Ciasto "Miodowa Krówka"

Ciasto

Ciasto "Miodowa Krówka"

Moja Mama robiła przepyszny miodownik. Był traktowany jako mazurek i przygotowywany głównie na Wielkanoc. Klasycznie krem robiony był z grysiku i trzeba było bardzo uważać, żeby się nie rozwarstwił - nawet Mistrzyni przydarzyło się to kilka razy. Ja jak zwykle pokombinowałam i zrobiłam moją wersję miodownika. I wiem na pewno, że zagości na moim stole jeszcze wiele razy. Składniki: (foremka 20x20cm) CIASTO: 250g mąki pszennej 50g cukru pudru 3 łyżki miodu 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 jajko 125g masła KREM:... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Cakes By Kejt

Autor

Katarzyna Załuska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

krem, herbatniki, placki, ciasto, budyń, polewa, czekolada, wielkanoc, polewa czekoladowa, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasta z masa, ciasto z masa, ciasto na herbatnikach, szybkie ciasto, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto budyniowe, ciasto z masą budyniową, krem czekoladowy, placki ziemniaczane, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche

Inne przepisy z Cakes By Kejt

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.