Post Śmietankowa tarta z kiwi z ciasteczkowym (herbatnikowym) spodem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePost Szybka tarta z łososiem, mozzarellą i pomidorami wg Pascala pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePost Tarta ze szpinakiem, pomidorkami, ricottą i parmezanem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePolecam! Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka sól, pieprz 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżka musztardy ok pół szklanki mąki 2 jajka ok pół szklanki bułki tartej olej do smażenia *** Każdy filet rozcinamy na 3 kawałki i dość cienko rozbijamy *** *** Mięso przyprawiamy solą i pieprzem z dwóch stron *** *** Jogurt i musztardę przekładamy do miski(...)powstałej marynacie obtaczamy mięso i pozostawiamy na około 1 godzinę *** *** Po tym czasie kotleciki obtaczamy kolejno w mące *** *** Następnie w roztrzepanym jajku *** *** A na końcu w bułce tartej *** *** Na patelni rozgrzewamy olej, zmniejszamy moc palnika do średniej i smażymy kotlety *** *** Mięso smażymy z dwóch stron na złoty kolor *** *** Podajemy od razu po usmażeniu *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE
Blog z Apetytemżółtego sera (u mnie mieszanka mozzarelli i cheddara) 2 jajka 2 lekko kopiate łyżki majonezu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej oliwa do smażenia Cukinię trzemy na dużych oczkach tartki, oprószamy solą i odstawiamy na około 10 minut, po tym czasie dokładnie odciskamy cukinię z soku. Mięso kroimy w średniej wielkości kostkę, przekładamy do większej miski. Doprawiamy ulubionymi(...)przyprawa curry), skrapiamy łyżką oleju, mieszamy i odstawiamy na około 10-20 minut. Do miski z mięsem dodajemy dwa jajka, dwie łyżki majonezu, dwie łyżki mąki ziemniaczanej, mąkę pszenną, tarty ser żółty oraz cukinię, dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Łyżką nabieramy porcje mięsnej masy i wykładamy na patelnię, smażymy placuszki, z obu stron na złoto
Smaki Na TalerzuWegetariańskie, warzywne KOTLECIKI Z KOMOSY RYŻOWEJ Z TARTYMI BURACZKAMI i... Artykuł Kotleciki z komosy ryżowej z tartymi buraczkami pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEżółtej lub zielonej) 500g mięsa mielonego wieprzowego Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, bazylia, oregano 1 cebula 2 duże pomidory lub 1 puszka krojonych pomidorów 2-3 łyżki tartego sera żółtego 1 łyża siekanego koperku olej do smażenia *** Fasolkę myjemy i odcinamy końcówki. Wkładamy do garnka, zalewamy wodą i podgotowujemy prawie do miękkości – fasolka(...)Delikatnie mieszamy i dusimy całość na małym ogniu przez około 5 minut, w razie potrzeby doprawiamy jeszcze do smaku. Następnie potrawę posypujemy siekanym koperkiem *** *** Na koniec na wierzchu posypujemy tartym żółtym serem *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: Letnie obiady – szybkie, pyszne i niedrogie! KLIKNIJ TUTAJ Najlepsze pomysły na pyszne obiady! Przepisy tutaj (KLIK) Artykuł Fasolka po bolońsku – łatwy
Blog z ApetytemSzybkie, proste i trochę świąteczne. Najlepsze oczywiście z tartymi burakami. Ostatni słoik buraków wylądował jednak u mojego brata, więc mięcho zostało wchłonięte z mizerią. Też super. Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa 300 ml wody 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka świeżo tartego chrzanu (lub dwie łyżki ze słoiczka) 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki śmietany
Kardamonovypoczekam. Tytułowe kotlety jedliśmy z sałatką z kiszonych ogórków . Składniki: 1 szklanka suchej czerwonej soczewicy 1 marchewka 1 cukinia 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko pół szklanki bułki tartej 2 łyżki mielonego siemienia lnianego (opcjonalnie) ćwierć łyżeczki mielonego kuminu pół łyżeczki mielonej kolendry pół łyżeczki wędzonej papryki sól pieprz olej rzepakowy (przepis na około 15 kotletów) Soczewicę przepłukujemy(...)cukinię dokładnie odciskamy z nadmiaru wody, wrzucamy do miski. Dodajemy do nich usmażone warzywa i resztę składników. Jeżeli masa za bardzo klei się do rąk, można dodać więcej bułki tartej. Z masy formujemy kotlety i smażymy na średnim ogniu na złoty kolor. Przepisy na inne wegetariańskie kotlety: Kotlety z soczewicy z cukinią i marchewką Pieczone kotlety z soczewicy Kotlety
Kardamonovyweekend (raczej pozadomowy) i dzisiejszy obiad, który wystarczy na jakieś 3 dni, słabo to widzę. Gulasz węgierski zrobiłam z myślą o Toli, która jest wielką fanką gulaszu, ziemniaków i tartych buraków. Dziś po przedszkolu pewnie znowu wrąbie takie ilości, że „który wystarczy na jakieś 3 dni” skończy się na 2. Tak będzie. Gulasze ogólnie robię w miarę(...)wyczuwalny. I albo tak ma być, albo dodałam go za mało. Nie wiem. Gulasz węgierski zjemy raczej z ziemniakami, chociaż chodzi mi po głowie kasza gryczana. I dziś klasycznie tarte buraki, które zrobiłam parę dnie temu. Jutro może surówka z pora i marchewki, zobaczę. Pogadam z domownikami. Coś czuję jednak w kościach, że skończy się na ziemniakach i burakach
Kardamonovydziś, na prawdziwe szare kluski z boczkiem i kapustą. Przez niektórych nazywane kluski ziemniaczane szare, żelazne lub stalowe. Najbardziej podoba mi się nazwa kluski kudłate. Prawdziwe szare kluski z tartych ziemniaków, mogą być ciemniejsze lub jaśniejsze. To zależy ile dodasz do nich tartych ziemniaków. Taki zestaw to idealny obiad na dwa dni. Przepis Babci na szare kluski
Dieta moja pasjaszparagowa z mięsem do obiadu , to sprawdzony przepis na pyszne i pożywne danie. Zazwyczaj przygotowujemy klasyczną kombinację, którą uwielbiają również dzieci i taką jest oczywiście fasolka szparagowa z bułką tartą i masłem. Ten poprzedni, klasyczny przepis, podobnie zresztą jak makaron z fasolką szparagową wymagał gotowania fasolki. W dzisiejszym przepisie wszystkie składniki przygotujesz na patelni, co tylko pozornie niewiele(...)kuchni, spiżarni lub w najgorszym wypadku w najbliższym sklepie. Po drugie, to idealny przepis dla zabieganych, którzy nie mają czasu na długie stanie przy kuchence. I wreszcie po trzecie, jest daniem bardzo uniwersalnym i bez problemu dostosuje się do potrzeb Twoich i Twojej rodziny i będzie pyszne również po odgrzaniu. Sprawdzone danie z fasolki szparagowej i mięsa mielonego , to świetny
Kuchnia Na WypasieSkładniki: 1 kalafior 200 g tartego sera (mozzarella) 4 łyżki mąki pszennej 0,5 litra mleka 40 g masła 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej sól, pieprz natka pietruszki Sposób wykonania: Kalafiora dzielimy na różyczki i gotujemy al'dente w osolonej wodzie. W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę i energicznie mieszamy za pomocą rózgi do momentu uzyskania gładkiej masy. Następnie, cały(...)koniec dodajemy połowę sera oraz około gałkę muszkatołową, pieprz i sól. Piekarnik nagrzewamy do 200°C. Różyczki kalafiora wykładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy sosem i posypujemy pozostałą częścią tartego sera. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 10 minut (do zrumienienia). Przed podaniem posypujemy poszatkowaną natką pietruszki
Qchnia po prostuProsta, chrupiąca surówka z tartej cukinii, marchewki i cebuli do obiadu . Świeża, lekka surówka z klasycznych składników, które łączy bardzo łatwa w przygotowaniu marynata. Ten przepis idealnie wydobywa prawdziwe walory świeżej cukinii i jest świetnym przykładem na to, by nie komplikować prostych i sprawdzonych pomysłów. Ta surówka idealnie pasuje do obiadu z kurczakiem, wieprzowiną, mięsnym sosem lub dniami(...)obiadu opierała się na cukinii pokrojonej w plasterki oraz na prostym sosie cytrynowo – czosnkowym. Natomiast dzisiejsza odsłona surówki jest zupełnie inna pod względem techniki przygotowania, ponieważ korzysta z tartych warzyw. Kluczem do wyjątkowego smaku tej surówki jest zalewa na gorąco, którą należy zamarynować składniki. Kiedy wszystkie smaki się połączą, surówka z surowej cukinii z marchewką staje się niesamowita
Kuchnia Na Wypasiebobu 1 i 1/4 łyżeczka soli woda do gotowania 6 dkg pędów zielonego groszku cukrowego 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki soku z cytryny 3 łyżki tartego sera parmezan 1 łyżka krojonych listków mięty 1/2 łyżeczka płatków chili Sałatka z bobu i parmezanu Jak zrobić sałatkę z bobu. Do garnka wlać wodę, wsypać 3/4 łyżeczki soli i zagotować(...)momentu, w którym ziarna bobu są miękkie. Kolejno, bób wylać na durszlak, przelać zimną wodą i wystudzić. W misce połączyć ugotowany bób w pędami groszku cukrowego oraz drobno tartym serem parmezan. Dodać pokrojone w paseczki listki mięty oraz płatki chili. W kubeczku wymieszać oliwę z oliwek z sokiem z cytryny oraz 1/2 łyżeczką soli, po czym wlać
MeCooks