Pyszne proste ciasto na deser i do kawy.Bardzo szybko się robi i bardzo szybko znika z talerza.Znakomite dla dzieci i dorosłych.Ciasto wyróżnia bardzo puszysta i lekka pianka a jako nadzienie pyszne rurki z nadzieniem.Przepis znalazłam na stronie knurr.pl.Polecam tam zajrzeć-fajne przepisy :). Zapraszam po przepis :). SKŁADNIKI paczka herbatników ok.250g rurki z kremem ok.260g 1/2 l śmietanki 30% 2 galaretki
Mała w garnku mieszaRabarbar pozostaje nieco kwaśny i wspaniale ożywia całość. I choć ciasto nie wygląda specjalnie reprezentacyjnie, wynagradza wszystko smakiem. W dodatku jest banalnie proste i szybkie w przygotowaniu. Koniecznie musicie spróbować, póki jeszcze jest rabarbar. Odwrócone ciasto z rabarbarem i białą czekoladą Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) 200 g rabarbaru 200 g cukru 100 g miękkiego masła(...)formie. Następnie odpiąć obręcz, na wierzchu położyć talerz i całość odwrócić. Zdjąć dno tortownicy i delikatnie odkleić papier tak, żeby rabarbar został na cieście. Ostudzić całkowicie. Smacznego! Ciacho smakowało naprawdę dobrze, i znikało zaskakująco szybko. Ponieważ wyciągnęłam je z piekarnika, jak już było ciemno, na szybko pstryknęłam fotki z nadzieją, że nazajutrz będę miała szansę na zrobienie kolejnych zdjęć. Kiedy
Pożeraczka, czyli raz adobrzeMąki typu 500-550-650 mają dużo więcej glutenu, który tutaj nie jest nam niezbędny – kiedy używałam ich wcześniej, upieczony naleśnik po wyjęciu z piekarnika bardzo szybko opadał a wilgotne, miękkie fragmenty ciasta ściągały się jak guma – właśnie z powodu glutenu. Gdy piekarnik i patelnie w nim już rozgrzane, bez wyjmowania ich do każdej wlewamy po łyżce oleju kokosowego(...)poruszając patelniami (pamiętając o grubych ochronnych rękawicach!) rozprowadzamy go szybko po dnie. Wlewamy do każdej patelni po połowie ciasta i zamykamy piekarnik. Od tego momentu piekarnika nie wolno otwierać – pieczemy dutch baby przez 18-20 minut w 200-210⁰C z termoobiegiem. Urosną wysoko i dosłownie wyskoczą nad patelnię. Patrzcie tylko, czy po 16 minutach za bardzo się nie przypiekają
Karo in the KitchenSzybkie, proste rogaliki dla każdego. Oczywiście najsmaczniejsze są w dniu pieczenia, ale spokojnie można jej jeść jeszcze kilka dni. Rogaliki można nadziać również dżemem, powidłami lub nutellą. Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki szklanka kwaśnej śmietany 18% kostka masła Nadzienie z twarogu (opcjonalnie): 0,5 kg twarogu (nie mielonego) 5 żółtek 1 danio lub śmietana (opcjonalnie, zależy od suchości
IMPRESJA SMAKUmoim dzieciom posmakowały, że wszystkie pozjadały. Z pozostałego ciasta za pomocą kieliszka krążki powycinałam i po usmażeniu cukrem pudrem posypałam. Takie malusie, słodkie pączusie, tylko z ciasta się wycina, a jak szybko się je wcina :) , na jeden lub dwa razy się je smakuje i kolejnego czwartku wyczekuje. Składniki: 200 g mleka, 50 g drożdży, 70 g cukru, szczypta(...)marmoladą, zlepiamy, formułujemy kulki i smażmy na rozgrzanym oleju. Temperaturę oleju ustawiamy podczas smażenia pierwszego, jednego pączka. Nie może być za wysoka ponieważ pączki szybko się przypieką, a w środku będą surowe. Pączusie. Z ciasta za pomocą kieliszka wycinamy małe krążki i smażymy na głębokim oleju. Pączki przekładamy na papierowy ręcznik i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego
Moniki SmakołykiFollow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Jak myślimy o przystawkach na imprezę warto by dany przepis był łatwy, szybki i smaczny. Więc oto mamy dla was kolejną pyszną opcję! Parówki w cieście francuskim. The post Parówki w cieście francuskim appeared first on CRAVEmonkey
CRAVEmonkeyNazywa się poduszkowiec. Ciasto składa się z kakaowego ciasta i masy serowej, którą wyciska się na ciasto tworząc kratkę. Podczas pieczenia ciast w okienkach wyrasta tworząc poduszki. Ciasto robi się bardzo szybko i łatwo, polecam i zapraszam :) SKŁADNIKI *Przepis na dużą blaszkę k 25x35cm CIASTO KAKAOWE -6 jajek -1 szklanka cukru -1,5 szkl mąki -3 płaskie
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuOrzechy i jabłka to niewątpliwie wspaniałe połączenie. W ubiegłym roku piekłam właśnie to ciasto. Robi się dość szybko, można go spokojnie zrobić 2 dni wcześniej, by kruche placki zmiękły. Składniki: Ciasto: 35 dag mąki 25 dag masła / margaryny 12 dag cukru 2 łyżki kwaśniej śmietany 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia Jabłka: 2 kg jabłek 2 żółte galaretki Masa
Kuchnia domowa AniZebra, to jedno z tych ciast, które można dość szybko przygotować. Do jej przygotowania wykorzystałam również maliny, które dodały znanemu prawie wszystkim ciastu nieco kwaskowego smaku
Przepisy KulinarneMój sprawdzony przepis na pizzę. To świetny pomysł na obiad czy podwieczorek w domu, w gronie znajomych, przepis super łatwy, pizza wychodzi jak zawsze, ciasto delikatne, pizza znika szybko. Taki obiad sprawdza się zawsze, w zależności od upodobań można kłaść na ciasto dowolne składniki i ilości To jedne z naszych ulubionych dań. Rodzajów ciast na pizzę jest wiele. Jedni wolą
Zasmakuj KuchniProsty przepis na puszyste ciasto z truskawkami, które szybko się robi i nie potrzeba żadnych większych zdolności kulinarnych, żeby je przygotować. Ciasto przygotowujemy na śmietanie, z prostych składników, które zawsze mamy w domu. Jest idealne do poczęstowania dla niespodziewanych gości, gdyż jego przygotowanie zajmie nie więcej niż 15 minut, a potem wystarczy je upiec w piekarniku i chwilę wystudzić. Wychodzi
e-PrzepisyKulinarneciasto cytrynowe z syropem z kwiatu czarnego bzu. Ciasto pachnie cudownie, jest wilgotne, puszyste i na jednym kawałku nie można poprzestać. Skórka z wierzchu jest delikatnie chrupiąca. Ciasto jest proste i szybkie w przygotowaniu. Proszę tylko pamiętać, żeby składniki były w temperaturze pokojowej. Smak ciasta inspirowany smakiem tortu ślubnego księcia Harry’ego i Meghan. Bardzo polecam… (inspiracja
Mała Cukierenkalodówki. Sok, który wycieknie do miski, zostawiamy do przygotowania ciasta. Na następny dzień przygotowujemy ciasto. Masło siekamy z mąką i cukrem pudrem. Dodajemy żółtko i sok i szybko zagniatamy na gładkie ciasto. Wykładamy nim spód i boki foremki ( o wymiarach 12 x 35 cm), nakłuwamy widelcem i wkładamy do zamrażarki na około 35 minut. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Przygotowujemy
Mienta blogpudru 2 żółtka szczypta soli do dekoracji: biała masa cukrowa czekoladowe jajeczka (kilka) lukier 3 kostki czekolady całe migdały łyżka czerwonego dżemu czarny pisak cukierniczy Składniki ciasta posiekać a następnie szybko zagnieść. Owinąć w folię i wstawić na pół godziny do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować. Z części ciasta wykroić kółka wielkości literatki lub trochę większe. Foremką w kształcie mumii
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniabardzo prostym ale jakże pysznym ciastem-orzechowym z bitą śmietaną. Ciasto zawsze się udaje,nie siada, smakuje wspaniale i robi się je dość szybko. SKŁADNIKI *PRZEPIS NA DUŻĄ BLASZKĘ CIASTO -6 jajek -3/4 szklanki cukru -3/4 szklanki mąki -2 łyżeczki proszku do pieczenia -1 szklanka zmielonych drobno orzechów włoskich -1 budyń śmietankowy 40g Białka oddzielamy od żółtek(...)drugim blatem Składniki na polewę podgrzewamy około 1 minutkę w mikrofali ,mieszamy na gładką masę. Polewą smarujemy blat ciasta,posypujemy orzechami i gotowe :-) Ciasto chowamy do lodówki,najlepsze na drugi dzień. Polecam gorąco, pyszne, łatwe, szybkie :-) Kubeczek kabaretu Smile z autografami
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku