efektowny sposób i dają niemal nieograniczone pole do popisu. Na wykałaczki można ponabijać niemal wszystko, co znajdziemy w lodówce. W swoich koreczkach postanowiłem pokusić się na włoskie zestawienie szynki parmeńskiej z melonem i dorzuciłem jeden z moich ulubionych serów o pięknej pomarańczowej barwie Red Leicester oraz zielone oliwki. Takie koreczki pięknie wyglądają i jeszcze lepiej smakują! ;) * SKŁADNIKI na około(...)koreczków pół melona 100 g prosciutto crudo lub innej szynki dojrzewającej 200 g dobrego sera żółtego (u mnie Red Leicester , fajnie sprawdzi się również Cheddar ) 100 g oliwek (czarnych lub zielonych) * PRZYGOTOWANIE Z melona wydrąż pestki i pokrój go w grubą, ok. 2 cm kostkę. Prosciutto porwij na mniejsze kawałki. Ser żółty również pokrój w sporą kostkę. Na patyczki
Food Squaremąki pszennej 150 ml ciepłej wody 1 łyżeczka soli 1 płaska łyżeczka cukru 1 łyżka oliwy z oliwek ew olej sos pomidorowy/ketchup Dodatki: czarne/zielone oliwki kukurydza cebulka prażona pieczarki szynka w plastrach salami w plastrach ser żółty (może być Edamski) kulka mozzarelli Instrukcja przyrządzenia/przygotowania W pierwszej kolejności należy przygotować tzw rozczyn. Drożdże należy rozpuścić w ciepłej wodzie z dodatkiem(...)rozciągamy na blaszce, nadając mu okrągły kształt. Wierzchnią warstwę smarujemy ketchupem lub sosem pomidorowym, oraz posypujemy startym żółtym serem. Następnie kładziemy własne składniki. W moim przypadku są to plastry szynki oraz salami, oliwki, kukurydza, prażona cebulka. Praktycznie na pizze można położyć to co się lubi Włączamy piekarnik i ustawiamy temperaturę na 250 stopni. Pizze wstawiamy do rozgrzanego piekarnika (250 stopni
Blog kulinarny S9.PLmgnieniu oka, nie przemęczając się i oszczędzając czas. Dziś zaproponuję Wam megaszybką przystawkę z ciasta francuskiego. Może nie jest zbyt wyrafinowana, za to efektowna- a połączenie sera i szynki zawsze się sprawdza J Jeśli chcecie możecie puścić wodze fantazji i dodać także suszone pomidory czy oliwki. Na świąteczne „przegryzanie” – w sam raz. Składniki : opakowanie ciasta francuskiego 150 g szynki
Domowe ciastaczosnku 1 łyżeczka mielonych ziaren kolendry 1 łyżeczka octu jabłkowego 1 łyżeczka cukru 1 jajko , duże klasy L 2 łyżki mąki sól, pieprz do smaku gulasz : 0,5 kg szynki wieprzowej 9 pieczarek 2 cebule kawałek boczku wędzonego (tyle ile lubicie, ja daję około jednej do półtorej,łyżki siekanego ) 1/2 płaskiej łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 1 łyżeczka czosnku granulowanego(...)szklanka białego,słodkiego wina sól, pieprz do smaku 100 ml słodkiej śmietany mąka rozrobiona z wodą do zagęszczenia Mięso z szynki kroimy w małą kostkę . Cebulę obieramy , drobno siekamy . Pieczarki dzielimy na kawałki . Na patelni na smalcu podsmażamy wszystkie składniki , następnie przekładamy do brytfanki . Dodajemy przyprawy , wino . Dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu , do czasu aż mięso będzie mięciutkie
Ogrodnik w podróżyekspresowo, a zapewniam, że znika jeszcze szybciej. Sprawdzi się na co dzień, na świątecznym stole oraz na każdej imprezie. Delikatna, uniwersalna... zresztą sami spróbujcie! 200g żółtego sera 200g szynki (może być konserwowa lub drobiowa) 1 słoiczek selera konserwowego (290g) 1 puszka kukurydzy 1 puszka groszku Dodatkowo: majonez + jogurt naturalny pieprz, sól Szynkę pokroić w kostkę
Di gotujeskładniki: 150 g makaronu, drobnego 150 g szynki w kawałku, ulubionej 150 g sera żółtego w kawałku 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1/2 puszki kukurydzy majonez sól, pieprz wykonanie: Makaron gotujemy wg wskazówek na opakowaniu, odcedzamy, przelewamy zimną wodą. Papryki, szynkę oraz ser żółty kroimy w kostkę, przekładamy do miski, dodajemy odsączoną kukurydzę oraz wystudzony makaron, mieszamy. Dodajemy majonez
Domowy Smak Jedzeniarobię ją również tak po prostu bo ją uwielbiam. A że przygotowuje się ją w dosłownie chwilę to jest to idealne rozwiązanie dla zabieganych. Składniki: brokuł puszka kukurydzy szynka konserwowa papryka czerwona majonez jogurt naturalny sól i pieprz do smaku Przygotowanie: brokuł blanszujemy - pamiętając o tym, żeby był chrupiący szynkę i paprykę kroimy
Gotowanie z pasjąrobię ją również tak po prostu bo ją uwielbiam. A że przygotowuje się ją w dosłownie chwilę to jest to idealne rozwiązanie dla zabieganych. Składniki: brokuł puszka kukurydzy szynka konserwowa papryka czerwona majonez jogurt naturalny sól i pieprz do smaku Przygotowanie: brokuł blanszujemy - pamiętając o tym, żeby był chrupiący szynkę i paprykę kroimy
Gotowanie z pasjąskładniki: 1 puszka ananasa 150 g szynki 200 g sera żółtego w kawałku 1 puszka kukurydzy 5 łyżek majonezu 2-3 ząbki czosnku sól, pieprz wykonanie: Ananasa, szynkę oraz ser kroimy w kosteczkę, przekładamy do miski. Dodajemy odsączoną kukurydzę, mieszamy. Dodajemy majonez oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszamy, doprawiamy solą oraz pierzem. Schładzamy w lodówce
Domowy Smak Jedzeniaserem Przepis na pizzę na cieście francuskim Drukuj przepis Porcji: 10 Czas gotowania: 30 minut Składniki opakowanie ciasta francuskiego ketchup do posmarowania ciasta 100 g pieczarek kilka plasterków szynki garść zielonych oliwek czerwona cebula kulka sera mozzarella kilka pomidorków koktajlowych kawałek startego żółtego sera zioła prowansalskie łyżka masła Przepis 1 Pieczarki oczyszczamy, kroimy na plasterki i podsmażamy na maśle(...)dużym ogniu do zrumienienia. 2 Piekarnik nastawiamy do 220 stopni. Ciasto rozwijamy i smarujemy je ketchupem. 3 Na ciasto kładziemy kolejno kawałki sera mozzarella, szynkę, pieczarki, plasterki cebuli, oliwki i pomidorki. 4 Całość posypujemy ziołami oraz startym żółtym serem. Pieczemy około 15-20 minut do zrumienienia. Porady Po wyjęciu ciasta z piekarnika, dajcie mu chwilę odpocząć. Gorącym ciastem francuskim można
Kuchnia BazyliiMakaron można jeść dosłownie z każdym dodatkiem i na różne sposoby. Najczęściej kojarzony jest z obiadem. Otóż śmiało można go podawać również w formie sałatki. Makaronowa
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego szynka ser żółty ketchup oregano Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy ketchupem (u mnie pikantny). Posypujemy oregano. Na całości ciasta układamy najpierw plasterki sera, a następnie plasterki szynki. Całość zawijamy (łapiemy za dłuższy brzeg i rolujemy). Kroimy na plasterki o szerokości ok. 1,5 cm Gotowe ślimaczki z ciasta francuskiego kładziemy na blaszce wyłożonej papierem
CityTaste - Przepisyróżnych wersjach ale jest genialna . Tak po prostu , to trzeba zjeść Składniki : 2 kromki chleba żytniego trochę kiszonej kapusty , dobrej jakości , kiepska kwaśiura zepsuje wszystko sos tysiąca wysp szynka wędzona domowa ( w wersji oryginalnej wołowina konserwowa ) dwa plastry ostrego w smaku sera , np Cheddar masło do posmarowania wierzchu kanapki Kromkę smarujemy sosem tysiąca wysp . Układamy na nim plastry szynki
Ogrodnik w podróżySkładniki: 1 polędwiczka wieprzowa 100 g szynki parmeńskiej ulubiona mieszanka przypraw 200 g makaronu wstążki ok. 2 szklanek odgotowanych grzybów leśnych, u mnie borowiki 2 łyżki oleju + 2 łyżki … Czytaj dalej Polędwiczka w szynce z borowikowym makaronem
czarrna od kuchni