szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:1264/2080)

Czym zastąpić cukier w diecie? 187

gazowane kolorowe napoje batony ciasta chipsy dżemy i konfitury owocowe musli i płatki śniadaniowe  pieczywo typu: drożdżówki, rogaliki lub kajzerki  Dlaczego cukier jest nie zdrowy? Głównym powodem spożywania zbyt dużych ilościach cukru jest tycie. Największym sprzymierzeńcem nadwagi jest spożywanie produktów wymienionych powyżej. również biały cukier powoduje wzrost insuliny we krwi, która powoduje szybki wzrost energii, ale jednocześnie błyskawiczny

Truskawkowa Fiesta
Chleb żytni na zakwasie 184

Sposób "szybki": 250g  (do 300g jest OK) zakwasu żytniego 500g mąki żytniej chlebowej 400ml wody 1 łyżka soli Wszystkie składniki mieszamy w misce kilka minut. Muszą się dobrze połączyć, a masa powinna być dość gęsta, ale na tyle rzadka, by się wszystko dobrze mieszało. Jeśli mamy problem z wymieszaniem ciasta, dolewamy trochę więcej wody (konsystencja może być dość luźna

w mojej kuchni
"OWSIANKA" Z AMARANTUSA Z JABŁKAMI I CYNAMONEM 262

Pożywne śniadanie to podstawa, bo w końcu trzeba skądś czerpać energię na użeranie się z profesorami i udawanie, że jednak nie śpi się i uważa na

W kuchni Karmel-itki
Fasolowa pasta 170

Fasola jest bogata źródłem białka, witamin (A, B, E, PP) i minerałów (wapń, magnez, cynk, fosfor, żelazo). Ma również właściwości zasadotwórcze, co przy naszej obecnej diecie

kgwjanczewo
Ciasteczka maślane 164

Szybkie, kruche idealne nie tylko na święta. Zrobicie je w kilka chwil a wieczór przed Wigilijny to idealny czas na ich zdobienie. Składniki : * 100g masła 82% * 2 łyżki cukru pudru  * szklanka mąki pszennej * ziarenka z połowy laski wanilii  * jajko Przygotowanie : Składniki zagnieść, odstawić do lodówki na pół godziny. Ciasto rozwałkować, można lekko podsypać mąką. Wycinać dowolne kształty. Układać

Magiczne Życie Marty
Ciasteczka maślane Tuiles 156

lekko pomoczyć łyżkę żeby rozsmarować ciasto na cienki krążek. Możemy część posypać płatkami migdałowymi. Wstawiamy blachę do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 5-7 minut. Pieczemy aż brzegi lekko się zezłocą. 3. Ciepłe zdejmujemy z blachy i szybciutko układamy na wałku lub butelce, aby nabrały kształtu, jest na to tylko chwila, bo szybko robią się twarde. Smacznego źródło: Step

UgotujmyTo.pl
718. Placki z camembertem i gruszką, na nowy rok szkolny. 195

jeszcze kruche ciasto kakaowe ze śliwkami i malinami zrobiłam, a na koniec wodą z wiadra się oblałam(kto to wymyślił?!). Intensywnie, a miało być leniwie, ale miło było, szczególnie w towarzystwie.  Dzisiaj placki smażę, znów dziwne, ale lubię takie. Jesienne trochę w smakach, ale dobre.  A teraz kierunek szkoła, za szybko mi wakacje minęły

More food, love and dreams
TARTA ZE SZPINAKIEM 171

coś bezmięsnego i zdrowego polecam szybką do przygotowania tartę ze szpinakiem. Nawet dzieci ją bardzo lubią! Składniki: 25 dag mąki 15 dag masła jajko sól 20 dag szpinaku 4 jajka pól szklanki śmietany 18% 3 ząbki czosnku sól morska Kamis pieprz mielony Kamis Wykonanie: Masło posiekać z mąką, dodać, szczyptę soli,jajko,zagnieść ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię. Odłożyć

Z Majeczką w kuchni
Pierożki z jabłkami 181

Bardzo proste i szybkie w wykonaniu :) A najlepsze jest to że nie trzeba mieć zadzwyczajnych zdolności kulinarnych - no i do tego wszystkiego są mega smaczne ! :) Składniki : 1 margaryna 3 szklanki mąki 3 dag drożdży 1 jajko 1/2 szkl śmietany Przygotowanie : 1. Wszystkie składniki wyłożyć na stolnicę i dokładnie zagnieść na jednolite ciasto. 2. Następnie rozwałkować i wycinać zwykłą szklanką

charlotte gotuje
Zapiekanka: brokuł pod kołderką 200

Póki mam wolne, staram się codziennie próbować nowych połączeń smakowych.  Dzisiaj miałam bardzo ambitny plan na   pizzerinki , ale po małej modernizacji, ale jak na

Kuchnia moimi oczami
Naleśniki z mąki jaglanej (bez glutenu, mleka i jajek) 231

Bardzo proste i szybkie do zrobienia. Smakują świetnie z syropem klonowym lub miodem (na zdjęciu).  Składniki: 1 szklanka mąki jaglanej 1 łyżeczka łupin babki jajowatej (np. Ispagul), ewentualnie mielonego siemienia lnianego około 1 szklanki mleka sojowego lub ryżowego  szczypta soli Przygotowanie: Mąkę wymieszać z łupinami babki, dolewając mleko miksować do uzyskania ciasta o konsystencji trochę gęściejszej niż tradycyjne

głodny alergik
Zapiekanka ryżowa na słodko. 216

Pyszny, sycący placek ryżowy na słodko. Podany z truskawkami i dżemem truskawkowym . Zapiekanka smakowała przepysznie, nie za słodka,puszysta i niesamowicie smaczna, chyba właśnie dlatego znikła

Kuchnia Łukasza
94.Popołudnie z Felixem: czyli szybkie żytnie muffinki szpinakowe z pomidorkami koktajlowymi i wędzonym, białym serem na orz 174

dzisiejszy drugi wpis poświęcony jest szybkiej i prostej przekąsce między obiadem, a kolacją. My ponieważ bardzo lubimy wypieki postawiłyśmy na muffinki, bo są bardzo pożywne i ich wykonanie nie zajmuje wiele czasu, a z czym będą w środku zależy tylko od nas samych. Lubimy je zarówno na słono, jak i na słodko. Dziś ciasto na babeczki połączyłyśmy ze szpinakiem, czosnkiem

Symfonia Smaków
KROKIETY ZIEMNIACZANE 223

prosto z patelnie z keczupem. Szybki prosty sposób na wykorzystanie ziemniaków, które pozostały z obiadu. 0,5 kg ugotowanych ziemniaków 1 cebula 2 jajka 3-4 łyżki mąki sól , pieprz do smaku bułka tarta olej Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę, cebulę pokroić drobno i podsmażyć, do ziemniaków dodać cebule, jajka, sól oraz pieprz. Ciasto dokładnie wyrobić, następnie z wyrobionego ciasta

RAROSSA
TU I TAM nr 7. Ser + gruszka + pralina = Terrina 171

wypieków, niejednokrotnie przybierały one kształt drobiu, herbu rodzinnego i innych wymyślnych kształtów. Na żadnym bankiecie czy przyjęciu nie mogło ich zabraknąć. * Obecnie określenie pate i terrina , czyli pasztet bez ciasta, stosuje się w znacznym stopniu wymiennie. Popularne stały się także terriny przygotowywane z warzyw, serów i owoców, pieczone, jak i przygotowywane na zimno. W przeciwieństwie do pasztetu, terrina najczęściej komponowana(...)wsypać orzechy włoskie, szybko zamieszać, aby karmel równo je pokrył i natychmiast wylać na przygotowaną wcześniej blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Po przełożeniu, rozprowadzić masę równomiernie i odstawić do zastygnięcia. Następnie przełożyć do grubego foliowego worka i przy pomocy tłuczka do mięsa:) rozbić na możliwie najdrobniejsze kawałeczki. Tak uzyskana pralina nadaje się także idealnie jako ozdoba ciast czy deserów

KUCHARNIA