DROŻDŻOWE BUŁECZKI

DROŻDŻOWE BUŁECZKI

DROŻDŻOWE BUŁECZKI

Puchate, słodkie, drożdżowe bułeczki, które przygotujesz przez cały rok. Prosty przepis, opis krok po kroku. Bułeczki możesz faszerować dżemami, powidłami, owocami lub czekoladą, polać lukrem, polewą, kruszonką, posypać cukrem pudrem lub podać bez dodatków. Słodkie bułeczki to idealny dodatek do śniadania, podwieczorku lub popołudniowej kawy z dodatkami. Drożdżowe bułeczki SKŁADNIKI: Rozczyn: 25 g świeżych drożdży + 250 ml letniego mleka + 2 łyżki cukru 500 g mąki pszennej + 1 łyżka 1 średnie jajko 16g cukr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

AnKa blog

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, drożdżowe, śniadania, ciasto drożdżowe, lukier , bułki, drożdżówki , drozdzowka, pączki, pieczywo, szybkie ciasto, bez pieczenia, jajka faszerowane , ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia

Inne przepisy z Zasmakuj Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.