tarta - 42848 przepisów (strona:1203/2857)

Pulpety z piersi indyka w sosie koperkowym 87

chyba że znajdę ich zamiennik. Dość gadania, teraz robimy pulpety. Składniki: * 50 dkg mięsa mielonego z piersi indyka * 1 jajko * 1 cebula * 2 ząbki czosnku * 2-3 łyżki bułki tartej(...)sól, pieprz * 2 łyżki masła * 1/2 szklanki śmietany * 1 łyżka mąki do zagęszczenia sosu * pęczek kopru * mąka Do mięsa mielonego wbiłam jajko, przecisnęłam przez praskę czosnek, wsypałam odrobinę bułki tartej i podsmażoną na maśle, pokrojoną w kostkę cebulę. Przyprawiłam solą i pieprzem.  Z wyrobionej już masy formowałam kulki i obtaczałam je w mące. Gotowe wykładałam na rozgrzane

Pieprzyć z Fantazją
Zapiekane pulpety w sosie pomidorowym z kaszą bulgur 73

poświęcić i ostatecznie zabrudzić jedno naczynie do zapiekania. W moim domu takie podanie pulpetów bardzo posmakowało. Polecam wypróbować. Składniki: Na pulpety: * 50 dkg dowolnego mięsa mielonego * 3 łyżki bułki tartej * 1 jajko * 1 mała cebula * 3-4 ząbki czosnku * przyprawy sól, pieprz Na sos: * 300 ml przecieru pomidorowego * 1/2 małego słoiczka koncentratu pomidorowego * 3/4 szklanki wody * 1/2 łyżeczki papryki(...)Cebulę pokroiłam w kostkę i podsmażyłam na złoty kolor na odrobinie oleju. Czosnek przecisnęłam przez praskę. Wszystko dodałam do mięsa mielonego. Wbiłam również jajko i dosypałam trochę bułki tartej. Przyprawiłam do smaku i wyrobiłam mięso z dodatkami na gładką masę. Uformowałam pulpety. 2. Do garnka wlałam przecier, wodę i koncentrat pomidorowy. Przecisnęłam czosnek, dodałam papryki i sól. Wszystko zagotowałam

Pieprzyć z Fantazją
Karp smażony w panierce miodowo-czosnkowej 106

łyżki miodu, lejącego- nie może być zcukrzony bo się nie wymiesza 1 łyżeczka soku z cytryny 3 ząbki czosnku dodatkowo: klarowane masło do smażenia 2 szklanki białej bułki tartej, dobrej jakości do obtoczenia Dzwonki karpia, płuczemy w zimnej wodzie, osuszamy ręcznikiem papierowym, solimy, pieprzymy do smaku i odstawiamy. Jajka roztrzepujemy z miodem, wyciśniętym praską czosnkiem(...)sokiem z cytryny. Składniki musza się dokładnie połączyć, po czym odstawiamy na około 20 minut, żeby się przegryzły. Dzwonki karpia, obtaczamy najpierw w marynacie z jajek, następnie w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor z obu stron, koniecznie na klarowanym maśle, ono dodaje dodatkowego aromatu. Serwujemy na gorąco z koperkiem, sosem koperkowym lub po prostu solo. Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Ogrodnik w podróży
Tarta Świętego Mikołaja 107

Podaję tą tartę praktycznie zawsze, kiedy mamy gości w domu - wszystkim smakuje i proszą o przepis. Jest łatwa w wykonaniu a smakuje przepysznie

Prosty przepis na
Szuba, rosyjska sałatka śledziowa 144

krajach skandynawskich, „kto trzyma się śledzi, tego zdrowie nie porzuci” . Sama ludowa mądrość Składniki: 1 opakowanie, dobrej jakości matiasów ( około 400 g ) 1 mały słoik, buraczków tartych ( 300 g), koniecznie domowych 7 jajek ugotowanych na twardo 4 ziemniaki, gotowany w łupinach 5 ogórków kiszonych 1 średniej wielkości, biała cebula 1 łyżka musztardy francuskiej 1 łyżka musztardy miodowej(...)adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przykrywamy warstwą majonezu, na którym rozsmarowujemy dość grubą warstwę buraczków. Tak grubą jak lubicie, ja daję około 1 cm. Ponownie pokrywamy majonezem, który tym razem przysypujemy tartym jajkiem i szczypiorkiem. Serwujemy schłodzoną, najlepiej jak zniknie jednego dnia bo jest to niestety, jedna z tych sałatek, które drugiego dnia zaczynają „pływać” . Ja tego strasznie

Ogrodnik w podróży
Roladki drobiowe z farszem marchwiowym 99

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: podwójna pierś z kurczaka 3 marchewki kawałek pora 2 łyżki masła ząbek czosnku 1/4 kostki sera feta łyżka mąki 1 jajko 2-3 łyżki bułki tartej olej do smażenia sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Marchewkę obrać, potrzeć na tarce o grubych oczkach. Por pokroić w półplasterki. Ząbek czosnku obrać, posiekać. 2. Na patelni(...)powstał duży płat mięsa). Rozbić delikatnie tłuczkiem, oprószyć pieprzem i solą. 4. Na każdym płacie mięsa ułożyć farsz i zawinąć roladki. Następnie obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej.  5. Tak przygotowane roladki smażyć na oleju ze wszystkich stron na złoty kolor. Następnie przykryć i dusić około 5 minut, aby mięso doszło w środku.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Danka Pichci
TARTA Z MAKRELĄ 118

Tarta z makrelą to pyszne danie na ciepło. Sprawdzi się idealnie na spotkanie świąteczne, obiad, czy kolację. Składniki: Ciasto: 260 g mąki pszennej 140 g zimnej margaryny 2 żółtka 1  łyżeczka śmietany szczypta soli Nadzienie: 1 sztuka makreli wędzonej 4 ogórki konserwowe 1 średniej wielkości czerwone cebule 190 g jogurtu naturalnego 2 jajka 1 pęczek  posiekanego(...)przesiać. Schłodzoną margarynę podzielić na małe kawałki. Wysiekać ciasto do momentu powstania kruszonki. Następnie zrobić kopczyk, w kopczyku dołeczek, wlać żółtka. Wymieszać nożem, po czym zagnieść ciasto. Formę na tartę o średnicy 24 cm natłuścić masłem. Ciasto rozwałkować na ok. 3-5 mm i delikatnie wyłożyć formę na koniec dłońmi dopasowujemy ciasto do formy. Nadmiar ciasta z brzegów odcinamy nożem

Ciastka - domowe słodkości
Kotlet de volaille z piersi przepiórki 103

rasy mięsnej 3 plastry sera topionego cheddar ( Hochland lub Lactima) odrobina granulowanego czosnku sól, pieprz do smaku 6-7 jajek przepiórczych ( mogą być kurze ) 2 szklanki dobrej jakości bułki tartej klarowane masło do smażenia Piersi przepiórcze rozklepujemy przez woreczek, dość cieniutko. Wbrew wyglądowi samego ptaka, jego mięso wcale nie jest tak delikatne jak mogłoby się wydawać Każdy kawałek mięsa(...)push({}); Układamy na środku, złożony w kostkę, plaster sera i zwijamy, tak jak de volaille z kurczaka. Kotlet wychodzi mniejszy ale dużo smaczniejszy. Obtaczamy w roztrzepanych jajkach i bułce tartej, lekko dociskając, żeby kotlet nie rozpadł się przy smażeniu. Odstawiamy żeby związały do lodówki na godzinkę. Smażymy na głębokim tłuszczu, konkretnie na maśle ono doda, jeszcze więcej smaku

Ogrodnik w podróży
Przepis dnia: Wegetariańska lasagna ze szpinakiem i groszkiem 123

płatów makaronu lasagna Opakowanie szpinaku 1 szklanka mrożonego groszku 1 łyżka tartego czosnku 1 szalotka 2 łyżki masła 2 łyżki oleju Nadzienie Opakowanie riccotty 200 g 1 szklanka tartego parmezanu 2 jajka 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej Sos beszamel 2 łyżki masła 1 szklanka mleka Mozzarella 100 g 2 łyżki mąki uniwersalnej Sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Krok

Niedzielny kucharz
Gołąbki panierowane 102

sera gouda 3 cebule 1 łyżka masła ghee 150 g ryżu basmati 1 pęczek natki pietruszki 500 ml bulionu warzywnego sól, pieprz   300 g mąki 400 g bułki tartej 4 jajka sól, pieprz 2 łyżki śmietany 18% olej do smażenia   Surówka 1/2 sałaty lodowej 150 g pomidorków koktajlowych 1 pęczek szczypiorku 100 ml sosu pomidorowego(...)farsz i zawijamy. Przekładamy do brytfanki, zalewamy bulionem i pieczemy pod przykryciem 90 min. w 200°C. Studzimy. Obtaczamy w mące, jajkach wymieszanych ze śmietaną i przyprawami oraz bułce tartej. Smażymy na rumiano. Podajemy na surówce z sałaty lodowej. Sałatę szatkujemy, dodajemy pokrojone pomidorki, posiekany szczypior. Mieszamy z sosem pomidorowym. Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 st1\:*{behavior

R'n'G Kitchen
Sałatka warzywna z kurczakiem 84

się na kolację. Mnóstwo świeżych warzyw, do tego smażony kurczak i obłędny sos, podkreślony pyłkiem kwiatowym. Składniki: 2 filety z kurczaka 5 łyżek mąki 2 jajka 5 łyżek bułki tartej 2 sałaty rzymskie 15 szt pomidorków koktajlowych 2 szalotki 5 rzodkiewek 6 pieczarek 125 g mini mozzarelli Sos: 100 ml oliwy z oliwek 1 łyżka miodu z amfory krzewiastej(...)font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Filety oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano, studzimy i kroimy na kawałki. Sałatę szatkujemy. Pomidorki kroimy. Rzodkiewkę kroimy w talarki, podobnie oliwki i szalotki. Mozzarellę przekrawamy na pół. Ogórki kroimy na kawałki. Pokrojone

R'n'G Kitchen
Kotlety drobiowe z udka kurczaka 107

bidi-language:#0400;} Pyszne i soczyste kotlety, które robi się w kilka chwil. Składniki: 4 udka duże udka z kurczaka 200 g mąki kukurydzianej 2 jajka 200 g bułki tartej sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style(...)ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Mięso oddzielamy od kości. Usuwamy skórę, oczyszczamy. Oprószamy solą i pieprzem. Obtaczamy w mące, rozkłóconych jajkach i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju, na rumiano. Podajemy z frytkami

R'n'G Kitchen
Ciasto musztarda 123

Ciasto musztarda jest wypiekiem z notesu mojej mamy. Pyszne, wilgotne i aromatyczne ciasto z dodatkiem tartych jabłek(...)nuty cynamonu. Bardzo proste w wykonaniu świetnie wkomponuje się do popołudniowej kawy lub herbaty (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 4 jajka 1,5 szklanki cukru 12 łyżek oleju 12 łyżek tartych jabłek ( 2 sztuki) 2 łyżeczki sody 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 szklanki mąki 1,5 łyżeczki cynamonu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: ubijamy całe jajka mikserem, wsypujemy cukier

Blog kulinarny S9.PL
Drobiowe pulpety z papryką w sosie pomidorowym (Polpette di pollo e peperoni con sugo di pomodoro) 117

SKŁADNIKI (na ok. 7 sztuk pulpetów) Pulpeciki 500 g mielonego mięsa z piersi kurczaka 1 czerwona papryka 1 szalotka 2 jajka 3-4 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka rozmarynu s ó l, pieprz    Sos pomidorowy 700 ml passaty pomidorowej 1 cebula 1 marchew 1  ł odyga selera naciowego 1 łyżeczka ziół prowansalskich 2 ząbki czosnku(...)pieprzem. Smażymy ok. 3-4 minuty, co jakiś czas mieszając.  Podsmażoną paprykę odstawiamy do wystygnięcia. Do mięsa dodajemy 2 jajka, 3-4 łyżki buł ki tartej, paprykę; doprawiamy rozmarynem, solą i pieprzem. Masę dokładnie wyrabiamy do połączenia się wszystkich składników.  Z mięsa formujemy pulpeciki, które wrzucamy do sosu pomidorowego . Gotujemy

La grande e la piccola cuoca
Najlepsze przepisy na śledzie 122

mąki z ciecierzycy np. panier z ciecierzycy lub zwykłej bułki tartej 3 ząbki czosnku przetarte przez praskę garść migdałów blanszowanych garść suszonej żurawiny cytryna 25 g tartego parmezanu lub innego twardego sera pęczek koperku posiekany słodka papryka w proszku do dekoracji 14 wykałaczek Pełny przepis tutaj. ŚLEDZIE Z FASOLĄ I ŚLIWKAMI Składniki: 100 g suchej fasoli Jaś

Ugotowane pozamiatane

Proponowane wyszukiwania