Nie będę się tym razem rozpisywać jak tam jest za oknem, bo pewnie w każdym kącie Polski jest inaczej... Jednakże niezależnie od tego, czy sypie u Was majowy śnieg, deszcz dzwoni o parapet, czy też macie okazję wystawić twarz do słońca pomimo mroźnego wiatru, to śmietankowa tarta z rabarbarem i migdałami przywoła smakiem tę najprawdziwszą, ukochaną Wiosnę :) Kruche ciasto, lekkie, jak chmurka śmietankowe wypełnienie, pachnący, soczysty z charakterystyczną dla siebie kwaśnością rabarbar i garstka chrupiących migdał... czytaj dalej...
Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)