tarta - 42848 przepisów (strona:590/2857)

Sernik z białą czekoladą z warstwą budyniową na kruchym spodzie 97

twarogu 80 g cukru  100 g białej czekolady   2 żółtka  3 łyżeczki żelatyny w proszku woda, ilość do namoczenia żelatyny ⚡️do dekoracji⚡️ Czekoladowe jajeczka i tarta czekolada  Przygotowanie: ✅herbatniki rozdrobnić za pomocą wałka lub użyć naczynia miksującego, dodać masło. Gotową mieszanką wyłożyć spód tortownicy, spód mocno docisnąć i  tortownicę umieścić w lodówce(...)lekkiego przestudzeniu. ✅ żelatynę rozpuszczamy w wodzie i dodajemy do masy serowej, mieszamy  ✅ gotową masę przelewamy do tortownicy i umieszczamy w lodowce na 3-4 h Sernik dekorujemy tartą czekoladą i czekoladowymi jajeczkami

Niezły Młynek
Babka ucierana z serem - ciasto ucierane z serem 76

jajka, 400 g mąki pszennej, 60 g jogurtu (u mnie jogurt grecki), 200 g sera białego półtłustego, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, masło do wysmarowania formy, bułka tarta do wysypania formy, Ser zemleć. Masło utrzeć „na śmietanę”. Dodać ser i dalej ucierać. Do masy dodawać stopniowo żółtka i cukier oraz cukier waniliowy. Następnie dodawać(...)mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i jogurt. Białka ubić na sztywną pianę. Delikatnie, ale dokładnie wymieszać masę z pianą. Masę przełożyć do formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni około 40 - 50 minut

królestwo garów
Babka ponczowa 108

świeżych drożdży lub 7 g drożdży suchych 125 ml letniego mleka 2 jajka, dokładnie rozbełtane 100 g miękkiego masła szczypta soli tłuszcz i mąka krupczatka lub bułka tarta do posmarowania i oprószenia formy Poncz do babki ponczowej Savarin 125 ml wody 125 ml soku z pomarańczy 120 g cukru 1 łyżka soku z cytryny 120 ml rumu(...)ciepłe miejsce do podwojenia objętości. W zależności od temperatury otoczenia może do zająć od 75 minut do ponad 2 godzin. 4. Formę smaruję masłem i obsypuję mąką lub bułką tartą. Przekładam ciasto, powinno wypełnić formę mniej więcej do połowy, i odstawiam na około 40 minut do wyrośnięcia. 5. Piekarnik nagrzewam do 170 - 180 stopni, grzałka góra - dół. Wstawiam

Cztery Fajery
Mazurek kokosowy 87

piekarnika do wstępnego podpieczenia na 20 minut. Po tym czasie usuwamy z ciasta obciążenie i papier i pieczemy jeszcze 25 minut, na złocisty kolor. Upieczone, wykładamy do ostygnięcia. Tarty wyciągamy z foremek.   W międzyczasie gdy ciasto się piecze, przygotowujemy nadzienie. Do rondelka wlewamy śmietankę kremówkę i stawiamy na średnim ogniu. Podgrzewamy aż na brzegu pojawią się małe(...)wymagane. Do dużej miski przekładamy mascarpone i chwilę ubijamy je mikserem. Miksując, dodajemy do serka masę kokosową i miksujemy do połączenia składników. Gotowym kremem wypełniamy do pełna upieczone tarty. Wierzch wyrównujemy i wstawiamy do lodówki do zastygnięcia – ja zostawiłam na całą noc.   Schłodzone mazurki możemy udekorować według uznania lub podobnie jak ja – prażymy 2 łyżki

Smaczna Strona
Kulki mocy 194

Mamuśki i Tatuśki – pomysł na szybki deser dla naszych głodomorków. Wystarczy namoczyć w wodzie daktyle, dodać płatki owsiane, żurawinę czy rodzynki, coś chrupiącego, troszkę masełka

moj przepis na
Miętowe guacamole 90

Guacamole to meksykańska pasta z awokado. Można przyrządzić ją na kilka sposobów. Podstawowymi składnikami pasty są zawsze awokado, sok z limonki oraz sól. Inne wersje mogą

Kuchnia MagdaLeny
Kotlety schabowe 103

strony świeżo zmielonym pieprzem i solą. Przygotuj trzy głębokie talerze, w których będziesz panierował mięso. Do pierwszego talerza wsyp 1 łyżkę mąki pszennej, do drugiego talerza 4 łyżki bułki tartej, a do trzeciego talerza wbij jajko, które roztrzep trzepaczką rózgową. Panierowanie kotletów schabowych Zacznij panierować kotlety, według kolejności: najpierw w mące, później w roztrzepanym jajku i na końcu(...)bułce tartej. Pamiętaj, aby dokładnie panierować mięso z jednej i z drugiej strony! Tak przygotowane kotlety schabowe możesz zacząć smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Tradycyjne kotlety schabowe smaży się na smalcu – i w taki sposób zawsze obrumieniam swoje kotlety. Natomiast zamiennie możesz użyć oleju rzepakowego do smażenia. Proporcje smalcu lub oleju masz podane na samej górze przepisu w składnikach

ugotuj-przepis.pl
BABKA KISIELOWA 105

szklanka cukru (dałam 170g ksylitolu- trochę mało...) - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli - 5 opakowań kisielu bez cukru (każdy po 38g), użyłam malinowy + masło i bułka tarta do wysmarowania formy W misie miksera ucieramy miękkie masło z ksylitolem (lub cukrem) na puszystą masę. Następnie dodajemy po 1 żółtku i dalej ucieramy. Do uzyskania jednolitej masy. Mąkę(...)połączenia składników. Do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywną masę. Dodajemy partiami do misy miksera i delikatnie mieszamy. Formę do babki smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Przekładamy do niej masę i wyrównujemy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160*C i pieczemy ok. 45 minut (do suchego patyczka) z termoobiegiem lub 180*C bez termoobiegu

Smaczne Zdrowe
Babka wielkanocna z migdałami i czekoladą 121

mąki krupczatki półtorej szklanki mąki tortowej 2 łyżki płatków migdałowych od HELIO 10 dag polewy i dekoracji mlecznej od HELIO Dodatkowo: masło lub margaryna do posmarowania foremki bułka tarta do oprószenia foremki Wykonanie pysznej babki: 1. Ciasto: Jajka miksujemy z cukrami na puszystą masę, wlewamy olej i dokładnie miksujemy, dodajemy jogurt naturalny i sok z cytryny, ponownie miksujemy(...)Wsypujemy obie mąki i proszek do pieczenia, miksujemy. Na koniec dodajemy migdały i czekoladę. Mieszamy łyżką. 2. Do pieczenia: Foremkę na babkę smarujemy masłem lub margaryną i oprószamy bułką tartą. Przekładamy do niej ciasto. 3. Pieczenie: Babkę pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 50 minut do ładnego zrumienienia i suchego patyczka. Upieczoną wyjmujemy z formy i studzimy

Izabelawkuchni
Chrupiące ciasteczka owsiane 153

Hejka, jak już siedzimy w domu to chłopaki domagają się deserów, po ładnie zjedzonym obiedzie. Apetyt im dopisuje, więc czemu by nie spełnić ich prośby, prawda

moj przepis na
Krokiety z naleśników 90

szklanki mleka 1 szklanka wody gazowanej 2 jajka 2 szklanki mąki 2 łyżki oleju sól Dodatkowo 5 parówek z szynki 200 g sera żółtego w kawałku jajko bułka tarta olej Z podanych składników przygotować ciasto. Odstawić na około 15 minut. Z parówek zdjąć osłonki, każdą przekroić na pół. Ser pokroić w słupki o długości parówki, po dwa kawałki(...)kawałku sera. Składamy brzegi, bok pawy i lewy do środka. Następnie zawijamy od góry do dołu. Układamy zwinięciem do dołu. Jajko roztrzepujemy na głębokim talerzu, na drugi wsypujemy bułką tartą. Olej rozgrzewamy na patelni. Każdy naleśnik panierujemy dokładnie w jajku, bułce i smażymy na rozgrzanym oleju, na złoty kolor. Gotowe. Podajemy z barszczykiem lub z ulubionymi sosami. Smacznego

gotuj ze mną
Babka marmurkowa 122

cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g masła lub 180 ml oleju kilka kropel aromatu waniliowego 2 łyżki kakao masło do wysmarowania formy i bułka tarta do obsypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Masło przełożyć do kubeczka, wstawić na gaz i roztopić. Zdjąć z gazu i przestudzić. Jajka wbić do miski. Dodać cukier, cukier waniliowy i kilka(...)masy, cały czas miksować na niskich obrotach miksera do połączenia składników. Na końcu dodać przestudzone masło i zmiksować do połączenia składników. Formę z kominem wysmarować masłem i posypać bułką tartą lub kaszką manną. Wlać 2/3 ciasta. Do pozostałego ciasta dodać kakao i wymieszać. Przełożyć do formy. Można zrobić esy floresy przy pomocy łyżki. Formę wstawić do piekarnika nagrzanego

Danka Pichci
Pyzy 90

cukru, 1 łyżeczka do kawy soli, farsz : 1 cebula, garść grzybów suszonych, sól, pieprz, 2 łyżki masła, sok z cytryny, masło do wysmarowania formy i natłuszczania rąk, bułka tarta do wysypania formy Ciasto : mąkę wsypać do miski. Drożdże wymieszać z mlekiem, cukrem i wlać do mąki. Ugniatając wyrobić ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce. Jajko rozbełtać(...)przesmażyć. Wlać 50 ml gorącej wody i dusić do miękkości. Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i kilkoma kroplami soku z cytryny. Formę budyniową wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Formować pyzy: odrywać jednakowej wielkości kawałki ciasta. Maczanymi w maśle dłońmi formować bułeczki, nadziewając każdą łyżeczką cebuli z grzybami. Układać bułeczki w formie budyniowej. Zamknąć formę i wstawić

królestwo garów