szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:1288/2080)

Roladki z kurczaka z marchewką. 163

 Pyszne, soczyste, mięciutkie roladki z kurczaka z marchewką smażoną z curry. Danie jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, ale smak tych roladek zachwyci pewnie

Kuchnia Łukasza
Kostka serowa z persymoną 114

przepis na pyszne, lekkie ciasto, z wykorzystaniem owocu, które jakiś czas temu podbiło moje serce i podniebienie :). Persymona, kaki, hurma, hebanek, szaron - pod takimi nazwami się kryje. Uwielbiam je za jego słodycz i soczystość. Właśnie teraz trwa sezon na persymonę; bez problemu można ją dostać w każdym większym markecie. A moje ciasto, to puszysty biszkopt posmarowany kilkoma łyżkami domowego dżemu(...)wyłożyć na biszkopt ( szybko tężeje ) i wyrównać. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Galaretkę rozpuścić w gorącej, przegotowanej wodzie ( ilość wody podana w składnikach ), odstawić do wystudzenia i do lekkiego zgęstnienia. Owoce kaki umyć, obrać, pokroić w półplasterki i ułożyć "na zakładkę" na stężałej masie serowej. Z owocu granatu wyjąć pestki i rozłożyć je na wierzchu ciasta. Na to wylać

Opowieści z piekarnika
Gofry z truskawkami – najlepszy przepis! 169

ciasta, gofry, podaję go do naleśników, placków, placuszków. To też wspaniały składnik marynat do mięsa czy sosów. My kochamy i cenimy miód <3 Jest nie tylko pyszny, ale przede wszystkim zdrowy. Ostatnio wraz z rodziną zajadamy się Królewskimi Miodami . Miody te pochodzą z nowoczesnego Gospodarstwa Pasiecznego, zajmującego się produkcją, konfekcjonowaniem i sprzedażą MIODU I PRODUKTÓW PSZCZELICH. Profesjonalna obsługa, szybka(...)gofrów jest u mnie gotowa po około 3-4 minutach. Czas przygotowania gofrów będzie różny w zależności od sprzętu. Rada: Warto najpierw przygotować jednego gofra, by sprawdzić jak długo ciasto musi być w gofrownicy. Kiedyś miałam słabszą gofrownicę i czas był o wiele dłuższy (mimo zielonego światełka na urządzeniu, zawsze każdą partię piekłam chwilę dłużej, by uzyskać chrupiące gofry). Gofry

Słodkie okruszki
Tortilla domowa 89

można je kilka dni przechowywać w lodówce w woreczku foliowym lub zamrozić w zamrażalniku. Zrobienie ich zajmuje niewiele czasu. Mając tortille w domowym zapasie, w każdej chwili można zrobić szybką pizzę, wrapy, quesadillę, burrito… Print Tortilla domowa .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Course Pieczywo Author Anna Ingredients 2 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli(...)ciepłej wody Instructions Do dużej miski wsypać mąkę, sól, proszek do pieczenia, dodać masło, wlać ciepłą wodę i wszystko energicznie wymieszać na początku można widelcem, a następnie zagniatając elastyczne ciasto, jeśli się bardzo klei dodać trochę mąki Ciasto dostawić na około 15 minut pod przykryciem, żeby "odpoczęło" Ciasto podzielić na około 70 g kuleczki, każdą kuleczkę obsypać mąką i uformować

SprawdzonaKuchnia.pl
DOMOWY CHLEB PSZENNY Z MAKIEM 63

chleb pszenny z makiem jest miękki, puszysty i szybki w przygotowaniu. Najlepszy jeszcze ciepły (choć to nie zdrowe), posmarowany masłem- najlepiej domowym- i dżemem truskawkowym. Chleb ten dobrze się kroi zaraz po wyjęciu go z piekarnika, wtedy w domu unosi się cudowny zapach pysznego, domowego pieczywa. Kiedyś nie znosiłam zabawy z ciastem drożdżowym i nigdy bym nie pomyślała

Zrób to smacznie
Bananowa rozkosz 107

pokroić na kwadraty, na każdy kwadrat wycisnąć rozetkę. Ciasto przechowywać w lodówce. *Najlepiej sprawdzi się forma z odpinanym bokiem. **Rada: galaretki można rozpuścić w 250 ml wrzątku, następnie dolać 750 ml zimnej przegotowanej wody. Całość przelać do płaskiego naczynia. Ostudzić do temperatury pokojowej, następnie schować do lodówki, galaretka tężeje wówczas bardzo szybko. A jeżeli okaże się, że galaretka już stężała

moj przepis na
Pyszne naleśniki, ciasto naleśnikowe 140

dość często. Naleśniki są dość szybkie do zrobienia i świetnie nadają się na obiad. Dodatkowy plus naleśników to fakt, że lubią je duzi i mali. Ja zawsze smażę więcej placków i daje je moim rodzicom, którzy nie lubią smażenia naleśników, za to konsumpcję już tak:) Praktycznie odkąd pamiętam, ciasto naleśnikowe robiłam na oko. Znałam konsystencję jaką dobre

Mieszam w Garnku
Sernik mojito czyli limonkowo-miętowe orzeźwienie 122

Włoch i jest najbardziej popularnym składnikiem wielu ciast i deserów. Przyrządza się go ze śmietanki, dzięki czemu ma lekko słodkawy smak. Twaróg sernikowy z Mascarpone Président to unikalne połączenie śmietankowego serka Mascarpone i twarogu. Dodatek serka Mascarpone dodaje mu większą delikatność, a przygotowanie masy sernikowej staje się bardzo proste i szybkie. Dzięki odpowiedniej kompozycji twarogu i Mascarpone, nie ma konieczności

Szalona Kuchnia Eweliny
Sernik alpejski 168

Włoch i jest najbardziej popularnym składnikiem wielu ciast i deserów. Przyrządza się go ze śmietanki, dzięki czemu ma lekko słodkawy smak. Twaróg sernikowy z Mascarpone Président to unikalne połączenie śmietankowego serka Mascarpone i twarogu. Dodatek serka Mascarpone dodaje mu większą delikatność, a przygotowanie masy sernikowej staje się bardzo proste i szybkie. Dzięki odpowiedniej kompozycji twarogu i Mascarpone, nie ma konieczności

Szalona Kuchnia Eweliny
Sernik kryształowa kopuła 361

Włoch i jest najbardziej popularnym składnikiem wielu ciast i deserów. Przyrządza się go ze śmietanki, dzięki czemu ma lekko słodkawy smak. Twaróg sernikowy z Mascarpone Président to unikalne połączenie śmietankowego serka Mascarpone i twarogu. Dodatek serka Mascarpone dodaje mu większą delikatność, a przygotowanie masy sernikowej staje się bardzo proste i szybkie. Dzięki odpowiedniej kompozycji twarogu i Mascarpone, nie ma konieczności

Szalona Kuchnia Eweliny
Poradnik: Jak ugotować szparagi 128

MAŚLANYM SOSIE Pyszne, zielone danie. Mega prosta i szybka pasta w aksamitnym, lekkim sosie z pociętymi na kawałki szparagami. SPAGHETTI ZE SZPARAGAMI, ZIEMNIAKAMI I PESTO Niesamowite połączenie kremowych ziemniaków z makaronem al dente i chrupiącymi szparagami i delikatnym pesto w tle. TARTA ZE SZPARAGAMI ALLA FONTINA Błyskawiczna tarta jest zrobiona na cieście bez tłuszczu. Dlatego można sobie pozwolić by szparagi

Niedzielny kucharz
CHLEB NA WODZIE Z KISZONYCH OGÓRKÓW 136

następnie do piekarnika. Bez wyrabiania, pilnowania i przerabiania ciasta. A chlebek wychodzi wspaniały! Takiego nigdzie nie dostaniecie 😉 Z zewnątrz chrupiąca skórka, a środek miękki i lekko wilgotny jak na zakwasie. Ma on również delikatnie kwaskowaty smak i zapach jak w przypadku chleba na zakwasie. A co najważniejsze długo utrzymuje świeżość i szybko się nie zsycha.  Składniki

Kuchnia MagdaLeny
CHLEB NA WODZIE Z KISZONYCH OGÓRKÓW 136

następnie do piekarnika. Bez wyrabiania, pilnowania i przerabiania ciasta. A chlebek wychodzi wspaniały! Takiego nigdzie nie dostaniecie 😉 Z zewnątrz chrupiąca skórka, a środek miękki i lekko wilgotny jak na zakwasie. Ma on również delikatnie kwaskowaty smak i zapach jak w przypadku chleba na zakwasie. A co najważniejsze długo utrzymuje świeżość i szybko się nie zsycha.  Składniki

Kuchnia MagdaLeny
Kokosowe ciasteczka z marmoladą 133

Przygotowanie ich, co prawda, zajmuje trochę czasu, bo ciasto po wcześniejszym zagnieceniu trzeba schłodzić, a potem wyciąć kółeczka i zrobić na nich bezowe obręcze z marmoladą po środku, ale efekt końcowy jest więcej niż zadowalający. Ciasteczka są pyszniutkie i ładnie wyglądają, w dodatku wychodzi ich cała duża blacha, więc nie powinny szybko zniknąć, pomimo tego, iż są wyjątkowo kuszące. Czytaj

Arabeska waniliowa

Proponowane wyszukiwania