierogi z płuckami świetnie smakują podsmażone . Smacznego :) Domowe pierogi podsmażane. Pierogi

Moja Książka Kucharska
Pieczeń mięsna z kurkumą i pestkami dyni. 125

pół łyżeczki pieprzu   Skworcu 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka mielonego imbiru   Skworcu 2 łyżeczki posiekanego koperku 4 łyżki kaszy  manny olej do wysmarowania foremki bułka tarta do obsypania foremki 3/4 szklanki pestek dyni  Skworcu Przygotowanie; Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę kroimy w kostkę a czosnek ścieramy na tarce. Mięso przekładamy(...)miski, dodajemy cebulę, czosnek, wbijamy jajka, kaszę  i koperek. Dodajemy wszystkie przyprawy, dolewamy około 1/3 szklanki wody i wyrabiamy. Małą keksówkę wykładamy papierem, smarujemy olejem, posypujemy bułką tartą, a następnie wykładamy mięso. Mokrą dłonią wygładzamy a po wierzchu posypujemy pestkami dyni. Wkładamy do pieca nagrzanego do 190C. Pieczemy około godziny. Podajemy z sosem grzybowym lub jako wędlina

Radość kipiąca uśmiechem.
Parzybroda z młodej kapusty 1395

Parzybroda (pazibroda) to regionalna potrawa polska, którą można spotkać w wielu miejscach - na Kielecczyźnie, w okolicach Radomia, w Wielkopolskie, na Kociewiu oraz na Śląsku. W zależności

Kuchnia MagdaLeny
Pasztet z królika 136

warto się poświecić. Najlepszy pasztet domowy! Składniki: 1 kg mięsa z królika 300 g wątróbki drobiowej 300 g surowego boczku/słoniny 3 jajka 1 bułka bułka tarta masło/olej 3 marchewki 2 pietruszki 1/2 średniego selera 1 cebula 3 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego 1 łyżka majeranku 1/2 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki(...)maszynkę do mielenia mięsa. Następnie dodać jajka, majeranek, paprykę i doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać. Keksówkę wysmarować masłem, obsypać bułką tartą. Masę przełożyć do blaszki, wyrównać. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 °C  i pieczemy przez 1 godzinę i 15 minut. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Kotlety siekane z kurczaka i młodej kapusty 202

Kotlety inne niż wszystkie... siekane kotlety z filetów z kurczaka oraz młodej kapusty,  z dużą ilością zieleniny - koperku i szczypiorku. Pychotka! Młodą kapustkę należy wcześniej

Kuchnia MagdaLeny
młoda kapusta jak schabowy w panierce... 136

główka średnia, woda 3-4 litry, sól 1 łyżka panierka: jajka 3 sztuki, olej rzepakowy 1 łyżka, mleko 2 łyżki, pieprz mielony 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, tarta bułka 12 szklanka, mąka pszenna 1 szklanka, olej rzepakowy - ile potrzeba Wodę z gotowania kapusty można wykorzystać do zupy jarzynowej - z kapusty oderwać pierwsze, zbędne liście, główkę przekroić na połowę(...)ogniu. Po ugotowaniu wyjmować liście do durszlaka i zostawić do wystygnięcia i odcieknięcia wody. Jajka dobrze roztrzepać z mlekiem, olejem ( lepiej się trzyma panierka ), kucharkiem, pieprzem, mąkę wymieszać z tartą bułką. Na rozgrzanym oleju (oleju powinno być dość sporo) smażyć na rumiano z każdej strony porcje kapusty na średnim ogniu - młoda kapusta obgotowana i smażona w panierce

W Mojej Kuchni Lubię