Smakowite tosty na bogato Smakowite tosty na bogato Do przygotowania tostów potrzebujemy: chleb tostowy masło sałata pomidor ogórek konserwowy jajko gotowane na twardo szynka ser żółty lub inne ulubione dodatki ja użyłam wyżej wymienionych. Smakowite tosty na bogato Wszystkie składniki opłukać i pokroić w plastry. Pieczywo opiec w opiekaczu, posmarować masłem, następnie położyć sałatę oraz szynkę i ogórek
Pomysłowa kuchniapolecam Wam przepis na pulpeciki z ryżem w sosie pomidorowym. Pyszne, delikatne i naprawdę proste w przygotowaniu. Idealne na obiad dla całej rodziny. Takie pulpeciki najczęściej przygotowuję z mielonej szynki, ale możecie tu wykorzystać również inne mięso. Jeśli szukacie prostego i niedrogiego pomysłu na obiad, to polecam Wam właśnie takie pulpeciki z ryżem w prostym sosie pomidorowym. Możecie je podać(...)surówki zajrzyjcie tutaj: Surówka z czerwonej kapusty Surówka z młodej kapusty z koperkiem Prosta surówka z marchewki Tarte buraczki z marchewką i miodem Składniki: 500 g mięsa mielonego z szynki 100 g ryżu 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko 4 łyżki kaszy manny PZZ Białystok 5 łyżek bułki tartej z lekką górką pieprz i sól do smaku nieduża ilość
Słodkie okruszkiSkładniki: 1 filet z indyka (około 900 g) 100 g szynki długo dojrzewającej (np. serrano) 2 łyżki oliwy (np. olej po suszonych pomidorach) sól, pieprz Nadzienie: 1 średnia cukinia 1 cebula 2 ząbki czosnku 30 g sera grana padano 50 g sera feta 40 g tartego sera mozzarella 1 łyżka tymianku 1 pęczek natki pietruszki 4 łyżki oliwy(...)wierzchu układamy wiórki lub cienkie plastry sera grana padano, pokruszoną fetę a na koniec posypujemy tartą mozzarellą. Brzegi mięsa zawijamy na siebie (można spiąć je wykałaczkami). Roladę przykrywamy plastrami szynki, tak aby łączenia brzegów fileta były nimi szczelnie przykryte. Roladę przekładamy do naczynia żaroodpornego. Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C. Pieczemy przez 40 minut
Qchnia po prostuSkładniki /4 porcje: – 1 pierś z indyka (ok. 320 dag) – 8 cienkich plastrów szynki długo dojrzewającej (ok. 10 dag) – 1 pęczek szparagów (ok. 16 sztuk) – 1 łyżka oleju – sól – świeżo mielony czarny pieprz Sos musztardowy – 1 łyżka musztardy np. gruboziarnistej lub zwykłej stołowej – 1 łyżeczka oliwy z oliwek – 1 łyżka(...)kotlet dopraw solą i pieprzem z obu stron. Na każdym sznyclu układaj po 3 szparagi. Zwiń w roladki i zepnij wzdłuż patyczkiem(opcjonalnie). Następnie każdą roladkę owiń 2 plastrami szynki długo dojrzewającej.Zepnij patyczkiem ponownie (opcjonalnie). Ułóż roladki w naczyniu żaroodpornymi posmaruj wierzch sosem musztardowym. Wstaw do nagrzanego piekarnika na ok. 25minut. Do roladek pasują np. młode ziemniaczki lub kasza
I LOVE LIFEDziś polecam Wam pieczony obiadek. Wszystko wrzucamy do brytfanki i pieczemy! Pysznie i zdrowo! Co nam trzeba? 6 plastrów szynki 6 plastrów sera koziego przyprawy: pieprz ziołowy, szczypta soli, papryka słodka dodatkowo: pokrojone w plasterki ziemniaki (obrane! Chyba, że młode) obrane i pokrojone w plasterki marchewki Ilość ziemniaków i marchwi zależy od waszych apetytów Robimy! Plastry szynki rozbijamy na cieńsze
Latosiowydomottenere qualcosa di speciale, facendo però uso di pochissimi ingredienti. Buon appetito :) SKŁADNIKI 320 g makaronu typu pappardelle (lub dowolnie wybrany) 500 g zielonych szparagów 100 g wędzonej szynki speck (lub parmeńskiej) 5 listków bazylii 2-3 ząbki czosnku 1 szalotka starty parmezan oliwa z oliwek s ó l, pieprz **** INGREDIENTI 320 g di pappardelle(...)Wszystko blendujemy na jednolitą masę, stopniowo dodając 1-2 łyżki wody z gotującego się makaronu oraz oliwę. Ugotowany makaron wrzucamy na patelnię z podsmażoną szynką. Dodajemy pesto ze szparagów, dokładnie mieszamy. Całość dekorujemy pozostałymi główkami szparagów, oprószamy startym parmezanem i czarnym pieprzem. Makaron podajemy od razu po przygotowaniu najlepiej z kieliszkiem schłodzonego białego
La grande e la piccola cuocarzodkiewką Drukuj Czas przygotowania: 30 minut Ocena: 5.0 /5 ( 1 głos/y ) składniki 200 g kapusty pekińskiej 400 g pieczarek marynowanych (1 duży słoik) 150 g rzodkiewki 200 g szynki 200 g kukurydzy konserwowej (1 puszka) 150 g selera konserwowego (1 mały słoik) 150 g majonezu 50 g śmietany 50 g jogurtu grackiego 1 łyżeczka musztardy sól i pieprz przygotowanie(...)Kapustę pekińską pokrój w paski. Pieczarki marynowane odsącz z zalewy i pokrój na ćwiartki. Rzodkiewkę zetrzyj na dużych oczkach tarki i odciśnij z nadmiaru wody. Szynkę pokrój w kostkę. Kukurydzę i selera odsącz z zalewy. Wszystkie składniki wymieszaj z majonezem, śmietaną, jogurtem i musztardą. Całość dopraw solą i pieprzem
Via GustoBardzo szybka w wykonaniu, kilka składników. Doskonała jako dodatek do śniadanka, na lunch do pracy, lub dla niespodziewanych gości. Składniki: 200 g makaronu ryżowego 2 ogórki 200 g szynki konserwowej pokrojonej w kostkę 2 łyżki posiekanego koperku 1/2 szkl. jogurtu naturalnego greckiego 2 ząbki czosnku sól pieprz Makaron ryżowy gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, przekładamy do miski. Ogórki ścieramy(...)tarce o grubych oczkach, zostawiamy na chwilę, by ogórek puścił wodę. Odciskamy ogórka, wkładamy do miski. Dodajemy pokrojoną w kostkę szynkę konserwową. Dodajemy koperek. Do jogurtu dodajemy rozgnieciony czosnek, sól, pieprz, wlewamy jogurt do miski – mieszamy wszystko. Smacznego. Artykuł Sałatka od Moni – szybka, łatwa pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plktóra dodatkowo pięknie prezentuje się na stole Składniki: 150g makaronu w kształcie muszli (u mnie kolorowy) 4 jajka pół czerwonej papryki pół żółtej papryki 5 rzodkiewek 15dkg szynki drobiowej (u mnie z indyka) 1 duży gruntowy ogórek garść świeżych kiełków (PRZEPIS NA DOMOWE KIEŁKI TUTAJ (klik) ) 1-2 łyżki majonezu 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego 1-2 ząbki(...)sól, pieprz *** Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kosteczkę *** *** Papryki myjemy, osuszamy i również kroimy w kostkę *** *** Obranego ze skórki ogórka oraz rzodkiewki i szynkę drobiową także kroimy w kosteczkę *** *** Wszystkie pokrojone składniki przekładamy do miski, mieszamy i dodajemy świeże kiełki *** *** Majonez mieszamy z jogurtem oraz przeciśniętym czosnkiem i całość dodajemy do sałatki. Wszystko dokładnie
Blog z Apetytemwzrost wyklucza Hobbicke pochodzenie Polecam przepis jako przystawkę lub danie główne .. pyszne , proste i tanie . Składniki na 3 osoby : 9 średniej wielkości pieczarek , zwykłych , nie portobello mały kawałek wędzonej szynki 1 cebula mały pęczek szczypiorku żółty ser ementaler w plastrach 1 ząbek czosnku 1/ płaskiej łyżeczki gałki muszkatołowej 1 łyżeczka brązowego cukru 1/2 kostki bulionowej grzybowej sól , świeżo mielony , czarny(...)pieprz do smaku Z pieczarek wykręcamy nóżki i siekamy je drobniutko . Cebulę i szynkę , także drobno kroimy . Podsmażamy na tłuszczu , razem z siekanymi nóżkami pieczarek , solą ,cukrem i rozkruszoną kostka bulionową . Dodajemy także wyciśnięty praską czosnek praską . Jak wszystko na patelni nabierze złocistego koloru i pięknego aromatu , wyłączamy gaz i doprawiamy pieprzem do smaku . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Odstawiamy do wystygnięcia
Ogrodnik w podróżycukinia, kalafior...następnie lżejsze -pomidor, brokuł, kukurydza, na koniec sałata, rukola.Reszta zależy od naszej fantazji. SKŁADNIKI: Sos: jogurt+ musztarda ( u mnie stołowa) + malutki ząbek czosnku+ sól+pieprz Ogórek zielony Szynka gotowana Kukurydza Czerwona papryka Jajko na twardo Ser gorgonzola Czerwona cebula Pomidor Sałata lodowa PRZYGOTOWANIE: SOS: jogurt mieszamy z musztardą (można dodać odrobinę cukru) plus czosnek przeciśniety przez praskę(...)doprawiamy solą i pieprzem Resztę kroimy w kostkę-w zależności od upodobań WAŻNE: na dno słoika dajemy sosm potem, ogórek, szynka, kukurydza,papryka,jajko,czerwona cebula,pomidor, sałata. Zamykmy, przed spożyciem słoik przewracami do góty nogami, zeby składniki się wymieszały i gotowe
Kopystką po garachinne przepisy na naleśniki . Składniki na ciasto: 1 szklanka mleka 2 szklanki mąki 1 szklanka wody gazowanej 2 łyżki oleju 1 jajko Składniki na farsz: 500 g szparagów zielonych Szynka dojrzewająca 60 g sera Sposób przygotowania: Do dużej miski dodajemy mleko, mąkę, wodę gazowaną olej oraz jajko. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą do połączenia się w jednolite ciasto. Smażymy cienkie(...)odkrawając dolne zdrewniałe części. Tak przygotowane wrzucamy do garnka z gotującą posoloną wodą. Gotujemy przez ok. 10 minut. Szparagi wyjmujemy z wody po ugotowaniu. Na usmażone wcześniej naleśniki układamy szynkę parmeńską, następnie na to dwa szparagi i posypujemy startym serem. Zawijamy naleśniki w rulon. Artykuł Naleśniki ze szparagami pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, przepisy na obiad - FoodMagazine.pl
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneefektowny sposób i dają niemal nieograniczone pole do popisu. Na wykałaczki można ponabijać niemal wszystko, co znajdziemy w lodówce. W swoich koreczkach postanowiłem pokusić się na włoskie zestawienie szynki parmeńskiej z melonem i dorzuciłem jeden z moich ulubionych serów o pięknej pomarańczowej barwie Red Leicester oraz zielone oliwki. Takie koreczki pięknie wyglądają i jeszcze lepiej smakują! ;) * SKŁADNIKI na około(...)koreczków pół melona 100 g prosciutto crudo lub innej szynki dojrzewającej 200 g dobrego sera żółtego (u mnie Red Leicester , fajnie sprawdzi się również Cheddar ) 100 g oliwek (czarnych lub zielonych) * PRZYGOTOWANIE Z melona wydrąż pestki i pokrój go w grubą, ok. 2 cm kostkę. Prosciutto porwij na mniejsze kawałki. Ser żółty również pokrój w sporą kostkę. Na patyczki
Food Squaremąki pszennej 150 ml ciepłej wody 1 łyżeczka soli 1 płaska łyżeczka cukru 1 łyżka oliwy z oliwek ew olej sos pomidorowy/ketchup Dodatki: czarne/zielone oliwki kukurydza cebulka prażona pieczarki szynka w plastrach salami w plastrach ser żółty (może być Edamski) kulka mozzarelli Instrukcja przyrządzenia/przygotowania W pierwszej kolejności należy przygotować tzw rozczyn. Drożdże należy rozpuścić w ciepłej wodzie z dodatkiem(...)rozciągamy na blaszce, nadając mu okrągły kształt. Wierzchnią warstwę smarujemy ketchupem lub sosem pomidorowym, oraz posypujemy startym żółtym serem. Następnie kładziemy własne składniki. W moim przypadku są to plastry szynki oraz salami, oliwki, kukurydza, prażona cebulka. Praktycznie na pizze można położyć to co się lubi Włączamy piekarnik i ustawiamy temperaturę na 250 stopni. Pizze wstawiamy do rozgrzanego piekarnika (250 stopni
Blog kulinarny S9.PL