szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:119/1736)

Tarteletki z piwnego ciasta z ananasem w syropie kawowym, jabłkiem i bananem 187

Dostałam bardzo fajny przepis na piwne ciasto, które można wykorzystać na wiele sposobów. Można go użyć do przygotowania słodkich rogalików lub wytrawnych pasztecików. Ciasto jest proste, szybko się je robi i równie szybko znika ;) Przymierzałam się do tego ciasta z nieufnością, gdyż nie lubię piwa. Wydawało mi się, że jego dodatek pozostawi charakterystyczny gorzki posmak. Na szczęście, ku mojemu zaskoczeniu

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pyszne ciasto z czarną porzeczką i malinami 112

Ciasto rewelacyjne, mokre i pyszne. Mam przepis od mojej synowej. Upiekłam i szybko został zjedzony. Pycha. Wykonanie ciasta – wszystkie składniki zmiksować razem za pomocą miksera lub robota kuchennego. Ciasto musi być gładkie. Blaszę wyłożyć papierem do pieczenia, boki posmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Wlać ciasto do tak przygotowanej blaszki. Na górze rozłożyć owoce. Wykonanie w thermomix – wszystkie

Kuchnia Pokoleń
Śliwkowe ciasto z lukrem 136

resztę zjedliśmy i przerobiłam na powidła i wypieki. Niestety mamy tylko jedno drzewo tych fioletowych skarbów, które na dodatek bardzo szybko spadają, więc akcja była szybka.  Powstało z nich wspaniałe ciasto, słodkie i pyszne, w sam raz do kawki na tarasie :) Składniki: (na blaszkę 20x20cm) CIASTO: 350g mąki 200g cukru ziarenka z 1 laski wanilii 200g masła 2 jajka(...)śliwek (po wypestkowaniu)  200g cukru 2 łyżeczki cynamonu szczypta mielonej gałki muszkatołowej 2 opakowania budyniu waniliowego + 100ml wody LUKIER: 120g cukru pudru sok z cytryny Przygotowanie: CIASTO: Składniki zagnieść szybko w elastyczne, gładkie ciasto. Odstawić na godzinę do lodówki. Po tym czasie podzielić na dwie części (2/3 i 1/3). Większą rozwałkować na wielkość formy razem z brzegami. Przełożyć

Cakes By Kejt
Pani Walewska (Ciasto Pychotka) 376

pokrojone w kostkę masło i szybko wyrobić (siekać nożem) do momentu aż ciasto zacznie przypominać kruszonkę. Następnie dodać żółtka jajek, cukier zwykły i wanilinowy, sól oraz kwaśną śmietanę. Szybko zagnieść ciasto, uformować z niego kulę, podzielić na 2 równe części i każdą z nich włożyć w woreczek i schłodzić w lodówce przez minimum 30 minut. Przygotować bezę: Białka wraz(...)widelcem. Wysmarować spód połową dżemu z czarnej porzeczki, a następnie wyłożyć na to połowę ubitych białek i posypać połową migdałów w płatkach. Tak samo postąpić z drugą połową kruchego ciasta, dżemu, ubitych białek i migdałów. Każdy tak przygotowany placek piec w temperaturze 160 st. C przez około 35-40 minut (do lekkiego zarumienienia bezy). Jeśli placki piecze się osobno

Kulinarne Przeboje
Kinder Country ciasto bez pieczenia. 118

wiele, jednakże to jest w smaku naprawdę wyjątkowe, delikatne i przepyszne. Jego kolejnym atutem jest szybkość przygotowania, mi zajęło to 20 minut.  Kinder Country to proste i szybkie w przygotowaniu ciasto. Jedyny jego mankament to szybkość znikania z talerza. Ciasto znikło niemalże tak szybko jak szybko je przygotowałam.   Koniecznie zrób to ciasto jak najszybciej.  Przepis na ciasto

Pani domowa
Ciasto z cynamonowym jabłkiem (bez miksera). Szybkie i łatwe ciasto bez miksera. 279

Dziś zapraszam Was na przepis na ciasto z cynamonowym jabłkiem. Ciasto jest łatwe i szybkie w przygotowaniu, wykonuje się je bez użycia miksera. Wystarczy drewniana łyżka i troszkę chęci Jabłoń na działce obrodziła w tym roku, więc u mnie będzie sporo wypieków z ukochanymi jabłkami. Ciasto przygotowałam dziś na przyjęcie urodzinowe męża. Mam nadzieję, że będzie wszystkim smakowało Polecam

Słodkie okruszki
Rolada Cappuccino 177

Puszysta i delikatna rolada biszkoptowa o smaku cappuccino :) Jak już nie raz wspominałam, wszelkie kawowe smaki, to moje smaki ;) Rolada jest łatwa i dość szybka w wykonaniu. Bardzo polecam :) Biszkopt: 135 g mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 5 dużych jajek 180 g cukru 3/4 szklanki proszku cappuccino o dowolnym smaku 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka wody(...)Równomiernie oprószyć ją cukrem wanilinowym lub drobnym cukrem kryształem. Upieczone ciasto położyć na ściereczce w taki sposób, aby papier do pieczenia był na górze. Delikatnie ściągnąć go z ciasta. Pracując szybko zwinąć jeszcze gorące ciasto w roladę razem ze ściereczką, wzdłuż dłuższego boku. Odłożyć do całkowitego wystudzenia. Krem: Wszystkie składniki ubić razem do otrzymania sztywnego kremu. Nie ubijać zbyt długo

Opowieści z piekarnika
Kruche rogaliki z ciasta serowego 118

Kruche rogaliki z ciasta serowego! Szybkie, kruche i przepyszne rogaliki. Robi się je łatwo i w zasadzie ekspresowo, gdyż ciasto nie wymaga wyrastania, wyrabiania ani chłodzenia. Jakby tego było mało to na drugi dzień smakują tak samo dobrze, jak nie jeszcze lepiej, jak w dzień pieczenia. Polecam!     Składniki: 2,5 szklanki mąki pszennej 150g miękkiego masła 100g miękkiej(...)przez 15-20 minut – do zrumienienia *** *** Upieczone rogale posypujemy cukrem pudrem lub smarujemy lukrem *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM RÓWNIEŻ: SZYBKIE ROGALIKI DROŻDŻOWE PRZEPIS TUTAJ ROGALIKI TRZYSKŁADNIKOWE PRZEPIS TUTAJ MAŚLANE CIASTECZKA KWIATKI PRZEPIS TUTAJ POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE

Blog z Apetytem
Szarlotka czyli jabłecznik pod pierzynką 172

Kolejne ciasto z rodzaju magicznych, znikających w bardzo szybkim tempie. Moja ulubiona propozycja podania, to chyba ta na ciepło, z gałką lodów waniliowych, z bitą śmietaną oraz posypane cynamonem.. CIASTO KRUCHE: 2 szklanki mąki luksusowej 1 szklanka mąki  krupczatki 0,5 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy  4 żółtka jaj (białka odstaw do lodówki) kostka margaryny(...)zabarwi masę jabłkową. Można zamiast galaretki dodać  3 łyżeczki żelatyny. Zaczynamy od kruchego ciasta. Wszystkie składniki wsypać do miski, wbić żółtka,  dodać posiekaną margarynę. Szybko zagnieść ciasto, owinąć folią spożywczą  i do lodówki na około godzinę.  Teraz zabieramy się za jabłka. Myjemy, obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy i do gara. Gotujemy. Gdy jabłka będą już miękkie

Pora na pora
Szarlotka czyli jabłecznik pod pierzynką 172

Kolejne ciasto z rodzaju magicznych, znikających w bardzo szybkim tempie. Moja ulubiona propozycja podania, to chyba ta na ciepło, z gałką lodów waniliowych, z bitą śmietaną oraz posypane cynamonem.. CIASTO KRUCHE: 2 szklanki mąki luksusowej 1 szklanka mąki  krupczatki 0,5 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy  4 żółtka jaj (białka odstaw do lodówki) kostka margaryny(...)zabarwi masę jabłkową. Można zamiast galaretki dodać  3 łyżeczki żelatyny. Zaczynamy od kruchego ciasta. Wszystkie składniki wsypać do miski, wbić żółtka,  dodać posiekaną margarynę. Szybko zagnieść ciasto, owinąć folią spożywczą  i do lodówki na około godzinę.  Teraz zabieramy się za jabłka. Myjemy, obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy i do gara. Gotujemy. Gdy jabłka będą już miękkie

Pora na pora
Ciasto ze śliwkami i migdałami 168

Węgierki to nieodłączny znak jesiennej aury. Ja najbardziej lubię je w cieście, ich soczystość, słodycz polskich sadów. Przedstawiam wam czekoladowe szybkie i pyszne ciasto z karmelizowanymi śliwkami,. Co prawda mi się lekko zapadło i śliwki zamiast na wierzchu były w środku ale nic nie ujęło to smakowi ciasta, które bardzo szybko zniknęło. Zapewniam. Źródło  Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Klasyczne bułki do hamburgerów – idealnie puszyste, w godzinę! 276

masło i wsypujemy cukier – mieszamy do całkowitego rozpuszczenia masła i cukru. Gotową płynną mieszankę studzimy do temperatury około 40-45⁰C – musi być ciepła, żeby drożdże szybko zastartowały i zaczęły się namnażać napuszając ciasto, ale nie może być zbyt wysoka – przy temperaturze wyższej niż 60°C zabijecie drożdże. Połowę mąki (połowę „na oko”, tutaj niczego nie trzeba odważać) wsypujemy(...)ogrzewania mąka dobrze się uwodni, a ciasto jednocześnie przestanie być kleiste i lepkie – finalnie powinno być gładkie, mieć w miarę jednolitą strukturę a jeśli wbijecie w nie palec, ciasto powinno szybko wrócić i wypełnić miejsce nacisku. DZIELENIE I FORMOWANIE CIASTA NA BUŁKI Ważymy ciasto – całość dzielimy sobie na 8 porcji. Każdą część ciasta rozpłaszczamy w okrąg o wysokości około

Karo in the Kitchen
Klasyczne bułki do hamburgerów – idealnie puszyste, w godzinę! 160

masło i wsypujemy cukier – mieszamy do całkowitego rozpuszczenia masła i cukru. Gotową płynną mieszankę studzimy do temperatury około 40-45⁰C – musi być ciepła, żeby drożdże szybko zastartowały i zaczęły się namnażać napuszając ciasto, ale nie może być zbyt wysoka – przy temperaturze wyższej niż 60°C zabijecie drożdże. Połowę mąki (połowę „na oko”, tutaj niczego nie trzeba odważać) wsypujemy(...)ogrzewania mąka dobrze się uwodni, a ciasto jednocześnie przestanie być kleiste i lepkie – finalnie powinno być gładkie, mieć w miarę jednolitą strukturę a jeśli wbijecie w nie palec, ciasto powinno szybko wrócić i wypełnić miejsce nacisku. DZIELENIE I FORMOWANIE CIASTA NA BUŁKI Ważymy ciasto – całość dzielimy sobie na 8 porcji. Każdą część ciasta rozpłaszczamy w okrąg o wysokości około

Karo in the Kitchen
Ciasto z mąki kokosowej z ananasem | FIT ciasto 146

wypieków ciąg dalszy, ale tym razem w lżejszej, zdrowszej i zdecydowanie mniej tradycyjnej wersji. Jednym słowem, z okazji zbliżających się postanowień noworocznych, mam dla Was przepyszne, proste i szybkie FIT ciasto z mąki kokosowej. Wilgotne, delikatne, bardzo kokosowe z dużymi kawałkami słodkiego, soczystego ananasa. Wszystko w myśl hasła: smacznie, zdrowo, kolorowo. Koniecznie przetestujcie, myślę, że deser w takim wydaniu jest(...)proszkiem do pieczenia oraz szczyptę soli (można również wymieszać delikatnie za pomocą szpatułki kolistymi ruchami w jedną stronę). Mieszać tylko do połączenia składników, mąka kokosowa bardzo szybko wchłania wilgoć i ciasto robi się kleiste. 4) Przygotowaną masę przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu poukładać kawałki ananasa lekko wciskając w ciasto i posypać wiórkami kokosowymi. 5) Piec

Fitsweet.me
Ciasto z mąki kokosowej z ananasem | FIT ciasto 152

wypieków ciąg dalszy, ale tym razem w lżejszej, zdrowszej i zdecydowanie mniej tradycyjnej wersji. Jednym słowem, z okazji zbliżających się postanowień noworocznych, mam dla Was przepyszne, proste i szybkie FIT ciasto z mąki kokosowej. Wilgotne, delikatne, bardzo kokosowe z dużymi kawałkami słodkiego, soczystego ananasa. Wszystko w myśl hasła: smacznie, zdrowo, kolorowo. Koniecznie przetestujcie, myślę, że deser w takim wydaniu jest(...)proszkiem do pieczenia oraz szczyptę soli (można również wymieszać delikatnie za pomocą szpatułki kolistymi ruchami w jedną stronę). Mieszać tylko do połączenia składników, mąka kokosowa bardzo szybko wchłania wilgoć i ciasto robi się kleiste. 4) Przygotowaną masę przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu poukładać kawałki ananasa lekko wciskając w ciasto i posypać wiórkami kokosowymi. 5) Piec

Fitsweet.me

Proponowane wyszukiwania