Hej!, zapewne mieliście do czynienia z zupami z proszku czy popularnymi fixami do dań. Pewnie kojarzycie ramę do smażenia z programu top chef :). Dziś właśnie będzie
Kuchnia PROzdrowotnaHej!, Risotto to temat zaniedbany, przez lata nazywano tym mix ugotowanego wcześniej ryżu i przeróżnych dodatków. Od czasu wejścia wielką stopą do Polski europejskich trendów
Kuchnia PROzdrowotnaHej! dziś krótko i szokująco :) Wraz z rewolucjami w różnych dziedzinach życia przychodzą do nas produkty z którymi można zrobić o wiele więcej niż to do
Kuchnia PROzdrowotnaKolejne danie restauracyjne będzie bardzo różnorodne. Prócz porcji dzikiego łososia znajdziemy w nim młodą rzodkiewkę z kiełkami i dressingiem mojito. Mozzarellę roztopimy z drobno kruszonymi pistacjami
Kuchnia PROzdrowotnaHej!, idąc tropem chińskich knajpek gdzie można szybko i smakowicie zjeść mam dla Was przepis na popularnego kurczaka z orzeszkami :). Jest to ekspresowe tanie które z
Kuchnia PROzdrowotnaWitajcie, dziś będzie coś z zupełnie nowego cyklu dań restauracyjnych. Coraz popularniejsza ośmiornica mimo że nie jest aż takim smakołykiem to za to okazale prezentuje się
Kuchnia PROzdrowotnaTrybula to dość zapomniane ziółko z rodziny selerowatych, z wyglądu na pierwszy rzut oka można pomyśleć że to liście pietruszki lecz jej smak wszystko wyjaśni. Odnajdziemy
Kuchnia PROzdrowotnaKontynuujemy temat prozdrowotnych obiadów odpowiednich dla niemal każdego, od nietolerujących glutenu aż po wegan. Czarna fasola pełna witamin z grupy B i kwasu foliowego wspaniale syci
Kuchnia PROzdrowotnaLubicie wyzwania? no to proszę... obiad bez mięsa, ryby, laktozy, glutenu, jajek a jednak da Wam dużego kopa energetycznego. Len to nie jest smakołyk lecz dzięki
Kuchnia PROzdrowotnaWitajcie ;), wiosna budzi się do życia a wraz z nią apetyt... Asortyment w sklepach zimowy, często też ograniczają nas alergie dlatego dziś będzie propozycja którą można
Kuchnia PROzdrowotnacukier oraz przyprawy. Dodać pokrojone na małe kawałeczki zimne masło i wszystko miksować mikserem, melakserem lub rozcierać ręcznie, aż powstaną drobne okruszki ciasta (jak kruszonka). Dodać żółtka i szybko zagnieść ciasto łącząc składniki w jednolitą kulę (w razie potrzeby dodać pół łyżki śmietany aby składniki się połączyły). Ciasto włożyć do lodówki na minimum 1 godzinę Jabłka należy obrać i pokroić
Gotowanie-ukChyba nigdy nie zapomnę chwili kiedy pierwszy raz jadłam to ciasto… Było to u mojej koleżanki i byłam w 100% przekonana, że ciasto chyba nie wyszło
Mohiellacukier, 200g jabłka tarte, 300g jajka, 4szt kasza manna, 4 łyżki masło, 100g proszek do pieczenia, 1 łyżeczka sól, szczypta kandyzowana skórka pomarańczowa, 1/2 szkl Przygotowanie Składniki na ciasto łączymy i szybko zagniatamy. Połowę ciasta wykładamy na dno blaszki, nakłuwamy widelcem. Pieczemy przez 15 minut w temperaturze 180st. Resztę ciasta zawijamy w folię i wkładamy do zamrażalnika. Żółtka oddzielamy
Gotowanie moimi oczamimasę wylewamy na dużą prostokątną blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Masę makową należy wymieszać z ubitymi wcześniej białkami i wykładamy na ciasto. Z podanych składników na kruszonkę szybko zagniatamy ciasto i wykładamy ją na sam koniec na górę ciasta. ( można kruszonkę zrobić na samym początku i włożyć na jakiś czas do zamrażalki, co pozwoli na łatwiejsze rozprowadzenie jej potem
W Moim Magicznym DomuHej!, skoro zima to i banan wraca do łask :). To jedno z najbardziej odżywczych owoców. Jest bardzo uniwersalne, bo można nim zastąpić śniadanie a jednocześnie świetnie
Kuchnia PROzdrowotna