SZARLOTKA Z CHRUPIĄCĄ SKORUPKĄ MIGDAŁOWĄ

SZARLOTKA Z CHRUPIĄCĄ SKORUPKĄ MIGDAŁOWĄ

SZARLOTKA Z CHRUPIĄCĄ SKORUPKĄ MIGDAŁOWĄ

 Mimo, że najlepsze owoce już się skończyły to cały czas pod ręką są dostępne pyszne Polskie jabłka. Robiłam setki szarlotek i dziś przedstawiam jedną z nich. Ciasto na małą blaszkę, szybkie do zrobienia, trudność może tu sprawić karmel jednak grunt to wyczuć moment zdjęcia go z ognia.  Chrupiąca skórka jest przesłodka i przesmaczna. Zapraszam...      Składniki   200 g mąki pszennej   1/2 szkl cukru plus 1/2 szkl. cukru 3 jajka 200 g masła   200 g kwaśnej śmietany 12 % ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kubki smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.