szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:461/2080)

Amerykany 493

szkoda. Zapach amoniaku może niektórym przeszkadzać, ale po wystygnięciu nie jest już tak wyczuwalny. Amerykany przypominają trochę połączenie babki z biszkoptem Oblane lukrem są pyszne, mięciutkie i szybko znikają…   Składniki: Ciasto: 0,5 szklanki mleka 2,5 szklanki mąki 1 szklanka cukru 3 jajka 120 g margaryny 2 łyżeczki amoniaku szczypta soli Lukier: 2 szklanki cukru pudru

Oryginalny smak
P... Pizza francuska! 156

ciekawe, można ją gotować zarówno w białym, jak i czerwonym winie (moja ulubiona! wersja). Tym razem dodaliśmy ją do pizzy. Na początku byłam zaskoczona tym połączeniem, jednak szybko zmieniłam zdanie! Ciasto na pizzę co prawda robiliśmy w maszynie, ale równie dobrze można go przyrządzić ręcznie :) Składniki : Ciasto :  1 + 1/2 łyżeczka suchych drożdży instant 100g  wody 100g mleka

Kitchens Alphabet
Eklerki z kremem toffi 189

margaryny Kasia 1 cukier wanilinowy Dr Oetkera 1 szkl mąki 5 jajek Krem Toffi Dr Oetkera 300 ml mleka Wykonanie ; Margarynę , wodę i cukier wanilinowy rozpuścić , dodać mąkę szybko mieszając aż ciasto zgęstnieje. Ciasto ostudzić , dodawać po jednym jajku ubijając mikserem. Rękaw cukierniczy napełnić ciastem i na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wyciskać dowolne kształty eklerków . Piec w temp

Sama słodycz i szczypta chili
Tarta z musem czekoladowym i gruszką w winie 186

wina * 80 g płatków migdałowych * 2-3 łyżki syropu cukrowego ( u mnie Diamant ) lub miodu Wykonanie:  Zimne masło pokroić w kostkę, dodać mąkę, cukier puder i żółtka. Szybko zagnieść kruche ciasto. Ciasto uformować we kulę, owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez 40 minut. Schłodzone ciasto rozwałkować, podsypując mąką. Ciasto przełożyć do blachy, dokładnie docisnąć brzegi.  Przykryć

kolorowotorcikowo
Kluski śląskie 197

przez praskę lub ugniatamy. Odstawiamy do wystygnięcia. W dużym garnku gotujemy wodę z 1 łyżeczką soli. Ziemniaki wykładamy na blat lub stolnicę, dodajemy mąkę, jajko i sól. Szybko zagniatamy gładkie ciasto. Jeśli ciasto wyda nam się za wodniste, dodajemy odrobinę mąki. Z ciasta formujemy wałki o średnicy około 3-4 cm. Następnie kroimy je ostrym

Kulinarne przygody Gatity
101. Jesieni ciąg dalszy, czyli wytrawna tarta z dynią i buraczkami 182

soli łyżeczka cukru ok. 130 g zimnego masła 1 łyżka śmietany 18% 1 żółtko jaja Ciasto "zagniatamy" najlepiej w malakserze. Wrzucamy wszystkie składniki i na dużych obrotach szybko ukręci nam się ciasto bez pomocy naszych rąk. Jeśli chcemy zagnieść ręcznie, na początku kroimy masło z mąką na drobne kawałki dodajemy soli i cukru, dodajemy żółtko i śmietanę i dalej gnieciemy

Symfonia Smaków
Tarta dyniowa z bezami ( Pumpkin Pie ) 164

szklanki cukru trzcinowego * 3 jajka * 1/2 łyżeczki cynamonu * 8-10 małych bez   Wykonanie:  Zimne masło pokroić w kostkę, dodać mąkę, cukier puder i żółtka. Szybko zagnieść kruche ciasto. Ciasto uformować we kulę, owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez 40 minut. Schłodzone ciasto rozwałkować, podsypując mąką. Ciasto przełożyć do blachy, dokładnie docisnąć brzegi.  Przykryć ciasto

kolorowotorcikowo
kladdkaka-szwedzkie szybkie ciasto kakaowe z bitą śmietaną... 125

niska bo duzo nie rośnie, piec w 160C około 20-25 minut i upieczone wystudzić zimną śmietanę 30% ubić na sztywno bez cukru - ciasto jest słodkie to szwedzkie ciasto kladdkaka jest szybkie, smaczne bez proszku i z bitą śmietaną smakuje wyśmienicie..............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto jogurtowe 301

wiśniami. Oprócz większych kawałków owoców układanych na wierzchu można dodać także drobno posiekane do masy dzięki czemu ciasto będzie bardziej wilgotne. Tu dobrze sprawdzają się też winogrona. Ciasto jest proste, szybkie i nie może się nie udać także ciężko znaleźć jakąś wymówkę żeby go nie upiec. Składniki: 3 szklanki mąki tortowej 1,5 szklanki cukru 3/4 szklanki oleju 400g jogurtu

Animelka Blog
Ciasteczka wiatraczki 116

Pyszne i szybkie wiatraczki z ciasta francuskiego... Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego, dżem wiśniowy z całymi owocami, cukier puder. Przygotowanie:   Z ciasta francuskiego wycinamy kwadraty o długości boku około 5-6 cm. Następnie każdy róg nacinamy w stronę środka. Zawijamy do środka co drugi przecięty róg. Układamy wiatraczki na blaszce i pieczemy w 180 stopniach przez około 12 minut

Aga w kuchni
Ciastka stemplowane 225

pszennej 125 g zimnego masła 1 jajko 100 g cukru pudru cukier waniliowy Mąkę przesiać do miski, dodać cukier, cukier waniliowy, masło pokrojone w kostkę i jajko.  Szybko zagnieść gładkie ciasto i uformować w kulę. Owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na godzinę. Po tym czasie piekarnik nastawić na 180 stopni C.  Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość

wyzwania kuchenne
Cynamonowe francuskie ślimaczki 221

Mocno cynamonowe, szybkie i smaczne ciasteczka z ciasta francuskiego SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego - prostokątne 1 łyżka stopionego masła 3 łyżki cukru 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka przyprawy korzennej 1 jajko PRZYGOTOWANIE Rozwijamy ciasto francuskie i smarujemy roztopionym masłem. Mieszamy w miseczce cukier z cynamonem i przyprawą piernikową i rozprowadzamy równomiernie na cieście.  Zwijamy ciasto ciasno wzdłuż dłuższego brzegu

Moje Kuchenne Rewelacje
prawdziwy biszkopt bez proszku 193

Bardzo prosty i szybki przepis na ciasto bez proszku do pieczenia. Idealna baza do tortów a także świetna przekąska dla najmłodszych. Składniki: mąka pszenna lub kukurydziana 160 g 8 jaj szklanka cukru szczypta soli 2 łyżki soku z cytryny (można pominąć) Zobacz  cały przepis

w kuchni i w ogrodzie
Chleb irlandzki (soda bread) 140

naszej tradycyjnej kuchni piecze się zazwyczaj chleby na drożdżach, tych piekarniczych lub na naturalnym zakwasie. Wymaga to zrobienia zaczynu i czasu na wyrośnięcie ciasta. Dziś przedstawię szybki sposób na chleb popularny na wyspach Brytyjskich, zwany często chlebem irlandzkim. Zamiast drożdży używa się sody. Poza tym chleb ten robi się na mleku. Polecam jednak zastosowanie kwaśnych produktów fermentacji mlekowej jak zsiadłe

w kuchni i w ogrodzie
Jabłecznik z migdałami 263

masę, wlewamy rozpuszczoną, przestudzoną margarynę . Powoli dosypujemy mąkę. Następnie dodajemy mleko w takiej ilości aby ciasto miało konsystencje gęstej śmietany. Na koniec dodajemy proszek do pieczenia i szybko mieszamy. Przekładamy 3/4 ciasta do tortownicy, na ciasto wykładamy mus jabłkowy i przykrywamy resztą ciasta, obsypujemy płatkami migdałów. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika o temp. 180 stopni z termoobiegiem i pieczemy 45 minut

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię