tarta na słodko - 8428 przepisów (strona:253/562)

Pulpety z marchewką w sosie pomidorowo-paprykowym z ciecierzycą 305

ciecierzycy  2-3 łyżeczki papryki słodkiej mielonej 4-5 łyżeczek mąki pszennej 4-5 łyżeczek koncentratu pomidorowego po 1 łyżce masła i oleju do smażenia ok 500 ml dobrze doprawionego rosołu (ja wykorzystałam ten po ugotowaniu mięsa do pasztetu , był zbyt smaczny, by się miał zmarnować) 2-3 łyżki bułki tartej 1 jajko Przygotowanie: Ciecierzycę przygotuj wg tego(...)się trochę przestudzi, rozgnieć ją ręcznie lub widelcem. Dodaj mięso mielone i przyprawy (wszystkie poza ziołami prowansalskimi), czosnek niedźwiedzi lekko rozetrzyj w dłoniach. Wbij całe jajko i wsyp bułkę tartą. Ręcznie wyrób po dokładnego połączenia się składników na dość zwartą masę. Uformuj małe kuleczki, ok 4 cm średnicy (na oko). Mi wyszło ich 24. Na małym talerzu wymieszaj

Anioszek w kuchni
Ciasto jabłkowe z budyniem 157

bułką tartą dużą blachę ( jak się nie ma bułki tartej zawsze może być to mąka). Widelcem robimy nakłucia na cieście. Jabłka kroimy na małą kostkę i wykładamy je równomiernie na ciasto. Ja nie byłam za dokładna dlatego wyszły mi lekkie fale. Gotujemy budyń pamiętając aby dodać do niego cukier. Im więcej cukru , tym bardziej słodkie ciasto

W Moim Magicznym Domu
Biszkopt rzucany 257

mojprzepisna.pl | Biszkopt rzucany Genialny przepis na biszkopt który zawsze mi wychodzi, co prawda czasem wyższy czasem niższy, ale nigdy nie wyszedł zakalec. Tylko 4 składniki a

moj przepis na
Klasyczne drożdżowe z rabarbarem, truskawkami i kruszonką 206

mojprzepisna.pl | Klasyczne drożdżowe z rabarbarem, truskawkami i kruszonką Najprostsze ciasto drożdżowe z owocami. Prościej się chyba nie da :). Puszyste, miękkie, wilgotne i lekko maślane, u nas

moj przepis na
Przekładaniec jabłkowo-orzechowy 299

zmielonych orzechów 1 szklanka słodkiej śmietany  1 szklanka cukru 1 kostka masła  2 jajka Do dekoracji: polewa czekoladowa  Ciasto: Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy cukier puder, proszek do pieczenia, posiekane masło, żółtka, śmietanę. Zagniatamy ciasto. Dzielimy je na dwie części. Blaszkę (kwadratową lub tortownicę) smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Każdy placek pieczemy w temperaturze

Salonik smaków
Chlebek bananowy Sophie Dahl 242

oraz ewentualnie, jeśli ktoś lubi naprawdę słodkie ciasta, możemy dodać trochę cukru kokosowego. Zawartość obu misek łączymy przy pomocy miotełki albo łyżki. Daktyle odsączamy i blendujemy na gładki mus, dorzucamy do masy (można też zostawić kawałki daktyli, tak też jest pysznie). Ciasto przelewamy do keksówki (23cm) wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą. Pieczemy 1 godzinę. Smacznego

Przepysznik - BLW i nie tylko
PANCAKES DYNIOWE 259

Dyniowe pancakes na pierwsze jesienne śniadanie? No pewnie! Co nie wyklucza również opcji na drugie, trzecie i każde kolejne śniadanie jesieni. Również zimy, jeśli zapas musu

Mam To Na Widelcu
Gotowanie na kolanie - rings onion, czyli krążki cebulowe 140

cebulowość" i staje się po prostu słodka. Latem do siedzenia leniwie przy piwku naprawdę warto spróbować. Koszt znikomy, czas przygotowania również. A smak ciekawy. Nawet Madzia, która raczej trzyma się z daleka od cebuli wykrzyknęła: "Łaaał, napisz na blogu, że powiedziałam, że to jest zajebiste!" :) 1 cebula (albo dwie) mąka bułka tarta Mąkę z bułką tartą

Marder&Marder Manufacture
Snikers 613

Pyszne ciasto z dodatkiem orzeszków ziemnych. Choć nie przepadam za ciastami z dodatkiem sody to to jakoś wyjątkowo mi zasmakowało i już kilkakrotnie gościło na naszym

Monia miesza i gotuje
Ryba w ananasie 261

takie połączanie ryby, ale sos słodko-kwaśny idealnie pasuje. Od paru lat ta ryba gości na naszym świątecznym stole. Potrawa dobra nawet na sylwestrową noc. Składniki : 1 puszka ananasów 4 cebule ½ szkl. Oleju 1 l ketchupu międzychodzkiego 1,5kg pangi bądź innego filetu rybnego Panierka ; 4 jajka 3 szkl bułki tartej ½ szkl mąki Majeranek Sol, pieprz Czosnek granulowany

Garnkowe fanaberie
Ciasto marchewkowe z kremem 386

pierwsze ciasto na słodko z warzywami jakie zrobiłam. Smakuje zachwycająco dobrze! Ma korzenny smak za sprawą cynamonu i jest wilgotne. Dodatkowo kolorami przypomina, że nieuchronnie zbliża się jesień... Przepis znalazłam u Kasi. Składniki: Ciasto: 4 jajka 2 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1 szklanka oleju rzepakowego 2 szklanki tartej na drobnych oczkach marchewki 2 łyżeczki sody 2 łyżeczki(...)budyń śmietankowy 1 galaretka pomarańczowa Sposób wykonania: 1. Jajka ubijamy z cukrem na puch. Dodajemy mąkę wymieszaną z sodą i cynamonem na przemian z olejem. Na koniec dodajemy tartą marchewkę i miksujemy do połączenia się składników. Ciasto wylewamy na blaszkę 24x28cm i pieczemy ok 40 minut w 180 st. C (do suchego patyczka). Po upieczeniu i wystudzeniu przekrawamy

Kuchnia domowa Ani
Piernik bernardyński 257

W opasłym tomie „Kuchnia polska.Potrawy regionalne" znalazłem zwracający uwagę przepis na piernik. Po pierwsze śmietana (potrzebna sodzie), po drugie skromnie przyprawiony - tylko cynamon i zmielone goździki

Grahamka, weka i kajzerka
Tarta z boczkiem i sosem czosnkowym 204

Składniki: Ciasto: 200g mąki pszennej 100g zimnego masła płaska łyżeczka soli żółtko 3 łyżki zimnej wody   Farsz: por 20dag wędzonego boczku 30dag pieczarek 3 średnie

Czerwona Porzeczka
TARTA Z KARMELEM CZEKOLADOWYM I ORZECHAMI WŁOSKIMI 168

miłości do smaku , książka jest już dostępna w sklepach Carrefour oraz w sklepie internetowym ecarrefour.pl. Z tej właśnie książki pochodzi przepis autorstwa blogerki Joanny Drzazgi, który dla Was wybrałam - tarta z karmelem czekoladowym i orzechami włoskimi, która jest naprawdę pyszna. Może na te święta Wielkanocne już nie zdążycie jej upiec, ale zachęcam Was do wypróbowania tego przepisu przy(...)pieczenia ● drobna fasola lub szklane kulki do wysypania foremki   Karmel czekoladowy: ● 6 łyżek mleka ● 150 g miodu ● 100 g cukru ● 50 g gorzkiej czekolady ● 300 ml słodkiej śmietanki ● 300 g orzechów włoskich   Przygotowanie: Zrób ciasto: do dużej miski wsyp mąkę, sól, dodaj masło pocięte na drobne kawałki. Podszczypując koniuszkami palców, połącz mąkę z masłem, aż otrzymasz mieszaninę

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska