Dodatkowo: mocno kolorowa posypka owocowa Decorada (od Delecty) kuleczki zbożowe w czekoladzie Decorada (od Delecty) Sposób przygotowania: Ciasto: Wszystkie składniki (masło schłodzone) łączymy ze sobą i szybko zagniatamy gładkie i elastyczne ciasto. Rozwałkowujemy ja na placek grubości około 3-4 mm i wykrawamy szklanką koła. Każde koło wkładamy do foremki na babeczki i wyklejamy nią dokładnie środek, spód lekko nakłuwamy
Kolorowy Przepisownikszybko, chociaż przepis może wydawać się skomplikowany i długi, ale naprawdę taki nie jest. Do przygotowania go użyłam produktów marki Delecta. Ich galaretka jest naprawdę świetna i szybko gęstnieje. Truskawki użyte do ciasta mogą być zarówno świeże jak i mrożone. Truskawkowa rozkosz CIASTO 1 kostka margaryny 7 żółtek 25 dag cukru cukier wanilinowy 25 dag mąki kilka kropel aromatu pomarańczowego
Gotuję Testujęweekend upiekłam ciasto z moimi ulubionymi śliwkami węgierkami :) Ciasto jest nie tylko smaczne, ale też proste i szybkie. Składniki (blaszka 24x28cm): Kruche ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 100 g zimnego masła 1/2 szklanki cukru pudru 16 g cukru waniliowego 1 jajko 2 łyżki śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ser: 500 g sera białego (u mnie wiaderkowy) 3 jajka
Kuchnia domowa Anipysznie. Będziemy potrzebowali formy o wymiarach mniej więcej 25 x 30 cm. Mamy sezon na czerwoną porzeczkę, więc ciasto jak najbardziej w temacie. Warto je zrobić, zniknie szybko, bo jest pyszne! Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 250 g masła 1 szklanka cukru trzcinowego Demerara Symbio 4 żółtka 2 łyżki kakao 1 cukier wanilinowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Z Kuchni Do KuchniDziś kolejny przepis na bardzo szybkie i proste w przygotowaniu ciasto, tym razem z truskawkami, choć każdy inny sezonowy owoc będzie tutaj pasował ;) Główną rolę w tym cieście grają owoce, a wypiek bardziej przypomina truskawki spojone puszystym ciastem, coś na wzór clafoutis, więc jest soczyste i pełne smaku. Przygotowanie trwa kilka minut, czyli tyle samo ile jego zjedzenie ;) Można podać
Rozpustne gotowanieProsty przepis na przepyszne, bardzo aromatyczne, mega cytrynowe, polane czekoladą i posypane suszonymi morelami ciasto, które przygotowuje się bardzo szybko i które równie szybko znika z talerza . składniki na tortownicę 23 cm ciasto 2 szklanki mąki pszennej szklanka cukru kryształu 200 g margaryny 4 cytryny
Smakowite Daniałyżek cukru pudru Ubiłam śmietankę z cukrem pudrem, wmieszałam mascarpone, dodałam ostudzoną, tężejącą galaretkę, delikatnie wymieszałam. Blaty ciasta lekko posmarowałam dżemem morelowym i przełożyłam masą (uwaga – szybko tężeje). Wierzch i boki ciasta również posmarowałam masą, a dekorację zrobiłam z rozpuszczonej czekolady. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Ciasto „Tulipan” appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkocukrem i zimnym masłem. Zagniatamy aż składniki się połączą i zaczną tworzyć taką jakby kruszonkę. Dodajemy śmietanę i zagniatamy gładkie i sprężyste ciasto. Gdyby bardzo kleiło się nam do rąk, dodajemy troszkę mąki. Wyrobione ciasto dzielimy na 3 części. Każdą wałkujemy na grubość ok. 2-3 mm i wycinamy kształt koła np. od talerza. Nasze koło smarujemy powidłami i posypujemy(...)małe. Możecie je zrobić oczywiście większe wtedy automatycznie z podanych składników wyjdzie ich mniej. Wystarczy podzielić ciasto na 2 części i rozwałkować na większe koło. Szybkie rogaliki Prosty i pyszny deser Rożki z ciasta kruchego Rogaliki Smacznego!!! Justyna PS. Źródło przepisu Ola Tatka Artykuł Rogaliki – najprostszy przepis pochodzi z serwisu Relaxtime
RelaxtimePyszna krucha kostka z truskawkami i migdałową kruszonką. Szybkie, proste i przepyszne. Ciasto jest nizutkie więc po pokrojeniu wygląda ja ciasteczka. składniki: ciasto 300 g mąki pszennej 200 g zimnego masła 100 g cukru pudru 1 żółtko 2 łyżeczki proszku do pieczenia kruszonka 75 g mąki pszennej 75 g tartych migdałów BackMit 100 g zimnego masła 100 g cukru oraz
Monia miesza i gotujeZnalazłam jeszcze w swoich zbiorach smaczny pomysł na szybką, słodką przekąskę z ciasta francuskiego. Tym razem wypróbowałam ciasto francuskie z jednego z dyskontów i przyznam szczerze, że się nie zawiodłam. Pomysł na ciastka powstał spontanicznie z braku czegoś słodkiego w domu. Nie muszę chyba dodawać, że ciastka zniknęły w mgnieniu oka :) No to do dzieła :)" Składniki : opakowanie ciasta francuskiego opakowanie
Słodkie Przyjemnościwiększym luzem – uda się, to świetnie, nie uda się – nic się nie stanie;):) Co do samej rolady jest smaczna i szybka w przygotowaniu. Ja niezmiennie jestem przyjemnie usatysfakcjonowana tym smakiem, jest taki inny;) Ciasto to w zasadzie biszkopt z dodatkiem rozmrożonego szpinaku, a masa… każdy wie jak smakuje(...)czasu zajmuje ubicie kremówki i wymieszanie jej z mascarpone. Dodajmy do tego minutkę na wmieszanie jeszcze konfitury morelowej i voila! Tak jak pisałam – szybko i smacznie…. bardzo smacznie. Ciasto: 400 g szpinaku rozdrobnionego (u mnie brykiet Hortex) 4 duże jajka 1/2 szkl. cukru drobnego 3/4 szkl. mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 1 szkl. kremówki
Smaki Na Talerzuspód. Wykonanie polewy: Mleczko kokosowe (tylko 80ml z tego odłożonego wcześniej z puszki) podgrzewamy na palniku. Gdy zacznie wrzeć dodajemy szybko czekoladę połamaną na malutkie kawałeczki. Szybko mieszamy, by otrzymać jednolitą konsystencję. Polewamy ciasto, gdy masą lekko stężeje dekorujemy wiórkami kokosowymi, kawałkami kokosa lub zostawiamy bez dekoracji. Wersja na Thermomix: Uwaga! Przed przystąpieniem do wykonania przepisu namocz nerkowce (150g(...)spód. Wykonanie polewy: Mleczko kokosowe (tylko 80ml z tego odłożonego wcześniej z puszki) podgrzewamy na palniku. Gdy zacznie wrzeć dodajemy szybko czekoladę połamaną na malutkie kawałeczki. Szybko mieszamy, by otrzymać jednolitą konsystencję. Polewamy ciasto, gdy masą lekko stężeje dekorujemy wiórkami kokosowymi, kawałkami kokosa lub zostawiamy bez dekoracji. Przepis znalazłam na www.czekolada-utkane.pl . Wersja na Thermomix jest opracowana przeze mnie
Mania Wypiekaniawkoło pączki, obwarzanki i faworki. U nas w domu w tym roku postanowiliśmy przygotować coś nowego, a zarazem starego, bo przepis pochodzi z dawnych dziecięcych lat. Szybkie paluszki serowe, bez zbędnego wygniatania ciasta, bez rośnięcia i formowania. Robi się je szybko i niezwykle łatwo, a smak jest po prostu wspaniały. SKŁADNIKI: (ok. 50 sztuk) 500 g twarogu * 500 g mąki
Kuchnia od dwojgazostało ciasta lub kruchych ciastek i były one wręcz niejadalne???. Ja przyznam się szczerze, że zdarza się to u mnie nieczęsto, ale bywa i tak że ciasto poleży trochę i już szybko się suszy, a w rezultacie nie przyciąga już tak jak pierwszego dnia. Szczególnie ta wzmianka dotyczy ciast drożdżowych czy przeciągniętych i źle nasączonych biszkoptów czy też nie zabezpieczonych(...)zaglądałam do pobliskiej cukierenki, tam zawsze kupowałam najlepsze kartofelki firmowe. Dziś mój przepis, pierwsza partia znikła dosyć szybko i nawet nie zdążyłam zrobić zdjęć na bloga, jednakże za drugim razem się udało i poniżej prezentuję wam moje dzieło. Składniki: ok.300-400 g czerstwego ciasta lub 3 opakowania herbatników ok. 4 łyżek powideł śliwkowych 1 łyżka rumu pół aromatu rumowego 2 łyżki
vaniliowoczekoladowaCiasto francuskie z pieczarkami. Przekąski z ciasta francuskiego z pieczarkami to niesamowicie szybki i smaczny poczęstunek . Składają się z ciasta francuskiego , pieczarek, sera mozzarelli i białego sosu z dodatkiem natki pietruszki i oregano. Jeśli uwielbiasz ciasto francuskie , pieczarki i ser to koniecznie spróbuj tej przekąski ! Niezależnie od tego czy organizujesz przyjęcie, czy karmisz niespodziewanych gości, czy dryfujesz na imprezę przystawka
Zdrowy Styl Joanny