szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:122/1736)

Pyszne ciasto marchewkowe 191

Ciasto marchewkowe jest puszyste, wilgotne i ma bardzo pyszny smak. Wiele osób uważa, że przygotowania ciasta z marchewki jest niemożliwe, a wręcz ciasto takie będzie niejadalne

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Proste ciasto bez jajek z bananem i czekoladą 155

Wegańskie ciasto to spore wyzwanie – przecież w niemal każdym przepisie znajdziemy jajka. Wykonałam wiele prób, aby w końcu przedstawić Wam idealny przepis na najprostsze wegańskie

Via Gusto
Kruche ciasto ze śliwkami i budyniem 807

Kruche ciasto ze śliwkami i budyniem Dziś polecam pyszne i proste w ykonaniu kruche ciasto z soczystymi śliwkami i masą budyniową. Do jego wykonania użyłam foremki

Blog z Apetytem
Rogaliki francuskie z czekoladą 289

Przygotowanie kremu samodzielnie jest bardzo proste.Śmietankę podgrzewamy do 40 ᵒC. Zdejmij z ognia i dodawaj czekoladę i masło (50g) miksując wszystko do uzyskania gładkiej masy. Następnie przygotowujemy ciasto: Wersja szybka i łatwa: Gotowe ciasto francuskie kroimy na średnie kwadraty. Dodajemy po łyżeczce nadzienia. Zwijamy formując rogaliki. Wkładamy na blaszkę i pieczemy kilka minut w piekarniku aż rogaliki się zarumienią

I LOVE LIFE
Rolada świąteczna 157

rozsypać na niej cukier waniliowy lub drobny cukier kryształ. Upieczone ciasto położyć na ściereczce w taki sposób, aby papier do pieczenia był na górze. Delikatnie ściągnąć go z ciasta. Pracując szybko zwinąć jeszcze gorące ciasto w roladę razem ze ściereczką, wzdłuż dłuższego boku. Odłożyć do całkowitego wystudzenia. Krem orzechowy : Orzechy zemleć w blenderze lub malakserze. Mleko zagotować i zalać

Opowieści z piekarnika
TARTA Z RUKOLĄ, KOZIM SERKIEM I ORZESZKAMI PINIOWYMI 145

misce wymieszaj mąkę i sól. Dodaj miękkie masło pocięte na kawałki, połącz składniki opuszkami palców, aż otrzymasz mieszaninę o konsystencji piasku. Zrób dołek w cieście i dodaj jajko.* Szybko ugnieć ciasto, tak, by miało jednolitą konsystencję. Uformuj kulę, owiń ją folią i wstaw do lodówki przynajmniej na 1 godz. Po upływie tego czasu rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C. Wyjmij

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Ciasto „Jadą goście” 159

Składniki na małą blachę 24×24 cm: 3 całe jajka 1 szklanka jogurtu naturalnego, maślanki lub kefiru 0,5 szklanki oleju 2 szklanki mąki pszennej

Mojewlasne.pl
Rurki z kremem/bitą śmietaną Ewy Wachowicz 180

masła szczypta soli 1 łyżka - cukru waniliowego 1 szklanka - kwaśnej śmietany Bita śmietana 1 duży kubek śmietanki 30 cukier puder do smaku Sposób przygotowania Ciasto Z podanych składników szybko zagnieść ciasto. Ciasto zawinąć w folię i odstawić do lodówki na godzinę. Po tym czasie rozwałkować, pociąć na długie pasy i nawijać na natłuszczone foremki. Piec w temperaturze ok. 240 stopni

Mieszam w Garnku
SERNIK KRÓLEWSKI / WARSZAWSKI 233

pieczenia Masa serowa: 1 kg sera 4 jajka (białka oddzielone od żółtek) 1 szklanka cukru 1 cukier wanilinowy budyń waniliowy SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Kruche ciasto: Z podanych składników szybko zagniatamy ciasto, dzielimy na 2 części, owijamy w folię i odkładamy na 2 godziny do zamrażalnika. Masa serowa: Jajka ucieramy z cukrami na jasną i puszystą masę, następnie dodajemy po łyżce twarogu

RAROSSA
Ciasto jogurtowe z truskawkami 729

Lekkie, wilgotne i bardzo proste w wykonaniu jogurtowe ciasto z truskawkami - które możecie też zastąpić innymi sezonowymi owocami. Dzisiaj z dedykacją dla wszystkim Mam w dniu

Moje Kuchenne Rewelacje
Sernik Wiedeński 173

sernik z wierzchu nie za bardzo zbrązowiał. Jeśli tak, otwierasz na moment piekarnik, wyciągasz delikatnie tortownicę (nie zapomnij o włożeniu rękawicy) i przykrywasz ciasto płatem folii aluminiowej. Szybko wsuwasz ciasto z powrotem i zamykasz drzwiczki piekarnika, uważając, by nie klapnęły, bo sernik może „się przestraszyć” i opaść. Gdy minie dalsze 10-20 min, wyłączasz dopływ ciepła i uchylasz

Kocham Czekoladę
Ciasto Kryzysek 199

Gdy otrzymałam produkty od Delecty i dowiedziałam się o organizowanym konkursie - jego tematyka bardzo przypadła mi do gustu.  Zadaniem konkursowym, oprócz przygotowania smakowitego wypieku jest

Taste Therapy
Babka piaskowa 204

Podobno najlepsze są najprostsze przepisy i tak też jest z tą babką. Zrobiłam na próbę, została pochłonięta w jeden wieczór (dobrze, że zdążyłam jej zrobić wcześniej

Cynamonowe szczęście
Styropian z brzoskwiniami, czyli sernik bez sera 258

budyń waniliowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 280 g dżemu brzoskwiniowego (mały słoiczek) 1 puszka brzoskwiń w syropie Sposób przygotowania: 1. Składniki na ciasto kruche szybko zagnieść. Można użyć w tym celu miksera po czym powstałą kruszonkę wystarczy szybko zagnieść rękami. Gotowe ciasto podzielić na dwie części. Jedną część owinąć folią spożywczą i włożyć

Na Ciasteczkowych Papierach
Gruszkowa pokusa - odchudzony torcik 191

gorzką czekoladą (70% kakao) i gruszkami, na chrupiącym spodzie z płatków kukurydzianych zaskoczy swym smakiem nie jednego łasucha niewyobrażającego sobie ciasta bez cukru. Dodam jeszcze, że ciasto robi się bardzo łatwo i szybko, a wygląda niezwykle efektownie. Spód: 150 g. płatków kukurydzianych 100 g. masła 100 g. gorzkiej czekolady  Rozpuszczamy czekoladę i masło, mieszamy z  pokruszonymi płatkami

Cynamonowe szczęście
rurki z błękitnym kremem 139

dobrego masła 50 g cukru pudru 1 jajko szczypta soli 2 łyżki cukru na nadzienie: 250 ml śmietanki kremówki 1 galaretka niebieska Składniki ciasta posiekać a następnie szybko zagnieść. Ciasto wstawić do lodówki na pół godziny. Następnie rozwałkować na posypanym mąką blacie. Radełkiem pociąć na paski o długości około 30 cm i szerokości dwóch centymetrów. Foremki do pieczenia rurek wysmarować

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
CIASTO STEFANIA Z MALINAMI 197

Pewnie wszyscy doskonale znacie  Ciasto Stefania . Szybkie proste i smaczne ciasto, którego bazą jest kasza manna. Dziś przedstawiam trochę inną jego wersję - bez kakao, a urozmaiconą dodatkowo owocami i galaretką.  Przepis podpatrzyłam na blogu  Domowej Cukierenki . Składniki: (foremka 21cm x 31cm) 1 szklan ka kaszy manny 1 litr mleka 200 g herbatników (2 op. po 100g

Walijskie Pichcenie
Szybkie kakaowe ciasto ze śliwkami 148

blaszce żałosny kawałek, którego w żaden sposób nie dało się elegancko pokazać. Ale i tak wdzięczna jestem moim "krasnoludkom", że dały mi go spróbować :) Ciasto robi się bardzo szybko i równie szybko zjada :) Przepis źródłowy jest autorstwa Ewy . PRZED WYJŚCIEM Z DOMU Czytaj więcej

Kuchenne zapiski Edyty
Ciasto ucierane z owocami 204

Bardzo lubię wszelakie  ciasta ucierane - szybkie, smaczne, niezawodne. Wspaniałe ciasto, obowiązkowo do zrobienia... Składniki; 200 g masła, szczypta soli, 160 g drobnego cukru, 4 jajka, 200 g mąki pszennej, 40 g maki ziemniaczanej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 600 g dowolnych owoców Kruszonka; 150 g maki, 100 g masła, 50 g cukru pudru, Wykonanie; Mieszamy razem mąkę pszenną, ziemniaczana

Anioły w kuchni
Sernik z rosą II - niezawodny 206

najlepiej z prawdziwą wanilią -kostka masła- 250 g -2 łyżeczki proszku do pieczenia W wykonaniu sernika pomógł mi robot, ale metodą tradycyjną radzę zagnieść ciasto w misie, dość szybko, bo ciasto jest lepiące. Dużą blachę wyłożyć papierem i wylepić ciastem dno. Można z brzegami- wtedy spód będzie cieńszy, albo bez brzegów, wtedy będzie grubszy. Ja robię bez brzegów. Ciasto podpiekłam

Z Kuchni Do Kuchni
Szachownica – sernik siostry Anieli 331

się następnym razem :) PS. Z podanego przepisu wychodzi całkiem wielka blaszka ciasta, zawsze można podzielić porcję na połowę, choć ja upiekłam z całości, a ciasto znikło w zastraszająco szybkim tempie :) Ciasto biszkoptowe: 1 ½ szklanki mąki 1 ½ szklanki cukru ½ szklanki kakao 8 jajek Masa serowa: 1 kg twarogu 5 jajek 1 ½ szklanki cukru 25 dag margaryny 1 duży cukier waniliowy

Smakowy Raj
Tarta z łososiem i kurkami 210

opakowanie serka kremowego Apetina z czosnkiem i ziołami1 cebula2 ząbki czosnkupietruszka bazyliagałązka tymiankugałązka rozmarynu3 jajka3 łyżki tartego parmezanusól, pieprz2 łyżki klarowanego masłaPrzygotowanie:Ciasto: Z podanych składników szybko zagniatamy ciasto. Schładzamy przez 30 minut w lodówce. Rozwałkowujemy i wylepiamy nim formę do tarty. Nakłuwamy widelcem, przykrywamy folią aluminiową, wysypujemy suszoną fasolę, groch lub kaszę i pieczemy 10 minut

Smakowity Blog Kulinarny
Kruche babeczki z wątróbką 170

szkl  mąki zwykłej 1 szkl mąki krupczatki3 żółtka1 łyżeczka soli1 margaryna Kasia Wykonanie :Do miski przełożyć wszystkie składniki i wymieszać mikserem aby powstały grudki.Przełożyć ciasto na stolnicę i szybko zagnieść ciasto.Zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na około 15 minut.Farsz:80 dag wątróbki drobiowejszczypiorek suszonyVegeta, pieprz2 cebulki 3 łyżki margaryny2 łyżki śmietany 12%Wykonanie:Wątróbkę(...)margarynę.Dodać wątróbkę i cebulkę pokrojoną w kostkę.Wątróbkę dusić do miękkości , dodać przyprawy i szczypiorek .Gdy wątróbka przestygnie dodać śmietanę i podusić całość widelcem.Foremki do babeczek wysmarować margaryną .Ciasto rozwałkować , wycinać krążki troszkę większe od foremki.Przełożyć ciasto i wylepić foremkę.Do każdej babeczki nałożyć po łyżce farszu.Wierzch posypać starty żółtym serem i szczypiorkiem.Piec w temp

Sama słodycz i szczypta chili
Tarta z gruszką i szpinakiem 188

Szczypta gałki muszkatołowej Przygotowanie ciasta: Na blat kuchenny wysypujemy mąkę oraz sól. Wkrajamy schłodzone masło oraz wbijamy jajko. Dodajemy również 1 łyżkę wody. Całość wyrabiamy dość intensywnie palcami. Ciasto ugniatamy szybko i energicznie, gdyż ciasta kruche nie lubią długiego ugniatania. Kiedy ciasto będzie gładkie dzielimy je na dwie części: większą (około 70%) i mniejszą (30%). Ciasto zawijamy w folie spożywczą

Kolizje Smaków
Tarta owocowa z masą budyniową 700

masło unosząc przy tym mąkę by ją napowietrzyć (aż do momentu gdy mieszanka zacznie przypominać bułkę tartą). Dodać żółtka, połączyć je z ciastem. Wyłożyć ciasto na blat i szybko zagnieść ciasto. Zapakować do folii i schować do lodówki na 30-40 minut. Ciasto rozwałkować, wyłożyć nim wysmarowaną masłem formę do tarty. Nakłuć widelcem, położyć papier do pieczenia, wysypać groch, fasolę

coolinarnastrefa.blogspot.com
KARPATKA Z DOMOWYM BUDYNIEM- KREMEM 135

Delikatna i rozpływająca się w ustach karpatka. Ciasto idealne ale krem jeszcze lepszy, puszysty i mmmmm.. pyszny ! Karpatka szybko znika. Czasami robiłam nawet dwie :). Zaletą ciasto jest szybkie przygotowanie. Jednak w lodówce musi swoje odstać, co najmniej jedną noc, ale warto czekać, by potem rozkoszować się kostką takiej karpatki, która dobrze się kroi a krem się nie rozpływa. Polecam

Kuchnia Paulettes
Proste ciasto czekoladowe z truskawkami 158

Proste ciasto czekoladowe z truskawkami. Szukacie prostego i szybkiego przepisu na ciasto z truskawkami? Lubicie czekoladowe smaki? Jeśli tak, to polecam Wam ten przepis. Pysznie, szybko i naprawdę łatwo. Proste ciasto czekoladowe z truskawkami jest idealne do filiżanki kawy lub herbaty, na spotkania z przyjaciółmi lub gdy goście dzwonią, że niedługo przyjadą. Składniki na ciasto większość

Słodkie okruszki
Ciasto czekoladowe z gruszkami – prosty przepis 119

Ciasto czekoladowe z gruszkami – prosty przepis Przywieźliśmy z wakacji gruszki, w dużych ilościach. Gruszki miały przetrwać do zimy, ale zaczęły dojrzewać za szybko i tak powstał pomysł na to ciasto. Ciasto czekoladowe z gruszkami, prosty przepis.     Zimna to była sobota, chłód wiał równo z pola i deszcz zacinał. Ostatnie gruszki leżały na stole i aż prosiły się(...)wykorzystać. Zrobiłam mus gruszkowy z pieprzem na zimę w słoiczkach. Aż się prosiło by ogrzać dom za pomocą piekarnika i zapachu świeżo pieczonego ciasta i tak powstało to ciasto, na szybko, na już i aby w kilka chwil było i pachniało na cały dom. Część dostali przyjaciele, którzy pojawili się na chwilę, resztę rodzina zjadła na tyle szybko, że musiałam

Kuchnia na wzgórzu
Ciasto czekoladowe z gruszkami – prosty przepis 133

Ciasto czekoladowe z gruszkami – prosty przepis Przywieźliśmy z wakacji gruszki, w dużych ilościach. Gruszki miały przetrwać do zimy, ale zaczęły dojrzewać za szybko i tak powstał pomysł na to ciasto. Ciasto czekoladowe z gruszkami, prosty przepis.     Zimna to była sobota, chłód wiał równo z pola i deszcz zacinał. Ostatnie gruszki leżały na stole i aż prosiły się(...)wykorzystać. Zrobiłam mus gruszkowy z pieprzem na zimę w słoiczkach. Aż się prosiło by ogrzać dom za pomocą piekarnika i zapachu świeżo pieczonego ciasta i tak powstało to ciasto, na szybko, na już i aby w kilka chwil było i pachniało na cały dom. Część dostali przyjaciele, którzy pojawili się na chwilę, resztę rodzina zjadła na tyle szybko, że musiałam

Kuchnia na wzgórzu
Gnocchi – sposób na resztki z ziemniaków 231

muszą być gładkie jak krem. Ziemniaki przepuszczajcie od razu na stolnicę podsypaną delikatnie mąką, nie w jedno miejsce zbite w kupkę, ale w jedną warstwę jakbyście robili spód do ciasta. Krok 2 Bierzemy dwa jajka. Oddzielamy żółtka od białek i ubijamy je by się połączyły. Żółtka wylewamy na ziemniaki, zygzakiem po całej warstwie. Krok 3 Na ziemniaczano jajeczną podstawę wysypujemy(...)Chodzi o to by rozprowadzić mąkę równomiernie po całości. Wszystkie te korowody z warstwą ziemniaczaną, żółtkami i mąką podyktowane są tym, że takie rozłożenie składników pozwala na ich szybkie połączenie. Ciasta na gnocchi nie wyrabiamy jak na pizzę, ale szybko zagniatamy i gotowe. Robimy to tak, że warstwę ciasta składamy jak książkę, oprószamy wierzch mąką i jeszcze raz składamy. Oprószamy

Niedzielny kucharz
Ciasto makowo-serowe 6525

pianę z białek, delikatnie wymieszać. Masę serową wyłożyć na mak i wyrównać.  Piec w nagrzanym (góra-dół) do 180 stopni C piekarniku około 60 minut. Jeśli wierzch ciasta będzie zbyt szybko się przypiekać, ciasto przykryć papierem do pieczenia. Ciasto po upieczeniu studzić w piekarniku z lekko uchylonymi drzwiczkami. Wystudzone ciasto makowo-serowe posmarować lukrem i posypać kandyzowaną skórką pomarańczową

Kuchcik gotuje
Jak upiec dobre ciasto drożdżowe? 307

się czarodziejami z wiedzą tajemną. Teraz śmieję się z tego, bo tak naprawdę to jedna z prostszych rzeczy w kuchni. Wystarczy tylko przestrzegać kilku zasad, a bardzo szybko okaże się, że ciasto drożdżowe piecze się szybko i bezproblemowo. Poniższe wskazówki wynikają z mojego doświadczenia i rad zebranych od kilku mądrych osób. Nie trzeba być piekarzem, aby piec wspaniałe ciasta, chleby(...)wtedy nagrzać piekarnik do temperatury 30-40 stopni, wyłączyć go, a do środka wstawić przykryte ciasto do wyrośnięcia. Ja jednak nie stosuję tego sposobu. Jeśli ciasto będzie wyrastało w zbyt wysokiej temperaturze i zbyt szybko, wtedy nabierze kwaśnego posmaku. Pamiętajcie o jednym: jeśli w przepisie jest napisane, że ciasto powinno podwoić swoją objętość i przewidziany jest na to (teoretycznie) określony

Codzienna kuchnia niecodzienna
Tarta z jabłkami i bezą 163

Szybka, łatwa do zrobienia tarta z jabłkami, cynamonem i bezą na fajnym kruchym cieście, z którego wychodzą również świetne ciasteczka. Ciasto z czystym sumieniem polecam na przykład do jutrzejszej, niedzielnej kawki sprawdzi się idealnie ;) Składniki: Ciasto: 100 g cukru pudru 300 g mąki pszennej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g zimnego masła 2 żółtka opcjonalnie: 1 łyżka mleka

Simply Food
Ekspresowe ciasto marchewkowe 175

Proste, szybkie w wykonaniu i niebywale smaczne! Ciasto marchewkowe należy do grona moich ulubionych wypieków. Robiłam je już ze słodkim dodatkiem rodzynek: Ciasto marchewkowe z rodzynkami , oraz w towarzystwie kokosa, żurawiny i korzennych przypraw: Piernikowe ciasto marchewkowe z kokosem i żurawiną . Generalnie lubuję się w słodkościach, przy przyrządzaniu których używa się warzywa jako głównego składnika. Wszelkie ciasta z marchwią , cukinią(...)przejmować się, takie ma być . Dołożyć startą marchew i zmiksować do połączenia z resztą - ciasto się w tym momencie trochę rozluźni . Dopiero teraz dołożyć sodę oczyszczoną i szybko ją wmieszać. Ciasto przełożyć do formy silikonowej - można tez użyć metalowej keksówki, tylko wcześniej należy wyłożyć ją papierem do pieczenia . Formę wstawić do nagrzanego do 170C piekarnika i piec

Grunt to przepis!
Francuskie Kwadraciki z Czekoladą i Gruszką 153

zająłby zbyt dużo czasu. Padło na francuskie kwadraciki z gruszkami. Gruszki zatopione w czekoladowej masie ciasteczkowej. Nie uwierzycie ale w smaku obłędne. Szybkie, proste a zachwycają. Sama byłam zdziwiona, że połączenie gruszki z czekoladą plus ciasto francuskie to czysta rozkosz dla podniebienia. Niebo w gębie. Koniecznie wypróbujcie. Składniki na około 15 sztuk: 375 g ciasta francuskiego 70 g ciastek digestive

Made By Mom And Son
Ciasto milionera 42291

innego jak kruche ciasto z kajmakiem i czekoladą, które bardzo przypomina popularne batoniki Twix . Jeśli lubicie takie słodkości, to gorąco polecam Wam ten przepis. Ciasto milionera jest w dodatku bardzo szybkie w wykonaniu i starsznie proste, więc chyba dwa razy nie muszę przekonywać? :) Ciasto wykonałam w blaszce o wym. 20cm x 20 cm.   Ciasto milionera – Składniki: Na ciasto

Kulinarne Przeboje
Naleśniki 193

się po patelni, tak abyśmy kilkoma ruchami pokryli całą jej powierzchnię bez pozostawiania „dziur”. Z tego punktu widzenia ważna jest też odpowiednia temperatura patelni – zbyt gorąca sprawi, że ciasto zbyt szybko się zetnie lub trwale przywrze, ale zbyt chłodna też niesie ryzyko przywarcia, niepotrzebnie wydłuża czas smażenia oraz może mieć zły wpływ na właściwości mechaniczne placków. Grubość placków zależy m.in(...)patelnię dobrze rozgrzewamy na średnim ogniu. Pokrywamy ją bardzo niewielką ilością oleju rzepakowego (najlepiej używając silikonowego pędzelka). Za pomocą chochli do zupy lub dużej głębokiej łyżki mieszamy ciasto (zawiesina ma skłonność do szybkiej sedymentacji), nabieramy potrzebną jego ilość i płynnym ruchem chochli i patelni rozlewamy je po całej powierzchni tej ostatniej. Placek smażymy przez 2-3 minuty, aż zacznie swobodnie

Kulinarna Pokusa

Proponowane wyszukiwania