tarta - 42848 przepisów (strona:582/2857)

Serniki na zimno - Ptasie mleczko tuskawka/mango/cytryna - Instagram cz. X 93

zanim żelatyna zacznie zagęszczać masy). Sernik wstawić do lodówki na noc. 6. Następnego dnia rozpuścić czekoladę i polać sernik struszkami czekolady oraz pulpy z mango. Sernik „Ptasie Mleczko- Tarta cytrynowa”  Składniki (śr: 18cm): Kruche ciasto -150g mąki ryżowej -150g mąki kukurydzianej -75g słodu ryżowego (ew. miodu) -30g ksylitolu -45g oleju rzepakowego(...)zawartością garnuszka. 4. Mokre składniki wymieszać z suchymi i ugnieść tworząc zwarte ciasto. (Jeśli ciasto jest za suche i nie chce się łączyć z innymi kawałkami ciasta podczas wylepiania tarty, dodać odrobinę gorącej wody i znów je wyrobić. Jeśli jest zbyt klejące, można dodać trochę mąki, wyrobić je i wstawić do lodówki aż stanie się nieco bardziej zwarte

Candy Pandas
PIEROGI Z PŁUCKAMI 97

pierogi będzie elastyczne, jeżeli przygotujesz je z dodatkiem gorącej wody.      Gotowe pierogi z płuckami serwuje się prosto z wody polane masłem ze zrumienioną bułką tartą albo obsmażone z cebulką. Oto wypróbowany przepis na klasyczne pierogi z płuckami.  Zobacz składniki, przyprawy i przygotowanie pierogów z płuckami krok po kroku. Przepis na pierogi z płuckami. Składniki(...)płuckami łyżką cedzakową na cedzak, przelać gorącą wodą i osączyć. Wyłożyć na półmisek.      Ugotowane pierogi z płuckami podawać oblane stopionym masłem zmieszanym ze zrumienioną bułką tartą. Pierogi można także okrasić skwarkami ze stopionej słoniny. Pierogi z płuckami świetnie smakują podsmażone . Smacznego :) Domowe pierogi podsmażane. Pierogi

Moja Książka Kucharska
Pieczeń mięsna z kurkumą i pestkami dyni. 99

pół łyżeczki pieprzu   Skworcu 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka mielonego imbiru   Skworcu 2 łyżeczki posiekanego koperku 4 łyżki kaszy  manny olej do wysmarowania foremki bułka tarta do obsypania foremki 3/4 szklanki pestek dyni  Skworcu Przygotowanie; Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę kroimy w kostkę a czosnek ścieramy na tarce. Mięso przekładamy(...)miski, dodajemy cebulę, czosnek, wbijamy jajka, kaszę  i koperek. Dodajemy wszystkie przyprawy, dolewamy około 1/3 szklanki wody i wyrabiamy. Małą keksówkę wykładamy papierem, smarujemy olejem, posypujemy bułką tartą, a następnie wykładamy mięso. Mokrą dłonią wygładzamy a po wierzchu posypujemy pestkami dyni. Wkładamy do pieca nagrzanego do 190C. Pieczemy około godziny. Podajemy z sosem grzybowym lub jako wędlina

Radość kipiąca uśmiechem.
Parzybroda z młodej kapusty 1374

Parzybroda (pazibroda) to regionalna potrawa polska, którą można spotkać w wielu miejscach - na Kielecczyźnie, w okolicach Radomia, w Wielkopolskie, na Kociewiu oraz na Śląsku. W zależności

Kuchnia MagdaLeny
Pasztet z królika 115

warto się poświecić. Najlepszy pasztet domowy! Składniki: 1 kg mięsa z królika 300 g wątróbki drobiowej 300 g surowego boczku/słoniny 3 jajka 1 bułka bułka tarta masło/olej 3 marchewki 2 pietruszki 1/2 średniego selera 1 cebula 3 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego 1 łyżka majeranku 1/2 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki(...)maszynkę do mielenia mięsa. Następnie dodać jajka, majeranek, paprykę i doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać. Keksówkę wysmarować masłem, obsypać bułką tartą. Masę przełożyć do blaszki, wyrównać. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 °C  i pieczemy przez 1 godzinę i 15 minut. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Kotlety siekane z kurczaka i młodej kapusty 174

Kotlety inne niż wszystkie... siekane kotlety z filetów z kurczaka oraz młodej kapusty,  z dużą ilością zieleniny - koperku i szczypiorku. Pychotka! Młodą kapustkę należy wcześniej

Kuchnia MagdaLeny
młoda kapusta jak schabowy w panierce... 117

główka średnia, woda 3-4 litry, sól 1 łyżka panierka: jajka 3 sztuki, olej rzepakowy 1 łyżka, mleko 2 łyżki, pieprz mielony 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, tarta bułka 12 szklanka, mąka pszenna 1 szklanka, olej rzepakowy - ile potrzeba Wodę z gotowania kapusty można wykorzystać do zupy jarzynowej - z kapusty oderwać pierwsze, zbędne liście, główkę przekroić na połowę(...)ogniu. Po ugotowaniu wyjmować liście do durszlaka i zostawić do wystygnięcia i odcieknięcia wody. Jajka dobrze roztrzepać z mlekiem, olejem ( lepiej się trzyma panierka ), kucharkiem, pieprzem, mąkę wymieszać z tartą bułką. Na rozgrzanym oleju (oleju powinno być dość sporo) smażyć na rumiano z każdej strony porcje kapusty na średnim ogniu - młoda kapusta obgotowana i smażona w panierce

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik na gofrach z serków homogenizowanych 382

Sernik na zimno przygotowany na spodzie gofrowym, z masą serową z serków homogenizowanych waniliowych oraz naturalnych i musem truskawkowym na wierzchu. Masę serową można również wykonać

Kuchnia MagdaLeny
Idealne naleśniki 131

Naleśniki - któż ich nie lubi?! Nieograniczona ilość wariantów, w jakich możemy je wykonać z pewnością zadowoli każdego. Można je podać ze słodkim lub słonym nadzieniem, a

Kuchnia MagdaLeny
Krokiety z pieczarkami 88

FARSZ: 400 g pieczarek 1 duża cebula 40 g startego żółtego sera sól, pieprz opcja: szczypta lubczyku i ostrej papryki łyżka masła PANIERKA: 1 duże jajko bułka tarta lub mielone siemię lniane Dodatkowo: olej do smażenia krokietów PRZYGOTOWANIE: Przygotowuję ciasto. W tym celu w misce ubijam rózgą kuchenną jajka z wodą, mlekiem i solą. Wsypuję mąkę, mieszam(...)obieram pieczarki. Drobno siekam. Cebulę obieram i kroję w drobną kostkę. Na łyżce masła podsmażam cebulę, gdy się zeszkli dodaję pieczarki, smażę do odparowania płynu. Doprawiam do smaku. Wsypuję tarty ser, mieszam, ściągam patelnię z palnika. Naleśniki smażę na średniej patelni do naleśników posmarowanej delikatnie olejem. Smażę partiami cienkie naleśniki. Odkładam na bok. Gdy lekko przestygną smaruję każdego

Zasmakuj Kuchni
Pałki z kurczaka w ketchupie 119

Pieczone w piekarniku podudzia z kurczaka w słodko-ostrej marynacie pomidorowej na bazie ketchupu oraz oleju z dodatkiem musztardy sarepskiej. W wersji łagodniejszej używamy ketchupu

Kuchnia MagdaLeny
Walentynkowa tarta czekoladowa 64

wycinkami z gazet. Na dole przepisu widnieje napis „naj” strona 32 Muszę powiedzieć, że strona 32 skrywa jeszcze kilka innych ciekawych przepisów, ale to innym razem Walentynkowa tarta czekoladowa to świetny pomysł na walentynkowy deser. Daje duże możliwości wyrażenia swoich uczuć dekoracją Zatem do dzieła. Składniki na ciasto: 10 czubatych łyżek mąki 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka(...)wykorzystałam 150 ml śmietanki 30%, którą ubiłam i dodałam do niej garść przetartych przez sitko malin oraz pół łyżeczki cukru pudru. Dodatkowo ułożyłam serca z czekolady. Smacznego Artykuł Walentynkowa tarta czekoladowa pochodzi z serwisu Słodki sentyment

Słodki sentyment
Keto ciasto z musem czekoladowym i truskawkami (Paleo, LowCarb, Vegan) 158

torcie… No ale czego nie robi się dla taty…? Ciasto z musem czekoladowym i truskawkami (Paleo, LowCarb, Vegan) Kolejna pyszna propozycja na nie byle jakie święto. Keto tarta z musem czekoladowym i truskawkami powstała bowiem z okazji Dnia Ojca. Jestem przekonana, że (nie tylko) każdemu tacie przypadnie do gustu... Dania Deser Kuchnia Europejska , Vegan , Wege Keyword ciasta(...)stewii (opcjonalnie - jeśli mus wyjdzie mało słodki) Dodatkowo 100 g truskawek Sposób przygotowania Spód Wszystkie składniki rozdrobnić w malakserze aż do uzyskania jednorodnego ciasta. Wylepić nim okrągłą formę do tarty (ok 16 - 18 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (tryb pieczenia góra + dół) przez ok. 12 - 15 minut aż do lekkiego zrumienienia

Modern Cave Girl
TRADYCYJNE ŁAZANKI Z KAPUSTĄ: przepis 78

polane stopioną słoninką ze skwarkami. Przepis na łazanki jest łatwy w wykonaniu i robi się go naprawdę szybko. Łazanki wymieszane kapustą można też zapiec w piekarniku, posypane bułką tartą. Łazanki z kapustą: sprawdzony przepis z kilku prostych składników. Łazanki z kapustą i grzybami. Składniki i przyprawy na łazanki z kapustą: ok. 300g makaronu typu łazanki - ugotować wg. przepisu(...)kapustą, mocno podgrzać przed podaniem. Łazanki podawać polane stopioną słoniną ze skwarkami. Łazanki wymieszane z kapustą można też zapiekać w naczyniu żaroodpornym uprzednio wysmarowanym tłuszczem i posypanych bułką tartą. Smacznego :) Łazanki z kapustą

Moja Książka Kucharska
murzynek z truskawkami 99

jajek (żółtka oddzielone od białek) 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szczypta soli ok. 500 – 600 g truskawek (ilość zależy od ich wielkości) dodatkowo: bułka tarta do obsypania formy tłuszcz do smarowania formy wykonanie: Z truskawek usuwamy szypułki, myjemy, osuszamy i przecinamy na pół, większe na cztery części. Masło przekładamy do garnka. Dodajemy olej, kakao(...)białka z solą i dodajemy w dwóch turach do ciasta mieszając szpatułką. Ciasto przekładamy do foremki (ok. 22x32cm, wyłożonej papierem do pieczenia – tyko dno, natłuszczonej i obsypanej bułką tartą – boki i dno). Na wyrównanym cieście układamy kawałki truskawek przecięciem do góry. Pieczemy w ok. 170 st. C do tzw. suchego patyczka, przez

Domowy Smak Jedzenia