Jak czowiek czyto ruske ksiōnżki i patrzy na te ichniyjsze filmy, to ôni 1 tam co chwila jōm 2 bliny. I sie tak potyn myślymy, co
Chop w kuchnimajtać nogami w wodzie. Przyznam się Wam w tajemnicy, że przejechałam się nią... Sześć razy! Ale ciii ... Po powrocie do domu pogoda postanowiła nam przypomnieć, że jednak jesteśmy w Danii, a jesień już za pasem. Mży i kropi, trochę wieje i ogólnie nie ma się ochoty wyściubiać nosa z domu. Szczęśliwie, ostatni tydzień urlopu postanowiliśmy spędzić w domowych pieleszach(...)chwilę zabieram się za dżem figowy... Póki co jednak powrócę duchem do słonecznego lata. Sezon na pomidory uciekł mi jakoś w tym roku; w ogóle lato minęło zaskakująco szybko. Gdyby nie fakt, że któregoś dnia C. obdarował mnie dwoma skrzynkami tych czerwonych, okrąglutkich warzyw (czy też raczej owoców), w ogóle bym się na nich nie skupiła. A tak powstał duży
Pożeraczka, czyli raz adobrzeSkładniki: Ciasto: 1 kg ziemniaków 30 dag mąki 1 jajko Nadzienie: około 1/2 kg śliwek 2 łyżki cukru Dodatki: 5 dag masła 2 łyżki bułki tartej
Qchnia po prostupopularne i lubiane mięsko, chętnie przeze mnie wykorzystywane w różnych potrawach. W szynce szwarcwaldzkiej zawinąłem podłużne, dosyć chaotycznie wycięte, grube plastry takiego fileta (bez rozbijania – czyli cicho, czysto, szybko i przyjemnie). Oczywiście, aby było ciekawiej w środku muszą znaleźć się również dodatki – jakie to już kwestia gustu (lub zawartości lodówki). Jedna taka roladka – w tym wydaniu(...)delikatnie – szynka ma bardzo intensywny i słony smak. Roladki zapiekałem w naczyniu żaroodpornym, wyłożonym piórkami cebuli i odrobiną oliwy na dnie, w piekarniku (180 st, ok 45 minut). Całe danie podałem z kaszą jęczmienną, ugotowaną i podsmażoną z ulubionymi dodatkami (cebula, czosnek, troszkę zieleniny lub ogórek kiszony). Artykuł Roladki z piersi kurczaka w szynce pochodzi z serwisu Ugotuj
Ugotuj to sam ...dodatkiem do pieczonych udek. Słodycz buraków przełamana odrobiną soku cytrynowego świetnie się skomponowała z ich owocowym nadzieniem. Wyszło z tego pyszne danie godne świątecznego stołu. Do przygotowania tego dania użyłam oleju rzepakowego, który jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego sprzyja utrzymaniu właściwego poziomu cholesterolu, zmniejsza ryzyko zawału serca i wspomaga walkę nadciśnieniem tętniczym. Jest także(...)utrzymaniu prawidłowej pracy mózgu i oczu. Dzięki neutralnemu smakowi i zapachowi jest doskonale akceptowany i tolerowany przez dzieci. Ponadto kwas linolenowy z rodziny omega-3, który z reguły szybko się utlenia, w oleju rzepakowym ulokowany jest w środku cząsteczki triacyloglicerolu, i tym samym jest szczególnie „chroniony” przed utlenieniem. Dlatego olej rzepakowy jest najdłużej utrzymującym świeżość tłuszczem kuchennym. Przechowywany po otwarciu
Wiem co jemMini gołąbki z pieczarkowym wkładem. Szybkie w wykonaniu i pyszne. Składniki: 8 liści kapusty białej 8 kawałków szynki konserwowej 8 plastrów żółtego sera 20 dag pieczarek 1 cebula 1 łyżka przyprawy typu Vegeta 1 łyżka masła olej Wykonanie: Liście przygotować tak jak na gołąbki. Na każdy listek położyć szynkę i obłożyć pieczarkami usmażonymi z cebulą, po czym zawinąć w rulon(...)odrobiną wody, skropić olejem i posypać przyprawą. Piec w temperaturze 190 stopni około 40 minut. Pod koniec pieczenia obłożyć roladki żółtym serem. Gdy ser się roztopi, wyjąć danie z piekarnika. Podawać z ketchupem lub sosem pomidorowym
Tradycyjna Kuchnianiemal brunatną barwę. Grubo mielone owoce (takie najczęściej można kupić w sklepach z przyprawami) są kleiste i lekko wilgotne. Nie należy kupować dużych ilości sumaka na zapas, ponieważ bardzo szybko wietrzeje. Sumak, jako przyprawa doskonale komponuje się z wszelkimi rodzajami duszonego, smażonego lub grillowanego mięsa, rybami i owocami morza oraz warzywami. Z powodzeniem można go stosować jak przyprawę do sałatek(...)jednym z głównych składników mieszanki przyprawowej za'atar (zatar) ( tutaj przepis ) Sumak korzystnie działa na przewód pokarmowy, przyspiesza trawienie oraz zapobiega biegunkom. Poniżej przepis na popularne na Bliskim Wschodzie danie czyli musakhan - bardzo aromatyczny kurczak z sumakiem Składniki (proporcje na około 1,5 kg mięsa) 4 udka z kurczaka 2 duże czerwone cebule pokrojone w cienkie półplasterki 1 czerwona
Kulinaria - potrawy z różnych stron światamięsa przyprawą i w szybkowarze 5 litrów "polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz" na oleju mięsa zrumienić, odłożyć na talerz kapustę kiszoną /można dać więcej np 1 kg-ja dałam tylko dla uzyskania posmaku i mąż ją zjadł do obiadu/ pokroić drobniej, wymieszać z cukrem, pieprzem i wsypać do tłuszczyku w szybkowarze na kapuście ułożyć mięsa, obrane większe ząbki czosnku(...)spuści ciśnienie - mięso jeszcze nabiera kruchości i smaku, wywar pozostały można zamrozić i dodać później do gotowania np. bigosu czy kapuśniaku mięso jest bardzo smaczne, kruche i w sumie szybko ugotowane niż w tradycyjnym gotowaniu 1 golonkę, łopatkę zostawiłam na zimno do pieczywa, 2-gą golonkę zjedliśmy na pół na obiad z kapustą z ziemniakami................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięBędzie o cieście bardzo popularnym, prostym, szybkim i niewątpliwie pysznym. Szarlotka sypana, to jedno z pierwszych ciast, które upiekłam. Z uwagi na swoją łatwość wykonania kiedyś była w mojej kuchni bardzo częstym gościem. Może właśnie dlatego zwyczajnie „się przejadła” i na dłuższy czas wypadła z moich wypieków. Przyszła jednak pora, aby przepis „odkurzyć”, tym razem jednak – Szarlotka sypana(...)tortowej- 2 szklanki kaszy manny- 1,5 szklanki drobnego cukru do wypieków- 3 łyżeczki proszku do pieczenia- 180g dobrze schłodzonego masła- 200 g suszonej żurawiny- 2,5 kg jabłek (dałam Golden Delicious)- cukier waniliowy- 2 łyżeczki cynamonu- masło i bułka tarta do formy Szczelną prostokątną blaszkę o wymiarach 24 x 35cm smarujemy dość grubo masłem (spód
mojewypiekiinietylkoKiedy tylko zobaczyłam zdjęcia takich małych „cudów” na Instagramie od razu pomyślałam: „muszę takie zrobić dla Jacha.” Tym razem nie z nim, a dla niego. Na
Kolizje SmakówPrzepis na te jajka znalazł się w Wielkanocnym Wydaniu specjalnym serwisu Gotujmy.pl a link do wydania jest tutaj, zaś przepis znajdziecie na 25 stronie. Jest to
Ewa w kuchniciasteczka miałam piec wcześniej...ale niestety czasem nasze plany się zmieniają...ale w końcu są i ciasteczka...szybkie w sumie do zrobienia...tylko ciasto musi odleżeć 1 godzinę w zamrażalniku...moje ciasto prawdę mówiąc leżakowało w lodówce ,a nie w zamrażarce ..przez 2 godziny...takie ciasteczka nadają się na choinkę...wystarczy zrobić w nich otworek na sznureczek, a po upieczeniu(...)ciasta Tupperware oraz innych foremek.30 dag mąki 3 łyżki cukru pudru 20 dag zimnego masła 10 dag miodu 1 łyżeczka sody [ wg mnie można dać mniej]Mąkę przesiać razem z sodą, dodać masło i posiekać. Dodać miód, sodę i cukier.Dokładnie wymieszać składniki aż połączą się w gładkie ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię
Moje domowe kucharzenieW związki z chorobą dzieci mam reżim domowy. Nie ma mowy o wyjściu na spacer, plac zabaw czy chociażby po zakupy. Wobec tego faktu stanęłam wczoraj
Kolizje Smakówstwardnienia (co najmniej na godzinę). Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni i przygotowujemy dwie blachy, przez co zminimalizujemy prawdopodobieństwo poparzenia się lub zestresowania, kiedy będziemy musieli na szybko zrzucić jedną partię pierniczków, żeby kolejna mogła trafić do piekarnika. Z naszej kulki w lodówce odcinamy 1/4 ciasta, którą rozwałkowujemy na podsypanym mąką blacie. Wycinamy pierniczki foremkami(...)Przy okazji robienia jakichkolwiek wycinanych ciasteczek pod koniec roboty zawsze pojawia się jedno bardzo, ale to bardzo ważne pytanie: co zrobić ze strzępkami ciasta, których przecież nie da się zużyć do końca, nawet jeśli będziemy wycinać serduszkowe pierniki w nieskończoność? Otóż można zagnieść je w kulkę, którą następnie rozwałkowujemy w dłoniach na kształt walca, kroimy na paski
sama złodyczkawałki (orzechy można też rozbić młotkiem). Cukier rozpuszczamy na suchej patelni, na małym ogniu, bez mieszania, aż zrobi się karmel (bursztynowy syrop) – musimy uważać, aby go nie spalić. Szybko wylewamy go na papier do pieczenia i rozsmarowujemy cienko nożem. Gdy stwardnieje, łamiemy na nieduże kawałki (najlepiej rękoma – nie skaleczcie się tylko), uważając, by nie rozdrobnić karmelu na proszek(...)część masy budyniowej. Następnie 1/3 część masy śmietanowej z karmelem i orzechami. Następnie znów układamy blat, masę budyniową i masę śmietanową. Tak samo postępujemy z ostatnim piętrem (mama dała tylko dwie grubsze warstwy masy budyniowej, a trzy śmietanowej). Boki smarujemy wcześniej odłożoną masą budyniową. Schładzamy w lodówce. Tort możemy ozdobić np: orzechami – całymi lub mielonymi, płatkami migdałów lub nitkami
Poezja smakuKotlety jajeczne wprawdzie wszyscy znają, ja zajadałam się nimi za dziecka. Dzisiaj troszkę modyfikacji w tym przepisie, dodałam ser przez co wzbogacił się ich smak. Idealne na szybki i tani obiad. Polecam je podać z ziemniaczkami i surówką(...)pokrojone jajka, szczypiorek, namoczoną i wyciśniętą bułkę w mleku, przyprawy, część tartego sera i wbijamy jajka. Masę dokładnie wyrabiamy. Formujemy małe, owalne kotleciki, masa powinna być zwarta tak aby dało się z niej formować kotlety. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju po 2-3 minuty z każdej strony. Gorące kotlety posypujemy resztą tartego sera
Kulinarne Fantazje MarioliCiasto bez dna. Szybki deser z owoców zapieczonych pod kruszonką. Tym razem w wersji całkowicie bezglutenowej. A w roli głównej pyszny, młody agrest. Agrest i truskawki myjemy. Truskawki pozbawiamy szypułek i kroimy na ćwiartki. Agrest trzeba oskubać z twardych ogonków i pozbawić suchych końcówek. Małe owoce agrestu zostawiamy w całości- zmiękną i puszczą sok dopiero podczas pieczenia. Owoce mieszamy razem(...)nich 2 łyżki cukru (młody agrest jest bardzo kwaśny, ale 2 łyżki w zupełności wystarczą) i skrobię bądź wybraną mąkę dla zagęszczenia. Jeśli lubicie bardziej słodkie desery spokojnie możecie dać więcej cukru, a jeśli macie ochotę na opcję z mniejszą ilością kalorii – owoce możecie dosłodzić słodzikiem, który nie straci swoich właściwości podczas pieczenia w wysokich temperaturach, np. stewią, erytrytolem
Karo in the Kitchenwzględem Zakopane jest o niebo lepsze od Krakowa. Tu trzeba tylko poczekać aż Pan Bus uzbiera komplet pasażerów i jedziemy. Są wolne miejsca siedzące, jest miło i szybko. Czasem czujemy się jak na rajdzie Monte Carlo, bo Pan Bus musi się zmieścić w kolejce innych busów oczekujących na klienta, ale jest komfort jazdy? Jest! Za to w Krakowie pełna szkoła(...)Weltschmerz i jaki to profesor od filozofii jest durny, to wiedz, że czeka cię coś gorszego od nich. Panie z wózkami zakupowymi. Te to mają krzepę. A jak nie daj Boże znajdziesz sobie miejsce siedzące, to masz zagwarantowane, że zaraz nad Tobą ktoś zawiśnie i będzie sapał. Jeśli wsiądziesz do pustego tramwaju to gwarantuję ci, że wszyscy czyhają na Twoje
ladykitchenSzybkie śniadanie dla lubiących parówki i jajecznicę. Inspiracją było zdjęcie znalezione u Broni , ale ponieważ ja nie lubię pływającego jajka, to zrobiłam w parówce jajecznicę:) Skladniki: 2 parówki 2 jajka szczypiorek sól dwie wykałaczki Parówki obieramy i rozcinany wzdłuż zostawiając jeden koniec nieprzecięty Wywijamy parówki lewą stroną do zewnątrz i "spinamy" wykałaczką Rozgrzewamy masło na patelni i układamy na niej(...)parówki W środek wbijamy jajko i smażymy chwilę na małym ogniu, po czym łopatką przekładamy całość na drugą stronę i też chwilę smażymy Szczypiorek siekamy i posypujemy nim danie Smacznego
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comSkładniki: ziemniaki mąka pszenna 1 łyżka masła boczek wędzony Nie podałam ilości, bo to wszystko zależy od tego ile jesteśmy w stanie tego zjeść, a danie jest wyjątkowo zapychające. Ja użyłam 5 dużych ziemniaków i mąki tak na chybił trafił, dosypywałam powoli i ciągle ugniatałam ziemniaki. Mają wyjść kleiste, ale bez grudek. Przygotowanie: Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie(...)Bierzemy garnek z ziemniakami na podłogę i wkładamy między nogi i zaciskamy. Dodajemy do garnka stopniowo mąkę i mieszamy to z ziemniakami szybko i mocno ubijakiem do ziemniaków. Potrzeba dożo siły. Konsystencja ma być taka kitowana, klejąca :) Podczas gotowania ziemniaków, smażymy sobie na patelni boczek pokrojony w kosteczce
ClauditteMissCookingPierwsze tegoroczne ciasteczka, pyszne, kruchutkie, maślane i błyskawicznie znikające. Musiałam szybko robić zdjęcia bo jeszcze chwila i nic by nie zostało. Mojej najmłodszej Córci aż się oczy zaświeciły na widok makowych ciasteczek. Od zawsze lubiła wszystko co z makiem i tak jej zostało, przynajmniej na razie, gusta zmienne są więc nigdy nie wiadomo. Póki co radość miała ogromną. Bowiem(...)gazecie, jakiej nie pytajcie (wyrwałam kartkę już jakiś czas temu...). Sobie autorstwa nie przypisuję, choć ciacha zmodyfikowałam na własne potrzeby, zamieniłam mąkę pszenną na orkiszową i zamiast cukru dałam ksylitol. Kolejne pyszne, kruche ciacha skradły nasze podniebienia. Podane było iż wychodzi z przepisu 20 sztuk, więc automatycznie podwoiłam ilości... wyszło mi 80... :-) Ale to dobrze bo inaczej nawet
Smaczne Zdrowemniej więcej w 3/4. Odstaw do rośnięcia na 3-4 godzin w temperaturze pokojowej lub do lodówki na 8–12 godzin lub na noc, po wyjęciu z lodówki daj ciastu dojść (1-2 godziny) do temperatury pokojowej, a nawet troszeczkę wyższej, na przykład w piekarniku z włączonym światłem. Pamiętaj, aby ciasto cały czas było pod przykryciem, albo włożone do torby(...)piecz przez około 45 minut, kiedy to mocno się zarumieni, a poklepany od dołu będzie wydawał głuchy odgłos. Przez pierwsze 10 minut piecz w zaparowanym piekarniku. Skórka chleba szybko brązowieje, kontroluj zatem pieczenie, aby w razie potrzeby nakryć chlebek folią aluminiową, chroniąc tym samym skórkę przed zbytnim zbrązowieniem.Po upieczeniu wyjmij z piekarnika i po wyjęciu z foremek odstaw
Grahamka, weka i kajzerkarozmowom nie było końca :D Niedziela – ostatni dzień pobytu w Siedlisku Morena i ostatnie warsztaty. David Gaboriaud, Jerzy Nogal i Basia Pinkowska – to z nimi dane nam było pracować tego dnia. Wspaniały wykład na temat serów – naszych, polskim, najsmaczniejszych ! Tematem przewodnim warsztatów, były warzywa sezonowe. Jarmuż, pasternak, rzepa, skorzonera, topinambur – z nich powstawały prawdziwe rarytasy. Chipsy(...)puszyste, cieplutkie bułeczki z prawdziwym masełkiem. Masełko powstawała przez większą część warsztatów, ubijane w słoiku, przechodząc z rąk do rąk uczestników. I na stał czas pożegnań. Szkoda, że tak szybko …. Wiele wspomnień, wspaniałe znajomości, masa inspiracji, nowych pomysłów – tego nikt mi nie odbierze ! Oczywiście były i prezenty :D Przyprawy KAMIS, zapas na bardzoooo długo o raz to: Ja już
kolorowotorcikowoSkładniki: * 50 dag makaronu (np. rurki) * 20 dag boczku * szklanka śmietany kremówki * 15 dag żółtego sera * 3 żółtka * sól, pieprz * natka pietruszki Sposób przygotowania : Makaron gotujemy
Pobite gary BarbaryRok temu na włoskich wakacjach mieliśmy okazje spróbować trufli. Mąż mojej kuzynki Sylwii przygotował grzanki czosnkowo-truflowe- rewelacja. Pastę truflową przywieźliśmy sobie w prezencie, w tym
MarciochaKucharzySzkoły robienia białej kiełbasy są dwie: używamy do niej peklosoli lub zwykłej soli. Przy użyciu peklosoli kiełbasa będzie
Kulinarne przygody Gatityjogurtem, mango i nasionami chia. Mała miłośniczka płatków owsianych nasyciła się nimi aż po uszy! :-) Śniadanie pewniak - lubię jak zajada się ciepłą owsianką przed przedszkolem - wtedy mam pewność, że szybko nie zgłodnieje. II Śniadanie 10:30 W przedszkolu na drugie śniadanie były jabłka i banany. Zupa 13:30 Zupa brokułowa z kaszą jęczmienną. W thermomixie miksuję umyte i obrane(...)minut. Do podgotowanych warzyw wrzucam brokuły, kaszę i przyprawiam pieprzem i ziołami. Dorzucam także garść mrożonej pietruszki. Do miseczki z ugotowaną zupą wlewam olej lniany lub wrzucam masło. II Danie 16:00 Ziemniaki, ryba i pomidory z jogurtem naturalnym. Podwieczorek 17:30 Całkiem spontanicznie upiekłam owsiankę ze śliwkami. Zmusiły mnie do tego banany, które były już bardzo dojrzałe. Składniki
lady-och-mistrzyni.blogspot.comWiosna w pełni, lato za pasem… Ostatnie upały dały się we znaki i spowodowały lekki zastój w naszej kuchni, kiedy to królowały skromne dania, raczej bez gotowania :) Jednak jako, że temperatura zelżała nabraliśmy ochoty na ciepłą, ale mimo wszystko lekką zupę. I tu bez głębszego zastanowienia wybór padł na kalafiorową! Przyznaję się bez bicia… pierwszy raz ją ugotowałam(...)zazwyczaj w postaci gotowanej, a następnie suto obtoczonej w podsmażonej na masełku tartej bułeczce :D I cóż mogę więcej napisać? Zupka wyszła pyszna, bardzo wiosenna, przy tym prościutka i szybka do przygotowania. Delikatna w smaku i swojej konsystencji. Równie szybko zniknęła. Zasmakowała nam tak bardzo, że w lodówce czeka już na mnie kolejny kalafior w parze z koperkiem i jutro
MyCookBook.plkrótkiej obróbce cieplnej swoich dobroczynnych właściwości. W rondelku grzeję mój miks mleczny, dosypuję łyżeczkę brązowego cukru i nasiona z pół laski wanilii, wsypuję 3 łyżki nasionek chia i mieszam szybko rózgą żeby nie zdążyły się zbić w grudki. Gotuję około 5 minut na niewielkim ogniu mieszając, aż wchłoną cały płyn. Studzę, przekładam do pucharków lub szklanek. Ta ilość jest idealna(...)ręcznym blenderem, dosypuję do smaku mielony kardamon i na ostro – pół papryczki chili bez nasion lub pieprz cayenne. Owoce podkręcone takim pikantnym dodatkiem uwalniają jeszcze więcej smaku, tylko dajcie im szansę. Kapsaicyna odpowiedzialna za ostry piekący smak papryczki chili podrażni Wasze kubki smakowe szykując je na słodki i egzotyczny smak mango, a delikatne mleczne nasionka chia ugaszą ogień
Karo in the KitchenNadchodzi czas, kiedy to cudowna wiosna obdarowuje nas bogactwem młodych warzyw - warto czerpać z tego daru pełnymi garściami, ponieważ sezon ten niestety szybko umyka. Kto z nas nie lubi młodych ziemniaków z koperkiem? Myślę, że na szczególną uwagę zasługuje młoda marchewka - niczym królik Bugs mogłabym ją chrupać na okrągło. Interesującą propozycją na jej przygotowanie jest delikatne podpieczenie lub podsmażenie(...)zajmie Ci najwyżej 10 minut. Syrop klonowy nada marchewkom karmelowy akcent, który warto jednak zbilansować dodatkiem soku z cytryny. Do tego chrupiące orzeszki piniowe – możesz zastąpić je ziarnami słonecznika. Danie urzekające swą prostotą, słodkie i delikatne, o przepięknym słonecznym kolorze będące zapowiedzią cudownego lata, czekającego tuż za progiem. Składniki: 25 g orzeszków piniowych 1 łyżka oleju sezamowego
Roślinna - blog wegańskikoniec wspomnień z chrzcin Maksymiliana postanowiłam zamieścić skromną galerię zdjęć, które powstały przy produkcji i serwowaniu dań przygotowanych dla gości naszego Spin-Dżitsu. Znalazły się w niej główne aspekty kulinarne tamtego dnia. Potrawy, które przygotowałam na pewno jeszcze nie raz pojawią się na naszym stole. Przybornik do marynaty ...gotowe do nocnego leżakowania ...krótko obsmażone na patelni ...i stosik(...)krem pomidorowy , barszczyk biały i zupka dyniowa Emilki ;) Gotowe do podania Polędwiczki wśród Gości Czosnkowe grzanki do kremu z pomidorów Udziec pieczony ( zdołałam uchwycić tylko dwa kawałki bo tak szybko się rozszedł ;) w towarzystwie zieleniny i sosu jabłkowo - borówkowego A na słodki finał - lekki tort owocowy... ...i truskawkowe tiramisu Teściowej Nie udało mi się sfotografować przystawek, ani wszystkich słodkości
Kuchnia po mojemuDzięki uprzejmości Firmy Royal Brand miałam okazję zrobić szybki i bardzo smaczny obiad. To nie byłabym ja, gdybym nie zrobiła czegoś po swojemu . Zamiast sugerowanej piersi kurczaka użyłam karkówki. Nie powiem, dość sceptycznie podeszłam do tego zadania, ponieważ zraziłam się innymi gotowymi mieszankami przypraw. Które po przygotowaniu potrawy nie wiadomo jak smakowały. Efekt przeszedł moje oczekiwania. Zostałam bardzo miło(...)oleju. Przeprawę Royal Brand czerwone Curry po tajsku rozrobiłam z wodą i dodałam na patelnię. Poddusiłam chwilę i dodałam ugotowany ryż. Podlałam odrobiną wody i po ok 5 min danie gotowe. Fenomenalny smak. Powiem, że jedyne co dodałam dodatkowo to odrobiną soli. Wyczuwalna każda przyprawa z osobna, nie jest pikantne, choć trafił mi się kęs z chili
Malinowe Pocałunkicukier puder - ile potrzeba z podanych składników w robocie zrobić ciasto kruche jak na kruszonkę tortownica 22cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia, boków niczym nie smarować 3/4 ciasta dać do blaszki i łyżką je uklepać, resztę zostawić na kruszonkę całe jajka ubić z cukrem z 8 minut w robocie na dużych obrotach na kogel-mogel następnie dodać kaszę manną, budyń(...)posypać kruszonką piec w 200C około 45 minut - zostawić w blaszce do wystudzenia sernika i wystudzony sernik wyłożyć na talerz i posypać cukrem pudrem sernik jest bardzo smaczny i szybko się zjada..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię