szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:128/1736)

Tort "Number cake" 143

śmietany kremówki 30-36% 1-2 łyżki cukru pudru 1  łyżka  ekstraktu z wanilii  / cukru wanilinowego Przygotowanie: Ciasto: Z wyżej wymienionych składników szybko zagnieść ciasto, podzielić na 4 części i wstawić do lodówki. W tym czasie przygotować szablony z cyframi (czcionka Arial Black, rozmiar największy możliwy, który się zmieści na kartce A4) - wydrukować i wyciąć nożyczkami

Malinowo w kuchni
Karpatka - łatwe ciasto dla początkujacych 567

domowych zapasach. A ciasto parzone z Której robi sie Karpatkę zawsze wychodzi. Można zamaist budyniu wykorzystać gotowy krem do Karpatki z torebki. Będzie mniej "lejący", bardziej galaretkowaty. Takie ciasto to szybka alternatywa na coś słodkiego. Ważne aby krem z robić z dużego budyniu familijnego bo inaczej będzie go za mało, lub z dwóch mniejszych. I ważna wskazówka: mleka do budyniu(...)pudru do posypania Wykonanie: W średnio dużym rondlu zagrzać wodę z masłem tak aby masło się tylko roztopiło. Dodac do wody z masłem makę i drewnianą łyżką szybko zamieszać aby powstało parzone ciasto. Zbije się w lepką spoistą masę. Masę przełożyć do miski miksera i wbić do niego 2 jajka. Włączyć mikser i zmiksować jajka z ciastem Gdy się

Sztuka gotowania w/g Samiry
KRUCHE CIASTO ZE ŚLIWKAMI 130

Zapraszam na kruche i pyszne ciasto za śliwkami, które bardzo szybko znika..... SKŁADNIKI : 3,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru pudru margaryna 250 g łyżka smalcu 3 żółtka, 1 całe jajko 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)śliwek węgierek WYKONANIE : Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia, mieszamy z cukrem pudrem. Dodajemy zimną margarynę i siekamy. Robimy wgłębienie i wbijamy jajka. Szybko zagniatamy ciasto, które dzielimy na dwie części. Większą rozwałkowujemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 25/40 cm i podpiekamy ok. 10-15 minut w temperaturze 185 stopni C ustawienie góra dół, aż ciasto

Pani na deser
Bajgle z jajkiem, bekonem i cheddarem 182

razem z Polskimi Żydami) w niż w Polsce. U nas króluje krakowski obwarzanek, wpisany na Listę produktów tradycyjnych województwa małopolskiego (obwarzanek to samo ciasto, ten sam sposób przyrządzenia – szybkie obgotowanie ciasta przed pieczeniem – stąd nazwa, bo ten proces to obwarzanie). Bajgiel jest mniejszy, wielkości dłoni. Jest też bardziej miękki od obwarzanka, stąd świetnie nadaje się do podsmażania czy nawet zapiekania

Karo in the Kitchen
Tarta z mięsem mielonym 120

puszka krojonych pomidorów pół żółtej papryki przyprawy: sól, pieprz, suszona bazylia, pół łyżeczki cukru 3 łyżki śmietany 18% 1 jajko   Wykonanie:   Ciasto: z podanych składników zagniatamy szybko gładkie ciasto. Owijamy je folią i schładzamy 30 minut w lodówce. Następnie rozwałkowujemy na wymiar formy (tak, by ciasto przykryło też boki). Ciastem wylepiamy formę, nadmiar ciasta odkładamy na bok (można

Smak mojej kuchni
Proste ciasto ucierane ze śliwkami 113

jedno z tych ciast, które można zrobić na szybko, kiedy mamy ochotę na coś słodkiego. Robi się szybko i równie szybko znika. ciasto : 1 szkl (150 g ) maki pszennej 0,75 szkl ( 165 g )cukru 115 g masła 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli dodatkowo : śliwki cukier

Polska Zupa
Tarta ze śliwkami 99

Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mąkę, cukier, skórkę z cytryny i szczyptę soli rozdrabniamy z   zimnym masłem. Żółtka mieszamy ze śmietanką, dodajemy do ciasta i szybko ugniatamy na jednolitą masę. Ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 1 godzinę. Śliwki myjemy, przecinamy na pół i usuwamy pestki. Mieszamy z cukrem oraz sokiem

R'n'G Kitchen
Sernik krakowski 182

łyżeczki cukru waniliowego   3 łyżki mąki ziemniaczanej   aromat śmietankowy   żółtko do posmarowania pasków   100g rodzynek  Sposób wykonania:   Ciasto: Z podanych składników zagniatamy szybko kruche ciasto i wkładamy je zawinięte w lnianą ściereczkę do lodówki na około 30min do schłodzenia. Dobrze chłodzone ciasto wyjmujemy i po odłożeniu około 1/3 jego części, resztą wylepiamy dno natłuszczonej

Smaki Natalii
Tarta z porem i boczkiem 144

śmietana 18%, 250g jajko, 1 szt ser żółty, 200g olej, 2 łyżki gałka muszkatołowa starta, 1/3 łyżeczki pieprz, 1/4 łyżeczki Przygotowanie Składniki na ciasto umieszczamy w misce, wyrabiamy szybko gładkie ciasto. Wkładamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ciasto wałkujemy i wykładamy do formy. Nakłuwamy widelcem, pieczemy 10 minut w temperaturze 180st. Z porów odkrawamy białe części

Gotowanie moimi oczami
Ciasto śmietankowe 152

Szybkie i łatwe w przygotowaniu :) Składniki: 1 szklanka mąki 2 budynie śmietankowe 3/4 szklanki cukru pudru 3 jajka 1/2 kostki margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Sposób przygotowania: … Czytaj dalej Ciasto śmietankowe

czarrna od kuchni
Pomarańczowy kołacz wielkanocny 202

oraz roztrzepane jajka. Całość wyrobić na gładkie ciasto, uformować kulę i podsypać mąką. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na około godzinę. Wyrośnięte ciasto przełożyć na stolnicę i szybko przerobić. Ciasto podzielić na trzy równe części i zrobić z nich długie wałki. Wałki połączyć na jednym końcu, zapleść w warkocz i zwinąć w okrąg. Ciasto przełożyć do dużej wysmarowanej tłuszczem

Nie tylko w kuchni
Sernik a`la pudding drezdeński 157

budyń śmietankowy   375 ml mleka   4 jajka   150 g masła   150 g cukru   szczypta soli Sposób przygotowania: 1. Ciasto kruche: ze wszystkich składników szybko wyrobić ciasto. Blachę (25x35cm) wyłożyć papierem do pieczenia i wylepić ciastem. Włożyć do lodówki. 2. Masa serowa: całe jaja, cukier, cukier waniliowy, sól zmiksować. Dodać powoli twaróg. Gdy będzie dobrze zmiksowany

Na Ciasteczkowych Papierach
Marzanny biszkopt z rabarbarem 127

Ciasto w wykonaniu mojej przyjaciółki - szybkie i smaczne, z dodatkiem rabarbaru z własnego ogródka. Zjedliśmy go w ogrodzie, wśród bujnej zieleni i kwitnących kwiatów, na deser po różnych sałatkach i pysznościach z grilla J Czytaj więcej

Kuchenne zapiski Edyty
Sorbet truskawkowy z bitą śmietaną i mascarpone 97

mascarpone.Często wykorzystuję taki zestaw do przekładania biszkoptu kakaowego.Dzisiaj jednak nie miałam czasu na pieczenie, koleżanka była już w drodze i trzeba było szybko działać.Tak więc zamiast ciasta powstał szybki smaczny deserek. Składniki : 500 g śmietany kremówki 150 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru pudru Dodatkowo: 500 g mrożonych truskawek sok z 1 mandarynki 2 łyżki cukru pudru rodzynki

Gosia gotuje
Szarlotka orkiszowa z kratką 168

znajdziecie w żadnej cukierni. Doskonała dla tych co liczą kalorie ponieważ największą część ciasta stanowią niskokaloryczne jabłka. Przepis na standardową dużą foremkę bo ciasto znika zwykle w bardzo szybkim tempie :) Ciasto: 500 g mąki razowej z orkiszu 300 g masła 125 g cukru pudru 1 łyżka ekstraktu z wanilii 1 - 2 łyżki zimnej wody Nadzienie: 3 kg jabłek (Antonówka, Szara

maniapieczenia