szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:457/2080)

Super łatwy domowy chleb bez zagniatania 182

godzinę. Krok 4 Nastaw piekarnik na 230 stopni. Po pół godzinie wstaw do piekarnika garnek z pokrywką. Po kolejnych 30 minutach wyjmij garnek z piekarnika, odkryj i szybko wrzuć do środka ciasto razem z papierem do pieczenia. Przykryj i wstaw do piekarnika. Zachowaj szczególną ostrożność podczas tych zabiegów, bo garnek jest piekielnie gorący

Niedzielny kucharz
Ciasto daktylowo-bananowe 183

Dobry wieczór w piątek :)  Częstuję pysznym ciastem bananowo-daktylowym. Ciasto jest proste i szybkie do zrobienia. Uda się każdemu i nie potrzeba miksera. Osoby unikające cukru mogą go pominąć, banany, daktyle i miód dają odpowiednią ilość słodkości, następnym razem upiekę je bez dodatku cukru. Akurat taką miałam recepturą. Ciasto można polać gorzką polewą czekoladową. Dodam, że wystarczy godzinka wraz

Izabelawkuchni
Rolada filo z serem i rodzynkami 253

pikantnie. Jednak jak zwykle stanęło na tym, że będę robić coś słodkiego ;) Tak więc upiekłam roladę z serem i rodzynkami. Smakuje jak sernik otulony kruchutkimi listkami ciasta. Roladę robi się szybko i jeszcze szybciej znika z talerzyków. polecam :) Do sera dodałam cukier migdałowy dzięki czemu zyskał naprawdę ciekawy smak. Zamiast niego możecie dodać 2 kropelki aromatu migdałowego lub zupełnie

Smakołyki Asi
Ciasto biszkoptowe z jabłkami i marmoladą + film 190

doskonała propozycja dla amatorów szarlotek i jabłeczników, szczególnie na deser lub podwieczorek. Łatwość wykonania tego wypieku zachęci nawet początkujących poszukiwaczy smaków i sprawi rozkosz każdemu podniebieniu. Ciasto przygotowuje się bardzo szybko i błyskawicznie znika z talerza.   składniki na tortownicę 26cm 5 jajek szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru kryształu 5 – 6 średnich jabłek

Smakowite Dania
Trufle piernikowe z pomarańczą i rumem 193

Święta szybko minęły, ostatnie okruszki ciast juz zjedzone, a po pierniku zostało tylko wspomnienie... Ale na te typowo świąteczne smaki nie czekajcie cały rok, bo i po co tak się męczyć ? Pozostają w klimacie świątecznych smaków, proponuję Wam łatwy i szybki przepis na trufle piernikowe. Myślę, że trufle sprawdzą się idealnie jako słodka przekąska na sylwestrowej domówce lub innej imprezce

kolorowotorcikowo
Maslany torcik z cytrusowym kremem 169

Połączenie idealne - słodki biszkopt i orzeźwiający śmietankowy krem. Do tego ciemna czekolada. Warto spróbować... Wbrew pozorom, ciasto robi się bardzo szybko i prosto. Najważniejsze, by pilnować proporcji, zwłaszcza przy biszkopcie. My używaliśmy wagi kuchennej do odmierzania produktów, jeśli takiej nie macie, postarajcie się, aby gramatura produktów, była jak najbardziej zbliżona do oryginału. Gwarantuje to, że ciasto na pewno się upiecze.i

Kuchnia od dwojga
Tarta ze szpinakiem 242

łączymy składniki. Ja niestety nie mam specjalnej siekaczki więc pomagam sobie tłuczkiem do ziemniaków :) Gdy połączymy składniki dodajemy jajka, szczyptę soli i proszek do pieczenia. Składniki szybko łączymy, ponieważ kruche ciasto nie lubi długiego ugniatania oraz ciepła. Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na pół godziny do lodówki. Po 30min ciasto wałkujemy i przekładamy do formy na tartę, nakłuwamy widelcem

Amatorka kuchenna
Drożdżówka z dżemem i kruszonką 254

Opis: Uwielbiam szybkie i łatwe przepisy na ciasta. Trafiłam na przepis idealny dla mnie. Ciasta w ogóle nie trzeba wyrabiać , ani czekać na wyrośnięcie. Pyszna i klasyczna drożdżówka, która kojarzy się z dzieciństwem. Składniki: Składniki na ciasto: 2 jajka 640 g mąki pszennej 100 g cukru 1 szklanka mleka 30 g świeżych drożdży 125 g roztopionego masła Szczypta soli Składniki

Ciastka i ciasta
Magiczne ciasto na niepogodę 240

tego zimno i jakby coś pokapuje z nieba. W takie dni najlepiej zakopać się pod kocem z cieplutką herbatką i kawałkiem dobrego ciasta, ale takiego, które nie wymaga zbyt dużo naszego zaangażowania. Takiego, które jest proste i szybkie, a efekt końcowy wygląda i smakuje tak, jakbyśmy spędzili pół dnia w kuchni. Niemożliwe? Możliwe :) Przygotowanie ciacha trwa jakieś 10 min., pieczenie(...)ciasta biszkoptowego na wierzchu. Przepis znalazłam na jakiejś angielskiej stronie (niestety nie zapisałam sobie jej nazwy) i postanowiłam wypróbować przy najbliższej okazji. Okazja trafiła się dość szybko i dziś mogę Wam zaprezentować... Magiczne ciasto warstwowe proporcje na tortownicę o średnicy 24 cm Do ciasta należy przygotować: 100 g dobrej jakości masła 600 ml mleka (lekko ciepłego) 4 jajka (żółtka

Ratunku obiad
MURZYNEK Z ORZECHAMI I KARMELEM 142

Przepis na murzynek z orzechami i karmelem. Ciasto jest mocno czekoladowe , mięciutkie, wilgotne, udekorowane orzechami laskowymi i polane złocistym karmelem .  Przepis jest łatwy i szybki w przygotowaniu.  Jak zrobić takie ciasto czekoladowe pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania.  Subskrybuj kanał RITA creative a nie ominą Cię nowe przepisy. MURZYNEK Z ORZECHAMI I  KARMELEM  SKŁADNIKI(...)około 50 min. do tzw. suchego patyczka.  Upieczone ciasto zostawiamy w tortownicy  do wystudzenia. 2.) Karmel . Do rondelka o grubym dnie wsypujemy cukier, zalewamy wodą i wstawiamy na palnik. Ruszamy rondelkiem (okrężne ruchy) w celu rozpuszczenia się cukru. Nie mieszamy łyżką bo cukier zbyt szybko zacznie się krystalizować. Doprowadzamy do wrzenia na średnim ogniu. Gdy większa część wody

RITA food channel
Szarlotka sypana 158

szarlotki już dawno i zawsze coś mnie powstrzymywało :-( a jak ją już zrobiłam, to okazało się, że jest wręcz dziecinnie prosta, a do tego znika tak samo szybko, jak szybko się ją robi :-) Prawdę mówiąc to gdyby nie moja córka, która wczoraj stwierdziła, że zjadłaby szarlotkę, to pewnie nadal bym się nie zdecydowała na wypiek, ale czego się nie robi(...)jabłek 100 - 150 g masła cynamon Mąkę, kaszę, cukry i proszek mieszamy razem. Jabłka obieramy, ścieramy na tarce jarzynowej i lekko doprawiamy cynamonem. Foremkę do ciasta (moja 24 x 24 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Na dno wsypujemy 1/3 suchych składników, równomiernie rozprowadzamy i wykładamy połowę jabłek. Następnie wsypujemy drugą część suchych składników, drugą część jabłek i ostatnią część suchych

Czary - gary w kuchni
ROGALIKI DROŻDŻOWE Z CIASTA TOPIONEGO – NA SŁODKO ZE SWEET DECOR 138

starym zeszycie z przepisami. Ciasto topione to ciasto drożdżowe zatapiane po przygotowaniu w lodowatej wodzie, a następnie wyrabiane i wypiekane. Idealne do zwijania rogalików ( ps. na blogu znajdziecie też inne rogale – TUTAJ ! ). Nie odstawiamy do do wyrastania w ciepłe miejsce, tak jak tradycyjnego ciasta drożdżowego. Ciasto jest niesamowicie delikatne i puszyste, w związku z czym nikt nie pozostaje przy(...)przesiewamy) oraz rozbełtane jajko, cukier z wanilią i rozpuszczone, ostudzone masło. Zagniatamy ciasto – chwilkę wyrabiamy, tak by było gładkie i błyszczące. Ciasto zawijamy w ściereczkę i wkładamy je do miski napełnionej zimną wodą. Zostawiamy w wodzie do momentu, aż wypłynie na powierzchnię i wyraźnie podrośnie. Gdy ciasto wypłynie delikatnie wyciągamy je z wody i dajemy do miski wysypanej mąką

Ostra na Słodko