szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:455/2080)

BABKA NA OLEJKU - SMAKI MOJEGO DZIECIŃSTWA 165

Takie babki na olejku moja mama piekła w każdą sobotę.Jest to ciasto które można było szybko utrzeć w makutrze, gdy goście pukali już do drzwi.Właśnie to ciasto najmilej wspominam z dzieciństwa.W tamtych czasach nie piekło się się przepysznych , kremowych tortów,szczytem wypieków naszych mam było upieczenie takich " babek" na olejku .Dla dzieciaków  to każda sobota była

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Charlotte truskawkowa 172

już chyba ostatnie chwile sezonu truskawkowego więc na koniec czerwca jeszcze jeden przepis z tymi pysznymi owocami. Ciasto łatwe i szybkie do zrobienia, idealne na upalne dni. Dzisiejszy deser zrobiłam z serków mascarpone, dzięki czemu jest lekki i bardziej puszysty niż sernik na zimno wykonany z serków homogenizowanych. Polecam.  CHARLOTTE TRUSKAWKOWA     Składniki: (forma

Bon appetit mon amie
Ciasto drożdżowe z truskawkami i serem – łatwe, szybkie i bez wyrabiania 136

Ciacho drożdżowe na szybko Składniki na ciasto: 3,5 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru + 2 łyżki do drożdży szczypta soli 3 całe jaja 1 szklanka mleka 50g świeżych drożdży 50g masła 1 cukier wanilinowy Masa serowa: 500g sera twarogowego z wiaderka Dodatkowo: 500g świeżych truskawek Kruszonka: 50g masła 4 łyżki mąki 3 łyżki cukru   Do małej miseczki kruszymy

Kocham Czekoladę
Ciasto na kefirze 144

Jedno z ciast, które naprawdę szybko się robi! Wszystkie składniki miesza się razem i wystarczy przelewać do formy, a po upieczeniu cieszyć się wspaniałym  smakiem. Składniki: 1/2 szklanki mąki pszennej graham 1/2 szklanki mąki pszennej  2 jajka 1/4 szklanki cukru trzcinowego  1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki oleju rzepakowego 1 szklanka kefiru aromat cytrynowy

Truskawkowa Fiesta
szybkie, łatwe, ucierane ciasto z truskawkami... 125

grzanie góra/dół, ciasto piec 50 minut, następnie na termoobiegu w 160 C z 6 minut, do suchego patyczka, ciasto wyjąć z blaszek jak będzie zimne ciasto jest łatwe, szybkie i smaczne, owoce można dać jakie się lubi..............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Serowe przekąski 125

zawitają do nas niespodziewanie goście lub mamy ochotę na małą przekąskę polecam szybkie serowe na cieście francuskim. Składniki: - 1 op ciasta francuskiego - 100 g żółtego sera ja użyłam mozzarelli - oregano Przygotowanie: Ciasto przecinamy na pół wzdłuż dłuższego boku. Każdą połówkę tniemy na prostokątny o 5 cm szerokości. Na wierzch każdego nakładamy żółty ser i posypujemy oregano. Pieczemy w 180 stopniach

Kulinarne życie
Materializm i ciasteczka. Cytrynowe z kokosem 102

cytryn 180 g zimnego masła 1 żółtko Mąki i cukier puder przesiać, wymieszać z wiórkami i skórką cytrynową. Dodać masło, posiekać, a następnie rozetrzeć palcami. Wbić żółtko, szybko zagnieść gładkie ciasto. Ciasto rozwałkować na grubość 3-4 mm, wykrawać ciastka dowolnymi foremkami. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w niewielkich odstępach (ciasteczka nie rosną). Piec

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Lekcja języka duńskiego dla początkujących. I wiosenna tarta 127

tymianku 100 g pomidorków koktajlowych 1 łyżka pesto dodatkowo: 10 g płatków orzechów laskowych Mąki przesiać, wymieszać z solą. Dodać masło, posiekać, a następnie rozetrzeć palcami. Wbić jajko, szybko zagnieść gładkie ciasto. Uformować z niego kulę, zawinąć w folię spożywczą, schłodzić w lodówce przez 1 godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkować na okrąg nieco większy niż średnica formy. Wyłożyć nim formę, formując

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Babeczki zajączki 208

szklanki cukru pudru 2 żółtka 1,5 szklanki mąki pszennej 1,5 łyżki kwaśnej śmietany + 1 opakowanie Delecta Decorada maczek tutti-frutti Wszystkie składniki przełożyć do naczynia, szybko zagnieść gładkie ciasto, owinąć je folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez około 2-3 godziny. Po tym czasie ciasto podzielić na 2 części i rozwałkować je na podsypanej mąką stolnicy

Domowa cukiernia Ewy
Sernik cappuccino 162

Pisałam już kiedyś jak bardzo lubię serniki. Lubię je robić, bo są dość nie skomplikowanymi i szybkimi do zrobienia ciastami. Lubię też je jeść, bo każdy można zrobić w innym smaku i w każdym można odnaleźć coś innego. W zbliżającym się tygodniu, dla niektórych będzie na blogu trochę monotonnie, ponieważ każda z sernikowych propozycji, którą dla Was mam oparta jest

Bon appetit mon amie
Ciasteczka marchewkowe z bakaliami 467

Ciasteczka marchewkowe z bakaliami to małe, słodkie krążki, które marchewce zawdzięczają lekko pomarańczowy kolor i swoją miękkość. Ciasteczka przygotowuje się szybko, choć gotowe ciasto uformowane w rulony należy schłodzić przez jakiś czas w zamrażarce. Do przygotowania ciastek można użyć marchewki startej na tarce o drobnych oczkach i bardzo dobrze odciśniętej. Można też tak jak ja wykorzystać tzw. pulpę powstałą

Smakołyki Bereniki
Mazurek czekoladowo chałwowy z orzechami nerkowca i batonem 154

bakalii w sobie mają. Są też owocowe, marcepanowe, na kruchym spodzie lub biszkoptowe. Każdy ich wygląd jest przemyślany, pięknie ozdabiany. Ja jednak na prostotę postawiłam i bardzo szybko go zrobiłam. Ciasto, wiadomo czasu na przygotowanie i pieczenie potrzebuje, ale moją masę do mazurka ekspresowo się przygotowuje. Jeśli czasem dysponujecie, to ciasto pieczecie, a masę w każdej chwili zrobicie

Moniki Smakołyki
Wiosenna babka majonezowa z glazurą z limonki 133

nagrzanym do 170C piekarniku ok. 45 min - środkowy poziom, grzałka góra-dół, bez termoobiegu . Bliżej końca pieczenia sprawdzać patyczkiem stan upieczenia ciasta - suchy patyczek, można wyjmować!   Ciasta nie wyjmować zbyt szybko z piekarnika - wyłączyć grzałkę, otworzyć drzwiczki na oścież i studzić tak ciasto ok. 10 min . Następnie wyjąć z piekarnika i pozostawić w formie do dalszego przestudzenia. Wyjmować lekko

Grunt to przepis!
Pachnący bochenek na każdą porę roku 189

ziemniakami.  Drożdże wymieszać z cukrem i wodą. Wlać do mąki, zagnieść, wyrobić gładkie ciasto. Odstawić do wyrośnięcia na 1 godzinę. Po tym czasie jeszcze raz szybko zagnieść, uformować z ciasta podłużny bochenek, odstawić na 40 minut do wyrośnięcia. Wyrośnięty bochenek skropić wodą, naciąć po skosie w trzech miejscach. Na blasze z chlebem ustawić małe naczynie z wodą. Piec

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Waniliowe serca z truskawkami 139

płaska łyżeczka proszku do pieczenia 125g margaryny 1 łyżka cukru waniliowego dowolne nadzienie- dżem, nutella, masło orzechowe itd. cukier puder Z mąki, margaryny, jajka, proszku i cukru szybko zagniatamy gładkie ciasto i chłodzimy 15 minut w zamrażarce. Po tym czasie ciasto wałkujemy podsypując mąką. Szklanką wycinamy okrągłe ciastka. W połowie ciastek pośrodku wykrawamy dowolny kształt foremką lub nożem. Pieczemy

Wrzosowa Polana

Proponowane wyszukiwania