szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:126/1736)

Piernik z powidłami 306

szybki i prosty przepis, polecam :) najlepiej smakuje 2-3 dni po upieczeniu.   Składniki: -400g mąki pszennej -250g cukru -120g margaryny -2 jajka -1 szklanka mleka -3 łyżeczki kakao -1 łyżeczka sody -5 łyżeczek powideł śliwkowych -1 opak. przyprawy do piernika -garść posiekanych orzechów i bakalii Wykonanie: Margarynę podgrzewamy aż się rozpuści i odstawiamy do przestudzenia. Jajka(...)wymieszaną z sodą. Miksujemy aż składniki się ładnie połączą. Na koniec dodajemy powidła, i cały czas miksując - przestudzoną margarynę. Opcjonalnie można też wrzucić do masy piernikowej posiekane bakalie. Gotowe ciasto przekładamy do formy keksówki i pieczemy w 180 stopniach przez ok. godzinę (do suchego patyczka). Upieczony piernik można udekorować polewą kakaową. Smacznego

KasiekGotuje
Pieczone pierożki z dżemem lub owocami 163

u0107 na stolnic\u0119.\r","Do m\u0105ki doda\u0107 cukier waniliowy i jajko.\r","Doda\u0107 posiekany t\u0142uszcz, wod\u0119 i s\u00f3l.\r","Szybko zagnie\u015b\u0107\u00a0ciasto.\r","Ciasto owin\u0105\u0107 w foli\u0119 i schowa\u0107 na min 30 min do lod\u00f3wki.\r","Ciasto rozwa\u0142kowa\u0107, kubkiem wycina\u0107 okr\u0119gi(...)nadziewania Lukier 1 łyżka soku z cytryny cukier puder Sposób przygotowania Mąkę przesiać na stolnicę. Do mąki dodać cukier waniliowy i jajko. Dodać posiekany tłuszcz, wodę i sól. Szybko zagnieść ciasto. Ciasto owinąć w folię i schować na min 30 min do lodówki. Ciasto rozwałkować, kubkiem wycinać okręgi, kłaść na nie dżem i zlepiać brzegi. Pierogi ułożyć na blasze wyłożonej

Mieszam w Garnku
Koperty z ciasta francuskiego z karmelizowaną dynią 240

Ostatnio wrzucaliśmy coś na szybko z ciasta francuskiego w wersji wytrawnej więc teraz pora na wersję słodką i koperty z karmelizowaną dynią i orzechami Przekąska w sam raz kiedy chcemy zrobić coś na szybko, a te koperty faktycznie takie są – i do tego pyszniutkie Składniki: - 150g karmelizowanej dyni ( TUTAJ przepis) - 275g ciasta francuskiego (1 opakowanie) - 25g łuskanych orzechów włoskich

Kuchenne Wariacje
Bezglutenowe ciasto orzechowo – czekoladowe 187

  Pewien poniedziałek był dla nas bardzo istotny – dla mnie to być albo nie być na rynku pracy a dla męża imieniny. Nie byłam wstanie

Szybko Tanio Smacznie
Prawdziwy biszkopt - bez proszku 208

Bardzo prosty i szybki przepis na ciasto bez proszku do pieczenia. Idealna baza do tortów a także świetna przekąska dla najmłodszych. Składniki: mąka pszenna lub kukurydziana 160 g 8 jaj szklanka cukru szczypta soli 2 łyżki soku z cytryny (można pominąć) Żółtka jaj ucieramy z cukrem a następnie powoli dodajemy mąkę (najlepiej przesiać ją przez sitko). Pod koniec ucierania ciasto(...)dnie tłuszczem i posypuję bułką tartą lub zmielonymi płatkami owsianymi. Boki pozostają suche. Czasem zamiast tego dno wykładam papierem do pieczenia i dopiero zamykam obręcz.Do ciasta delikanie przekładam pianę i szybko mieszam. Masę przelewam do tortownicy. Pieczenie trwa ok. godziny, ale już po 45 minutach można sprawdzić ciasto patyczkiem (powinien być suchy).Ciasto wyjmuję z pieca i ustawiam

prawdziwe jedzenie
Placek kokosowy ze śliwkami 195

Szybkie i proste małe co nieco. Pieczone późnym wieczorem, aby ominąć skwar (znowu) lejący się z nieba... Przepis też wrzucam wieczorem, kiedy za oknem już ciemno... Mam już dość lata, z utęsknieniem czekam na jesień :P ;) Tortownica 26 cm Składniki: 125 g masła 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 jajka 1 i 1/4 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku(...)waniliowym na puszystą masę. Stopniowo dodawać jajka. Następnie partiami wsypywać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz wiórki kokosowe. Wlać mleko kokosowe. Całość dokładnie wymieszać na gęste i gładkie ciasto. Ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką tortownicy. Na wierzch poukładać śliwki skórką do dołu lekko je wciskając. Posypać ciasto 2 łyżkami wiórków kokosowych. Piec w temperaturze 180 stopni

My simple kitchen
Proste ciasto ucierane z masą budyniową i owocami 196

miksera do średnich i wlewamy cienkim strumieniem olej. Nie przejmujcie się zbytnio, jeśli ciasto zacznie się w tym momencie rozwarstwiać – zwiększcie obroty miksera do maksymalnych a olej szybko się wmiesza.   Gotowe ciasto przelewamy z niskiej wysokości do formy i poziomujemy je, kilka razy manewrując formą w powietrzu. Wykładamy na ciasto warstwę z cienkich plasterków jabłka i rozrzucamy borówki(...)się do długiego przechowywania – ale i tak nie wierzę, że nie zjecie go na jedno, góra dwa posiedzenia przy herbacie. Szybko się robi i szybko znika! SKŁADNIKI proporcje składników na tortownicę o średnicy 24cm CIASTO UCIERANE 50g oleju (5 łyżek stołowych) 110g cukru (0,5 szklanki 250ml) 120g mąki tortowej (3/4 szklanki) 2 jajka L lub 3 jajka

Karo in the Kitchen
Rolada jagodowo czekoladowa 255

Szybka, prosta i pyszna  rolada z serem i jagodami , obłożona wiórkami czekoladowymi. Wiórki czekoladowe białe otrzymałam od Sempre  , za co ślicznie dziękuję                                                          Rolada jagodowo czekoladowa   . Składniki : Biszkopt jajka(...)cukru, dalej ubijać. Następnie dodać żółtka i olej, zmiksować. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do piany, delikatnie wymieszać. Formę do pieczenia wyłożyć papierem, wysmarować papier tłuszczem, wylać ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku do 175 stop.przez  15 minut tzw do zrumienienia ciasta. Upieczoną roladę wykładamy na ściereczkę  i delikatnie zwijamy razem ze ściereczką. Masa serowa : ser biały

Kuchnia Danusi
CIASTO BANANOWE Z ORZECHAMI WŁOSKIMI 341

Fajne. Szybkie. Wilgotne. Bananowe. Orzechowe. Ciasto na co dzień. Na wolną chwilę. Na podwieczorek. łatwe i szybkie. Czego chcieć więcej…   Co potrzebne: 2 szklanki pszennej maki pełnoziarnistej 1,5 łyżeczki proszku do… Czytaj dalej

Mam To Na Widelcu
Babka kolorowa 284

Szybka , prosta w przygotowaniu babka. Cieszy smakiem podniebienia jak i zachwyca  wzrok pięknymi kolorami :)Foremka na babkę o średnicy(...)Miksujemy białka na sztywną masę. 2. Margarynę , żółtka i cukier ucieramy. 3. Dodajemy mąkę z proszkiem ( przesiałam przez sitko ). 4. Wlewamy olej. 5. Dodajemy ubitą wcześniej pianę. 6. Ciasto dzielimy na 4 części:                - 1 częśc łączymy z makiem                - 2 częśc z kisielem

Słodkości i nie tylko
Kolorowa tarta 203

stolnicę lub blat przesiewamy mąkę i formujemy kopczyk. Masło kroimy na mniejsze kosteczki i wrzucamy wraz z resztą składników (bez wody z barwnikiem), do wcześniej zrobionego wgłębienia. Szybko zarabiamy ciasto, powinno wyglądać trochę jak kruszonka. Dopiero wówczas dolewamy wody i bardzo szybko wyrabiamy na jednolitą masę. Przekładamy masę do woreczka i wkładamy na ok. 30 min do lodówki, aby ciasto

Kuchnia od dwojga
Babeczki w 4 wersjach 168

różnych odsłonach. Spokojnie można je robić razem z dziećmi ponieważ robi się je bardzo łatwo i nie wymagają umiejętności kulinarnych. Zawsze wychodzą smaczne i znikają zdecydowanie za szybko. Moje babeczki są czekoladowe, marchewkowe, kokosowe oraz cytrynowe. Z tego przepisu, przygotowywałam również babeczki jabłkowe oraz z truskawkami, i były równie pyszne. To co dodacie do nich to Was wybór. Babeczki(...)mieszamy delikatnie metalową łyżką. Rozlewamy masę na 4 porcje. Dodajemy po kolei nasze dodatki, i całość dokładnie mieszamy. Blaszkę na babeczki wykładami papierowymi foremkami i nakładamy w nie łyżkę ciasta. Pieczemy w 180 stopniach przez 28-30 minut, aż przy naciśnięciu ciasto będzie jak gąbka, czyli powróci do pierwotnego kształtu, a odcisk palca się nie wgniecie.  Babeczki kokosowe

Klasyka Gotowania
Sernik "Wiśnie w czekoladzie". 205

masła 1 jajko      Wszystkie suche składniki przesiewamy do miski, dodajemy zimne masło oraz jajko i miksujemy na okruchy (1-2 minuty). Następnie odkładamy mikser i szybko zagniatamy ciasto ręką, wkładamy do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie ciasto rozkładamy na formie wyłożonej papierem tworząc spód i 2-3 cm rant. Tak przygotowane ciasto pieczemy(...)cięższa i lepiej jej będzie na dole :) wyrównujemy wierzch i wkładamy do nagrzanego do 175-180 stopni C piekarnika. Pieczemy 50-60 minut. Jeśli sernik zbyt szybko się rumieni wierzch przykrywamy folią aluminiową. Ciasto po upieczeniu będzie dość rzadkie, ale to nic, takie ma być. Ciasto studzimy w uchylonym piekarniku, a następnie przekładamy do lodówki na kilka godzin (najlepiej

Rozpustne gotowanie