Marlenka- ciasto karmelowe
Marlenka- ciasto karmelowe
Marlenka to ormiańskie ciasto bardzo popularne w Czechach, w Polsce można je kupić gotowe. Ciasto złożone z sześciu cienkich miodowych placków i sześciu warstw kajmakowej masy najlepiej smakuje trzeciego dnia po upieczeniu, kiedy placki zmiękną. Można je długo przechowywać, dlatego idealnie nadaje się na święta. Nie jest trudne, ale dość czasochłonne. Składniki: 600 g mąki 120 g masła 200 g cukru 2 jajka 3 łyżki miodu 1 łyżka sody 1 łyżka octu na krem: 500 ml mleka 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 puszk... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Autor
klementynka
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
placki, ciasto, krem, przepisy na święta, budyń, kajmak, szybkie ciasto, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasta z masa, ciasto z masa, ciasto z bezami, jajka na święta, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, szybkie ciasto bez pieczenia
Inne przepisy z Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję