Szarlotka jaglana – 2 składniki to moja propozycja na szybkie, smaczne i bezglutenowe ciasto. Szarlotka to ciasto ponadczasowe, ponad sezonowe, zawsze chętnie jedzone. Pieczemy je na co dzień i od święta, na niedzielę, na imprezy rodzinne. Jest wiele przepisów i wiele rodzai tego wypieku: szarlotka sypana , szarlotka na kruchym cieście , szarlotka z bezą . Dzisiaj szarlotka jaglana, bezglutenowa, bez jajek
Dorota SmakujeSezon na rabarbar czas Start! Dziś szybkie i bardzo smaczne ciasto jogurtowe, do tego rabarbar przywieziony z ogrodu mamy. Około 15 minut pracy, może nawet mniej, potem czas oczekiwania i mega pyszny deser do kawy! Polecam! Składniki; 250 ml naturalnego jogurtu 3 jajka 150 ml oleju 2 łyżeczki skórki cytrynowej Skworcu 3/4 szkl. cukru trzcinowego Skworcu
Radość kipiąca uśmiechem.szaro, ciemno, nudno i dżdży? Wyobraź sobie, że w domu czeka na Ciebie szklanka ciepłego mleka, milusi kocyk, ulubiona książka i to boskie ciacho. Czego chcieć więcej? Ciasto jest mocno czekoladowe, szybkie i łatwe w przygotowaniu. Dlaczego akurat ten przepis? Bo efekt jest naprawdę mniam! Rozpusta godna wyjątkowego wieczoru. Najlepsze ciasto czekoladowe ze śliwką Czytaj więcej » Ten i inne przepisy
Wielki apetytCzasami przychodzi taka ochota na kawałek słodkiego ciasta , że nie można wytrzymać. Warto mieć jakiś przepis, lub kilka, które nie wymagają dużych nakładów czasu ani środków. Szybki, ucierany placek z dodatkiem świeżych owoców spełnia te warunki. Jedyną dziwną rzeczą w nim jest dodatek buraka, dzięki któremu ciasto jest wilgotne, delikatne(...)całkiem zdrowe. Wiem, że przy napadzie ochoty na ciasto mało kto będzie miał pod ręką pieczonego buraka, ale można go zastąpić np. ugotowaną szybko marchewką albo kawałkiem zmiksowanej dyni czy cukinii. Spróbujcie a nie pożałujecie. To ciasto jest wilgotne i puszyste jednocześnie, delikatne i tak pyszne, że znika bardzo szybko, jeszcze zanim dobrze wystygnie. Nikt z domowników nie domyślił się
Smaczna Pyzanowość na moim stole – i choć nie jest to tradycyjna potrawa z mojego dzieciństwa, ale przepis w prasie zaciekawił mnie przez fakt nie pieczenia ciasta. W przygotowaniu, ciasto jest proste i dość szybkie. Natomiast efekt smakowy – niesamowity, przepyszny i co najważniejsze bardzo kremowy. Do przygotowania ciasta wykorzystałam brytfankę o wymiarach... Read More The post Kremowy sernik bez pieczenia appeared first
Magiczny Garnekszybka i pyszna propozycja na ciepłą kolację :) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 4 parówki hot-dogowe kilka plasterków żółtego sera 1 jajko Sposób przygotowania: 1. Ciasto rozkładamy, kroimy na 4prostokąty (ilość będzie zależała od wielkości parówek). 2. Na ciasto rozkładamy ser żółty, a na to parówkę. Zwijamy i układamy na blaszce. 3. Każdą parówkę w cieście nacinamy, a następnie smarujemy
Kuchnia domowa Anipieczenie pierniczków lub mają w kuchni dwie lewe ręce. Piernik możecie dodatkowo oblać czekoladą, jednak ja z niej zrezygnowałam ze względu na kaloryczność. Ciasto jest wilgotne w środku i chrupiące z zewnątrz. Pycha! Łatwy i szybki piernik piekłam w keksówce o wymiarach 20×10. Zobacz też: Proste ciasto z gruszkami Oszukany sernik na kruchym cieście Proste ciasto bananowe Muffinki(...)minut. 5 Po ostygnięciu piernika, kroimy go wzdłuż i przekładamy powidłami. Odstawiamy w chłodne miejsce, aby powidła wchłonęły się w ciasto i również je skleiły. 6 Piernik można także polać rozpuszczoną czekoladą lub polewą czekoladową. Artykuł Łatwy i szybki piernik pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog kulinarny
Kuchnia BazyliiKto nie lubi jajek na śniadanie? Ja uwielbiam mogę jeść je codziennie więc często robię je w innej odsłonie. Dzisiaj faszerujemy paprykę jajkiem, bardzo fajnie wygląda
Niezły Młynekwielbicieli słodkości, małych wypieków i kruchych ciast – małe mazurki orzechowe. Przygotujecie je naprawdę szybko. Takie mazurki są doskonałe zarówno na świąteczny stół, jak i do weekendowej kawy lub herbaty. Spróbujcie. Małe mazurki orzechowe – przygotowanie kruchego spodu * przepis i pomysł własny Małe mazurki orzechowe 2016-05-11 09:51:27 Write a review Save Recipe Print 0 calories(...)manna do oprószenia foremek Przygotowanie Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy masło, 2 żółtka, cukier, proszek do pieczenia i małą szczyptę soli. Całość szybko miksujemy do uzyskania kruszonki. Następnie dodajemy 2 czubate łyżeczki gęstej śmietany 18% i zagniatamy ciasto ręko. Z ciasta powinnyśmy uformować kulę. Foremki (u mnie 10 cm z wyciąganym dnem) smarujemy masłem i obsypujemy kaszą manną. Każdą foremkę
Słodkie okruszkiCiasto ucierane z truskawkami to pyszne i bardzo proste ciasto do wykonania. Użyłam do jego zrobienia kaczych jajek średniej wielkości. Korzystam z sezonu truskawkowego, to jest chyba mój ulubiony letni owoc. Dżemy, konfitury, ciasta z ich dodatkiem są pyszne! Ciasto przygotowuje się naprawdę szybko. Nie oddzielałam żółtek od białek jak to mam w zwyczaju, jajka … Czytaj dalej Ciasto ucierane
Pieprzyć z Fantazjąktóre oliwki, kapary, ser, pieprz zielony marynowany powbijałam i takie oto ciasto w piekarniku wypiekałam. Moja inspiracja, kulinarna kombinacja smakami pozytywnie zaskoczyła, i tak jak szybko się upiekła, tak szybko się skończyła. Składniki: ciasto: 20 g świeżych drożdży, 50 ml oliwy z oliwek, 100 ml ciepłej wody, 350 g mąki typ 00 (do pizzy), ok. 30 g do podsypania
Moniki Smakołykibędziecie go robić często. U mnie ostatnio jest praktycznie co tydzień. Do tego ciasta najlepiej użyć jabłka twarde typu szara reneta lub antonówka, które podczas pieczenia zbyt szybko się nie rozpadają. Ciasto po upieczeniu i wystudzeniu jest bardzo delikatne i wilgotne, ale po schłodzeniu staje się bardziej zwarte. Jabłecznik dobrze się kroi nawet zaraz po wystudzeniu. Korzystajcie z darów jesieni
Gotuj w domuCiasto bez jajek z powidłami śliwkowymi, wanilią oraz siemieniem lnianym, zwarte, mięsiste, bez miksera, szybkie, bardzo smaczne. Do ciasta można dodać szklankę żurawiny lub rodzynek, łyżkę kakao. Polecam do kawy i na spotkania wszelakie Ciasto z siemieniem lnianym i powidłami bez jajek SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki pszennej ½ szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżki siemienia lnianego, mielonego 280 g powideł śliwkowych
Zasmakuj Kuchnitermoobiegiem) i pieczemy przez około 15-20 minut – do zrumienienia. Po przestudzeniu rogaliki posypujemy cukrem pudrem *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: KRUCHE ROGALIKI Z CIASTA SEROWEGO PRZEPIS TUTAJ SZYBKIE ROGALIKI DROŻDŻOWE PRZEPIS TUTAJ ROGALIKI TRZYSKŁADNIKOWE PRZEPIS TUTAJ POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA PRZEPIS TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I SAŁATKI
Blog z Apetytem