ILOŚĆ: ok. 20 Wrapy z dodatkami 3 placki wrapsów (tortilla) pół słoiczka (małego) marynowanej papryki 6-7 plasterków sera żółtego 6-7 plasterków szynki (dowolnej) natka pietruszki margaryna do posmarowania Wrapsy wyjąć z opakowania i posmarować margaryną. Następnie położyć na każdą połowę placka po kilka listków sera i szynek. Paprykę marynowaną odcisnąć z zalewy i dać na każdy placek
Gotuję TestujęPORCJE: 12 Kominy z serkiem Almette CIASTO 1 opakowanie serka Almette śmietankowy 1/2 kostki margaryny szczypta soli 10 dag mąki DODATKI różnego rodzaju szynki (kilka plastrów) 10 dag pieczarek nieduża ilość papryki marynowanej 2-3 plasterki sera żółtego w plasterkach świeży koperek CIASTO: Do miski należy wstawić wszystkie składniki i wymieszać dokładnie tak, aby powstało dość wolne ciasto. W miarę(...)kawałki na ok. 4cm szerokości i 15 cm długości. DODATKI: Następnie pokroić pieczarki i usmażyć. Ser żółty pokroić w mniejsze kawałki, koperek poszatkować. Na kawałki ciasta rozkładać po trochu: szynki, pieczarki, papryki marynowanej, sera żółtego i koperek. Zwijać w ślimaki i kłaść do foremek. Piec ok. 30 minut w 180 st. Po upieczeniu polać keczupem. Smacznego
Gotuję Testujęprzyjęcie? Nie masz pomysłu jak estetycznie podać wędlinę na stół ? Nie martw się, to nic trudnego.Przygotuj, według własnego zapotrzebowania zależnego od ilości gości, następujące Składniki: awokado pomidory cebulę czerwoną szynkę w plastrach pieprz ziołowy mielony liście sałaty do dekoracji. Sposób wykonania: Półmisek udekoruj liśćmi sałaty. Produkty układaj w kolejności: plaster awokado, plaster pomidora, krążek czerwonej cebuli, plaster szynki
Przepisy kulinarne babci AntoninyCykorii nie kojarzyłam mi się jakoś konkretnie z kuchennymi eksperymentami. Do momentu kiedy moja Mama przyrządziła cykorie, owinięte aromatyczną szynką, zapieczone w beszamelowym sosie i oprószone żółtym serem. Taki jesienny „comfort food”. Tak naprawdę to bardzo ciekawe i zdrowe warzywo. Pozwolę sobie przytoczyć kilka faktów na jej temat: – zzieleniałe listki świadczą o tym, że warzywo zgorzkniało(...)Cykorie opłukać i ugotować w posłodzonej wodzie (ja dodaję 1 łyżeczkę cukru). Gdy będą miękkie, wyjąć z wody, ostudzić i odciąć końce. Każdą cykorię zawinąć z plaster szynki i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Posypać startym serem, zalać sosem i na wierzchu również posypać serem. Zapiekać ok. 30-40 w 180 stopniach, aż wierzch się zrumieni. Podawać gorące
Szybko Tanio Smacznieprawie pustą lodówką, nie wpadłabym w ogóle na to, że takie połączenie może być tak smaczne. W roli głównej kasza jaglana i brokuły, na drugim planie ser żółty i szynka parmeńska. Kaszę ugotowałam od razu z brokułem. Odcedziłam, dodałam do porwanej i usmażonej wcześniej szynki. Całość wymieszałam dodając trochę tartego sera
Kucharzycapieczarkowego). Warto wzbogacić „ropuchę” o dużą ilość świeżych ziół. Toad in the hole: 6-8 ulubionych kiełbasek (u mnie ekologiczne, białe) 6-8 plastrów boczku lub szynki dojrzewającej 2 średnie czerwone cebule 4 duże jajka 1 łyżka musztardy francuskiej 1,5 szklanki mąki pszennej (bez 1 łyżki – 140 g) 300 ml tłustego mleka 3 łyżki oleju rzepakowego(...)tylko szklane i ciasto nie wyrosło tak dobrze jak wtedy, gdy używam metalowego do mniejszych porcji) smarujemy trzema łyżkami oleju (musi być go dużo). Kiełbaski owijamy w boczek lub szynkę (u mnie szwarcwaldzka) i układamy w naczyniu. Pomiędzy kiełbaski układamy ćwiartki obranej cebuli. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez ok. 15 minut. Po tym czasie musimy szybko działać
Poezja smakuskładników :) Zobaczcie jakie to proste. Przepis na 4-5 osób. Polędwiczki z pieczonymi pomidorami – składniki 1kg polędwiczki wieprzowej 300g pomidorków koktajlowych 1 słoiczek czarnych oliwek 12 plastrów szynki szwarcwaldzkiej Polędwiczki z pieczonymi pomidorami – przepis Polędwiczki wieprzowe kroimy w plastry ok. 1-1,5 cm. Plastry szynki szwarcwaldzkiej kroimy wzdłuż, a następnie zawijamy w nią polędwiczki, spinając
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!jest mega smaczna ... Dzięki dodaniu do majonezu chrzanu przystawka, nie jest ciężka i lekko zaostrza apetyt. Moim gościom bardzo przypadła do gustu. Składniki: 2 słoiki szparagów 300 g szynki konserwowej w plastrach 6 łyżek majonezu 3-4 łyżeczki chrzanu (najlepiej dodać do smaku) Wykonanie: Majonez mieszamy z chrzanem - sos chrzanowy mamy gotowy. Każdy plaster szynki smarujemy dosyć obficie sosem chrzanowym
IMPRESJA SMAKUMięso pokroić w małe kawałki, doprawić solą, pieprzem papryką słodką i ostrą, wymieszać. Na patelni roztopić masło, dodać posiekaną cebulkę i smażyć aż lekko się zeszkli. Dodać pokrojoną drobno szynkę, grzybki pokrojone w plasterki i mięso, smażyć mieszając aż mięso się lekko zarumieni. Wlać sok pomidorowy, dodać liście selera, maggi i gotować na małym ogniu. Podczas gotowania podlewać delikatnie wodą
Kuchnia Pokoleńświęta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz…, Polecam szybką sałatkę kalafiorową . Składniki : 1 kalafior świeży lub paczka mrożonego, 25 dag szynki konserwowej, 4 jajka gotowane, 1 por, puszka groszku , majonez, sól, pieprz, Sposób przygotowania : Kalafior ugotować na pół miękko, szynkę pokroić w paski, jajka w dużą kostkę. Pokrojoną w piórka porę parzę wrzątkiem
Pysznosci Babci Basiświęta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz… Zbliżają się święta Wielkiej Nocy, więc podaję przepis na pyszną , wyjątkowo kruchą i soczystą szynkę gotowaną . Można ją również robić w ciągu roku, ponieważ jest wspaniała jako obkład do kanapek do pracy i nie tylko. Składniki : 1 kg mięsa z szynki, biodrówki , Do zapeklowania roztwór , który
Pysznosci Babci Basinajlepszych restauracjach ! a my możemy zrobić sobie sami , za niewielkie pieniądze. Składniki : 4 filety z kurczaka lub duże sznycle cielęce, schab wieprzowy lub filety z indyka,. 4 plastry szynki gotowanej, 4 plastry sera ementaler, ( ja miałam inny ) jajko, mleko. mąka, bułka tarta olej do smażenia, 60 dag frytek mrożonych, sól, pieprz, brokuły . Sposób przygotowania : Mięso ( w moim przypadku piersi(...)niej rozbijać – dzięki temu zabiegowi, mięso nie będzie pryskało sokiem po całej kuchni ) rozbite kotlety delikatnie posól i posyp pieprzem. Na każdy kawał cienkiego rozbitego mięsa nakładamy plaster szynki i 2 plastry sera pokrojonego (lub grubszy z kawałka ) S znycle składamy na pół. W rondlu lub blaszce rozsyp frytki i piecz na złoto wg przepisu podanego na opakowaniu. Jajko
Pysznosci Babci Basicodziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz. Składniki : 6 jajek, 1 łyżeczka drobno pokrojonej cebuli, 1/2 szklanki posiekanej chudej szynki( np. z indyka ) 1/4 szklanki majonezu Winiary, orzeszki solone z puszki, sałata, Przygotowanie : Gotujemy jajka, studzimy i obieramy. Trzemy na tarce na drobnych oczkach lub drobno siekamy. Mieszamy z cebulą, dodajemy(...)szynkę i majonez. Z powstałej masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtaczamy je w drobno posiekanych słonych orzeszkach. Liście sałaty myjemy i dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem. Układamy na półmisku, a na nim kulki jajeczne. Wkładamy do lodówki, by kulki lekko zastygły. Przed podaniem dekorujemy wg upodobań. Smacznego
Pysznosci Babci Basidzień jak i na wszelkiego rodzaju uroczystości. Możemy go przyrządzać cały rok , ponieważ robiony jest z szparagów konserwowych. Składniki : 1 słoik szparag, 1 puszka groszku, 15 – 20 dag szynki, 2 serki śmietankowe Hochland, 1 serek ziołowy Hochland, śmietana 30 % , ja dałam 18 %, cebula, czosnek, zielona pietruszka, masło klarowane, sól,pieprz , (opcjonalnie ) Sposób przygotowania : Cebulę i szynkę zeszklić na maśle
Pysznosci Babci Basidynie Hokkaido) 2 czerwone papryki cebyla 2 ząbki czosnku zielona część selera 3 łyżki przecieru pomidorowego oliwa 1,5 litra rosołku warzywnego 2 łyżeczki suszonego tymianku 200 g wędzonej szynki 200 g sera typu feta 500 g makaronu (my użyliśmy makaronu typu Kirtharaki – jest to makaron w kształcie ryżu, ale można użyć dowolnego makaronu) Przygotowanie: Dynię obieramy i usuwamy(...)mają bardzo dużo wody, zostanie ona wciągnięta przez makaron, więc śmiało wlewamy wszystko. Rozgrzewamy piec do temperatury 170’C (termoobieg 150’C) i pieczemy 30-40 minut. Szynkę i ser feta kroimy w kostkę, posypujemy naszą zapiekankę i ponownie zapiekamy około 10 minut. Gotowe, życzymy smacznego
KasiaiKrzysiu.pl