Domowe wędzone w dymie kabanosy wieprzowe

Domowe wędzone w dymie kabanosy wieprzowe

Domowe wędzone w dymie kabanosy wieprzowe

Kabanos – jedna z pyszniejszych kiełbasek, która stanowi przyjemną przegryzkę. Często pozwala zaspokoić pierwszy głód czy też jest elementem przekąski na każdej imprezie. Bohater wędzarni. Jego przygotowanie może stanowić także pierwsze kroki w wędzarnictwie. Niestety, bardzo ciężko dostać prawdziwe kabanosy. Nawet nie pamiętam kiedy ostatnio widziałem na bazarze prawdziwe kabanosy (bo w sklepie nie widziałem ich nigdy). Podobnie jak z innymi wędlinami, coraz częściej zamiast dymu stosuje się sztuczn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ProstePesto.pl

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.