mgnieniu oka, nie przemęczając się i oszczędzając czas. Dziś zaproponuję Wam megaszybką przystawkę z ciasta francuskiego. Może nie jest zbyt wyrafinowana, za to efektowna- a połączenie sera i szynki zawsze się sprawdza J Jeśli chcecie możecie puścić wodze fantazji i dodać także suszone pomidory czy oliwki. Na świąteczne „przegryzanie” – w sam raz. Składniki : opakowanie ciasta francuskiego 150 g szynki
Domowe ciastaczosnku 1 łyżeczka mielonych ziaren kolendry 1 łyżeczka octu jabłkowego 1 łyżeczka cukru 1 jajko , duże klasy L 2 łyżki mąki sól, pieprz do smaku gulasz : 0,5 kg szynki wieprzowej 9 pieczarek 2 cebule kawałek boczku wędzonego (tyle ile lubicie, ja daję około jednej do półtorej,łyżki siekanego ) 1/2 płaskiej łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 1 łyżeczka czosnku granulowanego(...)szklanka białego,słodkiego wina sól, pieprz do smaku 100 ml słodkiej śmietany mąka rozrobiona z wodą do zagęszczenia Mięso z szynki kroimy w małą kostkę . Cebulę obieramy , drobno siekamy . Pieczarki dzielimy na kawałki . Na patelni na smalcu podsmażamy wszystkie składniki , następnie przekładamy do brytfanki . Dodajemy przyprawy , wino . Dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu , do czasu aż mięso będzie mięciutkie
Ogrodnik w podróżyekspresowo, a zapewniam, że znika jeszcze szybciej. Sprawdzi się na co dzień, na świątecznym stole oraz na każdej imprezie. Delikatna, uniwersalna... zresztą sami spróbujcie! 200g żółtego sera 200g szynki (może być konserwowa lub drobiowa) 1 słoiczek selera konserwowego (290g) 1 puszka kukurydzy 1 puszka groszku Dodatkowo: majonez + jogurt naturalny pieprz, sól Szynkę pokroić w kostkę
Di gotujeskładniki: 150 g makaronu, drobnego 150 g szynki w kawałku, ulubionej 150 g sera żółtego w kawałku 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1/2 puszki kukurydzy majonez sól, pieprz wykonanie: Makaron gotujemy wg wskazówek na opakowaniu, odcedzamy, przelewamy zimną wodą. Papryki, szynkę oraz ser żółty kroimy w kostkę, przekładamy do miski, dodajemy odsączoną kukurydzę oraz wystudzony makaron, mieszamy. Dodajemy majonez
Domowy Smak Jedzeniarobię ją również tak po prostu bo ją uwielbiam. A że przygotowuje się ją w dosłownie chwilę to jest to idealne rozwiązanie dla zabieganych. Składniki: brokuł puszka kukurydzy szynka konserwowa papryka czerwona majonez jogurt naturalny sól i pieprz do smaku Przygotowanie: brokuł blanszujemy - pamiętając o tym, żeby był chrupiący szynkę i paprykę kroimy
Gotowanie z pasjąrobię ją również tak po prostu bo ją uwielbiam. A że przygotowuje się ją w dosłownie chwilę to jest to idealne rozwiązanie dla zabieganych. Składniki: brokuł puszka kukurydzy szynka konserwowa papryka czerwona majonez jogurt naturalny sól i pieprz do smaku Przygotowanie: brokuł blanszujemy - pamiętając o tym, żeby był chrupiący szynkę i paprykę kroimy
Gotowanie z pasjąskładniki: 1 puszka ananasa 150 g szynki 200 g sera żółtego w kawałku 1 puszka kukurydzy 5 łyżek majonezu 2-3 ząbki czosnku sól, pieprz wykonanie: Ananasa, szynkę oraz ser kroimy w kosteczkę, przekładamy do miski. Dodajemy odsączoną kukurydzę, mieszamy. Dodajemy majonez oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszamy, doprawiamy solą oraz pierzem. Schładzamy w lodówce
Domowy Smak Jedzeniaserem Przepis na pizzę na cieście francuskim Drukuj przepis Porcji: 10 Czas gotowania: 30 minut Składniki opakowanie ciasta francuskiego ketchup do posmarowania ciasta 100 g pieczarek kilka plasterków szynki garść zielonych oliwek czerwona cebula kulka sera mozzarella kilka pomidorków koktajlowych kawałek startego żółtego sera zioła prowansalskie łyżka masła Przepis 1 Pieczarki oczyszczamy, kroimy na plasterki i podsmażamy na maśle(...)dużym ogniu do zrumienienia. 2 Piekarnik nastawiamy do 220 stopni. Ciasto rozwijamy i smarujemy je ketchupem. 3 Na ciasto kładziemy kolejno kawałki sera mozzarella, szynkę, pieczarki, plasterki cebuli, oliwki i pomidorki. 4 Całość posypujemy ziołami oraz startym żółtym serem. Pieczemy około 15-20 minut do zrumienienia. Porady Po wyjęciu ciasta z piekarnika, dajcie mu chwilę odpocząć. Gorącym ciastem francuskim można
Kuchnia BazyliiMakaron można jeść dosłownie z każdym dodatkiem i na różne sposoby. Najczęściej kojarzony jest z obiadem. Otóż śmiało można go podawać również w formie sałatki. Makaronowa
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego szynka ser żółty ketchup oregano Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy ketchupem (u mnie pikantny). Posypujemy oregano. Na całości ciasta układamy najpierw plasterki sera, a następnie plasterki szynki. Całość zawijamy (łapiemy za dłuższy brzeg i rolujemy). Kroimy na plasterki o szerokości ok. 1,5 cm Gotowe ślimaczki z ciasta francuskiego kładziemy na blaszce wyłożonej papierem
CityTaste - Przepisyróżnych wersjach ale jest genialna . Tak po prostu , to trzeba zjeść Składniki : 2 kromki chleba żytniego trochę kiszonej kapusty , dobrej jakości , kiepska kwaśiura zepsuje wszystko sos tysiąca wysp szynka wędzona domowa ( w wersji oryginalnej wołowina konserwowa ) dwa plastry ostrego w smaku sera , np Cheddar masło do posmarowania wierzchu kanapki Kromkę smarujemy sosem tysiąca wysp . Układamy na nim plastry szynki
Ogrodnik w podróżySkładniki: 1 polędwiczka wieprzowa 100 g szynki parmeńskiej ulubiona mieszanka przypraw 200 g makaronu wstążki ok. 2 szklanek odgotowanych grzybów leśnych, u mnie borowiki 2 łyżki oleju + 2 łyżki … Czytaj dalej Polędwiczka w szynce z borowikowym makaronem
czarrna od kuchniSałatka z kozim serem i figami to idealne połączenie zarówno fig i koziego sera. Oba te składniki świetnie się ze sobą łączą, a ponadto pięknie komponują
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!większą ilość świeżych pomidorów lub passatę pomidorową). Gotujemy na średnim ogniu, aż sos lekko zgęstnieje. Doprawiamy całość solą, pieprzem, cukrem oraz oregano. Na koniec dodajemy drobno posiekane liście bazylii. Szynkę kroimy na mniejsze kawałki. Podsmażamy ją na minimalnej ilości oleju. Pomidorki koktajlowe kroimy na pół. Mozzarellę kroimy w kostkę. Odcedzony makaron mieszamy z przygotowanym pomidorowym sosem. Wykładamy na talerze. Posypujemy(...)podsmażoną szynką,pomidorkami oraz mozzarellą. Wierzch dekorujemy osuszoną rukolą
Smaki Na Talerzu