tarta - 42848 przepisów (strona:1173/2857)

Sałatka makaronowa z tuńczykiem i porem 133

dente w osolonym wrzątku. Odcedzamy. Studzimy. Jajka gotujemy na twardo. Kroimy w kostkę. Tuńczyka osączamy z zalewy, rozdrabniamy. Kukurydzę osączamy z zalewy. Pora kroimy na półplasterki. Ser żółty trzemy na dużych oczkach tarki. Majonez łączymy z kwaśną śmietaną. Doprawiamy do smaku ziołami prowansalskimi (najlepiej z młynka) oraz solą i pieprzem. W dużej misce umieszczamy składniki sałatki – makaron, jajka(...)kukurydzę, tuńczyka oraz tarty ser. Mieszamy z sosem. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem

Smaki Na Talerzu
Sałatka Cezar z grzankami 141

mnie zamiennie mix sałat) 1 filet z kurczaka 1 bułka pszenna + 1 łyżka masła Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, zioła prowansalskie olej do smażenia 2-3 łyżki tartego parmezanu Sos: 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy 1 ząbek czosnku 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka sosu worcestershire lub sosu sojowego       *** Kurczaka kroimy(...)ciągle mieszając, aż powstaną chrupiące i rumiane grzanki *** *** Do większej miseczki przekładamy porwaną na kawałki sałatę *** *** Sałatę polewamy sosem i wykładamy kawałki kurczaka *** *** Na wierzchu wykładamy grzanki *** *** Całość posypujemy tartym parmezanem *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM RÓWNIEŻ: NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Sałatka Cezar z grzankami pochodzi

Blog z Apetytem
Zapiekanka makaronowa a’la pizza 62

łyżki koncentratu pomidorowego 1-2 czerwone papryki 1 cebula żółta 1 cebula czerwona 200-300 g pieczarek około 150-200 g żółtego sera (u mnie około 100 g tartej mozzarelli i około 100 g mozzarelli w kostce, którą sama starłam) szczypiorek oregano ketchup pikantny sól, pieprz Żółtą cebulę kroimy w piórka lub w większą kostkę, czerwoną cebulę kroimy(...)dań włoskich lub ziołami prowansalskimi. Na osobnej patelni lub w rondelku, na łyżce masła, podsmażamy pieczarki. Wykładamy je na wierzch zapiekanki. Kolejną warstwą są krążki czerwonej cebuli. Wierzch posypujemy tartym serem. Układamy odłożone krążki papryki – opcjonalnie. Oprószamy suszonym oregano. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 30 minut. Przed podaniem zapiekankę posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Polewamy ketchupem

Smaki Na Talerzu
Roladki Tatarskie 267

marynowanych pieczarek 1 cebula czerwona 2 gałązki koperku 1 łyżka gęstej śmietany 1 łyżeczka soku z cytryny 1/2 łyżeczki cukru 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka chrzanu tartego sól pieprz pęczek szczypiorku Wykonanie Pieczarki marynowane oraz ogórki konserwowe kroimy w drobną kosteczkę. Cebulę czerwoną obieramy i drobno siekamy. Śmietankę mieszamy z majonezem, musztardą, chrzanem tartym, cukrem

Alle Dobre!
Gulasz węgierski 567

weekend (raczej pozadomowy) i dzisiejszy obiad, który wystarczy na jakieś 3 dni, słabo to widzę. Gulasz węgierski zrobiłam z myślą o Toli, która jest wielką fanką gulaszu, ziemniaków i tartych buraków. Dziś po przedszkolu pewnie znowu wrąbie takie ilości, że „który wystarczy na jakieś 3 dni” skończy się na 2. Tak będzie. Gulasze ogólnie robię w miarę(...)wyczuwalny. I albo tak ma być, albo dodałam go za mało. Nie wiem. Gulasz węgierski zjemy raczej z ziemniakami, chociaż chodzi mi po głowie kasza gryczana. I dziś klasycznie tarte buraki, które zrobiłam parę dnie temu. Jutro może surówka z pora i marchewki, zobaczę. Pogadam z domownikami. Coś czuję jednak w kościach, że skończy się na ziemniakach i burakach

Kardamonovy
Zapiekana ryba z marchewką 84

postanowiłam zaszaleć i przygotowałam frytki. 3 płaty miruny 1/2 cytryny ok. 600 g marchewki 1 brokuł 2-3 łyżki masła 2 łyżki mąki 1-1,5 szkl. mleka garść tartego sera 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki gałka muszkatołowa sól, pieprz Rozmrożoną rybę opłukujemy pod bieżącą wodą, osuszamy ręcznikiem papierowym. Płaty ryby możemy zostawić w całości lub podzielić(...)masłem naczynia żaroodpornego układamy warstwę marchewki (nie musi być na całym dnie), następnie dajemy filety rybne. Na nich rozkładamy pozostałą marchewkę oraz różyczki brokułu. Całość zalewamy sosem beszamelowym. Posypujemy tartym serem. Zapiekamy przez około 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki

Smaki Na Talerzu
Gołąbki dla smakoszy 45

syte danie.      Składniki:         500 g kapusty białej 2 łyżki ryżu 300 g mielonej wołowiny 1 cebula 1 łyżka masła 4 łyżki bułki tartej 400 ml śmietany 18% 100 ml mleka 3,2% 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka majeranku sól, pieprz         Przygotowanie:       Kapustę drobno szatkujemy(...)półmiękko. Pokrojoną w kostkę cebulę, podsmażamy na maśle. Kapustę, mięso, ryż, cebulę dokładnie ze sobą łączymy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z masy formujemy "gołąbki", obtaczamy w bułce tartej, umieszczamy w brytfance. Śmietanę łączymy z mlekiem i majerankiem, zalewamy gołąbki. Dusimy pod przykryciem przez 40-45 minut

R'n'G Kitchen
Pieczone brokuły 46

Składniki/2 porcje: – 1 brokuł – 25 g oliwy z oliwek – 30 g tartego parmezanu – przyprawy : kurkuma, słodka papryka,sól i pieprz – mały jogurt naturalny – 2 ząbki czosnku Przygotowanie: Brokuła myjemy i rozdzielamy na małe różyczki. Układamy na blaszce wyłozonej papierem do pieczenia . Polewamy oliwą z oliwek, tartym parmezanem oraz przyprawami. Pieczemy

I LOVE LIFE
Kręciołki drożdżowe z parmezanem i pietruszką 85

suchych drożdży instant 1 łyżeczka cukru 1/3 łyżeczki soli 2 łyżki oleju 250-300 ml ciepłej wody Dodatkowo: około 40 g masła 1 pęczek natki pietruszki 5-6 łyżek tartego parmezanu zioła prowansalskie Do dużej miski przesiewamy mąkę z solą. Dodajemy cukier oraz drożdże. Wlewamy ciepłą wodę i mieszamy składniki do połączenia. Wyrabiamy. Po chwili wlewamy olej. Wyrabiamy dalej(...)przykryte ściereczką, na około 1,5-2 godziny, do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wałkujemy na duży płat. Powierzchnię ciasta smarujemy rozpuszczonym masłem. Oprószamy ziołami prowansalskimi, posiekaną natką pietruszki oraz tartym parmezanem. 1/3 część ciasta składamy do środka. Smarujemy masłem. Do środka składamy drugą część ciasta (przykrywamy tę posmarowaną przed chwilą masłem). Delikatnie dociskamy lub lekko wałkujemy. Powstałe ciasto kroimy

Smaki Na Talerzu
Makaron z boczkiem w sosie śmietanowym 56

czosnku 200ml bulionu lub wody 2 żółtka 200ml śmietanki 30 lub 36% 3-4 suszone pomidory z zalewy olejowej ok 50g sera pleśniowego typu gorgonzola lub lazur 2 łyżki tartego żółtego sera Przyprawy: sól, pieprz, 1 łyżeczka kurkumy, szczypta chilli, 1 łyżeczka suszonych ziół prowansalskich       *** Makaron gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy, przelewamy wodą(...)zacznie gęstnieć. Następnie doprawiamy do smaku solą, pieprzem i chilli *** *** Dodajemy pokrojone wcześniej pomidory i ser pleśniowy, mieszamy *** *** Całość zagotowujemy, dodajemy ugotowany makaron, mieszamy, zdejmujemy z ognia i posypujemy tartym serem *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY

Blog z Apetytem
HITOWA SAŁATKA burger DRWALA – PRZEPIS + opcja wegetariańska 570

mięsnej, a także wegetariańskiej.… Drukuj Proporcje na: salaterkę o śr. 17 cm Ocena: 5.0 /5 ( 2 głos/y ) składniki 120 g sera camembert 1 jajko 40 g bułki tartej 40 g płatków kukurydzianych olej do smażenia   100 g mielonego mięsa lub w wersji bezmięsnej 100 g wędzonego tofu 1 łyżka oleju pieprz, sól czosnek granulowany sos sojowy(...)żurawiny do mięs i serów (ze słoika) przygotowanie Ser camembert pokrój w 1-2 cm kwadraty. Każdy z kwadratów obtocz najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej wymieszanej z pokruszonymi płatkami kukurydzianymi. Tak przygotowany ser smaż na rumiany kolor na rozgrzanym oleju. Możesz również użyć frytkownicy beztłuszczowej lub piekarnika, aby upiec ser w panierce – w tym przypadku

Via Gusto
Krokiety z pieczarkami i serem żółtym 62

mielony do smaku 1 łyżka masła lub oleju   Dodatkowo: olej do smażenia sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku 2 jajka do panierowania około 1 szklanka bułki tartej     Wykonanie pysznych krokietów:   1. Ciasto: Składniki na ciasto przekładamy do miski, miksujemy na gładkie bez grudek ciasto. Ciasto powinno mieć odpowiednią konsystencję, nie powinno być(...)przestudzonych pieczarek i mieszamy. 4. Składanie i panierowanie: Jajka roztrzepujemy z odrobiną soli i pieprzu do smaku. Na naleśniki nakładamy porcje farszu, zawijamy krokiety, panierujemy w jajku i bułce tartej. 5. Smażenie i podanie: Następnie tak wykonane krokiety smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron do ładnego zrumienienia się i do roztopienia się sera, podajemy od razu po usmażeniu

Izabelawkuchni
Francuskie Ciasto na Trzech Króli ( Galette des rois ) 63

francuska Galette des rois. Kilka razy miałam zamiar dać jej szansę,  ale niechęć do ciasta francuskiego mnie blokowała. Dziś blokadę zrywając odważnie,  upiekłam tą tradycyjną, migdałową tartę. Święto Trzech Króli to okazja, by i Was do odwagi sprowokować. Ciasto jest wyjątkowe - intensywnie migdałowe, maślane, słodkie. Pachnie zniewalająco po wyciągnięciu z piekarnika.  Delikatne, kruche, a jednocześnie sycące(...)jedno jajko, wsypujemy cukier puder  i miksujemy do rozpuszczenia cukru. Wlewamy rozpuszczone masło, wsypujemy zmielone migdały  i ponownie miksujemy do połączenia w dość gęstą masę. Formę do tarty wykładamy papierem do pieczenia, na spód kładziemy jedną część ciasta, a na nim całą masę migdałową, zostawiając wolny, 1 cm brzeg.  Masę wyrównujemy łyżką, w dowolnym miejscu

Kronika Piekarnika
Makaron z boczkiem w sosie śmietanowym 171

czosnku 200ml bulionu lub wody 2 żółtka 200ml śmietanki 30 lub 36% 3-4 suszone pomidory z zalewy olejowej ok 50g sera pleśniowego typu gorgonzola lub lazur 2 łyżki tartego żółtego sera Przyprawy: sól, pieprz, 1 łyżeczka kurkumy, szczypta chilli, 1 łyżeczka suszonych ziół prowansalskich       *** Makaron gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy, przelewamy wodą(...)zacznie gęstnieć. Następnie doprawiamy do smaku solą, pieprzem i chilli *** *** Dodajemy pokrojone wcześniej pomidory i ser pleśniowy, mieszamy *** *** Całość zagotowujemy, dodajemy ugotowany makaron, mieszamy, zdejmujemy z ognia i posypujemy tartym serem *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania