szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:136/1736)

Szarlotka z musem z pieczonych kasztanów 164

ciast i deserów. Ja postanowiłam wykorzystać je do przygotowania szarlotki. Kasztany nadały kwaśnym jabłkom słodyczy i karmelowego posmaku. Ciasto jest słodkie, lepkie od skameralizowanych jabłek i jadalnych kasztanów. To z pewnością szarlotka inna niż wszystkie! Do tego bardzo prosta i szybka w przygotowaniu... Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 200 g masła 3 duże żółtka (lub 4 mniejsze) 0,5 szklanki(...)cukrem pudrem. Dodać masło i posiekać nożem, albo siekaczką do ciasta, tak, aby nie było widać kawałków masła - chodzi o konsystencję wilgotnego piasku. Dodajemy roztrzepane żółtka i szybko zagniatamy ciasto. Dzielimy ciasto na dwa kawałki - jeden nieco większy od drugiego - ja na spód używam 2/3 ciasta, a na wierzch 1/3. Obie części wstawiamy do lodówki na 20-30 minut

Kulinarne Inspiracje
Tarta czekoladowa z truskawkami 177

bardzo. Moim gościom zresztą też. Podobno na drugi dzień jeszcze lepszy smak dostało to ciasto   Wykonanie ciasta kruchego – wszystkie składniki dodać do miski i szybko zagnieść. Ciasto musi być jednolite, wszystkie składniki muszą się połączyć. Formę do tary o wymiarach 30 cm wysmarować masłem i obsypać bułką tarka lub kaszką manną. Ciasto rozłożyć na dnie i na bokach

Kuchnia Pokoleń
sypana szarlotka z szarą renetą... 159

wierzchu ciasta poukładać kawałki zimnego tłuszczu, piec w nagrzanym piekarniku na 180C, grzanie góra/dół około 60 minut, ciasto dobrze wystudzić - sypana szarlotka jest bardzo łatwym, szybkim tanim ciastem na wyjątkowy deser, zwłaszcza z jabłkami szara reneta..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
ciasto "toffi" 376

ubić na sztywno, wlać żelatynę. Podzielić na połowę. Do jednej części dodać 2-3 łyżki kajmaku. Do drugiej cukier puder. Na ciasto wyłożyć krem z kajmakiem, przykryć kolejnym ciastem i szybko wyłożyć pozostałą śmietanę. Na wierzchu położyć ostatnie ciasto. Górę posmarować resztą kajmaku i posypać orzechami

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kruche ciasto z jabłkami i orzechowym kremem (Quadrotti di mele con crema di noci) 185

mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy cukier puder i zimne masło pokrojone w kostkę. Gdy ciasto uzyska konsystencj ę  kruszonki dodajemy 3 żółtka; szybko wyrabiamy ciastoCiasto owijamy folią spożywczą, schładzamy w w zamrażalniku ok. 30 minut. Schłodzone ciasto dzielimy na 2 części i kolejno każdą rozwałkowujemy na prostokąty o grubości

La grande e la piccola cuoca
Krówkowe szaleństwo - bezy, masa krówkowa i bita śmietana 242

jednej strony człowiek by całe dnie spędzał w łóżku, natomiast z drugiej... mam ochotę eksperymentować w kuchni. Dawno nie piekłam ciast, więc dzisiaj postanowiłam to zmienić i na szybko zrobiłam ciasto z kajmakiem i małymi kawałkami bezów. I tak oto wyszło krówkowe szaleństwo, które jest tak pyszne, że u nas już pół blachy zostało zjedzone. Biszkopt: 1/2 szklanki mąki

My World by Dagmara Rek
Krówkowe szaleństwo - pyszne ciasto z kawałkami bezów 138

jednej strony człowiek by całe dnie spędzał w łóżku, natomiast z drugiej... mam ochotę eksperymentować w kuchni. Dawno nie piekłam ciast, więc dzisiaj postanowiłam to zmienić i na szybko zrobiłam ciasto z kajmakiem i małymi kawałkami bezów. I tak oto wyszło krówkowe szaleństwo, które jest tak pyszne, że u nas już pół blachy zostało zjedzone.  Biszkopt: 1/2 szklanki mąki

My World by Dagmara Rek
Coś pysznego dla każdego, czyli słodkie bułeczki śniadaniowe 169

być elastyczne, ale wciąż może być dosyć lepkie. Ciasto przekładamy do miski wysmarowanej olejem, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce, np. na słonecznym parapecie, wówczas ciasto bardzo szybko nam wyrośnie w około 15 minut. Wyrośnięte ciasto krótko zagniatamy, celem jego odpowietrzenia i dzielimy na 10-15 bułek. Z każdego kawałka formujemy podłużną, owalną bułeczkę, którą umieszczamy

KulinarneImpresje.pl
Bułeczki na maślance 172

miski wsypujemy mąkę, drożdże, sól, cukier oraz proszek do pieczenia. W osobnej miseczce łączę wodę z olejem i maślanka. Wymieszanym płynem zalewam suche składniki i wyrabiam ciasto. Ciasto bardzo szybko się wyrabia - z łatwością odchodzi od ręki. Ciasto przykrywam i odstawiam na pół godziny. Blaszkę z piekarnika wykładam papierem do pieczenia a na nim z przygotowanego ciasta formuje bułeczki okrągłe

Kulinarne przygody
Kokosowe ciasto z białą czekoladą 172

Idealne ciasto – proste, szybkie i pyszne. Poznaj przepis na mocno kokosowe ciasto z białą czekoladą – nie pożałujesz :) “To chyba najlepsze... The post Kokosowe ciasto z białą czekoladą appeared first on Przepisy: zdrowe, bezglutenowe i eksperymentalne - Eksperymentalnie.com

Eksperymentalnie.com
Jogurtowiec z truskawkami 288

Pogoda za oknem nie sprzyja pieczeniu, dlatego dziś postanowiłam zrobić ciacho bez pieczenia, oczywiście z truskawkami, bo trzeba je wykorzystać maksymalnie póki jeszcze są. Pomysł był

Cynamonowe szczęście
Ciasto z musem owocowym i kremem jogurtowym, bez glutenu, bez cukru 314

Środę ” przygotowałam pyszne ciasto z musem owocowym i kremem jogurtowym, bez cukru, bez glutenu. Bardzo smaczne, z dużą ilością świeżych owoców. Do posłodzenia ciasta możemy użyć ulubionego słodzika. Ciasto jest szybkie, proste w przygotowaniu i pięknie wygląda, polecam… Ciasto z musem owocowym i kremem jogurtowym, bez glutenu, bez cukru Składniki: Spód: 1 szklanka migdałów 1 szklanka wiórków kokosowych 1/2 szklanki

Mała Cukierenka
Czarno-biała babka Wielkanocna. 224

oraz Twojej opinii na temat tego co przygotowałeś. Mój fanpage ---> My World by Dagmara Rek Może zainteresują Cię też inne przepisy: 1.  Sernik z tartym, ciemnym ciastem. 2.  Szybka sałatka z makaronem i marynowaną cebulką. 3.  Ciasto z karmelem i słonecznikiem. 4.  Najpyszniejsze ciasto - sernik rosa

My World by Dagmara Rek
KEKS PEŁEN BAKALII 217

ciasta w porównaniu z resztą składników jest niewielka, to normalne! Wlej przygotowaną masę do wyłożonej papierem do pieczenia formy do keksu. Piecz około 1 godz. 15 minut, jeśli ciasto zacznie szybko ciemnieć, przykryj je folią aluminiową. Sprawdź, czy ciasto jest upieczone, nakłuwając je drewnianym patyczkiem, powinien być suchy. Pozostaw do ostudzenia przed wyjęciem z formy. Przed podaniem możesz posypać odrobiną

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Cukinia w cieście 210

pomocą trzepaczki, ubijając ciasto i na samym końcu dodajemy sodę zmieszaną z octem, która pieni się. Sodę dodaję, gdyż spulchnia ciasto, które robi się bardzo puszyste, wszystko razem szybko łączymy. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Po dodaniu sody maczamy plastry cukinii w cieście i smażymy z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju. Usmażone plastry cukinii odsączamy z nadmiaru tłuszczu

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Porzeczkowy rarytas 213

Krem: - 400ml śmietanki - 2 łyżki cukru pudru - 1 łyżka soku z cytryny - 250g gładkiego twarożku dodatkowo - puszkę kajmaku/masy krówkowej - ok. 0,5kg czerwonych porzeczek Wszystkie składniki ciasta trzeba szybko posiekać i jeszcze szybciej zagnieść na jednolite ciasto. Podzielić na połowę i w formie kul schować do chłodzenia na pół godziny do lodówki. Dwie duże blaszki tej samej wielkości posmarować

I tu będę miała takie te
Mazurek z masą kajmakową 223

soli 1 łyżka śmietany Masa: 1 puszka skondensowanego słodkiego  mleka  rodzynki , migdały dekoracyjna posypka czekolada WYKONANIE Mąkę na ciasto rozcieramy z margaryną, dodajemy pozostałe składniki i szybko zagniatamy. Ciasto owijamy w folie i wkładamy na 1 godzinę do lodówki. Mleko w puszcze gotujemy wcześniej ok. 2 godziny pod przykryciem na małym ogniu. Schłodzonym ciastem wykładamy dużą prostokątną blaszkę

W kuchennym oknie Ewy
Mazurek z masą orzechową i czekoladą 282

mazurka. Może nie jest to taki typowy mazurek, bo ciasto może również śmiało służyć za tartę. Tak czy inaczej ciasto jest bardzo smaczne i znika w przerażająco szybkim tempie...  Ciasto:    150g mąki pszennej,  3 żółtka, 60g masła lub margaryny,   50g cukru,  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,  łyżeczka cukru waniliowego. Mąkę przesiać wraz

Z miłości do słodkości