tarta - 42848 przepisów (strona:573/2857)

Sposób Na Soczyste Mielone Z Drobiu 85

całe jajko 1/2 małej bułki, może to być kajzerka namoczona i odciśnięta z nadmiaru płynu (namoczyć możemy w mleku lub wodzie) 1 łyżeczka suszonych warzyw sól, pieprz  bułka tarta do obtoczenia (  ja używam domowej  <-- Klik ) 1. Cukinie obieramy ze skórki i jeśli jest młoda to trzemy ja ze skórką i ostawiamy na 10 minut(...)starta cukinią, cebulką, jajkiem, suszonymi warzywami oraz solą i pieprzem. Wyrabiamy je dotąd aż nie będzie przywierać do dłoni. 3. Następnie formujemy kotlety i  obtaczamy je w bułce tartej. Gotowe kotlety obsmażamy na oleju na rumiano z każdej strony lub układamy na blaszce do pieczenia i pieczemy w 180 przez około 25-30 minut

Gotowanie...to proste !
Niedzielne ciasto mamy 121

kakao łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 1 i 2/3 szklanki mleka 1 budyń waniliowy / śmietankowy 2 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 1 kostka miękkiego masła Dodatki: posypka cukrowa lub tarta gorzka czekolada, mocny napar z herbaty Sposób wykonania: 1. Z podanych składników na ciasto zrobić biszkopt, upiec, po upieczeniu wystudzić i przekroić na dwa blaty. 2. Krem: Szklankę(...)budyń. 3. Spodnią część biszkoptu nasączyć herbatą, nałożyć 2/3 kremu, równomiernie rozsmarować. Przyłożyć drugim blatem biszkoptowym, lekko nasączyć go herbatą i posmarować resztą kremu. Wierzch posypać posypką cukrową lub tartą gorzką czekoladą. Schłodzić przed podaniem.  Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Rustykalna tarta z brzoskwiniami 61

wiem kiedy, ale faktem jest, że mamy wrzesień. Jednak ten wpis wcale nie jest zapowiedzią końca lata. Wręcz przeciwnie, zamierzam korzystać z ostatnich … The post Rustykalna tarta z brzoskwiniami appeared first on FitSweet

Fitsweet.me
Tort z białej czekolady z kremem różanym 78

miękkiego masła, 9 jajek (jajka przed rozbiciem sparzyć), 300 g cukru, 180 g czekolady (deserowej lub gorzkiej), 180 g mąki pszennej (u mnie tortowa), masło i bułka tarta do wysypania formy, krem : 500 g serka mascarpone, 500 ml śmietany kremówki 30%, 12 g żelatyny, 100 g konfitury z róży, do nasączenia : 150 ml naparu z herbaty(...)delikatnie wymieszać. Następnie dodać do niej białka i delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do tortownicy (24 – 26 cm, jeżeli weźmiemy mniejszą tortownicę biszkopt będzie wyższy) wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40 - 50 minut. Po upieczeniu zdjąć rant tortownicy i wyjąć biszkopt. Odstawić do ostudzenia, najlepiej na 12 godzin

królestwo garów
Krokiety z kapustą i sosem żurawinowym 98

krokietów 1 kg kiszonej kapusta 250 g suszonych pomidorów 350 g bekonu w kostkach 1 cebula 30 g suszonych borowików Sól Pieprz świeżo zmielony Krokiety 2 jajka Bułka tarta Jak zrobić sos żurawinowy do krokietów i nie tylko Rozgrzej nieprzywierającą patelnię i wsyp cukier, pozwól mi się z karmelizować. W międzyczasie z jabłek wytnij nasiona i pokrój jabłka(...)złóż go w kwadrat lub zwiń w rulon, zrób tak, jak lubisz. Układaj naleśniki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy naleśnik pomaluj, lekko wymieszanym jajkiem i posyp bułka tartą. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni i piecz naleśniki ok. 20 minut, lub do momentu, kiedy bułka się zarumieni. Podawaj z sosem żurawinowym. Jeśli spodobał Ci się mój przepis

RafalCook
szybkowar-pasztet drobiowy pieczony... 120

laurowe 4 sztuki, kucharek 2 łyżki przyprawa do kurczaka 1 opakowanie, papryka ostra 1 łyżeczka, pieprz mielony 1 łyżeczka, majeranek 2 łyżki, kucharek 1 łyżka, kasza manna 1 szklanka, tarta bułka 3/4 szklanki, jajka 10 sztuk "M" Kurę rosołową, kurczaka oczyścić, opłukać, podzielić na części, włożyć do szybkowara, wlać wodę, dodać ziele angielskie, liście laurowe, kucharka, włoszczyznę(...)miski, dodać włoszczyznę, wlać 6-8 szklanek rosołu i pałką blendera miksować wszystko. Do masy wbić żółtka, dodać przyprawę do kurczaka, pieprz mielony, majeranek, paprykę ostrą, wsypać kaszę manną, tartą bułkę i mikserem połączyć dobrze składniki, jeśli masa jest zbyt gęsta to dolać trochę rosołu. Białka ubić z odrobiną soli na sztywną pianę, dodać do masy i dużą

W Mojej Kuchni Lubię
30.12 – MUFFINY FERRERO ROCHER – BABECZKI CZEKOLADOWE Z KREMEM CZEKOLADOWY – NA SŁODKO ZE SWEET DECOR 91

oraz jajka – roztrzepujemy. Wlewamy odrobinę pasty waniliowej, mieszamy. Łączymy z suchymi składnikami dodając naprzemiennie śmietanę – ma wyjść gęsta, budyniowa masa. Napełniamy wysmarowane masłem i delikatnie obsypane bułką tartą foremki. Pieczemy do suchego patyczka – ok.20-25 minut w 170C. KREM: Wciskamy do wysmarowanych o obsypanych bułką tartą foremek. Pieczemy ok. 20 minut do suchego patyczka

Ostra na Słodko
Proste Przekąski Sylwestrowe - ponad 25 przepisów (Ebook) 379

Moje kolejne dzieło! Przygotowane specjalnie dla Was na Sylwestra 🎇 E-book "Proste Przekąski Sylwestrowe" zawiera ponad 25 przepisów na różnego rodzaju przekąski, wykonane z prostych i

Kuchnia MagdaLeny
Piernik na karmelu 88

śmietany (30%) 2 szklanki mąki pszennej, 1 szklanka mąki żytniej, 1 łyżka masła, 1 łyżka octu, 3 łyżeczki zmielonych przypraw korzennych, 1 czubata łyżeczka sody oczyszczonej, masło i bułka tarta do formy, Karmel : cukier wsypać do suchego garnka, postawić na niedużym ogniu i podgrzewać, aż cukier się rozpuści i zabarwi na kolor bursztynowy. Wlać gorącą wodę gotować mieszając(...)śmietaną. Mieszaninę wlać do miski z mąką. Dodać karmel oraz pozostałe składniki ciasta. Wymieszać na jednolitą masę. Ciasto przełożyć do formy (keksówka 25 cm) wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około godzinę

królestwo garów
Pikantny pasztet z marchewki i soczewicy 64

łyżeczki mielonej chili 1 łyżeczka ziaren kolendry 1 łyżeczka ziaren kuminu 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1/2 szklanki płatków owsianych błyskawicznych 4 łyżki masła orzechowego 2 łyżki siemienia lnianego bułka tarta do posypania sól Soczewicę płuczemy i gotujemy w dwóch szklankach wody z liśćmi laurowymi. Gotujemy na małym ogniu około 20 minut, do całkowitego odparowania wody. Marchewki obieramy(...)blenderze razem z  płatkami owsianymi, siemieniem lnianym i masłem orzechowym. Masę mieszamy i dodajemy do niej duszoną marchewkę, doprawiamy solą, dokładnie mieszamy. Keksówkę smarujemy olejem, posypujemy bułką tartą, masę przekładamy do foremki i pieczemy 45 minut w 160 stopniach z termoobiegiem. Po upieczeniu pasztet od razu wyciągamy z piekarnika i odstawiamy do ostygnięcia. Nie zostawiajcie

Kardamonovy
Jakie przyprawy warto stosować do bożonarodzeniowych potraw? 103

Boże Narodzenie to czas, gdy spotykamy się z rodziną i przyjaciółmi, by razem zasiąść do świątecznego stołu, na którym pojawia się wiele smakołyków. Aromatyczne dania wytrawne

Kuchnia MagdaLeny
WYTRAWNA TARTA Z BATATAMI, SEREM KOZIM I ROZMARYNEM 91

PRZEPIS NA TARTĘ Z BATATAMI, SEREM KOZIM I ROZMARYNEM Składniki na ciasto: - 100 g mąki gryczanej - 300 g mąki pszennej - 220 g masła - 1 jajko - szczypta soli - 2 - 3 łyżki śmietany Wykonanie : W/w składniki zagnieć szybko w dłoniach, ciasto owiń folią i wstaw do lodówki na 30 minut. Ciastem wylep duże naczynie do tarty. Na wierzch: - 6 batatów(...)wymieszaj dokładnie. Na wylepioną ciastem formę ułóż szalotkę, bataty, całość polej sosem i piecz w piecu przez 55-60 minut, w temp. 200 stopni C, grzanie piekarnika: dół + góra. Tartę można jeść na ciepło i na zimno. Najlepiej smakuje polana sosem na bazie musztardy MAILLE Honey Dijon i śmietanki. 2 łyżki musztardy połącz z 4 łyżkami śmietanki, oblej tartę

SMYKWKUCHNI
Ciasto Marcepanek 113

Marcepanek to kultowe ciasto mojej mamy, które co roku pojawiało się u nas w domu na święta Bożego Narodzenia. Mimo takiej nazwy, nie ma ono nic

Kuchnia MagdaLeny
Kotleciki ziemniaczano-pieczarkowo-cebulowe 59

pomysł na obiad, który przypadnie do gustu najbardziej wymagającym podniebieniom. Składniki: 6 sporych ziemniaków 0,5kg pieczarek 1 duża cebula 1/3 natki pietruszki 1 ząbek czosnku 1 jajko bułka tarta ok. 1,5 szklanki mąka do obtoczenia sól, pieprz Sposób przygotowania: Ziemniaki ugotować i ugnieść na gładko. W międzyczasie posiekaną cebulę i posiekane pieczarki usmażyć (smażyć do czasu(...)woda z pieczarek odparuje). Zostawić do ostygnięcia. Ostygnięte ziemniaki wymieszać z pieczarkami i cebulą i surowym jajkiem. Doprawić przeciśniętym czosnkiem solą i pieprzem. Dosypać bułkę tartą (żeby masa była bardziej zwarta). Na koniec pokroić natkę i wszystko dobrze wymieszać. Wilgotnymi rękoma formować kotleciki obtaczając je w mące. Smażyć na oleju (Ja użyłam oleju z pestek winogron). Autor przepisu

Wasze Przepisy