szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:130/1736)

Szarlotka z plastrami jabłek i cynamonem 260

jabłek 2-3 łyżeczki cynamonu cukier do smaku 16g cukru waniliowego     Przygotowanie: Do miski wsypujemy wszystkie składniki na ciasto (mąkę przesiewamy). Siekamy margarynę i szybko wyrabiamy ciasto dłońmi. Do przygotowanej blachy wykładamy na spód 2/3 ciasta, nakłuwając je widelcem. 1/3 ciasta wstawiamy do zamrażarki na 30 minut.  Formę z ciastem wstawiamy na 10 minut do piekarnika rozgrzanego

ChilliJemy
Sernik Oszukaniec z jogurtu greckiego 138

sernikowa 800 g jogurtu greckiego 2 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 3 jajka 50 g cukru pudru szczypta soli Przygotowanie Składniki na ciasto wkładamy do jednej miski i szybko zagniatamy ciasto. Zawijamy je w folię aluminiową i schładzamy w lodówce przez godzinę. Następnie ciastem wylepiamy spód wyłożonej papierem do pieczenia blaszki (24cm x 26cm). Pieczemy je w 180 C przez

e-PrzepisyKulinarne
Mazurek Wielkanocne jajo marcepanowe 176

płatki migdałowe Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę pszenną przesiać wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrami oraz żółtkami, dodać posiekane zimne masło, siekaczem do ciasta kruchego połączyć składniki a potem szybko zagnieść ciasto. Podzielić na dwie równe części.  Rozwałkować przez papier pergaminowy, dzięki temu nie będzie kleić się do wałka, gotowym szablonem z tektury-ja robiłam własnoręcznie gdyż nie miałam gotowej

Wanilia i Kardamon
Ucierane ciasto z rabarbarem i kruszonką 167

Pierwsze w tym roku ciasto z rabarbarem. Bardzo łatwy i szybki przepis. Ciasto niezbyt wymyślne, ale wyrafinowane w swojej prostocie. Do po południowej kawki czy herbatki. Koniecznie w towarzystwie wiosennego słońca :) Składniki: Ciasto: 200 g masła 200 g cukru 250 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 1 opakowanie budyniu waniliowego 300 g rabarbaru garść płatków migdałowych Kruszonka

My simple kitchen
Muffiny marchewkowe 238

piekę w 200 stopniach przez 25 minut. Pamiętajmy by po połączeniu składników z dwóch misek nie mieszać zbyt długo, ponieważ soda z kefirem wchodzi w reakcję i ciasto zaczyna szybko rosnąć. Jeśli za długo potrzymamy- ciasto opadnie. Gotowe. Miłego dnia

Życie na widelcu
Szarlotka po góralsku 248

żółtka oraz: 2 - 2,5 kg jabłek ½ szklanki cukru ½ łyżeczki kardamonu 3 łyżeczki cynamonu ok 4 łyżki bułki tartej Wykonanie: Przygotować ciasto: Wszystkie składniki włożyć do miski, szybko zagnieść ciasto. ⅔ ciasta zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na co najmniej 30 minut, resztę ciasta również zawinąć w folię i włożyć do zamrażarki. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne

Mama Gotuje
110. Sernik z brzoskwiniami i kruszonką 437

łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa 1 kg serka z wiaderka 3 białka 1 1/2 szklanki cukru 1 budyń śmietakowy 1 puszka brzoskwiń Składniki na ciasto dokładnie i szybko wyrobić, następnie ciasto włożyć do lodówki na pół godziny. Schłodzone ciasto podzielić na dwie kulki mniejsza i większą. Mniejszą kulkę zamrozić, a większą wylepić dno blaszki o średniej

Jadło i czytadło
Ciasto z rabarbarem 178

szybkie i pyszne ciasto z owocami. Mi najlepiej smakuje z dodatkiem jagód lub wiśni, ale ponieważ nie jadłam tej wersji jeszcze z rabarbarem postanowiłam spróbować. Wyszło pyszne – nie za słodkie. W sam raz do niedzielnej kawki… 6 jajek kostka margaryny   40 dag mąki krupczatki (koniecznie)   1,5 szklanki cukru pudru   1/2 szklanki kwaśnej śmietany 18% lub pól

Humanistka w kuchni
Piernik bernardyński 257

cytryny oraz orzechy. Jeśli trudno ci będzie mieszać kopyścią, możesz użyć miksera na najmniejszych obrotach.Zacznij nagrzewać piekarnik do temperatury 180 °C. W tym czasie posyp równomiernie powierzchnię ciasta sodą. Szybko i zdecydowanie, ale dokładnie wymieszaj ciasto, i przełóż je do natłuszczonych foremek, wypełniając je do wysokości około 1 cm poniżej górnego rantuWstaw foremki do nagrzanego piekarnika. Piernik powinien być pieczony

Grahamka, weka i kajzerka
DŻEM Z CZARNEJ PORZECZKI- SZYBKI 287

Tak jak pisałam w poprzednim poście uwielbiam czarną porzeczkę… a że udało się kupić w atrakcyjnej cenie większą ilości więc zrobiła także dżemy z  żelfixem

RAROSSA
Tarta na gryczanym spodzie z karmelizowaną gruszką 175

Kocham gruszki, a ty? Więc mam dla ciebie propozycję tarty z karmelizowaną gruszką. Tarty to świetne, proste i szybkie do przygotowania ciasta. Można je robić na słodko i na słono, a jeśli na słodko to mogą to być serowe owocowe czy nawet bezowe. Podstawą każdej tarty jest spód, reszta to pełna improwizacja. Robiłam już spody pszenne, jaglane, amarantusowe, tym razem(...)piątki, organizowanej na facebooku.  Składniki: Ciasto: 1 szklanka mąki gryczanej 4 łyżki cukru 2 żółtka 100 g zimnego, twardego masła Przygotowanie: Wszystkie składniki mieszamy, a następnie szybko zagniatamy na jednolite ciasto i wkładamy do lodówki na jakieś 2 godziny. W tym czasie przygotowujemy masę. A po 2 godzinach silikonową formę do pieczenia tarty wykładamy zimnym ciastem, lekko uklepujemy. Pieczemy

Życie zaczyna się w kuchni
Zakochana tarta 177

bok.Na stolnicę lub blat przesiewamy mąkę i formujemy kopczyk. Masło kroimy na mniejsze kosteczki i wrzucamy wraz z resztą składników (bez wody z barwnikiem), do wcześniej zrobionego wgłębienia. Szybko zarabiamy ciasto, powinno wyglądać trochę jak kruszonka. Dopiero wówczas dolewamy wody i bardzo szybko wyrabiamy na jednolitą masę. Przekładamy masę do woreczka i wkładamy na ok. 30 min do lodówki

Kuchnia od dwojga
Ciasto bananowe - wilgotny, pyszny keks 436

często gości na moim stole i powiem nieskromnie, że jeszcze się nie zdarzyło, żeby komuś nie smakowało. Do tego robi się je bardzo szybko i jest nieskomplikowane. Pewnie moi znajomi jak zobaczą przepis na to ciasto, to zdziwią się, że dopiero teraz je zamieszczam na blogu :-) No cóż lepiej późno niż wcale... Składniki na małą keksówkę: 1 szklanka cukru(...)wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C góra dół ok. 40 min. - do tzw. suchego patyczka :-) Po wystudzeniu polać polewą czekoladową. Smacznego Ciasto tak szybko znika, że niestety nigdy nie mam czasu na robienie zdjęć :-) IMPRESJAsmaku by Izabela

IMPRESJA SMAKU
Truskawkowa rozpusta 223

wody  Przygotowanie : Mąkę pszenną przesiać, dodać masło, posiekać szybko nożem do momentu, kiedy ciasto będzie przypominać kruszonkę. Dodać cukier, sól, zimną wodę i szybko zagnieść. Z ciasta uformować kulę, owinąć ją folią spożywczą, schłodzić w lodówce przez 30 - 60 minut. Formę na tartę o średnicy 24 cm posmarować masłem i oprószyć mąką pszenną

Słodka Strefa
Sernik czarno biały z pianką 220

Sernik otulony dwoma warstwami ciemnego ciasta z pyszną aromantyczną wanilią i naturalnym kakao. Łatwy i szybki przepis, ser wiejski będzie najlepszy, ale jeśli użyjecie tego sklepowego też z pewnością będzie pyszny. Do masy dołożyłam kandyzowaną papaję, a całość schowana pod kokosową pierzynką.Składniki na ciasto(...)mąki tortowej 1 szk cukru pudru5 żółtek25 dag margaryny3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia3 łyżki kakao1-2 łyżeczki mielonej wanilii, lun ziarenka wanilii z jednej laski 1. Szybko zagnieść ciasto, podzielić na 2 części i schłodzić w zamrażalniku przez ok 30-40 minut.Składniki i dodatki do ciasta znajdziecie na stronie www.Skworcu.com.pl. Masa serowa: 1 kg sera

Apetyczna babeczka