Przepis na : śniadanie
Słodkie bułeczki drożdżowe pełne świeżych jagód, posypane po wierzchu kruszonką. Pyszne, mięciutkie i pulchne drożdżówki ze słodkiego ciasta drożdżowego z kwaśnym nadzieniem jagodowym oraz chrupiącą kruszonką. Jak tylko zaczyna się sezon na jagody, jest to moja obowiązkowa pozycja w menu. Uwielbiam je! Zazwyczaj jagodzianki spotyka się jako bułeczki drożdżowe w środku nadziane jagodami, u mnie jagodzianki wyglądają trochę inaczej, ale są równie pyszne... i proste w przygotowaniu. Najlepsze są na świeżo, prosto ... czytaj dalej...
Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.