szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:445/2080)

Chleb na maślance i sodzie 138

masła (w temperaturze pokojowej) 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka soli Sposób wykonania: Do dużej miski wrzucamy wszystkie sypkie składniki. Dodajemy pokrojone, miękkie masło wlewamy maślankę i szybko zagniatamy ręką ciasto tylko do połączenia składników. Ciasto wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Obsypanymi rękoma formujemy bochenek chleba. Na wierzchu chleba robimy mocne nacięcie w kształcie krzyża. Chleb wkładamy

Qchnia po prostu
Bułki bez drożdży 75

drożdży? Do misy miksera lub malaksera wsyp mąkę, sól, sodę oczyszczoną, kefir oraz miód. Całość zmiksuj szybko, aby wszystkie składniki się połączyły. Przesyp je na stolnicę i szybko zagnieć jednolite ciasto. W razie potrzeby podsyp masę niedużą ilością mąki, aby ciasto nie kleiło się do rąk. Uważaj tylko, aby nie przesadzić z jej ilością. Ciasto podziel na osiem części. Każdy

okolicepalnika.pl
Corn dogi 151

rzadkie to więcej mąki Parówki kroimy na połowę, następnie nabijamy na patyczki do szaszłyków. W dużej patelni rozgrzać olej do smażenia. Smażymy na głębokim tłuszczu. Parówki zanurzamy w cieście naleśnikowym i szybkim ruchem wkładamy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy z każdej strony na rumiano. Usmażone corn dogi odkładamy na papierowy ręcznik aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podajemy z ulubionymi dipami. Smacznego

Andzia Pichci
Placek z daktyli - Dżamilah 112

Macieja E. Halbańskiego. Jest to tradycyjne ciasto z Maroka, bardzo słodkie i przepyszne, kremowe i idealne do gorzkiego kakaa z mlekiem czy espresso, lub koniecznie gorzkiej herbaty. Ciasto robi się szybko i jest mega dobre, choć słodkie, polecam. Dżamilah. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kluski śląskie 65

stolnicę i uformować w kopiec. Podzielić go na 4 części, jedną z nich odłożyć na bok, a powstałe miejsce uzupełnić mąką ziemniaczaną. Wbić jajko, posolić masę i szybko zagnieść. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczyć a palcem zrobić wgłębienie. Kluski wrzucać partiami do wrzącej i osolonej wody, delikatnie zamieszać aby się nie przykleiły do garnka. Gotować

niecodziennikpary
Czekoladowe ciasto bez mąki 94

Prosto, szybko, smacznie. Czy może być piękniej? Och, może. Czekoladowo. 2 jajka  70 g ksylitolu 100 g gorzkiej czekolady 50 g masła 50 g masła

Kucharzyca
Faworki 104

żółtkami. Zobacz koniecznie jak zrobić idealny, domowy chrust. - tylko niezbędne składniki - opis wykonania i zdjęcia krok po kroku - tradycyjny przepis na prawdziwe faworki - prosty sposób na szybkie i napowietrzenie ciasto

AniaGotuje.pl
Babeczki z dżemem morelowym... 100

pieczenia wsyp do miski i wymieszaj. Mokre składniki oraz cukier i wlej do osobnej miski i roztrzep widelcem. Such ą  mieszankę przesyp do mokrej i szybko wymieszaj.  Przelej ciasto do papilotek - do około 3/4 wysokości. Wstaw je do piekarnika na 15-20  minut. Przełóż na kratkę i zosaw do ostudzenia

Lejdi of the house
Brzoskwiniowa Nutka 79

Brzoskwiniowa Nutka Ciasto bez pieczenia, szybkie i proste. Bez dodatku cukru, na bazie mleka, śmietany a przede wszystkim brzoskwiń. Delikatna leciutka masa. Tortownica 24 cm x 24 cm Składniki: ·        2 żółte galaretki ·        2 brzoskwiniowe galaretki ·        3 śmietany

Kulinarna Chwila
Parówki z serem w cieście francuskim 149

Proste i szybkie do przygotowania parówki  w cieście francuskim mogą być fajną przekąską, świetnie się sprawdzą na śniadanie lub kolację. Smakują równie dobrze na zimno jak i na ciepło. 8 porcji opakowanie ciasta francuskiego 4 parówki  użyłam paryżanek. 4 plastry żółtego sera 1 żółtko opcjonalnie ziarna czarnuszki lub sezamu Ciasto francuskie dzielimy na 8 równych części. Parówki dzielimy

Andzia Pichci
Francuska tarta z porem i łososiem 107

Bardzo smaczna i szybka do przygotowania tarta na cieście francuskim z porem i   wędzonym łososiem, jej łagodny smak zaostrza ser blue i gałka muszkatołowa.   Fajna propozycja na ciepłą kolację . Łosoś i por to idealne połączenie. Smaki doskonale się równoważą. Nie ma opcji aby nie smakowało. Polecam!  Forma  do tarty 24-26 cm Składniki: 1 rulon świeżego

Wanilia i Kardamon
Tarta z papryczkami padron 115

mąki dodaj posiekane twarde masło i jedno jajko, dodaj sól i zimną wodę, a następnie szybko zagnieć lub wrzuć do malaksera. Z reguły wszyscy ortodoksi zalecają szybkie ręczne ugniatanie ciasta kruchego, ja jednak lubię ułatwiać sobie życie i wrzucam składniki do malaksera - wychodzi równie dobrze. Uformuj kulę (lub daj się wykazać w tej kwestii malakserowi) i wstaw do lodówki

Z notatnika dietetyka
Przepisy na Sylwestra 119

Ślimaczki z kurczakiem   i pesto z rukoli 22.  Gulasz z indyka z boczkiem   i suszonymi śliwkami 23.  Sałatka król   imprezy 24.  Szybkie ślimaczki z ciasta   francuskiego na wytrawnie 25.  Zakręcone ślimaczki   z ciasta francuskiego 26.  Strogonow   drobiowy 27.  Rogaliki 3 składnikowe z marmoladą 28.  Wafle z masą

kruche babeczki
Kakaowe nadziewane orzeszki – świąteczne ciasteczka 97

kremowe o smaku waniliowym i adwokatowym Kandy Lauretta Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy cukier puder, kakao i masło. Masło siekamy nożem. Na koniec wbijamy całe jajko. Całość szybko zagniatamy, z ciasta formujemy kulę i wkładamy do lodówki na minimum 30 minut w celu schłodzenia. Rozgrzewamy opiekacz do orzeszków (lub szykujemy patelnię do orzeszków lub foremki do piekarnika). Ze schłodzonego

Słodkie okruszki
Imprezowe zawijańce 116

Szybka i smaczna przekąska na zabawę sylwestrową, urodziny męża czy spotkanie z przyjaciółmi. Sprawdza się zawsze i smakuje wszystkim gościom. Czego chcieć więcej?;)

Prosty przepis na

Proponowane wyszukiwania