Przepis na smaczne ciasto z jagodami, które szybko się robi i nie wymaga wiele pracy. Zamiast jagód można dodać inne owoce. Ciasto jest mało słodkie, można dodać więcej cukru jeśli lubicie. Składniki: 1 i 1/2 szklanki mąki tortowej 0,5 szklanki oleju (rzepakowy) 3 duże jaja pół szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1 i 1/2 szklanki
e-PrzepisyKulinarnełyżki cukru. Mieszam i odstawiam, żeby puścił sok. Teraz czas na ciasto. W mącznym wulkanie umieszczam żółtka. Dokładam zimne masło, kostkę 200g. Siekam, a następnie szybko zagniatam na jednolite ciasto. Utoczony walec z ciasta dzielę na 3 w miarę równe części. Jedną rozwałkowuję i umieszczam w blaszce wysmarowanej masłem. Używam blachy o wielkości około 25 na 40 centymetrów. Może
I tu będę miała takie teDziś mam dla Was propozycję na szybką przekąskę – pizzę na cieście francuskim. Jest idealna, gdy macie niezapowiedzianych gości lub szykujecie imprezę dla znajomych. Przekąska nie wymaga wiele wysiłku, a mimo to jest smaczna. Często mam w zapasie gotowe ciasto francuskie i jak nie mam już pomysłu na kolację, wtedy szykuję właśnie to. Chłopaki uwielbiają. Z czym podaję ? Najczęściej podaję(...)nakładam starty ser żółty, pokrojone w plastry salami, oliwki i pomidora. Wkładam do piekarnika na około 30 minut lub do czasu aż ciasto będzie przyrumienione. Kroję na nieduże kawałki i podaję z ketchupem lub innym sosem. Szybko i smacznie
Niebieski kubek z kawaciasto :) Ale dla tych co nie wiedza jest to kakaowe ciasto z bananami i masą śmietanową , pyszne w sam raz do kawy no i szybko znika z talerza :) Ciasto podałam na porcelanie Bogucice z kolekcji New Hollis Gold Składniki na ciasto kakaowe
Sama słodycz i szczypta chilidrobniutką kostkę i dodajemy do mąki. Ciasto siekamy nożem, specjalnym nożykiem do kruchego ciasta lub miksujemy mikserem aż do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Dodajemy lodowatą wodę i szybko zagniatamy na jednolite ciasto. Zawijamy folią i wkładamy do lodówki na 90 minut. 2. Jabłka obieramy, kroimy na ćwiartki, wycinamy nasiona, a następnie kroimy w cienkie plastry. Mąkę mieszamy z cukrem
My Culinary Artdodatki, które nadają jej bardzo fajnego smaczku. Przepis wart rozpowszechniania, tym bardziej, że wielbicieli szarlotek chyba nie brakuje... U mnie to ciasto smakowało wszystkim, bez wyjątku. To ciasto z gatunku tych szybko znikających, oczywiście w niewyjaśnionych okolicznościach... :-) Przygotowywałam w ciemnej blaszce, o wym.33x23cm. Składniki kruchego ciasta: - 3 szklanki mąki tortowej (ja dałam 510g mąki orkiszowej typ700) - 50g ksylitolu (lub cukru
Smaczne ZdroweMacie w weekend gości i brak pomysłu na przystawkę? Polecam ptysie z ciasta francuskiego są naprawdę szybkie, smaczne i efektowne:) Ptysie francuskie z pastą rybną Drukuj przepis Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 średnia wędzona makrela 1 serek typu almette np śmietankowy 4 łyżki pestek ze słonecznika 3 średnie suszone pomidory 6 średnich oliwek (czarne lub zielone) 5 pomidorków koktajlowych
CoolinarniePLsól, pieprz, oregano, bazylia, gałka muszkatołowa 3. Strona techniczna forma do tarty papier do pieczenia groch do obciążenia wałek Do dzieła :) 1. Na początek musimy wyrobić ciasto. Masło z mąką szybko zagniatamy w misce. Dodajemy żółtko, wodę, oraz doprawiamy. Po wyrobieniu jednolitej masy, odkładamy ciasto zawinięte w folię do lodówki na 1 godzinę. 2. W tym czasie przyrządzimy
Mój Smak na Życieoznacza że bez gotowa. Zostawić bezę chwilkę do przestudzenia. Następnie delikatnie wyjąć z blaszki. Kruche ciasto – wszystkie składniki wrzucić do miski i posiekać nożem. Na koniec szybko zagnieść tworząc kruszonkę. Włożyć ciasto do woreczka i na godzinę do lodówki. Blaszkę o wymiarach 25 x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Rozłożyć ciasto na dno blaszki, lekko przydusić i nakłuć(...)samo w której piekła się beza. Przygotowanie galaretki – galaretki rozmieszać w przegotowaną wrzącą wodą. Dokładnie wymieszać i odstawić do momentu aż galaretka zacznie tężeć. Na upieczonym i zimnym cieście kruchym rozłożyć pokrojonego w grube kawałki banana ( 2cm kawałki ), obrane mandarynki i odsączone ananasy. Zalać wszystko tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki, żeby całkowicie zgęstniało. Przygotowanie masy śmietanowej – Żelatynę zalać
Kuchnia Pokoleńcukrami na gęsto, kiedy jest już sztywna dodajemy mascarpone i dobrze ucieramy. Wlewamy teraz rozpuszczoną żelatynę i szybko miksujemy. Tort wyjmujemy z lodówki, rozkładamy masę na wierz i boki, wyrównujemy. Trochę masy odkładamy do miseczki, będzie do dekoracji. Na boki ciasta ( zanim masa zastygnie ) przyklejamy gwiazdki czekoladowe. Tort odkładamy na kilka godzin do lodówki. Kiedy całkowicie masy(...)ciasto. Czekoladę łamiemy na kawałki, wlewamy 3 łyżki mleka i ogrzewamy w mikrofalówce około 30 sekund, mieszamy aż powstanie gładka polewa. Na zimne ciasto wylewamy polewę i szybko wyrównujemy wierzch pozwalając aby czekolada spłynęła po bokach. Batoniki kroimy na kawałki, resztę śmietany nakładamy do szprycy i robimy ozdobne rozetki, układamy finezyjnie czekoladki
Kulinarne Fantazje Mariolirzeczywiście przypomina w smaku batonik Kinder Country, jednak jest słodkie i jeszcze raz słodkie. Osobiście nie przepadam za tak słodkimi deserami, ale trzeba przyznać, że to ciasto ma kilka zalet – jest szybkie w przygotowaniu i łatwo można je przenieść, wręcz idealne na imprezy. Przepis pochodzi ze strony kulinarneprzeboje.pl Składniki: Herbatniki około 200g (1 duża paczka) 200g białej czekolady 200g
tyfranboxprzecież nie wywalę, zwłaszcza, że użyłam białego maku, który nie dość, że droższy, to jeszcze jak dla mnie zdecydowanie przyjemniejszy i łagodniejszy w smaku. Po szybkim przeglądzie lodówki wiedziałam już, że będzie ciasto na kruchym spodzie i z serem, ale jak spojrzałam na paterę z owocami i ujrzałam jabłka, które czekały na szarlotkę, tak nie mogłam z nich(...)waniliowy 1 budyń waniliowy Dodatkowo: 3 jabłka 1 płaska łyżeczka cynamonu 1 tabliczka czekolady mlecznej 30g masła Sposób przygotowania Kruche ciasto: Mąkę przesiewamy, dodajemy schłodzone masło, żółtka sól oraz cukier puder. Siekamy i szybko wyrabiamy. Owijamy folią i przekładamy do lodówki na 40 minut. Po tym czasie dzielimy ciasto na dwie części w proporcji ⅓ i ⅔. Większą część
Kuchnia w czekoladzieskładzie jest tylko mąka, odrobina soli i masło (lub margaryna ewentualnie), to nie grozi mu, że się szybko zepsuje. Na 1 kostkę masła biorę około 40 dkg mąki i szczyptę soli . Rozcieram wszystko palcami aż do połączenia. Jeśli chcemy uzyskać bardziej kruche ciasto, wtedy zmniejszamy ilość mąki. Proporcja jaką podałam jest optymalna jednak. Można zamienić masło na margarynę, ale masło(...)trzymam w lodówce w zakrytym pudełeczku lub szczelnie owinięte folią spożywczą. Spokojnie może poleżeć nawet półtora tygodnia. Z doświadczenia wiem, że jak mam pod ręką takie ciasto, wtedy częściej robię tarty lub szybkie placki :) Zostanie Wam kawałek kurczaka, trochę gotowanych warzyw - podpiekacie starte ciasto, wykładacie "resztki" i posypujecie serem żółtym i do piecyka na kilkanaście minut
Codzienna kuchnia niecodziennaPyszna i prosta przekąska z ciasta francuskiego.Fajnie się prezentują i szybko znikają z talerza :). Można je jeść na ciepło i na zimno. SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego keczup szynka lub kiełbasa żółty ser przyprawa do pizzy WYKONANIE Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy keczupem.Wzdłuż dłuższego boku układamy plastry szynki lub pokrojoną w plastry kiełbaskę.Na wędlinę układamy plastry sera
Mała w garnku miesza