wykorzystaniem ciasta francuskiego, nie tylko w wersji na słodko: Makowe ciastka francuskie Chałwowe bułeczki francuskie Kokosowe bułeczki francuskie z chia Bułeczki francuskie z migdałami Ciastka francuskie z jabłkami Ciastka francuskie z marmoladą Ciastka francuskie z serem Ciastka francuskie z truskawkami Polędwiczki wieprzowe a’la Wellington Tarta z pstrągiem wędzonym i papryką pieczoną Łosoś w cieście francuskim Kurczak
mojewypiekiinietylkopuszki wody sól, pieprz, suszona bazylia i oregano, słodka i ostra papryka mielona, 1,5 łyżeczki cukru oliwa z oliwek + czubata łyżka masła ser grana padano Nadzienie: 200 g bobu 4 plasterki boczku starty ser mozzarella 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Do posypania na końcu: tarty ser grana padano Wykonanie: Zacznij od przygotowania sosu. Cebulę pokrój w drobną
Moja pasja smakupolecam przepis na szarlotkę z rabarbarem , słodką szarlotkę z rabarbarem. 500 g mąki pszennej, 300 g zimnego masła, 50 g cukru pudru, skórka otarta z jednej cytryny, 3 żółtka, 1 kg rabarbaru, 250 g cukru, 1 łyżka świeżo startego imbiru* 2 łyżki bułki tartej, 4 białka, 200 g cukru, masło i bułka tarta do wysypania formy Ciasto
królestwo garówcurd, to krem który zawładnie Twoimi kubkami smakowymi. Niepowtarzalny, aromatyczny, słodko-kwaśny i orzeźwiający smak marakui nie powinen być zagłuszony innymi dodatkami, najlepiej by występował solo. Marakuja curd to rodzaj budyniowego kremu owocowego na bazie jajek, masła i cukru o bardzo szerokim zastosowaniu. Nadaje się do ciast, tart, tortów, ciasteczek, muffinek, babeczek, naleśników i lodów. To rodzaj kremu bardzo(...)kąpieli wodnej, aż do zgęstnienia kremu - około 5-8 minut krem przełożyć do słoiczka z nakrętką. Można przechowywać w lodówce do 4 tygodni. Tą ilość zużyłam do tarty o średnicy
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!naleśników burrito będziemy potrzebować: - 3 placki tortilli - 200 g tartego żółtego sera (u mnie pół na pół parmezan i mozzarella) Do przygotowania farszu potrzebujemy: - 1 pierś z kurczaka - 4 pieczarki - 1 czerwoną paprykę - kilka zielonych oliwek - 1 łyżkę masła - 2 łyżki śmietany 18% - po pół łyżeczki słodkiej i ostrej papryki, kminu oraz granulowanego czosnku - szczyptę chili - sól i pieprz
Bez CebuliMój cenny czas… Składniki 125 g masła 200 ml śmietanki słodkiej 30 % 200 g czekolady gorzkiej 4 jaja 100 g cukru 40 g mąki pszennej tortowej 35 g mąki ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia 2 banany opcjonalnie: kakao do posypania szczypta soli, masło do posmarowania i bułka tarta do obsypania formy Przygotowanie W garnku rozpuśćcie masło, dodajcie połamaną
OliveandThymekwaśną śmietaną idealne... :) Jeśli mamy robot kuchenny z wkładkami do tarcia warzyw, to placuszki zrobimy w bardzo szybkim tempie. Serdecznie zapraszam do zapoznania się z przepisem ... Przepis: Składniki: (na 15 placków) 400 g marchewki 1 puszka groszku 7 łyżek mąki pszennej 1 jajko sól, pieprz, majeranek, papryka słodka, chilli, sól ziołowa, cząber, dodatkowo: olej do smażenia kwaśna
Mój pomysł nałyżeczki ziół prowansalskich 1 pomidor sól, pieprz, słodka papryka, przyprawa do kurczaka oliwa lub olej do smażenia świeża natka pietruszki, ziarna dyni i słonecznika Z masła, przesianej mąki i pozostałych składników zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i przykryte, wstawiamy do lodówki na godzinę. Formę do tarty smarujemy tłuszczem i oprószamy mąką. Ciasto rozwałkowujemy i delikatnie przekładamy do formy
WYSPA SZCZĘSLIWAjabłuszkami. Piekłam wspólnie z innymi z okazji Rolady Składniki: Jabłka słodkie 2 kg cynamon 1 łyżeczka ksylitol pół szklanki Składniki na biszkopt: jaja 6 szt ksylitol 100 g Kłos Pol mąka pszenna typ 500- 6 łyżek Kłos Pol Krok 1 Jabłka obieramy, wycinamy z nich nasionka i trzemy na tarce.Odciskamy sok( szybciej nam się uprażą) i wkładamy do garnka.Pra
Różowa kuchniaciasto, które w pełni zaspokoi ochotę na coś słodkiego :) Polecam! Babka dwukolorowa Składniki: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 1/2 szklanki oleju 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 płaskie łyżki kakao masło i bułka tarta do wysmarowania formy Sposób wykonania: Wszystkie składniki powinny
Smaki Nataliiodsączyć. Na górę wylewamy kisielowo- białkową pianę , a następnie albo trzemy pozostałą szczęść ciasta na górę albo robimy małe placki i kładziemy je na górę ciasta - to zależy od was :) ... wsadzamy gotowe ciasto do nagrzanego piekarnika 180 C na 1 godzinę :) Jeżeli dla kogoś ciasto będzie mało słodkie polecam puder do posypania :) No i oto moje wyniki
W Moim Magicznym Domuzależy od smaków... ja użyłam śliwek węgierek. Czyli dziś na słodko! Składniki na około 10 szt. knedli 400 g twarożku / Ja zamiast twarożku użyłam półtłustego sera. 30 g masła 2 jajka 60 g cukru 1/2 laski wanilii lub aromat waniliowy sok z połowy cytryny 200 g bułki tartej Nadzienie 10 śliwek węgierek / moreli Panierka: 150 g orzechów(...)cukru Ser zmieliłam. W misce wymieszałam go z dwoma jajkami. Dodałam cukier, masło i aromat waniliowy. Wlałam wyciśnięty sok z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszałam. Wsypałam bułkę tartą. Wymieszałam i odstawiłam na pół godziny do lodówki. W międzyczasie wydrylowałam śliwki i przekroiłam je na połowy. Wymieszałam je z cukrem. Ciasto po wyjęciu z lodówki podzieliłam na 10 części
potrawyregionalnewtorkowy poranek zapraszam na pyszne krokiety w wersji na słodko. Ucieszą każde podniebienie. Są łatwe do przygotowania i wspaniale smakują. Polecam!!! SKŁADNIKI: Ciasto: 2 szklanki mleka 1 jajko ½ łyżki cukru 1,5 szklanki mąki szczypta soli Dodatkowo: 30 dag śliwek 1 łyżka cukru 2 jajka bułka tarta olej i masło do smażenia PRZYGOTOWANIE: Wszystkie składniki ciasta przekładam
Tradycyjna kuchnia Kasioleju kokosowego ewentualnie 1/2 czerwonej cebuli przyprawy (można modyfikować): 3/4 łyżeczki słodkiej papryki 1/4 łyżeczki ostrej papryki 1/4 łyżeczki sproszkowanego imbiru 1 łyżeczka suszonej pietruszki/kolendry szczypta kuminu szczypta gałki muszkatołowej szczypta stewii szczypta cynamonu sól/pieprz do smaku można dodać inne ulubione przyprawy Sposób przygotowania: Myjemy cukinię i trzemy ją wzdłuż na grubych oczkach, tak aby powstał makaron (pomijamy
Fill The Bowlprzeciwieństwie do dużej tarty, najpierw piecze się ciasto a potem nakłada ulubione owoce. W przypadku tart z budyniem lub z jabłkami można najpierw nałożyć budyń i dopiero wtedy piec. Trzeba pamiętać aby budyń był go odpowiednio gęstszy - dodajemy 3/4 porcji wody z opakowania. Zamiast budyniu pod owoce można położyć nutellę bądź dowolny słodki krem. Składniki: 2 szklanki mąki
Lubczyk i Wanilia