koniec smażenia przyprawić do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Paprykę obrać i pokroić w niewielkie paski. Smażyć tak długo, aż zmięknie. Wówczas dodać szpinak i chwilę dusić, aż szpinak zmniejszy swoją objętość. Ser żółty zetrzeć na tarce o małych oczkach. Pieczarki, paprykę, szpinak i 100 g tartego sera wymieszać ze sobą. Gotowe naleśniki przekładać farszem i zwijać
My simple kitchenkominkiem) smarujemy masłem i posypujemy odrobiną mąki lub bułki tartej. Wlewamy do niej masę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st na około 60 minut (do tzw. suchego patyczka). Po upieczeniu i wystudzeniu babkę obsypujemy delikatnie cukrem pudrem lub polewamy dowolną polewą. Dla mnie babka jest już tak słodka, że z reguły pomijam jakąkolwiek polewę
Walijskie Pichceniewięc co my tu mamy? Po pierwsze kapitalny słodko-słony kruchy spód na bazie masła orzechowego (bezglutenowy by the way ). Po drugie obłędny sernik na bazie ricotty, słodzony cukrem kokosowym, który nadaje mu fantastycznego karmelowego smaku. W dodatku tak puszysty, że aż kolana się uginają. A po trzecie kosmiczny karmelizowany w whisky i syropie klonowym boczek. Reksio by szarpał
Food Squareprzepisów na przepyszną babkę. Lekką, wilgotną i delikatnie słodką. Z przyjemnością będę do niego wracać. Składniki -1 szkl. mąki pszennej -1 szkl. cukru -6 jajek -1 szkl. mąki ziemniaczanej -3/4 szkl. oleju -olejek cytrynowy -łyżka kakao -2 łyżeczki proszku do pieczenia -biały lukier -tłuszcz i bułka tarta do formy Przygotowanie Białka zmiksować z cukrem. Cały czas mieszając
Zielona KuchniaKasza jaglana oraz fasola bardzo często goszczą na moim stole. Z racji, że one są moimi ulubionymi produktami przygotowałam przepyszną tartę! W swoim składzie zawiera wartościowe
Truskawkowa FiestaUff, uczelniane sprawy załatwione, egzamin zdany, w czerwcu czekają mnie tylko 2 zaliczenia i pierwsza od czterech lat trochę luźniejsza sesja, a co najważniejsze - szybsze wakacje
Słodkie inspiracjeewentualnie sama rukola) 2 łyżki koziego sera śmietankowego łyżka tartego parmezanu startego na większych oczkach 1 jajko ugotowane na twardo i starte na małych oczkach sos: 6 łyżek oliwy z oliwek 6 łyżeczek dżemu pomarańczowego niskosłodzonego sól, świeżo zmielony pieprz do pieczenia: oliwa z oliwek świeżo zmielony pieprz, słodka papryka, majeranek folia aluminiowa Przygotowanie raz dwa trzy: Buraki
Zasmakuj Kuchnimakaronu i gruszek na słodko. Te składniki wyjątkowo dobrze się komponują ze sobą, a masa jajeczno-mleczna spaja i dopełnia całości. Składniki: • 250 g makaronu np kolanka • 4 gruszki • 3 jajka • 1 szklanka mleka • cukier waniliowy • 1 łyżka cukru • masło i bułka tarta do formy • cukier puder do posypania
To co kochamlat.Najgorsze ,czego w tym przepisie nie lubię , to tarcie kapusty w szatkownicy ręcznie :( dla mnie jest to nużąca praca i wolałabym robić w tym czasie coś innego).Jednak w smaku mi odpowiada , świetna jest w bigosie, kapuśniaku jak tez w surówkach.Polecam przepis do wypróbowania. 5 kg.kapusty słodkiej - poszatkować cienko 10 dag.marchewki- obrać ,zetrzeć na tarce o dużych
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiKruche TARTALETKI ZE ŚLIWKAMI to świetny pomysł na wykorzystanie słodko-kwaśnych... Artykuł Tartaletki ze śliwkami pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEjemy ją z z masłem i bułką tartą , tak tradycyjnie, albo na ciepło - z groszkiem i marchewką . Dziś trochę inna wersja równie smaczna : z kiełbasą i koperkiem. Zachęcam do zrobienia! :) Prosto, szybko i smacznie :) Potrzebujemy: 1kg fasolki szparagowej 2 kiełbasy toruńskie lub śląskie koperek sól, pieprz słodka papryka olej do smażenia Wykonanie: Fasolkę myjemy, obieramy
Walijskie Pichceniekaszy jaglanej, zmielonej w młynku 3 łyżki słodkiego syropu/miodu/cukru 2 łyżki oleju kokosowego/z pestek winogron Do rondelka z grubym dnem wlej mleko oraz dodaj pozostałe składniki. Podgrzewaj na średnim ogniu, co jakiś czas mieszaj trzepaczką, a kiedy zacznie wrzeć
Qlinarnie i Qlinarnieprzeciśnięte przez praskę) 1 łyżka majeranku 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/4 ostrej papryki sól pieprz Pora pokroić drobno i zeszklić na maśle. Mięso włożyć do miski, wbić jajka, dodać usmażonego pora oraz wszystkie pozostałe składniki. Dokładnie połączyć wszystkie składniki. Foremkę prostokątną (keksówkę) wysmarować masłem i oprószyć bułką tartą. Mięso włożyć do foremki ubijając je lekko i piec
O kuchni z uczuciemwykonaniu. Babka jest pulchna, wilgotnawa i nie za słodka. Polecam :) Zawsze wychodzi SKŁADNIKI 1 szklanka mleka 2 czubate łyżki ciemnego kakao (musi być dobrego gatunku) 1 czubata łyżka cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 3 jajka 1 szklanka cukru pudru 1,5 szklanki mąki tortowej 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki roztopionego masła 20 g świeżych drożdży tłuszcz(...)mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia. Cukier puder i jajka mieszamy w malakserze na gładką masę. Nie przerywając mieszania dodajemy stopniowo pokruszone drożdże, zimne kakao, mąkę przesianą razem z bułką tartą oraz roztopione masło. Kiedy składniki się połączą, przelewamy do foremki wysmarowanej masłem. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około
Moje Kuchenne Rewelacjewcześniej posmarować masłem i delikatnie obsypać bułką tartą). Upieczoną babkę przełożyć na talerz. Ostudzić. W międzyczasie przygotować lukier - do cukru pudru dodać na samym początku 2 łyżeczki wody. Jeśli masa będzie zbyt gęsta to dolać kolejną łyżeczkę wody. Przygotowany lukier rozprowadzić na babce. Od razu udekorować słodkimi kuleczkami. Podawać, gdy lukier zgęstnieje
Ugotować