połówki śliwek skórką do dołu poukładać na cieście. Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, piec około 40 minut, wystudzić i pokroić na porcje - bardzo proste, szybkie, łatwe i smaczne ciasto kruche ze śliwkami i kruszonką, jest aromatycznie pachnące.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięJADĄ GOŚCIE to najbardziej popularne ciasto na blogu. Kiedyś wpadłam na pomysł żeby upiec je z makiem :) Wyszło pysznie a co najważniejsze jest proste i szybkie. Polecam :) SKŁADNIKI NA CIASTO: Odmierzamy szklanką o pojemności 200 ml SUCHE: 2 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru cukier waniliowy lub dowolny aromat
Pani na deserWZetkę, ale WZetką absolutnie nie jest! Lekki, puszysty, czekoladowy biszkopt upieczony z budyniu ( tak, z budyniu! ) połączony z orzeźwiającym, lekko cytrynowym kremem jest fantastycznym pomysłem do kawki. Ciasto robi się bardzo szybko, a kto raz spróbuje zrobić biszkopt z budyniu, ten już na stale wprowadzi go do swoich kulinarnych poczynań. Pyszne ciasto! Spróbujcie i Wy! Ps. Śmiało możecie zrobić inną
Ostra na SłodkoCiasto " noc w Wenecji" jest bardzo smaczne i w miarę szybkie do przygotowania. Pierwsze dwa ciasta pieczemy razem, a potem robimy masę śmietanową , polewę i gotowe. Przepis znalazłam na stronie Smaczne.TV, ale wniosłam trochę poprawek. Nie zrobiłam ostatniej cześci z surowych żółtek, ale z bitej śmietany. Wyszła duża blaszka wspaniałego ciacha. Może i Wy skusicie się na takie słodkości. Więcej
O kuchni z uczuciemcytryny- 3 łyżki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO: Ser biały mielimy lub przecierany przez sitko. Masło siekamy z mąką, cukrem i szczyptą soli, dodajmy zmielony twaróg i szybko zagniatamy gładkie, elastyczne ciasto. Zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki na 30 minut. Schłodzone rozwałkowujemy na podsypanej mąką stolnicy na kształt prostokąta, składamy w kopertę i ponownie rozwałkowujemy na prostokąt. NADZIENIE: Obrane
Ostra na Słodkookazji urodzinowania kolejnych dzieci. Torcik: - ciasto z TEGO przepisu - tyle tylko, że pieczony przez 30 minut w kwadratowej foremce 20cm (jeśli wierzch zaczyna się za szybko przypiekać wystarczy przykryć ciasto kawałkiem folii aluminiowej); - do środka - 3-4 czubate łyżki dżemu wiśniowego, najlepiej dość miękkiego i lejacego i z całymi owocami, lub przynajmniej z ich dużymi kawałkami; - na wierzch
Lejdi of the housePyszne i dość szybkie danie dziś przedstawiam. Pieróg z ciasta francuskiego jest idealny na obiad, czy wczesną kolację. To danie bardzo pożywne i bardzo aromatyczne, polecam do wypróbowania. Lubicie takie dania? Do czego używacie ciasta francuskiego? Pieróg z ciasta francuskiego ze szpinakiem, boczniakami i mozzarellą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieWilgotne, pulchne, smaczne i intensywnie czekoladowe ciasto z polewą czekoladową. Bardzo szybkie w przygotowaniu. W sam raz dla fanów czekolady :) Najlepsze ciasto czekoladowe, jakie kiedykolwiek jadłam. Trudno mu się oprzeć i poprzestać na jednym kawałku :) A najlepsze jeszcze ciepłe ;) Składniki na okrągłą blachę 24 cm: * 150 g mlecznej czekolady * 150 g masła * 1 szklanka mleka * 1 i 1/2 szklanki cukru
Zrób to smaczniecukier i olej wymieszaj razem. Wyjmij ciasto z piekarnika i posyp je powstała kruszonką, po czym wstaw ponownie do piekarnika na około 15 minut. Smacznego! Artykuł Szybkie i łatwe kokosowe ciasto z agrestem, wiadomo że wegańskie! pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfPiec w piekarniku nagrzanym do 175 st.C przez ok. 60 minut. W połowie tego czasu należy przykryć ciasto z wierzchu papierem do pieczenia, gdyż zacznie się dosyć szybko rumienić. Po godzinie wyjąć ciasto z piekarnika, ostrożnie oddzielić boki ciasta od rantów tortownicy (uwaga, by się nie poparzyć). Ciasto odwrócić do góry nogami tak, by śliwki były na górze, delikatnie
Nastoletnie Wypiekanietrzeba upiec i spróbować :) Pyszne, słodkie, drożdżowe bułki, z bananami i czarnym bzem, do wyboru. Ciasto od wczoraj czekało w lodówce, przykryte szczelnie folią. Wieczorem szybko zrobiłem zwykłe słodkie drożdżowe ciasto... Mąka typ 650 1 kg, kostka drożdży, szklanka cukru, 2 szklanki ciepłej wody, szczypta soli... Gisia, to pilny uczeń, jak wczoraj to i dzisiaj :) Tylko zobaczy
chleba naszegobezy. A całość na kruchym cienkim spodzie. Masa cytrynowa (lemon curd) po upieczeniu powinna być lekko kremowa. Beza z wierzchu chrupiąca, a w środku piankowa. Takie ciasta bardzo lubię i bardzo szybko znikają. Więcej przepisów znajdziesz na moim blogu w zakładce CIASTA. Inspiracja Książka Wypieki Świata Ciasto 160 g mąki pszennej 90 g masła 35 g cukru pudru skórka
O kuchni z uczuciemInspiracja z portalu: Przepisy kulinarne ze zdjęciami . Ciasto jest niezwykle proste i szybkie w przygotowaniu, a smakuje naprawdę obłędnie. Śliwki idealnie komponują się kruchym i maślanym spodem oraz taką samą, pyszną kruszonką. Polecam! (Forma o wymiarach około 12 x 16 cm) 150g masła 180g mąki pszennej 70g cukru pudru (zmieliłam trzcinowy) Dodatkowo: 1 łyżka kaszy manny 1/2 kg śliwek(...)łyżki cukru trzcinowego Umyte śliwki przekroić wzdłuż i powyjmować z nich pestki. Masło, mąkę i cukier szybko połączyć i podzielić na 2 części. (Można użyć blendera. Ciasto należy wyrabiać - jak najmniej.) Jedną część owinąć folią spożywczą i włożyć do zamrażalnika. Drugą wyłożyć blaszkę - uprzednio wysłaną papierem do pieczenia. Ciasto ponakłuwać za pomocą widelca i włożyć do rozgrzanego piekarnika
Di gotujeKolejne ciasto z wykorzystaniem letnich owoców. Tym razem padło na śliwki węgierki, które idealnie nadają się do wypieków. Placek jest bardzo szybki w przygotowaniu, dlatego polecam go leniuchom lubiącym proste i niezawodne przepisy. Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkaodsączyć z nich sok. Przygotowujemy ciasto: Do miski wsypujemy mąkę i cukier. Dodajemy masło i drobno siekamy je nożem. Dodajemy jajko oraz aromat i całość szybko wyrabiamy rękoma, formując ciasto w kulę. Ciasto rozkładamy na tortownicy. Wylepiamy nim spód i boki. Możemy to zrobić odrywając kolejno kawałki ciasta i rozpłaszczając je w dłoniach. Ciasto jest plastyczne
Smak mojego domu