szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:1296/2080)

Kotlety drobiowe po parysku 167

DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ MARYNOWANE KOTLETY SCHABOWE PRZEPIS TUTAJ KRUCHE I SOCZYSTE KOTLETY SCHABOWE W MUSZTARDZIE PRZEPIS TUTAJ OSZUKANE ZRAZY PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ Artykuł

Blog z Apetytem
Pizza ” Valencia „ 201

Pizza ” Valencia „ Minęły święta , jedyne co po nich pozostało , to uczucie przejedzenia Pizza Valencia to idealny sposób na doskonały obiad po świąteczny . Jest zdecydowanie

Ogrodnik w podróży
Szkockie placuszki - drop scones 160

W Szkocji można spotkać się z wieloma różnymi wypiekami, zarówno słodkimi jak i wytrawnymi. Do jednych z nich należą szkockie placuszki tzw. drop scones. Nazwa pochodzi

Codzienne Gotowanie
Grzeszne śniadanie 3: Clafoutis z gruszkami 183

roli szybkiego śniadania. Wystarczy zmiksować składniki, dokładnie jak w dutch baby , wylać na owoce, wstawić do pieca na pół godziny i gotowe. Oryginalnie clafoutis robi się z dojrzałych czereśni, namoczonych w kirchu (nalewce robionej na czereśniach) – deser pochodzi z rejonu Limousin w środkowej Francji j było przygotowywane na koniec sezonu z dojrzałych czereśni i wiśni. Ciasto można jednak zapiec

Niedzielny kucharz
KOPYTKA NAJLEPSZE- PRZEPIS NA CIASTO 153

szybki i prosty sposób na pyszny obiad.  Najczęściej podaję je z przesmażoną cebulką, boczkiem, kiełbasą albo sosem pieczarkowym. Doskonały dodatek do mięs czy gulaszu.  Składniki: * 1 kg ugotowanych ziemniaków * 2 szklanki mąki pszennej * 1 jajko * szczypta soli Wykonanie: Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę, wystudzić. Dodać mąkę, szczyptę soli i wbić całe jajko. Dokładnie wyrobić ciasto. UWAGA!!! Ilość mąki

Zrób to smacznie
Czekoladowe placuszki z truskawkami 258

Weekendowe śniadanie lub podwieczorek w czerwcu bez truskawek to dla mnie weekend stracony! Czekoladowe placuszki z truskawkami zachwycą każdego łasucha – są przepyszne – owoce nadają

Poezja smaku
Gofry 198

się bardzo szybko..wystarczy zmiksować wszystkie składniki bez wcześniejszego ubijania piany.Gofry można posypać cukrem pudrem,położyć bitą śmietanę lub nawet jakiś dżem.. 2 szkl. mleka 1/3 szk.oleju Polskiego Rzepakowego 2 jajka 2 szkl. mąki szymanowskiej Polskie Młyny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki cukru cukier waniliowy szczypta soli Wszystkie składniki razem zmiksować.Wylewać porcje ciasta na rozgrzaną gofrownicę

Moje domowe kucharzenie
ciasteczka korzenne... 168

wałkować cienkie ciasto i wykrawać ciasteczka foremką, szklanką, kieliszkiem blacha z piekarnika z papierem do pieczenia, układać ciasteczka na blaszce piec ciasteczka przez ok 10 minut w 200 C, grzanie góra/dół, trzeba pilnować, bo czas pieczenia uzależniony jest od grubości naszych ciasteczek, wystudzić na kratce, zimne można przechowaćw słoiku dużym zamkniętym, ale u nas szybko są zjadane - ciasteczka

W Mojej Kuchni Lubię
Prosty chleb z octem 189

tego wyjątkowo szybko i bezproblemowo się go robi. Bez miksera, wystarczy kilka razy zamieszać łyżką i prawie gotowe! Do tego nie trzeba "bawić się" z uprzednim przygotowywaniem zakwasu, wystarczą suche drożdże i ocet. Przepis podpatrzyłam na blogu zamieszana.com , która z kolei podejrzała go jeszcze gdzie indziej. Przyznaję, że recepturę odrobinę zmodyfikowałam ilościowo pod swoje potrzeby, aby ciasta chlebowego wystarczyło akurat

Grunt to przepis!
Rolada szpinakowo-serowa 233

przyrządza. Zawsze szybko znika ze stołu. Polecam gorąco! Może ktoś zechce przyrządzić ja na zbliżające się Święta. Składniki: 25-30 dag sera żółtego (np.gouda) 4 łyżki majonezu 4-5 jajek Farsz:  300 g mrożonego szpinaku 3 zmiażdżone ząbki czosnku 3/4 kostki białego sera (moja kostka miała 300 g) 1/2 cebuli sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Zrobić ciasto serowe: jajka

Kuchnia domowa Ani
Murzynek z mikrofalówki nadziany dżemem (babeczka z kubeczka w 5 minut) 139

jeden kawałek ciasta... Też u Was tak bywa lub podobnie? Zawsze twierdzę, że nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło.. i z każdej sytuacji jest jakieś rozwiązanie.  To ciastko jest tego dowodem! Co prawda moja mama piecze najlepszego Murzynka, a przepis na niego możecie znaleźć tu - klik , to jednak warto przygotować na szybko choć jego

Di gotuje
Bułeczki puszyste, maślane 188

Odkrawałam kawałki ciasta, formowałam okrągłe bułeczki i wykładałam je na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia.   Pozostawiłam w ciepłym miejscu do ponownego wyrośnięcia. Kiedy bułeczki podrosły posmarowałam je rozkłóconym jajkiem i obsypałam przygotowaną kruszonką. Piekarnik ustawiłam na 180 ° C. Wstawiłam do nagrzanego piekarnika i piekły się na złoty kolor ok. 15-20 minut. Upieczone wyłożyłam na kratkę Szybko się

Kuchnia u Krysi
Kopytka z boczkiem 197

cebulką. Wyszło szybkie, niedrogie i na dodatek pyszne danie :)  Składniki na 2-3 porcje: ok. 1 kg ugotowanych ziemniaków 1 duże jajko mąka pszenna (tę zawsze sypię "na oko" trzymając się zasady, że im więcej mąki dodam tym kluski będą bardziej zwarte i twarde, a każdy lubi inne, w każdym razie trzeba dodać jej tyle, aby ciasto nie było

Simply Food
Bułeczki drożdżowe z serem i z kruszonką 252

Każdy kawałek ciasta spłaszczamy na dłoni, na środku nakładamy porcję sera i zawijamy w kulkę.  Tak przygotowane bułeczki, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy do wyrośnięcia. Przed wstawieniem do piekarnika wierzch smarujemy rozmąconym jajkiem z dodatkiem odrobiny mleka i posypujemy kruszonką. Mąkę mieszamy z cukrem. Do suchych składników dodajemy posiekane zimne masło i szybko łączymy samymi

Bon appetit mon amie
Drożdżowe Racuchy Na Zsiadłym Mleku 220

proces rośnięcia ciasta bardzo się nam spowolni ) 3. Wyrośnięty zaczyn dodajemy do miski z mąką i mieszamy całość, podczas mieszania dodajemy 2 łyżki oleju. Następnie odstawiamy na jakieś 30-40 min do podrośnięcia.  Po tym czasie smażymy racuszki na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto, pamiętając aby ogień nie był zbyt dyzy gdyż placki za szybko podpieka się

Gotowanie...to proste !