Jako, że chwilowo brak dzieci, babcia sprawuje nad nimi pieczę, ja mam więcej czasu na wypieki. Tym razem padło na mak, którego zapasy porobione mam chyba
moj przepis namojprzepisna.pl | Pascha idealna – Tradycyjny Wielkanocny deser Pascha idealna, to deser, przygotowywany w naszym rodzinnym domu, odkąd pamiętam. Moja mama zawszę ją przygotowywała, dokładnie raz w
moj przepis namojprzepisna.pl | Pavlova z kremem kawowym i borówkami Ulubiony deser mojego męża, w tym roku z okazji świąt Wielkanocnych zrobiłam właśnie Pavlovą. Mąż i moja mama byli
moj przepis namojprzepisna.pl | Sernik kokosowy bez pieczenia Serniczek pochodzi z blogu Kwestia smaku . Robi się go bardzo szybko i jest smaczny. Jednak warto użyć tutaj aromatycznego mleczka kokosowego
moj przepis namojprzepisna.pl | Domowe Reese’s Zmiany, zmiany, zmiany również u mnie. Po tym jak przeprowadziłam 41 dniowy post dr Dąbrowskiej, postanowiłam wychodzić nową metodą, czyli za
moj przepis nasera żółtego · 125 ml śmietany 30% · 2 łyżki bułki tartej+ do panierki · Pieprz · Sól · 2 łyżki przyprawy gyros Sposób przygotowania: 1. Mięso mielone przekładamy do miski(...)dodajemy obraną, drobno pokrojona cebulę, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz przyprawą gyros, wsypujemy dwie łyżki bułki tartej i wyrabiamy mięsa robimy duże kulki, rozpłaszczamy ręką na cienkie kotlety. Panierujemy w bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Układamy w naczyniu żaroodpornym. 2. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy pokrojonego w krążki pora, doprawiamy pieprzem
Kulinarna Chwilaczyli zdrowy. SKŁADNIKI: KLOPSIKI: * mielone mięso wołowe – 500 g * mielone mięso wieprzowe – 250 g * cebula – 1 szt * czosnek – 1 ząbek * jajko – 1 szt * bułka tarta – 100 g * mleko – 5 łyżek * sól, pieprz – do smaku * olej rzepakowy – do smażenia klopsików SOS: * masło – 40 g * mąka pszenna(...)łyżeczki * musztarda Dijon – 1 łyżeczka * sól, pieprz – do smaku SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: KLOPSIKI: Mieszamy oba gatunki mięsa. Dodajemy posiekaną cebulę oraz czosnek. Dodajemy jajko, mleko, bułkę tartą. Wszystkie składniki doprawiamy, wyrabiamy dłońmi. Przygotowujemy w małej miseczce trochę wody. Zwilżamy w niej dłonie i formujemy małe klopsiki – wielkości orzecha włoskiego każdy. Układamy na talerzu, przykrywamy np. folią
Ostra na SłodkoZamiany, zamiany również u mnie. Po tym jak przeprowadziłam 41 dniowy post dr Dąbrowskiej, postanowiłam wychodzić nową metodą czyli za pomocą diety ketogenicznej. Uwielbiam ten styl
moj przepis naciasto 1 szklanka mąki 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 2 łyżki oliwy szczypta soli 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatki 200 ml passaty pomidorowej oregano salami tarta mozzarella oliwki pieczarki cebula papryka ząbek czosnku Oczywiście taką pizzę dobrze podać z sosem czosnkowym. Sprawdźcie przepis na dietetyczny sos czosnkowy Domowa pizza bez drożdży – przepis Zaczynamy(...)razu możemy je cienko rozwałkować i ułożyć na blaszce do pieczenia. Następnie mieszamy passatę z oregano i przeciśniętym ząbkiem czosnku. Przygotowanym sosem smarujemy pizzę. Układamy następnie dodatki, posypujemy tartą mozzarellą i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. C. na ok. 15 minut. Pizzę powinniśmy podać po Polsku z sosem czosnkowym. Smacznego! Artykuł Domowa pizza bez drożdży pochodzi
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!ilości potrzeba będzie połowy składników z głównego przepisu. Składniki: soczewica czerwona - 1 szklanka dynia kawałek ok. 1 szklanki marchew - 1 szt. czosnek 1 sztuka cebula mała 1 szt. bułka tarta bezglutenowa lub mielone siemię lniane- 1 łyżka kurkuma - 1 łyżeczka rozmaryn - 1 łyżeczka cząber - 1 łyżeczka sól do smaku papryczka chili do smaku koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka olej(...)małe kawałki. Rozgrzać rondel, wlać olej i dodać warzywa. Udusić do miękkości ( ok. 15 minut) pod koniec dodając koncentrat pomidorowy. Soczewicę i warzywa przełożyć do malaksera dodać bułkę tartą lub mielone siemię lniane zmiksować oraz przyprawy. Przełożyć do foremek na babeczki ( użyłam silikonowych) posmarowanych cienką warstwą olejem. Piec 30 minut w 180 stopniach C. Podawać z chrzanem
AZgotuj!wędzona rybą , z wędzoną makrelą. 1 kg obranych ziemniaków, 180 ml mleka, 2 jajka, gałka muszkatołowa, masło, 200 g oczyszczonej z ości wędzonej makreli, 1 cebula, sól, bułka tarta, Rybę posiekać. Cebulę pokroić w drobną kostkę i poddusić na 1 łyżce masła. Przestudzoną cebulę wymieszać z rybą. Jajka rozbełtać, wymieszać z mlekiem. Ugotowane ziemniaki odcedzić, odparować. Do ziemniaków(...)wlać mleko z jajkami, dodać 2 łyżki masła i ubić tłuczkiem do ziemniaków. Doprawić do smaku solą i gałką muszkatołową. Formę do zapiekania wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Połową masy ziemniaczanej wyłożyć dno formy. Na niej ułożyć rybę. Przykryć drugą częścią ziemniaków. Posmarować łyżką roztopionego masła. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około
królestwo garówBataty, czyli słodkie ziemniaki pieczone w piekarniku i faszerowane sosem pomidorowym z chrupiącym, pieczonym tofu oraz czerowną fasolką. Podane zostały z pastą z awokado oraz pomidorkami
Kuchnia MagdaLenypestek dyni 4 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego 2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka tymianku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 3 łyżki oleju rzepakowego sól, pieprz czarny Dodatkowo: bułka tarta i olej do wysmarowania formy PRZYGOTOWANIE pasztetu wegańskiego z kaszy jaglanej i warzyw: Kaszę jaglaną ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedzić z ewentualnego nadmiaru wody i odstawić(...)laurowe i ziele angielskie, dodać starte warzywa, smażyć na małym ogniu ok. 10 min. aż warzywa zmiękną, co jakiś czas zamieszać. Keksówkę wysmarować olejem i obficie obsypać bułką tartą. Do dużej miski przełożyć usmażone warzywa i ugotowaną kaszę jaglaną. Dodać olej, rozdrobnione orzechy i pestki dyni oraz starty czosnek. Doprawić majerankiem, tymiankiem, solą, pieprzem i posiekaną natką
kulinarnyJaSernik z chałwową masą serową, na spodzie herbatnikowym oraz kremową polewą chałwową na wierzchu. Posiada zbitą i kremową konsystencję. Jest naprawdę pyszny! Masa serowa wykonana
Kuchnia MagdaLenyminut 🇬🇷 – Grecja Oczywiście potrzebujemy kilku składników 450 g mielonej wołowiny 10% tłuszczu 1 czerwona cebula pokrojona drobno 2 ząbki czosnku drobno pokrojonego Bułka tarta Świeża pietruszka 1 łyżka suszonego oregano Świeża mięta 1-2 jajka Sól Pieprz świeżo zmielony 1 łyżeczka octu winnego Ser feta Skórka z cytryny Oliwa z oliwek najwyższej jakości z Domu Oliwnego Kilka(...)cebulę, czosnek, pietruszkę, mięta i zmiel pulsacyjnie. Niewątpliwie składniki znikają dość szybko, więc teraz bardzo wymieszaj ze sobą zawartość miksera z mięsem, jajkiem, octem, skórką z cytryny i bułkę tartą, tyle by mieszanka, była dość zwarta. Teraz musimy zrobić kotlety, dlatego podziel mięso na 3-4 części, połóż pierwszą część na dłoni, włóż w środek kawałki fety
RafalCook