szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:452/2080)

Wielkanocna mięsna babka w kruchym cieście. 201

pieprz czarny GALEO czosnek granulowany GALEO sól Wykonanie: Na stolnicę wysypujemy mąkę, dodajemy sól do smaku i pokrojone w kostkę masło.  Całość siekamy, następnie wbijamy żółtka i szybko zagniatamy kruche ciasto. Zawijamy je w folię spożywczą i wkładamy do lodówki. Po ok 30 min wylepiamy ciastem małą formę do pieczenia babki i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni

Malinowe Pocałunki
FORNETTI KOKOSOWE 155

Szybki deser z ciasta francuskiego z nadzieniem serowo-kokosowym. Parę miesięcy temu kupowałam podobne w Lidlu, ale od jakiegoś czasu nie widzę ich na półkach, więc postanowiłam zrobić sama.     SKŁADNIKI   1 opakowanie ciasta francuskiego, 100 g sera twarogowego, 4 łyżki wiórek kokosowych, cukier, 1 jajko WYKONANIE   Ciasto francuskie kroimy na kwadraty wielkości

słodki bratek
Kruche kokosowe ciasteczka z dżemem 269

Mąkę przesypujemy do dużej miski. Następnie schłodzone masło ścieramy na tarce z grubymi oczkami podsypując mąką ( patrz FILM ). Dodajemy rozdrobnione wiórki kokosowe, jajka, cukier z wanilią i szybko rękoma zagniatamy ciasto (możemy to oczywiście zrobić w odpowiednim mikserze). 3. Gotowe ciasto nakrywamy folią i wstawiamy do lodówki na około 60 minut. 4. Schłodzone ciasto wyciągamy z lodówki i krótko zagniatamy

Mała Cukierenka
Pierogi ze szpinakiem 123

Jeśli lubicie pierogi tak bardzo jak ja (ku rozpoczy mojej figury:)) jest to przepis dla Was. Fajne, szybkie w przygotowaniu ciasto, doskonale klejące się i miękkie po ugotowaniu. Do środka pyszny (zdrowy!) farsz ze szpinakiem i suszonymi pomidorami bez dodatku soli. Jest to bardzo fajne danie na zimową porę kiedy nie mamy dostępu do świeżego szpinaku, a chcemy się

Kolizje Smaków
Rogaliki z kremem czekoladowym (Nutella) 173

Proste i szybkie rogaliki z ciasta krucho – drożdżowego, zawinięte z nutellą. Ciasta się nie wyrabia, nie odstawia do wyrośnięcia, więc jak na ciasto z dodatkiem drożdży robi się je błyskawicznie. Jest miękkie i lekko sypkie, jak ciasto kruche, słodyczy głównie nadaje mu krem czekoladowy. 3 szklanki mąki pszennej szczypta soli 4 żółtka 200 g śmietany 18% 50 g drożdży

https:KKuchniaMniam
Lek na styczeń: jeżyny i krówki w drożdżówkach 188

Wyrobić gładkie, lekko lepkie ciasto. Odstawić do wyrośnięcia na 45-60 minut. W tym czasie serek wymieszać z żółtkiem i cukrem, a krówki pokroić na nieduże kawałki. Wyrośnięte ciasto jeszcze raz szybko zagnieść, rozwałkować na prostokąt o wymiarach 30x40 cm. Posmarować serkiem, równomiernie posypać krówkami i jeżynami. Zwinąć w ciasny rulon wzdłuż dłuższego boku, pokroić ostrym nożem na 12 równej

Pożeraczka, czyli raz adobrze
BABECZKI KINDER ORZECHOWE 358

łasuchów kinderków, bo moje babeczki przypominają smakowo batoniki Kinder Bueno. Jest to przepis z którego korzystałam już nieraz, więc wiem, że jest sprawdzony, a muffinki są pyszne i szybko znikają. ~~SKŁADNIKI~~ Ciasto: masło 200 g.  cukier puder 50 g.  proszek do pieczenia 1 łyżeczka jaja 3 szt. mleko 4 łyżki gorzka czekolada 1/2 tabliczki nutella 4 łyżki masło

Kuchnia Paulettes
Maślane bułeczki 146

odstawić na 1-1,5 godziny w ciepłe miejsce do wyrośnięcia Po nocy w lodówce ciasto wyjąć i zostawić na kuchennym blacie, aż osiągnie temperaturę pokojową Wyrośnięte ciasto raz jeszcze szybko zagnieść, podzielić na 16 równych części. Z każdej uformować okrągłą bułeczkę i ułożyć je w kształcie serca na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Zostawić do napuszenia

Proste Potrawy
AMONIACZKI 107

amoniaku WYKONANIE  W letnim mleku rozpuszczamy amoniak. Na stolnicę wysypujemy mąkę, robimy dołek, dodajemy pokrojoną w kostkę margarynę, cukier i jajka, na końcu dodajemy mleko z amoniakiem. Szybko wyrabiamy gładkie ciasto. Wkładamy do lodówki na 30 min. Po tym czasie wyjmujemy, wałkujemy na grubość ok. 0,5 cm, wykrawamy foremkami ciastka. Układamy na formie wyłożonej pergaminem, pieczemy

słodki bratek
Quiche z wędzonym łososiem i pomidorkami 159

cebula 2 jajka 200 g śmietany tymianek świeży lub suszony pierz Mąkę i sól przesiać. Dodać pokrojone w kostkę masło. Posiekać je z mąką, dodać żółtko i wodę. Szybko wyrobić gładkie ciasto, uformować je w kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić przez co najmniej godzinę. Ciasto wyjąć z lodówki i rozwałkować na podsypanej mąką stolnicy na placek ciut większy

wyzwania kuchenne
Ciasteczka kardamonowo-pomarańczowe 191

kardamon i sól. Miękkie masło ubij z cukrem na puszystą masę. Dodaj skórkę pomarańczową i jajko i dokładnie ubij. Porcjami dodawaj mąkę - ubijak zamień na płaskie mieszadło lub szybko zagnieć rękoma. Ciasto zawiń w folię spożywczą, lekko spłaszcz i wstaw do lodówki na 1 godzinę. Schłodzone ciasto podziel na 2 części i wałkuj na posypanej mąką stolnicy na grubość

Czerwień i błękit
Kopytka 110

mąki pszennej + około 100 / 150 g do podsypania jajko sól Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Zostawić do ostygnięcia, a następnie ugnieść. Dodać mąkę i jajko. Szybko zagnieść na ciasto. Podzielić na kilka części tak, aby wygodnie było formować wałki. Najlepiej, aby były one szerokości palca. Należy je lekko spłaszczyć i poprzecinać tak, aby powstały kopytka. Wrzucić

Karola gotuje
Ciasto makowe na białkach 120

Bardzo proste, szybkie i smaczne ciasto z dużą ilością maku: na święta jak znalazł :D Jak sama nazwa wskazuje do jego wykonania potrzebne są same białka, a zatem możecie wykorzystać te, które zostały Wam z poprzednich wypieków. Ciasto jest lekkie, wilgotne, zawiera sporą ilością bakalii. Ja dodałam suszoną żurawinę, rodzynki, kilka moreli oraz płatki migdałowe, ale możecie równie dobrze użyć

MyCookBook.pl
Paszteciki francuskie 171

Paszteciki z ciasta francuskiego są szybkie w przygotowaniu, a podane z barszczykiem z koncentratu Jamar będą idealną przekąską na świątecznym czy sylwestrowym stole🙂 Gorący barszczyk idealnie sprawdzi się w mroźne dni … Czytaj dalej Paszteciki francuskie

czarrna od kuchni
Krokiety z kaszą gryczaną i serem 168

kaszą i serem często przyrządzam na obiad, bardzo je lubię. Są smaczne i sycące, zawsze przygotowuje je w większej ilości i zamrażam, potem tylko obsmażam i mam na szybki obiad. Składniki: Ciasto naleśnikowe: 2 szklanki mąki pszennej Młyny Stoisław 2,5 szklanki mleka 0,5 szklanki oleju 2 jajka Farsz: 200 gram kaszy gryczanej Młyny Stoisław 300 gram sera białego

Bajeczna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania