Mamy dla Was szybki, prosty sposób na imprezową (i nie tylko) przekąskę. W dodatku można ją całkiem efektownie podać. Składniki na 10 porcji: 10 plastrów szynki (np. konserwowa) ok. 100 g serka typu Almette o smaku chrzanowym 5 szt. białych szparagów w zalewie Sposób przygotowania: Smarujemy plaster szynki serkiem, układamy połówkę szparaga na jednym końcu i rolujemy całość. Rolsy możemy
Pyszny DuetBRUSCHETTA Z FIGAMI, SEREM I SZYNKĄ PARMEŃSKĄ to dość ekskluzywna... Artykuł BRUSCHETTA Z FIGAMI, SEREM I SZYNKĄ PARMEŃSKĄ pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEręki taki słoik i wyczarować fantastyczne śniadanie do pracy. Wachlarz produktów jest nieograniczony. Każdy wybiera to, co lubi. Do tego dobry sos i mamy to! :) Ja dziś wzięłam sałatę, szynkę, paprykę, pomidora, ser Feta.... SJŁADNIKI: Garść sałaty Pokrojona szynka gotowana 1/4 papryki 1/2 małego pomidora 3-4 oliwki kilka kosteczek sera Feta kiełki grzanki z chleba SOS: 2 łyzki oliwy
Kopystką po garachminut. Pyszny, typowo włoski, bardzo prosty i aromatyczny. Koniecznie musicie wypróbować Obiad w 15 minut Porcja dla jednej osoby 100 g dowolnego makaronu Garść pomidorków koktajlowych 4 plastry szynki parmeńskiej 4 duże pieczarki Ząbek czosnku 2 łyżki śmietany 18% Sól, pieprz Świeży rozmaryn Makaron ugotuj al dente, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W tym czasie umyj pieczarki i pokrój(...)plastry, a pomidorki pokrój na ćwiartki. Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy, dodaj gałązkę świeżego rozmarynu, a następnie dodaj szynkę parmeńską porwaną na kawałki i pokrojone pieczarki. Całość podsmażaj przez ok. 5 minut. Pod koniec podsmażania dodaj pomidorki koktajlowe i duś jeszcze ok. 5 minut. Na koniec dodaj 2 łyżki śmietany wymieszanej z łyżka wody z gotującego się makaronu, wymieszaj dokładnie
365 dni dookoła kuchniilości składników by była pyszna. Dodatkowo kawałeczki brokuła oplatające makaron cieszą nie tylko podniebienie, ale i oczy;) 500 g ulubionego makaronu 1 duży brokuł puszka kukurydzy 150-200 g szynki 3 łyżki jogurtu naturalnego 4 łyżki majonezu 1 ząbek czosnku sól, pieprz Makaron gotujemy na al dente według instrukcji zamieszczonych na opakowaniu. Brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy na półtwardo(...)osolonym wrzątku z dodatkiem cukru (około 1 płaskiej łyżeczki). Szynkę kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Łączymy z sosem przygotowanym z połączenia jogurtu, majonezu, przeciśniętego przez praskę czosnku oraz soli i pieprzu
Smaki Na Talerzupewnie także posmakuję Tylko śpieszcie się, póki trwa sezon na bób Sałatka ziemniaczana z bobem przepis dla dwóch osób 6 średnich, młodych ziemniaków 200 g ugotowanego bobu 6 plastrów szynki parmeńskiej gałązka świeżego tymianku 2 łyżki masła klarowanego szczypiorek sól, pieprz Ziemniaki obierz, umyj i gotuj, tak aby były al dente. Następnie pokrój je w plastry. Na patelni rozgrzej masło(...)klarowane z gałązką świeżego tymianku. Dodaj szynkę parmeńską porwaną na kawałki. Podsmażaj chwilę. Następnie na patelnię dodaj ziemniaki pokrojone w plastry oraz ugotowany bóg. Całość smaż, aż ziemniaki nabiorą złocistego koloru. Na koniec całość dopraw solą i pieprzem i posyp świeżo posiekanym szczypiorkiem. Gotowe danie przełóż na talerze. Smacznego Artykuł Sałatka ziemniaczana z bobem pochodzi z serwisu 365 dni dookoła
365 dni dookoła kuchnilangosze, które przygotujesz w domu z ulubionymi dodatkami. Ja postawiłam na dodatki w postaci klasycznej śmietany doprawionej solą i pieprzem, startym żółtym serem oraz totalnie chłopskim dodatkiem, czyli boczkiem, szynką i cebulką podsmażonymi na złoty kolor! Mega smaczna bomba! :) Potrzebujemy (5 sztuk): 20 g świeżych drożdży 240 g ciepłego mleka 2 ziemniaki ugotowane poprzedniego dnia i utłuczone 420 g mąki(...)pszennej 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli Dodatki: śmietana 18% (doprawiona solą i pieprzem, a jeśli lubicie to również czosnkiem) tarty żółty ser boczek szynka wędzona Maestro Henryk Kania cebula Do ciepłego mleka dodajemy drożdże, cukier i tłuczone ziemniaki. Traktujemy wszystko blenderem, aby nie pozostały żadne grudki z ziemniaków. Do ziemniaków z mlekiem dodajemy resztę składników i wyrabiamy ciasto. Będzie
MamaOskarkaZimne też znikają choć nikt nie podnosi palca = winnych brak Składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego 1 cukinia 1 mała cebula 1 czerwona papryka 3 suszone pomidory 3 duże plastry szynki 2 łyżki kukurydzy z puszki sól, pieprz, wędzona papryka, lubczyk do smaku tarty parmezan lub inny twardy, opcja także tarty żółty ser Przygotowanie: Warzywa myjemy, cebulę obieramy. Wszystkie warzywa(...)szynkę kroimy w kostkę, przesmażamy na patelni z niewielką ilością tłuszczu, u mnie masło klarowane. Doprawiamy do smaku. Ciasto dzielę na nieduże kwadraty i wykładam nimi foremki na muffinki, delikatnie dociskam ciasto do foremki, będą trzymać kształt. Lekko wyginamy brzegi na zewnątrz tworząc jakby kwiatki. Nakładam łyżką farsz warzywny, posypuję tartym serem. Piekę w temp. 200C grzaniem góra plus dół
Zasmakuj Kuchnitylko działać! Składniki (dla dwóch osób): ulubiona mieszanka sałat (u mnie gotowa mieszanka o pięknej nazwie „Romantica” oraz dodatkowo roszponka) 2 brzoskwinie borówki kilka nerkowców 1 opakowanie szynki Serrano kilka mini kulek mozarelli świeża bazylia pieprz kolorowy, sól morska do smaku Na dressing: 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek 1 łyżka stołowa soku z cytryny 1 łyżka stołowa(...)przeciśnij przez praskę, włóż do zakręcanego słoiczka wraz z pozostałymi składnikami na dressing. Zamknij słoiczek i mocno potrząśnij, aż składniki pięknie się wymieszają. Na sałatach układaj kolejno wszystkie składniki. Szynkę Serrano porwij na mniejsze kawałki lub zwiń w ruloniki, jak u mnie. Na koniec posyp całość pokrojonymi nerkowcami oraz, tuż przed podaniem, polej sałatkę dressingiem oraz dopraw do smaku solą
Garniec Magaliecielęciny , aczkolwiek obecnie częściej spotyka się wersję drobiową . Zachęcam do wykonania gdyż , przepis prosty i smaczny Składniki dla 4 osób : 4 filety z piersi kurczaka 4 plastry szynki 4 plastry sera żółtego 2 jajka bułka tarta do obtoczenia sól , pieprz do smaku olej do smażenia Filety z piersi z kurczaka rozbijamy na dość cienkie kotlety . Najłatwiej zrobić to przez woreczek(...)reklamówkę , nie rozpadają się wtedy tak mocno . Każdy kawałek solimy , pieprzymy , układamy po plastrze sera i szynki , składamy na pół . Tworząc taką torebkę , półksiężyc . Obtaczamy jak schabowe w roztrzepanym jajku , a następnie w bułce tartej . Odstawiamy na około 30 minut do lodówki , zrobią się bardzie j sztywne i łatwiejsze w smażeniu . Po tym czasie wyjmujemy i smażymy na oleju
Ogrodnik w podróżypomidorowy sosy i całe bogactwo dodatków. To świetny sposób na podkreślenie charakteru sezonowych składników i wydobycie z nich tego, co najlepsze. Chrupkie zielone szparagi, słodki zielony groszek, surowa suszona szynka i rozkosznie ciągnący się ser… Przyznajcie sami – tej wiosennej pizzy ciężko się oprzeć! Na ogniu szykujemy sobie szeroki garnek z gotującą się wodą, a w kuchennym zlewie – miskę z lodowato(...)ciasta lekko się zarumieniły (pilnujcie, żeby ich nie przypalić! czasami wystarcza na to minuta, wszystko zależy od mocy i wydajności Waszego piekarnika, sprawdzajcie). Podajemy zieloną pizzę z plasterkami surowej szynki, mocno skropioną sokiem z cytryny, posypaną listkami świeżej mięty i bazylii. Jeśli nie macie tyle czasu z czekaniem na ciasto, spróbujcie innego – TUTAJ ZNAJDZIECIE cisto na dwie pizze gotowe
Karo in the Kitchenodchudzić". SKŁADNIKI: 2 porcje 4 płaty papieru ryżowego Ser kozi (u mnie Bulgar-ale może być również Feta) Sałata Rukola Pomidor Zielone szparagi (ok 6-7 szt,) Kolka plastrów szynki parmeńskiej lub wędzonki krotoszyńskiej WYKONANIE: Szparagi myjemy, odłamujemy zdrewniałe końce. Kroimy na 3 części, wrzucamy do osolonego wrzątki-na 2-3 minuty (wolę chrupiące, więc u mnie max. 2 minuty(...)Następnie szparagi hartuję w lodowatej wodzie, osuszam papierowym ręcznikiem-po 3 kawałki zawijam w cienko pokrojoną szynkę. Na patelnię z grubym dnem daję kilka kropli oleju-po minucie obsmażam roladki. Papier ryżowy,przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu, Na każdy płat papieru, nakładamy sałatę, pomidora, następnie po szparagowej roladce, na ro kozi ser pokrojony z kosteczkę-całość zwijamy, jak sajgonkę
Kopystką po garachzmieszczą się wszystkie pierogi, więc trzeba piec 2 razy. Farsz 2 duże cebule, 1 mała cukinia, 4 mięsiste i jędrne pomidory, około szklanki suszonych pomidorów z oleju, 100g szynki szwarcwaldzkiej, kawałeczek wędzonego boczku, 1 papryczka chili, sól i pieprz do smaku, świeże zioła: bazylia, oregano, 300g sera mozzarella, startego na grubych oczkach tarki. Można po plastrze sera położyć na środek(...)kroimy w kostkę lub pół talarki, wkładamy do rozgrzanego garnka z odrobiną oleju z pomidorów suszonych i smażymy do zeszklenia, dorzucając pokrojoną papryczkę. Następnie wrzucamy pokrojony drobno boczek i szynkę i pokrojone suszone pomidory. Za chwil kilka wrzucamy pokrojoną cukinię i smażymy aż będzie w miarę miękka. Zestawiamy garnek z ognia i dorzucamy pokrojone świeże pomidory, bez skórki i gniazd
Leśny ZakątekSkładniki : • 6 plastrów szynki prosciutto • kostka zimnego masła • 12 listków świeżej szałwii • 6 filetów pstrąga • 2 łyżki oliwy • 100 ml białego wina • sok z jednej cytryny Przygotowanie : Na plastrach szynki rozłożyć po kilka kawałków zimnego masła, po dwa listki szałwii i delikatnie posolony filet pstrąga. Zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczką. Na patelni rozgrzać oliwę, obsmażyć krótko roladki. W naczyniu żaroodpornym
KUCHNIA POLSKAsmażymy z obu stron. Tak samo smażymy pozostała część. składniki na nadzienie: 2 liście zielonej sałaty, najlepiej każdy wielkości naleśnika ok. 4 łyżki sosu chrzanowego ok. 4 plasterki szynki ok. 4 plasterki sera żółtego 1/4 czerwonej papryki, pokrojonej w paski ketchup wykonanie: Usmażone i wystudzone naleśniki smarujemy sosem chrzanowym, rozkładamy liście sałaty. Układamy plastry szynki, smarujemy je ketchupem i rozkładamy
Domowy Smak Jedzenia