tarta - 42848 przepisów (strona:1180/2857)

Twarożek kanapkowy z rzodkiewką i ogórkiem 76

głos Autor: Martyna Pietruszka Danie: BLW Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 1 miseczka Przygotowanie 10 min. Wykonanie 5 min. Kalorie 80 kcal Delikatny twarożek kanapkowy z tartą drobno rzodkiewką i ogórkiem gruntowym. Wiosenna pasta kanapkowa z białego sera. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: TWAROŻEK KANAPKOWY 1 opakowanie białego sera półtłustego 3 łyżki kwaśnej, gęstej śmietany 18 % 1 większy ogórek(...)/twarizek-kanapkowy.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2022\/03\/twarizek-kanapkowy-500x500.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2022\/03\/twarizek-kanapkowy-500x375.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2022\/03\/twarizek-kanapkowy-480x270.jpg"],"description":"Delikatny twaro\u017cek kanapkowy z tart\u0105 drobno rzodkiewk\u0105 i og\u00f3rkiem gruntowym. Wiosenna pasta kanapkowa z bia\u0142ego sera.","keywords":["og\u00f3rek gruntowy","rzodkiewka","ser bia\u0142y","\u015bmietana","wiosenny twaro\u017cek","twaro\u017cek kanapkowy","twaro

ProstePesto.pl
Kotleciki mielone z jajkiem na twardo 67

dodatkowego aromatu. Zapraszam do zapoznania się z przepisem! KOTLECIKI MIELONE Z JAJKIEM NA TWARDO – PRZEPIS Składniki 400 g mielonego mięsa 1 cebulka 1 jajko 1 łyżka bułki tartej 1 łyżeczka musztardy sól pieprz Farsz: 2 jajka ugotowane na twardo 150 g sera żółtego 2 łyżki koperku 1 łyżka majonezu Przygotowanie 1. Mięso przełożyć do miski. Wbić jajko, dodać(...)drobno posiekaną cebulkę, łyżkę bułki tartej oraz łyżeczkę musztardy. Całość wymieszać. 2. Z mięsa uformować kotleciki i ułożyć je na blaszce wyłożoną papierem do pieczenia. 3. Ugotowane jajka oraz żółty ser zetrzeć na tarce. Dodać majonez oraz koperek. Całość doprawić solą oraz pieprzem i wymieszać. 4. W ułożonych na blaszce kotletach zrobić wgłębienie i wypełnić je przygotowanym farszem

Alle Dobre!
Jajka w sosie tatarskim 95

jajka 3 ogórki konserwowe 1 cebula 5 pieczarek marynowanych 2 łyżeczki kaparów 1 gałązka świeżego koperku 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżeczki musztardy 3 łyżki majonezu 2 łyżeczki tartego chrzanu 4 łyżki gęstej śmietany 1/2 łyżeczki cukru sól pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i kroimy na połówki. Pieczarki marynowane oraz ogórki(...)konserwowe odsączamy z zalewy. Następnie kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Kapary również odsączamy i drobno siekamy. Cebulę obieramy z łupinek, kroimy w drobną kosteczkę. Majonez mieszamy ze śmietaną, tartym chrzanem oraz musztardą. Dodajemy cukier, sok z cytryny, szczyptę soli oraz pieprzu. Do miski przekładamy pokrojone w kostkę składniki, dodajemy posiekany koperek oraz przygotowany sos. Całość mieszamy. Gotowy sos wykładamy

Przepiski.pl
Tagliatelle z pesto pietruszkowym 80

pesto pietruszkowe. Ja wykorzystam makaron tagliatelle, ale możecie użyć też zarówno makaronu spaghetti albo penne. Składniki na pesto pęczek natki pietruszki 20g orzeszków piniowych 4 łyżki dobrej oliwy 20g tartego parmezanu sól pieprz 2 ząbki czosnku Dodatkowo makaron tagliatelle Tagliatelle z pesto pietruszkowym [PRZEPIS] Zaczynamy od ugotowania makaronu. Gotujemy makaron tagliatelle w osolonej wodzie. Powinien być al dente, więc(...)łupinek. Wszystko razem blendujemy. Po ugotowaniu makaron odcedzamy, przekładamy ponownie do garnka, dodajemy pesto i całość razem mieszamy. Tagliatelle w pesto wykładamy na talerze. Możemy dodatkowo po wierzchu posypać tartym parmezanem. Smacznego! Artykuł Tagliatelle z pesto pietruszkowym pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tortellini z pieczarkami 90

ząbki czosnku – 1 mała cebula lub 2 szalotki – 1 łyżka oliwy – 100 ml śmietany 18% – 100 ml bulionu – 1-2 garści świeżej rukoli – 1/3 szklanki tartego parmezanu lub grana padano – świeżo mielony czarny pieprz PRZYGOTOWANIE: Posiekaj drobno czosnek i cebulę lub szalotkę. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj czosnek z cebulą i podsmaż, aż się zeszklą. Dodaj wtedy(...)zrobią się miękkie, tu zaś dodatkowy czas pozwoli nam ugotować je w mniejszej ilości płynu. Jak makaron będzie gotowy, wyłącz patelnię, dodaj rukolę i wymieszaj. Przekładaj na talerze, posyp tartym parmezanem i świeżo mielonym pieprzem. Podawaj od razu. Smacznego! Blog nietylkopasta.pl to nie tylko najlepsze przepisy dla Ciebie i Twojej rodziny, ale także piękne i funkcjonalne produkty oraz książki

nietylkopasta.pl
Zapiekane kotleciki z warzywami 81

przygotowaniu. Zapraszam na przepis. PRZEPIS NA ZAPIEKANE KOTLECIKI Z WARZYWAMI Składniki 500 g mięsa mielonego 1/2 papryki czerwonej 1/3 puszki kukurydzy 1/3 pora 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka czosnku granulowanego sól pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Do miski przekładamy mięso mielone, u mnie z kurczaka. Dodajemy(...)przyprawę do mięsa mielonego, paprykę słodką, czosnek granulowany, sól oraz pieprz, mieszamy. Kolejno wbijamy jajko oraz dodajemy 2 łyżki bułki tartej. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Paprykę czerwoną kroimy w kostkę, pora w półkrążki, kukurydzę odsączamy z zalewy. Warzywa dodajemy do mięsa i dokładnie mieszamy. W przygotowanego mięsa formujemy kotleciki, które układamy na blaszce wyścielonej papierem

Przepiski.pl
Przepis na wołowe pulpety w sosie koperkowym w lżejszej wersji 107

obierz i przeciśnij przez praskę a następnie dodaj do jakiek i wszystko wymieszaj. Dodaj do masy mięso, 2 łyżki posiekanej pietruszki oraz namoczoną bułkę lub 3 czubate łyżki bułki tartej. Wymieszaj wszystko dokładnie. W klasycznym przepisie pulpety najpierw trzeba obsmażyć na niewielkiej ilości oleju – w tym przepisie spróbuj pominąć ten krok – dzięki temu danie będzie lżejsze(...)wołowego lub z mięsa z indyka 1 średniej wielkości marchewka 1 średniej wielkości cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki posiekanej pietruszki jedna czerstwa bułka lub 3 czubate łyżki bułki tartej pęczek koperku 2 jajka w rozmiarze M 1/2 litra bulionu warzywnego 1/2 litra mleka pół łyżeczki soli pół łyżeczki czarnego pieprzu opcjonalnie 1 łyżka mąki pszennej do zagęszczenia sosu

Eat me! Fit me!
Sos tatarski 116

kaparów 1 mała cebulka 5 grzybków/pieczarek marynowanych 2 gałązki świeżego koperku 1 łyżeczka soku z cytryny 1/2 łyżeczki cukru 4 łyżki gęstej śmietany 3 łyżki majonezu 2 łyżeczki tartego chrzanu 2 łyżeczki musztardy sól pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Ogórki konserwowe oraz grzyby marynowane odsączyć z zalewy i pokroić w drobną kosteczkę. Kapary odsączyć z zalewy i drobno(...)posiekać. Cebulę obrać i pokroić w bardzo drobną kosteczkę. Śmietanę wymieszać z majonezem, musztardą oraz tartym chrzanem. Następnie dodać do nich cukier oraz sok z cytryny. Do miski przesypać pokrojone w kostkę składniki, dodać posiekany koperek, a następnie zalać przygotowanym sosem. Całość doprawić do smaku solą oraz pieprzem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Sos tatarski pochodzi

Przepiski.pl
Pizza margheritta… na cieście z kurczaka 56

zawiera rozmaite dodatki i zazwyczaj jest bardziej tłuste od samodzielnie zmielonych piersi. Pizzę z kurczaka najlepiej podawać z dużą ilością świeżych warzyw. Składniki: 500 g mielonego, surowego kurczaka ½ szklanki tartego parmezanu 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonego rozmarynu Duża szczypta soli Szczypta pieprzu Odrobina oleju Nadzienie 4 łyżki sosu pomidorowego (przepis na błyskawiczny sos poniżej) Kulka mozzarelli ½ szklanki(...)tartego parmezanu ½ pokrojonej w kostkę papryki Garść liści bazylii Sos pomidorowy 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka soku z cytryny lub octu winnego 1/2 łyżeczki miodu 1/2 łyżeczki suszonego czosnku 1/2 łyżeczki suszonej cebuli Szczypta soli Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej piekarnik do 220 stopni. Włóż do misy miksera surowe mielone mięso, pół szklanki parmezanu

Niedzielny kucharz
Makaron z kurczakiem i cebulą 77

kurczaka sól czosnek granulowany dowolna przyprawa do drobiu 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku  2 łyżki masła klarowanego oliwa z oliwek 1/2 szklanki śmietanki 30% 1/2 szklanki tartej mozzarelli 1/3 szklanki tartego sera twardego np. grana padano siekana natka pietruszki Sposób przygotowania: 1. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, następnie odcedzić.  2. Pierś z kurczaka skropić

Kuchnia domowa Ani

Proponowane wyszukiwania